Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2022 08:01 - © Изтрезняване
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3344 Коментари: 14 Гласове:
11

Последна промяна: 19.09.2022 08:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.09.2022г.

image
     В телевизионно предаване секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов се изхвърлил, че с Руската федерация може да се подпише само нейната капитулация.
"Можем само да подпишем капитулация с Русия и колкото по–скоро те (руската страна) го направят, толкова по–голяма полза ще има за страната им", пояснил секретарят и добавил :
"Войната е сложно нещо. Сега имаме Lend–Lease от САЩ и доста висококачествена доставка на военна помощ … Въоръжените сили бързо се учат как да боравят с новите оръжия. Повратната точка във войната все още не е се е случила, но със сигурност ще се случи, като се има предвид размера на помощта, която идва за Украйна".
Това Данилов казал още на 2–ри май.
"С успешната операция в Харков Украйна обръща хода на войната", обяви на 15–ти вестник СЕГА, препечатвайки статията на Иля Пономаренко в The Kyiv Independent ​​"С успешната операция в Харков Украйна обръща войната в своя полза".
Значи "повратната точка във войната", за която говори Данилов на 2–ри май, е настъпила.
Това се вижда и от приложената карта на украинското контранастъпление в Харковска област
image
Затова и Алексей Данилов с пълно основание в интервю за "Голос Америки" заявил :
"Украйна вече няма да се задоволява с предаването на Крим и Донбас от Русия, нито с репарациите за нахлуването".
"Киев, заедно със своите западни съюзници, ще се стреми към пълна капитулация и демилитаризация на Русия", казал той и отсякъл :
"Въоръжените сили на Украйна ще спрат там, където свършват нашите интереси. И това ще зависи от много обстоятелства".
Но "Трябва да бъдем търпеливи … И когато му дойде времето, ще разберем всичко".
image

Алексей Данилов вижда излаз на Украйна на Тихия океан 

"Трябва да разберем : ако Русия си остане такава, каквато е [Съжалявам, но 75% от хората там нямат топли тоалетни], въпрос на време е да може да започне нова война. Затова нашата задача е да направим Русия така, че тя дори да няма желание да си помисли, че може да атакува своите съседи, особено по начина, по който направи с нашата страна", разкрил световната мисия на Незалежната секретарят на СНСО.
image

Като един сущи Бонапарт, Данилов крачи из горящата Москва 

"Но всъщност, по–внимателно разглеждане на YouTube канала на един от най–търсените независими военни кореспонденти в Ненко може да заключи, че в посока Харков всъщност не е имало битка като такава", пише в «Свободная пресса» Александър Ситников.
И цитира телеграмните изяви на мотопехотинците от 93–та моторизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна : "Сравнете битката за Изюм и Лиман, когато ги защитавахме. И сравнете с това, което беше сега. И ето какво се случи : ние защитавахме тези градове до кървави сополи, въпреки че беше ясно, че не можем да ги удържим. И тогава командването дори ги обяви за не толкова важни. Руснаците, при първата заплаха от унищожаване на техните сили, бързо жертват превзетия град. Така, въпреки че напредваме, ние не унищожаваме физически противника, а в същото време търпим загуби от неговите бомби и артилерия. А това означава, че врагът е ЖИВ".
"Междувременно здравият разум постепенно започна да се връща в нашата експертна общност. Не всички, но най–разумните политолози и военни кореспонденти започнаха да стигат до извода, че руските войски не са "проспали" контранастъплението. Разбира се, те ще се връщат към тази тема отново и отново, но едно е ясно : Руската федерация провежда специална операция с ограничени сили, поставяйки на преден план спестяването на жива сила, докато въоръжените сили на Украйна хвърлят десетки хиляди войници в месомелачката на войната, наричайки тези загуби приемливи, сякаш все още имат някакъв мобилизационен ресурс", поднася на укрофилската аудитория "МАХМУРЛЕК капсули * 4" доктор Ситников
image

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, колкото и моментно да е успешно, не може да се счита за стратегически спечелено. За това написал в Туитър известният германски политолог Йоханес Варуик, коментирайки контранастъплението на въоръжените сили на Украйна. Той ясно отбелязва, че руската армия доминира в ескалацията и е по–устойчива в средносрочен план.
Освен това, както фейсфучат във Facefook, близки до Генералния щаб на Ненко, "поради огромната и бърза офанзива, която Зеленски поиска за да се отчете пред янките, имаше големи загуби в жива сила [експоненциално увеличение на товарите "200" и "300"] и, най–важното, прекъсвания във веригите за доставки на въоръжените сили на Украйна, и сега руснаците започнаха да нанасят удари по тиловите резерви и складове на въоръжените сили на Украйна". И което е любопитно : изтеглянето на Въоръжените сили на Руската федерация от Харковска област предполага извод, който не е добър за Въоръжените сили на Украйна и за кабинета на президента. Руското командване без съмнение залага на "дългата игра" и на унищожаването на най–мотивираната и обучена жива сила на противника, дори с цената на временна загуба на територии.
Ажиотажът около "контранастъплението" в Украйна беше невероятен. Ръководителят на областната администрация на Хмелницки Сергей Гамали дори самохвално обяви, че е резервирал хотел в Херсон за петък, 2 септември, като попита публиката си : " А какви са вашите планове за уикенда?". След това по известна причина той "забрави" за резервацията си и никога повече не се върна към плановете си за почивка в южния град, който очевидно не го и чакаше.
"Нивото на водата в река Ингулец се повиши, разкъсвайки переправите, изградени от украинските войски от десния към левия бряг близо до границите на Херсонска област. Сега те фактически останаха без доставки и се оказаха в тактическо обкръжение, притиснати от водата. Те са в бедствено положение там", алармирал заместник–началникът на областната военно–гражданска администрация Кирил Стремоусов пред РИА "Новости".
"В редовете на въоръжените сили на Украйна, които се намират в Херсонското направление има много чуждестранни наемници. Днес Киев използва пълния потенциал на НАТО. Всъщност това са окупатори", добавил Кирил Стремоусов.
В края на първия ден от операцията изведнъж най–публичната военна операция се превърна в най–секретната. На втория ден от "контранастъплението" Киев забрани работата на военните кореспонденти и нареди на пресата си да разпространява само официални репортажи, след което той отиде още по–далеч, като забрани имената на населените места, които въоръжените сили на Украйна "героично освобождават" по време на настъпателната операция.
И кой знае защо, коментирайки видеокадри от операцията, кореспондентът на Bild Юлиан Репке ще не ще признал очевидното и написал : "Ужасни видеоклипове от района на Херсон … Изглежда, че контранастъплението се провали".

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3473323-danilov-perekonanij-so-z-rosieu-mozna-pidpisuvati-tilki-ii-kapitulaciu.html
https://aspi.com.ua/news/politika/rosiya-mozhe-lishe-kapitulyuvati-mirniy-dogovir-nemozhliviy-sekretar-rnbo-danilov#gsc.tab=0
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/uspeshnata-operaciya-harkov-ukrayna-obrushta-hoda-na-voynata
https://kyivindependent.com/national/with-successful-kharkiv-operation-ukraine-turns-the-war-in-its-favor
https://www.instagram.com/p/CiXMe6IAqzH/
https://ua.interfax.com.ua/news/general/857925.html
https://ukrainian.voanews.com/a/6737702.html
https://svpressa.ru/war21/article/345740/
https://apteka.framar.bg/30003965/%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BC%D1%83%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-4
https://ria.ru/20220907/ukraina-1814900135.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. missana - Много бързат със заключенията.
19.09.2022 08:50
Руснакът много трудно губи, а тези са страшно самонадеяни.
цитирай
2. nedovolen - Какво изтрезняване бе, братче. Те ...
19.09.2022 09:02
Какво изтрезняване бе, братче. Те са в перманентен махмурлук.
Тихи океан могат да го видят само под конвой.
:)))
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!.
19.09.2022 09:03
Да не би с нас да са подписали капитулацията ни? Окрайненците!
Вчера гледах един Мерцедес, лукс клас Обикновено ги подминавам, да не би да съм арнаутин, че да ме омайват, но имаше доста народ и аз се спрях да видя, какво толкона зяпат?;
Регистрационната му табела
Варненски номер, но в левия и ъгъл вместо България и знаме, пише Украйна и нейното знаме
Да знаеш, капитулирали сме!
А и още нещо, много важно Освен ,че лондонският кмет е Хан, има още един Хан
Йоханес Хан Човекът е загрижен за нас, мислех ли;емерно, като Лайнен-не есвързано с ла.но името й, а с лай-все едно ,че куче лае, сато говори!?
Но, прочети го сам На името му ще намериш словото му!!
Ето какво казва за нас и за изродите ни политици-ти си го прочети-за тях!

Йоханес Хан : Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ, и този процес е необратим. Ние не можем да го спрем......

Да ,те не могат да го спрат наистина, след като веднъж вече, с кеф са го задействали!

Иначе, тези уроди горе и те ще изчезнат заедно с нас
Това ще им поднесат!!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Хайде, ето част от него!
19.09.2022 09:16
Уникалното е, че изчезването на българите се дължи не на война, бедствия, епидемия или геноцид, а на изцяло икономически, политически и социални особености в тяхната народопсихология. Българите, по това, което наблюдаваме, се характеризират като изключителни егоисти и индивидуалисти, така да се каже самотни търсачи на лично щастие. Това е силно изразено в техните политици и бизнесмени. Те са крайни демагози и популисти, целящи да се доберат до властта, за да могат да се отдадат на корупция и да разпродадат богатствата на държавата срещу някакъв процент. В стремежа си към бързо забогатяване те надвишиха многократно позволената скорост, изстисквайки безмилостно силите, живота и здравето на своите съграждани. В резултат получиха едно болно, застаряващо население, а младата част от българите преобладаващо свързват щастието с възможността да емигрират и да се устроят в друга държава. В резултат на това населението на България през последните 23 години е намаляло с 1 600 000 души и не се вижда начин този процес да бъде спрян.

И цитат от цитата:
"Това е силно изразено в техните политици и бизнесмени. Те са крайни демагози и популисти, целящи да се доберат до властта, за да могат да се отдадат на корупция и да разпродадат богатствата на държавата срещу някакъв процент. "
Били крайни! А, ето какво ги свързва с У/Крайна/

Горният цитат, всеки гласуващ ,да си го носи в десния зжоб, и да го прочете още веднъж, преди да гласува/ глаДува/

цитирай
5. mt46 - ...
19.09.2022 13:24
Може да поизтрезнеят, ако капитулират...
цитирай
6. morskipesni - Мо'е, мо'е..
19.09.2022 14:24
Когато Напозельончик спре шмъркането, ще се сблъска челно с арме-бетона на реалността.
цитирай
7. kvg55 - До 1. missana
19.09.2022 19:09
Нали ще им отпускат помощ. Искат да я заслужат.
цитирай
8. kvg55 - До 2. nedovolen
19.09.2022 19:14
Ха-ха-ха!
Ванинский порт.
цитирай
9. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
19.09.2022 19:18
Като нищо могат да ни завладеят.
цитирай
10. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
19.09.2022 19:19
Ние си го знаем.
цитирай
11. kvg55 - До 5. mt46
19.09.2022 19:20
При капитулация ще се напият от радост.
цитирай
12. kvg55 - До 6. morskipesni
19.09.2022 19:21
Няма вече спиране. Твърде е задълбал.
цитирай
13. missana - Ще я заслужат те,
19.09.2022 20:12
kvg55 написа:
Нали ще им отпускат помощ. Искат да я заслужат.


но явно забравят за Курдоколенко, който по технически причини играе с анцуг!
цитирай
14. kvg55 - До 13. missana
20.09.2022 07:45
Като го видят, Курдоколенко, ще изтрезнеят бързо, бързо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754604
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031