Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2022 13:01 - © Да се върнеш към живия огън
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2966 Коментари: 24 Гласове:
10

Последна промяна: 12.09.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.09.2022г.

     За циганите производители на печки у нас възниква прекрасна възможност да забогатеят. "Европейците започнаха да купуват печки в Турция", съобщава Аналитический портал "Фонд стратегической культуры", позовавайки се на турския вестник Yeni Safak.
Но защо чак в Турция? България е по–близко и е член на Евроколхоза.
Българският хелзинкски комитет незабавно да информира циганите печкопроизводители и да организира производството и пласмента на печките. Това е истинската грижа за малцинствата.
image

Печка за отопление на твърдо гориво тип "Циганска любов

"Не можем да доставяме печки в Европа : Поръчките се увеличиха 19 пъти", оплаква се турската газета Yeni Safak.
"Към Турция валят поръчки от Европа, която се е насочила към печка за отопление заради енергийната криза. Гьокхан Айбар 
image

, който произвежда печки в "Ankara Ulus", казва : "Докато имахме само 5–6 продажби в чужбина миналата година, ние изпратихме над 100 продукта в Европа до септември тази година. Получихме 125 поръчки от Италия само тази седмица", въпреки че се начислява допълнителна такса мито от 400–500 евро за продукти, продадени в чужбина. Айбар също информира, че Одрин и Къркларели са получили големи поръчки от Европа", разказва подробности изданието.
Ето, ще има хляб и за турците и за нашите цигани.
"Заявявайки, че емигрантите, живеещи в Европа, също купуват печки от Турция и ги носят в страните, в които живеят, Айбар казва : "Емигрантите не плащат допълнително, когато вземат печката със собствените си превозни средства. Следователно има смисъл да закупите печка от Турция. Казват, че са купили печка, защото не са могли да си позволят природен газ", казва той. Айбар отбелязва, че интересът към печките се е увеличил в Одрин и Къркларели поради пристигащите от Европа клиенти".
image

Щастливи германци си купуват турска печка за отопление на твърдо гориво в Одрин 

"Орхан Алтъпармак, който живее в Холандия, е един от чужденците, които купуват печка. Алтънпармак казва : "Миналата зима последната ми сметка за природен газ беше 157 евро. В момента започнахме да плащаме 350 евро, още преди да дойде зимата. В Холандия държавата помага със сметките на тези, които не работят, но няма ни най–малка подкрепа за работещите в сметките". Алтънпармак информира, че много холандски граждани са започнали да опитват различни методи за отопление като печки и електрически нагреватели", допълва Yeni Safak.
image

Нещастен норвежец, който не е успял да си купи печка 

Българските цигани не майсторят само печки за отопление. Те правят и готварски печки.
image

Готварска печка made by "Bulgarian gypsies

Печките от Турция или България, разбира се, са опция. Необходимо е обаче да се купуват въглища за тях, които също бързо поскъпват. Или дърва за огрев, с които също има проблеми. Или плодови костилки, овесени ядки, развалена пшеница – те също могат да се изгорят за отопление, съветват специалистите за правилния подбор на гориво за печката.
image

Печка за отопление тип "Жабе", която не е претенциозна към горивото 

Още Христо Ботев във фейлетонът си "Политическа зима" е описал невероятното удоволствие от отоплението на дърва :
"Приятно нещо е да има човек топла соба, самун хляб, парче сланина и няколко глави праз лук, пък да легне и да мисли, или да спи и да сънува. Приятно е, но да има и една от тия две болести : или млада жена, или стар ревматизъм; лежиш, лежиш, а мисълта ти като у немец, пълна и богата като готварница, дълга и безконечна като суджук – суджук, с който във виенския райстаг немците и маджарите бият по главата славянските депутати; а въображението ти като у арапин, силно и остро като тюмбекия – тюмбекия, която е крайно полезна за краставите народи – пламенно и възвишено като дим. Дим, дим! под който ние българите така сладко спим. Мислиш, мислиш, пък се попротегнеш като философ, прозевнеш се като дипломатин, почешеш се в тила като политик и ако ти позволи жената или ревматизмът да заспиш, то спиш като Крали Марка".
Днес е същото :
"Зима е. Когато снежната виелица отвън завие, няма нищо по–приятно човек да се сгуши в уютната си топла къщичка и да се изтегне на "припек" пред печката. Стига овреме да се е подготвил за зимните студове.
Отоплителните тела с горящ в тях огън и особено когато е с дърва, винаги са създавали приятни усещания и изключителен уют в дома, непостижими за който и да било друг вид отопление. При отоплението с открит огън голяма част от топлинната енергия се предава чрез лъчист топлообмен, който въздейства особено приятно на човешкото тяло и премахва напрежението. С напредване на възрастта човек проумява, защо в приказките например любимото място на баби и дядовци е именно край огнището, разбира, че директната топлина от огъня раздвижва кръвта, отпуска ставите, понамалява, макар и временно, хроничните болежки. На младини откритият пламък най–вече се възприема като гарнитура към кана червено вино и препечена на жаравата мръвка", увлекателно разказва "Направи сам".

https://www.yenisafak.com/gundem/avrupaya-soba-yetistiremiyoruz-siparisler-19-kat-artti-3857295
https://www.fondsk.ru/news/2022/09/09/evropejcy-prinjalis-skupat-pechi-v-turcii-57149.html
https://liternet.bg/publish5/hbotev/proza/zima.htm
https://napravisam.net/?p=29543




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. blackpredator - Босфор Илон Мъск гелди
12.09.2022 14:37
и Мъск щял да праи печки
цитирай
2. kvg55 - До 1. blackpredator
12.09.2022 15:50
Ще прави я!
Не ми фали стока, фали ми пазар, казваше баба.
цитирай
3. morskipesni - Само кахлена печка признавам,
12.09.2022 15:59
нищо по-интелигентно не е измислено. А баба имаше мангал, саморъчно правен от стара тенджера и термо-тухлички. На него сваряваше боба с 5 шишарки:)))))
цитирай
4. kvg55 - Да 3. morskipesni
12.09.2022 16:10
И с шишарки става да де отопляваш. И с томовете на буржоазните икономисти.
цитирай
5. dobrodan - Говедаров,
12.09.2022 16:29
при 1725 ойра минимална заплата дали ги болят шмайзерите у нидерландско колко щял да стане газът, а?
Ся, ако Мюмюн, Мустафа и Ферхунде карат на социални, може да им дойде скъпичко.
цитирай
6. nedovolen - Ако европийците прокарат дубъл на ...
12.09.2022 16:37
Ако европийците прокарат дубъл на транссибирската жпл няма да им трябват кюмбета. Ще се завърнат моржове.
:)))
цитирай
7. blackpredator - ааа, Доброданов, туй само Гочето не го боли оружието у нидерландско
12.09.2022 16:45
"Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че се е опитвала да ограничава потреблението на енергия. Например, тя взема душ само веднъж седмично за не повече от пет минути, а през останалите дни просто се търка с мокра гъба.
58-годишната жена, която използва велосипед като основно средство за придвижване, заяви, че честите душове са "абсолютно ненужни". Освен това, за да пести енергия, Деркс използва електрическа кана за миене на чинии, вместо да използва гореща вода от водопровода."
цитирай
8. dobrodan - Луди баби има не само в блог.бг :):):).
12.09.2022 18:04
И тука не са се разкъпали твърде, пък ако скочи и електричеството... уффф :( ....
цитирай
9. starforlife - !
12.09.2022 19:12
dobrodan написа:
Луди баби има не само в блог.бг :):):).
Ти остави това, Краси (Намерили тролските български медии коя журналистка да вземат за обект, чрез който да тролят! Имам предвид, че е известна, успешна и определено работи за заплата, позволяваща й, ако иска от банята да не излиза!), ами чети сега и виж колко ЖАЛЪК е Пръцко.

Та, последен коментар за близките дни и с воле да покажа ТРОЛСКАТА СЪЩНОСТ НА КОМУНЯГИТЕ:
Пръцко, остави това, че основно комуняшки медии се занимават с тази ФАЛШИВА "новина", АМИ И ТИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗА, ЧЕ СИ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК И МОДЕРИРАШ "ЦИТАТИТЕ" СИ!

ТА ТЕ ПИТАМ ЗАЩО В СЛУЧАЯ ОТРЯЗА ДОРИ В ТРОЛСКИТЕ ВИ КОМУНЯШКИ МЕДИИ НАПИСАНОТО "ВИНАГИ"? М?
"Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че ВИНАГИ се е опитвала да ограничава потреблението на енергия."

Да повторя ЦИТАТА ТОЧНО:
"Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че .В.И.Н.А.Г.И. се е опитвала да ограничава потреблението на енергия."

Да потретя цитата точно:
"Музикалната журналистка от Амстердам Теа Деркс казва, че .В.И.Н.А.Г.И.се е опитвала да ограничава потреблението на енергия."

Та:
- 1-во: Въпросната не е нещо притеснена от цените на енергоносителите и те продължават да са в пъти по-ниски дори за българската покупателна способност, а що остана за нидерландската.
- 2-ро: Защо не сравниш фактът, че средната продължителност на вземането на душ не само в Нидерландия е 12 (дванайсет) минути, а ти лъскаш малкото и меко бастунче под душа не повече от 4-5 минути?
Та има накъде да пести нидерландецът - ти му мисли - и пестенето не е поради притеснение от недостиг на руска газ, която само след 3 месеца в едно с абсолютно всички руски енергоносители се преустановява напълно, на 100% (в момента вече е намалено от преди няколко месеца още със 74%).
- 3-то: За нидерландците е всеизвестно за цял свят, че са върли природозащитници и цялостният им живот е организиран така. Транспортът примерно.

Но най-показателно е
- 4-то:
Преди войната режийните ни за двучленно семейство без никакви ограничения... Като под режийни визирам ток, газ (централно), вода (топла и студена, първата централно), Интернет (тук той се получава почти на 100% през телефонните линии) ни беше средно 400€.
400€, 800 лева дори в България е повече от добра цена и то при българските заплати, а тук те са в десетки пъти по-високи, а почти всичко е по-евтино.
Храната например е по-евтина отколкото в България, а за асортимент и качество да не говорим.
А Е ТАКА (и това съм го казвал, че да имате обща култура от 1-во лице, а не да четете медийни шитни), ЗАЩОТО ИМА ОСВОБОДЕН ПАЗАР - НЕЩО, КОЕТО ВИЕ КОМУНЯГИТЕ НЕ РАЗБИРАТЕ И ВИ ПЛАШИ.
13 компании се състезават коя да избера да ми предоставя електроенергия примерно! Тринайсет!
4 компании се състезават коя да избера да ми предоставя вода примерно! Четири!
7 компании се състезават коя да избера да ми предоставя Интернет примерно! Седем!
И цените са изстискани до минимум, а качеството расте.

Та не го мисли средния нидерландец със заплата 2500 € НЕТО при консумативи (повтарям: ток, газ, вода двата вида, Интернет) от 210-230€ (тук включвам и 4,6 %-тното повишаване, вследствие НЕ НА ВОЙНАТА, защото то започна от ноември 2021-ва)
Мисли го ти и ПРОДЪЛЖАВАЙ ЖАЛКО ДА ТРОЛИШ, МОДЕРИРАЙКИ ДОРИ "ЦИТАТИТЕ" СИ!

StarForLife™ ·idc=5540855~idp=1834296~120922~119-320·
цитирай
10. dobrodan - Стар, то и тук пазарът е свободен. От всякакъв контрол.
12.09.2022 19:50
Евтиното електричество от АЕЦ се изнася, а соларните, вятърните и водните електроцентрали на ДРУГАРИТЕ определят "пазарната" цена.
А някой си мисли, че зад гърбовете на Асена и Простото стои лошият Запад...
Наивници.
цитирай
11. kvg55 - До 5. dobrodan
12.09.2022 19:55
От коментарите ти съм с впечатление, че не се отличаваш с дълбока мисъл.
Производителят на печки ти казва, че евроколхозниците купуват и поръчват печки на твърдо гориво, ти ми говориш за пари. Освен пари, няма и газ.
цитирай
12. kvg55 - До 6. nedovolen
12.09.2022 19:56
Ха-ха-ха!
Каляване в движение.
цитирай
13. kvg55 - До 7. blackpredator
12.09.2022 20:05
Това че не мислят, е едно на ръка.
Ама и не четат и не слушат, бе.
Не слушат министър Роберт Хабек; не четат документите на Евроколхоза; за плана на Урсула фон дер Лайнен "Пестете газ за безопасна зима" не знаят.
Какво искаш от такива профани?
цитирай
14. kvg55 - До 8. dobrodan
12.09.2022 20:06
Аз съм от село Баня.
цитирай
15. kvg55 - До 9. starforlife
12.09.2022 20:09
Земляк, и Панагюрище прави струва, ама се сдоби с минералня баня, мечтата на Финджеков. Преди се мъкнехте на село и правехте калабалък в събота и неделя.
цитирай
16. kvg55 - До 10. dobrodan
12.09.2022 20:10
Самите Харвардци са мекерета на глобалистите и либерастите.
цитирай
17. starforlife - ~
12.09.2022 20:22
kvg55 написа:
Земляк, и Панагюрище прави струва, ама се сдоби с минералня баня, мечтата на Финджеков. Преди се мъкнехте на село и правехте калабалък в събота и неделя.

Крайно, ама КРАЙНО време ти е да СПРЕШ ДА ТРОЛИШ ПО ОТНОШЕНИЕ НА П-ЩЕ!
Само за последните 2-3 дни натроли за:
- Казино в П-ще, КОЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА НЯКЪДЕ ОТ 2006-та година, ако не ме лъже паметта, но там някъде!
- Ансамбъл (дето ти му викаш "панагюпски хор") "Ралчо Сапунджиев, КОЙТО НЕ СЕ КАЗВА ТАКАНЯКЪДЕ ОТ 2011-та година!
- Сега пък за градската баня на П-ще, КОЯТО НЕ ФУНКЦИОНИРА КАТО БАНЯ НЯКЪДЕ ОТ 2005-та година!

Дееба тази дезинформация при пудренето ти, дееба!

ПС:
А най-идиотското ти тролене беше за това П-ще да е китно градче!
Не знам кога си се пръждосал от Баня по София, но по времето на соца панагюрци му казвахме "градът на сенките" и нямахме предвид това, че сме бледи сенки на славните ни Деди, а това, че градът беше уникално западнал като инфраструктура и прочее социални обстоятелства!
ЗАЩОТО ИДИОТИТЕ-КОМУНЯГИ ЩЕ ПОСТРОЯТ "АПРИЛЦИ", ПРИ ВСЕ ЕДНО 80% ОТ УЛИЦИТЕ НА ГРАДА ДА НЯМАХА КАЧЕСТВЕНА НАСТИЛКА ИЛИ ВОДОПРОВОД ДОРИ!
Нищо против паметниците, одобрявам.
Но НЕ И ПРЕДИ ДА ДОКАРАШ НИВОТО НА СОЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ПОНЕ ДО МНОГО ДОБРО!
Ето затова Западът успява!
Защото ЗА НЕГО НАЙ-ВАЖНИ СА НАСТОЯЩИТЕ ХОРА И НА ТЯХ ПРАВЯТ СОЦИУМА ОТЛИЧЕН ЗА ЖИВЕЕНЕ И ЧАК ТОГАВА ПОГЛЕЖДАТ И ПО НЯКАКЪВ НАЧИН УВАЖАВАТ МИНАЛОТО И ПРЕДЦИТЕ СИ!
Абсолютно правилна КУЛТУРА НА ЖИВОТ, която одобрявам не на 100, а на 1000%!
И не, не беше прав и ОТНОВО НАТРОЛИ, че Цоцорков въздигнал на П-ще социалната среда!
Направи много, да. Но например братя Ангелови и разни панагюрци-дарители ОТ ЗАПАДА, направиха много повече!
Ама мнооого-много повече!
ТА СПРИ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ЗА ГРАД, ЗА КОЙТО СИ БОС КАТО ТЪПАН!

Колкото до банята специално, тролиш и по друго направление, а то е, че П-ще е имало минерална баня доста ПРЕДИ Баня.
Старата баня, непосредствено над Библиотеката.
Но при разкривките на МОК "Медет" водата се беше изгубила (аз помня банята работеща, ходил съм в нея) и минаха доста години, докато от "Бялата кал" (плажа, но стария, с/у ОЕЗ-то) се докара вода за новата градска баня накъде в средата на 80-те.

Та така, ТРОЛЕ.

StarForLife™ ·idc=5540862~idp=1834341~120922~120-321·
цитирай
18. dobrodan - Понякога ме боли главата, когато трябва да слизам на такова ниво.
12.09.2022 20:47
Направо са го смазали от поръчки горкия производител :):):).
125 броя само от Италия :):):), брех, само за седмица :):):):).
Това някъде от Триест ще да е, че там имат гора и понякога е студено през зимата.

https://uofa.ru/bg/srednyaya-temperatura-v-italii-po-mesyacam-kakaya-temperatura-vody-i-pogoda-v/

Говедаров, не бъркаш ли Рим с "третия Рим" в Сибир нещо?
цитирай
19. missana - Докато има п*ички, за какво са ни печки?
12.09.2022 20:53
Първите топлят по-добре на долно горене!
цитирай
20. kvg55 - До 17. starforlife
12.09.2022 20:53
Ха–ха-ха?
Тия триетажни хубави къщи не са от садене на картофи по Мулей.
А от "Медет", "Оптикоелектрон", "Тодор Каблешков" и горското стопанство, предприятия построени при социализма.
Панагюрище беше западнало след Реставрацията, през 90–те години, докато Цоцорков се съвзе.
"Старата баня, непосредствено над Библиотеката" не е минерална и водата се подгряваше с въглища.
А село Баня има баня още от римско време.
Ха-ха-ха!
цитирай
21. starforlife - ~
12.09.2022 22:12
dobrodan написа:
Направо са го смазали от поръчки горкия производител :):):).
125 броя само от Италия :):):), брех, само за седмица :):):):).
ИМЕННО, КРАСИ!
Премълчах му го одеве, защото е просто крайно идиотско.
Последвах първия му линк, за да погледна дали КАТО ПРЪЦКО НЕ МОДЕРИРА ПРОЧЕТЕНОТО и видях, поне началото зачетох, че не го прави.
НО НАИСТИНА БЯХ В СТУПОР!
(Неговият текст, на постинга отгоре, не бях чел до този момент, а и сега не съм, защото само като мернеш в самото начало бройка 125 печки и схванеш, че с такъв довод громи капитализЪма и просто застиваш в удивление може ли наистина да има толкова тъп народ!)
В ступор от това, че праскащ се за счетоводител може да балалайка за продажбата (тоест заявката - продажбата е друго и може и да не се състои) на 125 печки (пък било то само и за седмица) от Италия, която е с 60 милиона население.
Горките италианци! Понеже Турция повече от 125 печки седмично не може да прави... А ето я де е зимата... Я успеят 1000 италианеца да си купят печки, я не.
Нека да купят 100 000.
Нека купят милион.
Цели 59 милиона италианци ще измрат от студ, баси!
Е... Само след 5 месеца зимата ще е дошла и ще си е отишла.
И Италия ще си е Италия, това е повече от сигурно.
Русия обаче предполагам (и дано) със сигурност няма да е вече същата.
А да не говорим колко комуняги ще са предали богу дух по време на зимата и ще са вече заедно с Путин в Отвъдното, където същия ще ги награди с усмивка пред строя за вярната лизаческа и безплатна служба като полезни (по Ленин) идиоти.


~ 20. kvg55
Когато си прав - прав си. И когато съм сгрешил - признавам го, не съм като Ванката дето дори за абсолютни идиотии не кляка и не се извинява.
Та:
Така е, сега се сетих: водата в старата баня се грееше. Точно на гърба й беше котелното помещение с най-високия по онова време зидан с тухли комин.
Но това принципно не променя обстоятелството, а ти пак тролиш с това за наличието на баня в Баня от еди кое си време.
НЕ Е ПОЧТЕНО.
Майтапът си е майтап, но когато има опасност някой да го приеме като чиста монета не е куул.
Защото става като това дето Ванката прочел, че в Прага 330 мл.л. вода била по-скъпа от 500 мл.л. бира и разнася ли разнася дезинформацията без да я провери КАТО УМЕН ЧОВЕК и дори когато му ПОкажеш и ДОкажеш, че троли - не кляка, а се опитва от 9 дерета скъпа вода - ха ха ха - да донесе.
Колкото до триетажните къщи - отново тролиш с незнание и бъркаш някои неща, но не ми се занимава (а и нямам време - часът на полета ни наближава) да ти го показвам.
Просто 90% от говоренето за теб за П-ще НЕ Е ВЯРНО и ти ни най-малко не познаваш града както социално, така и исторически!

Та, ИДИОТИ СТЕ, БАНСКИ. ПЪЛНИ ИДИОТИ.
Но пък краят ви е близо и това не са "бабешки клетви" - цитирам те - а е просто ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!

ПС за Краси:
Чети лицемерието на бански как баба му казвала, че не е важна стоката, а пазара.
Е... Миналата година турските печки покорили италианския пазар с 5-6 броя - цитирам, не иронизирам. Тази година може до 500-600 да го докарат. Пък и 5000-6000 да са - бааси и пазара, м?

StarForLife™ ·idc=5540953~idp=1834341~120922~125-326·
цитирай
22. kvg55 - До 21. starforlife
12.09.2022 22:54
Радвам се, че Панагюрище си има баня с минерална вода; радвам се, че си направи собствен водоизточник за питейна вода; радвам се, че днес градът процъфтява; приятно ми е да се разхождам по улиците и си спомням; и винаги с удоволствие консумирам по две шкембе чорби в пицарията.
Тези дни като търсех информация за ансамбъл "Ралчо Сапунджиев" във връзка с кореспонденцията ни, попаднах на личния блог на Дидка Гемиджиева, учителката ми по литература от гимназията. Писах й.
Така че Панагюрище не ми е безразлично.
цитирай
23. starforlife - АБЕ, БАНСКИ, ТИ ПОСТОЯННО ЛИ ЩЕ ДОКАЗВАШ ТОВА, КОЕТО ТВЪРДИТЕ ЗА ДРУГИТЕ, ЧЕ Е ФАКТ ИМЕННО ЗА ВАС?
12.09.2022 23:06
Визирам това, че точно ти си чукча-писател, но не и читател.
Защото, ако четеше, то нямаше да напишеш:
kvg55 написа:
Радвам се, че Панагюрище си има баня с минерална вода...

ПОВТАРЯМ ТИ: ОТ 2005-та ГОДИНА НЯКЪДЕ В ПАНАГЮРИЩЕ ГРАДСКАТА БАНЯ НЕ ФУНКЦИОНИРА!

Потретвам ти: ОТ 2005-та ГОДИНА НЯКЪДЕ В ПАНАГЮРИЩЕ ГРАДСКАТА БАНЯ НЕ ФУНКЦИОНИРА!

Почетвъртвам ти: ОТ 2005-та ГОДИНА НЯКЪДЕ В ПАНАГЮРИЩЕ ГРАДСКАТА БАНЯ НЕ ФУНКЦИОНИРА!


А сега ти се присмивам как като си търсил информация за... Абре, защо стана ансамбъл след като ти го казах, а преди това беше "панагюрски хор"?
Та: Сега ти се присмивам как като си търсил информация за ансамбъл "Ралчо Сапунджиев" НЕ РАЗБРА И ТОВА, ЧЕ СЪЩИЯ НЯКЪДЕ ОТ 2011-та ГОДИНА НЕ СЕ КАЗВА ТАКА?

Потретвам ти: АНСАМБЪЛ "РАЛЧО САПУНДЖИЕВ" НЕ НОСИ ТОВА ИМЕ НЯКЪДЕ ОТ 2011-та (да не проверявам точно) ГОДИНА!

Почетрвъртвам ти: АНСАМБЪЛ "РАЛЧО САПУНДЖИЕВ" НЕ НОСИ ТОВА ИМЕ НЯКЪДЕ ОТ 2011-та (да не проверявам точно) ГОДИНА!

Та е време бански да стане и читател, а не само чукча-чикиджикомунага-драскач.
И, бански, на мен също П-ще не ми е безразлично, но това не означава, че е правилно да не се говори истината!
А ти това правиш!
ЗАЩОТО НАПРИМЕР И ТОВА, ЧЕ П-ЩЕ ИМА СОБСТВЕН ВОДОИЗТОЧНИК НЕ Е ВЯРНО!

StarForLife™ ·idc=5540975~idp=1834341~120922~126-327·
цитирай
24. blackpredator - представи си Вакеро
13.09.2022 00:46
дъртата брантия върти педалите на колелото,
поти се кравата и В.И.Н.А.Г.И с гъбичката
Едем за вагинални гъбички..
баси вонята у ниската земя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755354
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031