Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2022 07:01 - © Аман от умствени инвалиди в политиката
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1875 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 13.09.2022 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.09.2022г.

     Членът на Изпълнителния съвет на партията "Да, България!" Ивайло Мирчев е събирателен образ за политическия манталитет на наричащите себе си "десни" политици.
Гледам го и слушам по телевизия NOVA News в предаването "Твоят ден" при Лора Инджова.
"Работата на политиците, управляващите, когато си в управлението трябва да свършиш другата част от работата; така че тези наводнения или да не се случват или ако се случат помощта да бъде толкова адекватна, че въобще да не се налага или да се налага в някакво минимално, минимална помощ от доброволци", пише длъжностни характеристики Мирчев.
И обяснява какво е станало през последните 30 години : "В България нии триисе години … имаше "окото на Етем", спътник, който да следи и да предупреждава за евентуални наводнения … Всъщност ставаше дума във всички тези случаи за проекти с доста съмнителна корупционна насоченост. И реалността е, че за толкова години ние дори едни медицински хеликоптери като страна не можахме да си осигурим … Тука не става дума не за липса на пари, а за липса на капацитет това нещо да бъде организирано то да се случи".
Подразбира се, че с влизането на Мирчев във властта, той вече беше депутат впрочем, наводненията ще престанат да се случват. А репортерката на БНТ Нели Ангелова съобщи от село Трилистник : "Наистина, преди седем години кметът на Трилистник Мирчо Петров предупреди в ефира на БНТ, че дигите на реката са като швейцарско сирене". Казал, ама кой да го чуе човекът. Мирчев тогава се борил за правдата и срещу корупцията с ректора на СА "Д. А. Ценов" в Свищов и е създавал партията "Да, България!". Колко поражения щяха да бъдат избегнати, ако се беше осъзнал политически по–рано.
"Всички знаят, дори и децата вече, че "Газпром" не е сигурен източник и факта, че на страни като Франция, Германия, Италия газа беше спрян, е достатъчно показателен за това … Освен всичко друго обаче, той е скъп … Самата държава [Унгария, която е изключително зависима от руския газ] плаща изключително висока цена за газа. И то в ситуация, в която Орбан е най–близкия приятел на Путин в Европа. Тоест на самия Орбан Путин продава доста скъп газ … Ние да си правим някакви илюзии, че "Газпром" на България ще продава евтин газ и няма да го спре в момента, в който Путин реши, е доста наивно".
Буржоазната ограниченост на именуващите себе си "десни" политици ги носи по повърхността и по течението на събитията. Такива са ни вкарали в националните катастрофи.
Мирчев, Франция и Германия с покровителствуването си над Украйна да не спазва Минските споразумения доведоха Европа до форсмажорни обстоятелства, при които Руската федерация естествено взе защитни мерки. Евроколхозът не иска да се съобразява с тези обстоятелства и реши да се диверсифицира от руския газ. От една страна "Газпром" не подава газ, защото не плащат, от друга страна Евроколхозът не иска авторитарен и недемократичен руски газ. Глупостите от сорта "Путин реши за газа" са дебилитетни. Путин утвърди процедурата. Който иска да изпълнява, който не иска – да духа таратора. Както се разбра, ръководството на "Газпром" не желае въобще да разговаря с България за доставки на газ. Правилно – ние въоръжаваме Украйна, налагаме санкции, гоним дипломати и прочие политически глупости.
И едва ли ти, Мирчев, знаеш на какви цени "Газпром" продава газа на Сърбия и Унгария.
"Има едно нещо друго много по важно и това е националния интерес на България".
Е, въоръжаването на Украйна и налагането на санкции на Руската федерация не е в интерес на народа на България и държавата, ама вие от "Демократична България" много настоявате за тези мерки. И то защото са в интерес на Съединените щати, вашият пример за общество.
"Всеки който, стане министър, стане народен представител, президент, премиер, първото за което трябва да мисли е какъв е българския интерес. Ние малко (а малко, а) отвикнахме да мислим за българския интерес. Ние го играем …".
Бла, бла! Нали беше народен представител?! Първото за което мислите е личният ви интерес. Отвикнали били. Че кога политиците от 33 години сте били свикнали, че да отвикнете.
Неадекватни хора. Битуващи във фантазиите си за справедливо буржоазно общество. За присаждане лъскавия от преди 50 години образ на капитализма на българска земя. Не става.
И ръси глупости за националния интерес, Путин, Болшой театър, "Газпром" и прочие еклектична каша в главата му и всичко това било "страхотно".
"Нашата цел е друга. Ние искаме геополитическа независимост на страната. Не да зависим от друга страна. Не да внасяме газ само от САЩ. Ние не искаме това". И споменава за други, явно извън Съединените щати и Руската федерация, девет броя доставчици на газ – "обаче като имаш други девет доставчика", каза той.
И понеже дори в средноотдалечените от нас земи няма толкова на брои добиващи газ страни, явно става въпрос за посредници.
Следващата стъпка на Путин би била, след като изнудва България през петрола, през газа, да каже : Ми добре, спирам ви ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй", разгадава бъдещите ходове спрямо невинната България на злото жоже.
Ей, за такива една неокастрена габрова върлина, белким си съберат ума в главата.
Как Владимир Путин изнудва България? Какво против националния ни интерес поиска да направим? Нищо! За разлика от Съединените щати, които постоянно ни притискат за нещо.
И по–късно казва : "Интерконектора ще улесни много процеса, тъй като ще позволи през зимата влизането на по–големи количества газ, ако има обаче те откъде да се вземат".
Как "откъде да се вземат"? Ами от деветте броя доставчика, бе Мирчев!
С такива умствено сакати политици и управници, няма да го бъде нещастното ни Отечество.
И обяснява – слотовете за втечнен газ се намирали трудно и били скъпи; в следващото изречение в отговор на въпрос на водещата : "винаги има [слотове], въпроса е на цена, винаги слотове има; и обяснява как сме могли да въздействаме (изнудваме) на Гърция, чрез зависимостта ѝ от българската електроенергия; и обяснява как една закупила слотове компания може да ги преотстъпи на друга (Безплатно ли ще ги преотстъпи, бе Мирчев?).
"Наистина трябва да гледаме българския интерес. А "Демократична България" в това отношение в тази коалиция се оказа разумната политическа сила".
Какъв разум у вас бе, празноглавци? Въобще не сте в час със събитията и ставащото около нас. Рупате евротрансатлантически ценности и блеете.
Като Реформаторски блок участвахте в управлението с ПП ГЕРБ с министър–председател Борисов; като "Демократична България" участвахте в управлението на Харвардци.
Това трябва да се направи, онова трябва да се направи; така трябва да се направи, иначе трябва да се направи. Айде, моля! Пътувайте!

https://nova.bg/news/view/2022/09/07/382000/%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D1%87%D0%B5%D0%B2-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D1%87%D0%B5-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%BA/




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Аман, но да не е Амин.:)))
13.09.2022 07:13
Аман, но да не е Амин.
Тази Лора въобще не я тача, както и останалото мисирско войнство.
Преди почти четири пРезидентски мандати, на протеста на аТака /на която бях само симпатизант няколко месеци/ в южния парк до Козяк срещу хамериканските бази,се беше свила в храстите като начинаеща журнаглистка да не я бие някой. То затова и псевдонима ми е недоволен.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
13.09.2022 07:44
След като "амин" означава "да, наистина" или "така да бъде", според Уикипедията, значи е "амин", защото в действителност е така.
Ама и на теб не може да се угоди, какво искаш от момето? Знае се, че българските us–американофоби са бесни, защото в същото време са русофили.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей Краси!
13.09.2022 08:44
" Нашиге" политици, журналя/ хора на деня/също , са хора без лично мнение! Още по- малко пък да го отстояват? Те имат мнение, но чуждо, не тяхно! Колаборациионистко! Мнение относно държавните интереси се има предвид ! Виж, за личните си интереси мнение -там са бетон! И България ще продадат ,ако имат сгода, за личните си интереси!
Такова приравняване на личните интереси с държавните е изключително опасно за...държавата!
Те влизат в политиката, за да оправят себе си, не държавата? И за тях са готови да продадат и държавата!? Не ,че не са го ваправили или правят
Ние плюем благодетеля си и се подмазваме на врага си, лягаме в краката му ,като кученце и скимтим с подвита около задника опашка!

Колкото и да ми е гадно да то кажа, прави са били гръцките и сръбските копои от делегациите им в Петербург при цар Александър Втори! Уверявайки го в посланията си, че прави голяма грешка с Българите! Казват ,че те са неблагодарно племе / за нас/? Утре ще се изметнат и ще се обявят срещу него, благодетеля им!?Казват ,че е блатодетел, не завоевател? Или това е едно и също, аз не разбирам?
Не си спомням, случило ли се е това? По-късно или сега?
Ало, Ало- ветропоказателите, вярно ли е това твърдение на приятелите сърби и гърци?
Тези от постига ти са просто едно потвърждение на твърдяното от тях!
Слушах Тодор Тагарев ,на 63 години ,професор! Комунистически кадър, показва и възрастта му
Е, ярък пример на казаното от сърби и гърци по адрес на нас ,заради такива!
Какво да го слушам повече?
За да стана като него ли? Колаборационист?

Затова Мехмед Втори, заповядва да обезглавят един такъв колаборационист-Лукас! Грък, командващ ромейската армия в Константинопол при превземането му Отива той при Мехмед със сандъче жълтици и с уверенията, ме той, главнокомандващият на няколко хиляди, предимно наемници, е работил през цялото време за него ,не за царя си?
Отвратен, Мехмед заповядва да го обезглавят! А сандъка със злато удостоява само с презрителен поглед!
Защото гова говедо ,утре и с него ще постъпи така, при сгоден случай!
Та, ветропоказателите да внимават, все пак ,да не намерят техния си Мехмед Втори?!Носят такъв риск!

Хубав ден!
цитирай
4. morskipesni - Ох, наистина тежък дебилитет
13.09.2022 09:25
И да е само той! Ами папагалките като Нинова, Манолова? Ами мократа връв Янев? Ами Кире и Кокоре, невежото дуо? .. добре че го има Карадайътъ, да стабилизира цирка!
цитирай
5. nedovolen - K2
13.09.2022 12:34
"Аман" е краткото на - до гуша ми дойде. "Амин" е - да бъде според Божията воля.

Нещо в и около темата.
В технологично и научно измерение ФАЩ и ЕС се превърнаха в интелектуални джуджета, които възпитават интелектуални инвалиди. Пълна катастрофа.
Плъзнали са и тъдява.
:)))
цитирай
6. mt46 - ...
13.09.2022 13:27
Няма надежда нито в левите, нито в десните. Все са слуги на чужди сили, не бранят българските народни и национални интереси...
цитирай
7. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
13.09.2022 15:45
Релевантни исторически аналогии си дал.
цитирай
8. kvg55 - До 4. morskipesni
13.09.2022 15:47
Мустафа ме възхищава. Много усилия положи този човек да преодолее дефекта си в говора.
цитирай
9. kvg55 - До 5. nedovolen
13.09.2022 15:49
В заглавието е "аман", а за съдържанието е подходящо и "амин".
цитирай
10. kvg55 - До 6. mt46
13.09.2022 15:50
В България няма политически активна изявена политическа сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759687
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031