Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2022 07:01 - © Обущарят като пародия на Чърчил
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2285 Коментари: 26 Гласове:
5

Последна промяна: 11.09.2022 07:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.09.2022г.

     Канцлерът на Федералната република, политикът с фейс на обущар, Олаф Шолц на 29–ти август в понеделник произнесъл реч в Карловия университет в Прага. То няма какво толкова да се вземе като умно казано от речта на Обушаря, но все пак Германия е важна за Евроколхоза държава, макар и не такава, каквато беше при канцлера Ангела Меркел.
image

Олаф Шолц избра Карловия университет в Прага да отправи идеите си за обновяване на правилата в Евроколхоза

Казаното от него за Украйна, "руското нахлуване в Украйна през февруари, бруталната атака срещу Украйна и атака срещу европейската система за сигурност" няма да коментирам по причина на пълната им тъпота.

"Тези дни отново възниква въпросът къде ще бъде бъдещата разделителна линия между тази свободна Европа и една неоимперска автокрация" е една от тях. Тоя плиткоумен европейски буржоазен екземпляр не знае ли кой чертаеше разделителни линии между сатаНАТО и Руската федерация и градеше стена от омраза и военни бази около нея. Съединените щати и Евроколхозът въоръжаваха и нацифицираха фашисткия режим с страната установен след преврата от 2014–та година. Кой толерираше неспазването  и грубото нарушаване от Украйна на Минските договорености? – това бяха Германия и Франция. Всячески подтикваха страната към конфронтация с Руската федерация с надеждата да я компрпометират пред света. Е, не се получи. Светът е наясно, кой защитава интересите на слабите и независимите и го подкрепя.
Да се фокусираме върху вижданията на канцлера за Евроколхоза.
Евроколхозът имал "Съвета на Европа, ОССЕ, ОИСР, Източното партньорство, Европейското икономическо пространство и НАТО–то", изброява бюрократичните структури Шолц. Но липсвала една институция – "това, което липсва, е редовен обмен на политическо ниво, форум, където ние, лидерите на ЕС и нашите европейски партньори, можем да обсъждаме веднъж или два пъти годишно ключовите въпроси, които засягат нашия континент като цяло : сигурност, енергия, климат или свързаност". Пази боже! Нали в петък Европейския съвет в областта на енергетиката нищи сполетялата Евроколхоза енергийна криза и набеляза мерки. А въпросът за сигурността е ясен не от вчера – с активното участие и на Шолц, Евроколхозът се е теслимил Съединените щати да го подсигуряват военно срещу "неоимперската автокрация".
"Историческите решения от последните няколко месеца [ние наложихме тежки санкции на Русия на Путин] ни доближиха до тази цел – за по–силен, по–суверенен, геополитически Европейски съюз, който знае своето място в историята и географията на континента и действа със сила и единство в света".
Съединените щати наложиха на Евроколхоза практиката на санкции срещу Русия, глупако.
И вие покорно се съгласихте със садистична извратеност да измъчвате народите си. Каква сила, какъв суверенитет на Евроколхоза бълнуваш? Че и в света имал влияние, представи си?!
И споменава за взето важно решение : "… преди няколко седмици взехме решение относно европейските цели за спестяване на потреблението на газ".
Спестяване! Ха–ха–ха! Тоя не е гледал филма "Опасен чар", където Тодор Колев казва : "Икономията е майка на мизерията!". Ето липсата на обща култура у евроколхозните политици до какво води – грешни мисли и съответно грешни решения. Ако Шолц беше запознат с българското социалистическо филмово изкуство, щеше да знае горната максима.
И какво означава : "За нас е още по–важно да създадем единен Европейски съюз?!".
Белким сега Евроколхозът не е единен? Абе май не е единен – Унгария, Полша теглят криво.
И следва върха на падението шолцово : "Още по–важни са силните партньори, преди всичко САЩ. За всички нас е щастие, че президентът Байдън, убеден трансатлантик, е в Белия дом днес … Същото ще направят бъдещите американски администрации, може би дори повече".
След което изрича потресаващото : "В един многополюсен свят, а това е светът на 21 век, не е достатъчно просто да поддържаме съществуващите партньорства, независимо колко ценни са те. Ще инвестираме в нови партньорства – в Азия, Африка и Латинска Америка. Между другото, политическата и икономическа диверсификация също е част от отговора на въпроса как се справяме със световната сила Китай и как използваме триадата "партньор, конкурент и съперник". С тия си думи тоя развенча мита за световното лидерство на хегемона САЩ.
"Не искам ЕС на изключителни клубове или дирекции, а ЕС на равноправни членове", хвърля камъни в градината на сънародничката си, еврокомисарката фон дер Лайнен, германецът.
"Там, където днес се изисква единодушие обаче, рискът една страна да използва своето вето, за да попречи на всички останали да постигнат напредък, се увеличава с всяка следваща държава–членка", заявил мераците за повече власт на евроколхозната номенклатура Олаф.
"Затова предложих постепенно преминаване към решения на мнозинството в общата външна политика, но също и в други области като данъчната политика", изплюл камъчето той. Да се премахне правото на вето било път към все по–голяма "демократизация" на Евроколхоза.
Така при липса на вето, Германия и Франция чрез пуделите си като България, Румъния ще могат да формират мнозинство и да прокарват егоистичните си интереси.
Това го налагало "преломния момент". Така възниква всяка диктатура.
И отворил дума за … "европейският суверенитет".
Това вече е нова мисъл в главата на Обущаря, защото това нещо – европейския суверенитет – досега не го е имало в наличност в битието на Евроколхоза.
Шолц формулирал новото понятие така : "В основата си европейският суверенитет означава, че ставаме по–независими във всички области, че поемаме повече отговорност за собствената си сигурност, че работим още по–тясно заедно и стоим заедно, за да отстояваме нашите ценности и интереси по целия свят".
И естествено ще отстояваме суверенитетът си срещу Руската федерация. За тоталната ни зависимост от Съединените щати нищо не казва. Смешник.
"Европа дължи своя просперитет на търговията", казва германецът и се заканва : "Не трябва да оставяме това поле на други". Де, де! Спокойно! Европа се напълни с араби, които си падат търговци, така че позициите на Европа в търговията ще се запазят.
"… един момент е ключов по въпроса за суверенитета и във връзка с войната в Източна Европа : имаме нужда от по-добра координация на нашите отбранителни усилия в Европа.
В сравнение със САЩ в ЕС има в пъти повече различни оръжейни системи. Това е неефективно, защото нашите войници трябва да тренират на много различни системи, а поддръжката и ремонтите също са по-скъпи и отнемат много време".
А такаа! Да иска всички страни от Евроколхоза да се въоръжават само с германско оръжие не ми се вярва. Той като us–американско мекере ще настоява за us–американския военно–промишлен комплекс, но не смее да го изрече открито, затова завоалирано ни казва : "всяка стандартизация на европейските отбранителни структури в рамките на ЕС укрепва НАТО". А страните от сатаНАТО с какво оръжие се превъоръжават? С us–американско! Примери : Полша, България, Румъния, Словакия, балтите. И бъдещия член Незалежната също.
"Трябва да сплотим редиците, да преодолеем старите конфликти и да намерим нови решения". Виждаме ги решенията – планът "Пестете газ за безопасна зима" е едно от тях.
Накрая стигнал и до същественото – парите – "фискалната политика", както се изразил.
"Кризите от последните няколко години доведоха до покачване на нивата на дълга във всички държави–членки", драматично констатирал германският канцлер.
Ами така е. На капиталистите пари заради коронакризата, пак на тях пари заради Русия. Е!
"… върховенството на закона е основна ценност, която трябва да обедини нашия Съюз".
Кой закон бе, Шолц? Откъснатите от действителността директиви, които евроколхозните чиновници налагат на нациите, за да ги унифицират и денационализират в интерес на Сорос?

https://www.bundesregierung.de/breg-de/suche/rede-von-bundeskanzler-scholz-an-der-karls-universitaet-am-29-august-2022-in-prag-2079534

"Шолц предаде Европа на САЩ по образеца на Чърчил", смята Дмитрий Бавирин във Взгляд.
Шолц говори за "бъдещата разделителна линия". В речта си във Фултън Чърчил "говори за противопоставяне на Москва, необходимостта от обединение на Запада, спасението на Европа от диктатурата и разделителните линии на континента, върху който "е паднала желязна завеса". Разликата е, че "този път европейците спускат "желязната завеса" от своя страна и Шолц е този, който чертае тези разделителни линии, в границите на които са обаче Западните Балкани, Грузия, Молдова и Украйна.
Идеята за премахване правото на вето "е реформа в полза на САЩ. Това е окончателното предаване на политическия суверенитет на Европа в пълно разпореждане на Америка. А Шолц е бургомистърът, който носи ключовете на града на янките. Кой по–добре от него – представителят на икономически най–мощната страна от ЕС може да направи това.
Всеки първи политолог в Русия ще възрази, че Германия отдавна е загубила политически суверенитет, да не говорим за "малките" членки на ЕС, а ЕС като цяло изобщо не го е имал", потвърждава Бавирин написаното от мен в средата на постинга.
Защото "пред лицето на заплаха от Изтока, най–важното нещо е единството на Запада", както говореше Чърчил, което повтори и самият Шолц.

https://vz.ru/world/2022/8/31/1174941.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - Социалдемократите
11.09.2022 08:00
още от ПСВ са били долнопробни продажници.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
11.09.2022 08:07
Точно така! Социалдемократите са най–долните и подли политици.
цитирай
3. missana - Шолц и Макрон са протежета на САЩ.
11.09.2022 08:56
Те ще направят всичко възможно да въдворят окончателно чуждите интереси за сметка на собствения си суверинитет. Това е ясно като бял ден. Изобщо ЕС с бързи крачки върви към разпад. Предполагам, че американците доволно потриват ръце. Какво по-хубаво за тях от една слаба и подчинена Европа!
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
11.09.2022 09:32
Прав си.
цитирай
5. анонимен - ЕС върви към разпад само в празните ...
11.09.2022 09:40
ЕС върви към разпад само в празните кратуни на путиноиди като мисана, който напоследък е напълно путинясал и е директно за психиатрията.
цитирай
6. kvg55 - До 5. radostinasassa
11.09.2022 09:48
Не ми обиждай коментаторите!
А ти ако осъзнаеш, колко си тъпа, глупава и проста, ще хванеш гората и няма да се вясваш сред хората.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Не обиждай обущарите, Краси!
11.09.2022 09:54
С такъв колега Той може да е само чирак на обущар, да носи восък, гьон, чивии, да приема и изпраща клиенти, любезно, мазен като пехливанин!
Как го виждаш да закърпи обувки, камо ли да ги направи? На две магарета слама не може да раздели?!Освен да се фукняви като блоговите празнодумци и подмазвачи!
Да , в античността един обущар дал мъдър съвет на известен философ, изненадал го!?
Но му станало навик и философът видял ,че случайно се е изявил като мъдър и
накрая му казал- Обущарю- гпедай си кондурите!
Промяната почна от Англия - трима министри от вилаетите-ключови, не на социалните /без/ грижи!

Повторение на упадъка на Рим!
Партита, педофилия, геронтофилия, както при изригването на Везувий!

Бог да ги пази, грешните чеда!
цитирай
8. starforlife - ~ 7. leonleonovpom2
11.09.2022 09:57
Ма'ани сега обущата - дай първо да изясним за олигофренията при водата и бирата, защото това очеизвадно показва нивото ТИ.


Преди малко тук https://kvg55.blog.bg/biznes/2022/09/09/kremylskite-potainosti.1834081 като реплика на абсолютна идиотия моя милост написа:
ВАНЬО, НЕ Е СРЯДА, ТА ДА ТИ КАЖА, ЧЕ СИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ И ГО ДОКАЗВАШ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО СИ ОТВОРИШ УСТАТА!
АМА АБСОЛЮТНО ВСЕКИ!
ТА ЗАТОВА ЩЕ ТИ ПИША ВЕЧЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ, ТА ДА ИЗКЛЮЧИМ ВЕРОЯТНОСТТА ДА СИ СЛЯП И ДА ОСТАНЕ САМО "ВЕРОЯТНОСТТА" ЗА ПЪЛЕН ГЛУПАК И ИДИОТ!

ВТОРАТА ГРУПА СА БУТИЛИРАНИ (МИНЕРАЛНИ) ВОДИ И СЕ ВИЖДА... НЕ ОТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, А КАТО ЦЕНИ В МАГАЗИНИТЕ В ЧЕХИЯ... ЧЕ ЛИТЪР И ПОЛОВИНА ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА СРЕДНО 11-12 КРОНИ!
ЕДИН ЛЕВ КАКТО КАЗВАШ, А ТО ТОЛКОВА Е И В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ И ПО-ЕВТИНО Е В БЪЛГАРИЯ!

.Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
ПОВТАРЯМ: .Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
ПОТРЕТВАМ: .Б.И.Р.И.Т.Е. СА В ПЪРВАТА ГРУПА, "УМНИКО"!
И ОТ ТАМ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СРЕДНАТА ЦЕНА НА 500 МИЛИЛИТРА БИРА E 18 КРОНИ, ТОЕСТ ЛЕВ И ПОЛОВИНА, КОЛКОТО Е И В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ И ПО-ЕВТИНО!

ТА ДОКАЗВАМ, "УМНИКО", ЧЕ ТВЪРДЕНИЕТО КАК 330 МИЛИЛИТРА ВОДА В ПРАГА СТРУВАЛА ПОВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИЛИТРА БИРА ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО!
ЗАЩОТО Е ВИДНО, ЧЕ 4 И ОТГОРЕ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВОДА СТРУВА С 50% ПО-МАЛКО ОТ БИРАТА!
ТОЕСТ, ЧЕ ТВЪРДЕНИЯТА ТИ КАК В ПРАГА 330 МИЛИЛИТРА ВОДА СТРУВАЛА ВЕЧЕ ОТ 500 МИЛИЛИТРА БИРА Е ПОМОРИЙСКА ПРЪДНЯ!


Да поNтя и в сив цвят, та дано най-после бъде прочетено правилно и осмислено от нечии кокоши мозъци:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!


ОТНОВО ДА ПОЕНТЯ:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!

НЕ СЪМ КАЗАЛ, НО ДА ПОЕНТЯ ОТНОВО:
500 МИЛИЛИТРА БИРА В ЧЕХИЯ СЕ ВИЖДА, ЧЕ СТРУВА СРЕДНО 18 КРОНИ!
ЛИТЪР И ПОЛОВИНА (НЕ 330 МИЛИЛИТРА) ВОДА В ЧЕХИЯ СТРУВА 12 КРОНИ!
Е НАИСТИНА НЕ СЪМ СРЕЩАЛ ДРУГ ПЪТ ПОДОБЕН МАЛОУМНИК!


StarForLife™ ·idc=5540566~idp=1834237~110922~096-297·
цитирай
9. dupedalo - Хахаха!
11.09.2022 09:59
Ванката се включва в шоуто. Най-великият блогов титан. Благодарение на него имаме Черно море. Преди 12 000 години му се допикало, изпишкал се и се появило нашето море.
цитирай
10. starforlife - ~ 9. dupedalo
11.09.2022 10:02
Ти просто чети "дискусията" ни тук
https://kvg55.blog.bg/biznes/2022/09/09/kremylskite-potainosti.1834081
И НЕМЕЙ КАКВА ИДИОТИЯ ИЗПЛУВА ОТ ПОМОРИЙСКИТЕ ПОТАЙНОСТИ!
Ха ха ха ха
Аз наистина вече съм в ступор!
И това от човек с претенции!
ЕТО ОТ ТАКИВА ИМЕННО СМЕ/СТЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!

StarForLife™ ·idc=5540570~idp=1834237~110922~097-298·
цитирай
11. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
11.09.2022 10:07
Прав си! Обиждам обущарите. Не го бях осъзнал.
А Шолц и за обущар не става. Повече няма да го наричам така и да обиждам почтената професия на обущаря.
цитирай
12. kvg55 - До 18. starforlife
11.09.2022 10:10
Не ми крещи с главни букви, племе невъзпитано!
Твоите чаршафи за водата и бирата не убеждават в нищо.
цитирай
13. kvg55 - До 9. dupedalo
11.09.2022 10:12
Много остроумно, нема що.
цитирай
14. starforlife - ~ 12. kvg55
11.09.2022 10:12
Не убеждават ВАС, да, определено. Защото чугунени глави не увират. Но абсолютно показват що за олигофрени сте!

Защото ви се показва ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ черно на бяло, но вие се проявявате като абсолютни олигофрени да не можете не само сами да си направите каквато там проверка е нужна, а поне да проследите даваната ви наготово от по-умните, по-знаещите и по-можещите от вас!
И това в епохата на Информацията и абсолютната й достъпност!
КОЕТО ВСЪЩНОСТ В РУСИЯ СЕ ПРАВЯТ ОПИТИ ДА СЕ ОТНЕМЕ ПО ПОЧИНА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ, ТА НАЛИ ЗА ИДЕИ ИСКАШ ДА СИ ГОВОРИМ - ЕТО, ГОВОРИ ЗА ИДЕЯТА НА КРЕМЪЛ ДА СЪЗДАДЕ ВТОРИ КВАНМЬОН В РУСИЯ!
Не знаеш какво е Кванмьон?!
Ами казвам ти аз, че от моите коментари винаги нещо може да се научи, а вашите са просто пърдене през устата.

Ха ха ха ха-йде, оставам ви с Ваньо и подобните му да се облизвате и отивам да разглеждам готино нидерландско градче.
6-тото, което посещаваме от началото на миналия месец, а ви е се замислете как от тук не мърдате.


ПС:
И, бански, за днес научи, че ансамбъл - не "панагюрски хор" - "Ралчо Сапунджиев" ОТДАВНА НЕ СЕ КАЗВА ТАКА!
Вече 11 години мисля, че се пада!
Както научи и това, че Ралчо Сапунджиев НЕ Е някакъв партизанин или въобще свързан с комунягите "велик" "българин", защото е от времето на други велики Българи и велики Българки като Георги Бенковки и Райна Княгиня!
Та си слушал наследникът му по радиоточката на П-ще... Свързваш го с други Сапунджиеви... Но дори това не си проверил и да знаеш - ха ха ха ха.


StarForLife™ ·idc=5540581~idp=1834237~110922~098-299·
цитирай
15. kvg55 - До 10. starforlife
11.09.2022 10:13
Ти самият си "ступор".
цитирай
16. kvg55 - До 14. starforlife
11.09.2022 10:14
Ха-ха-ха!
Олигофрени сме, вярно. Защото ти обръщаме внимание.
Ха-ха-ха!
цитирай
17. nedovolen - Когато човек обижда, обижда себе ...
11.09.2022 10:47
Когато човек обижда, обижда себе си.
:)))
цитирай
18. kvg55 - До 17. nedovolen
11.09.2022 12:38
Ей, неизчерпаем извор на мъдрости си.
цитирай
19. mt46 - ===
11.09.2022 13:30
Никъде няма и никога не е имало пълна независимост... Проблемът е, че няма нормални отношения между държавите...
цитирай
20. nedovolen - Благодаря, к18
11.09.2022 13:34
Какво да правя, кат мама така ме е родила :).
И, в случая, пчелата никога не си губи времето да обяснява на мухата разликата между меда и ла.ната.
Хората не обичат истината, като жените, обичат да ги лАжат.
А Истината е по-силна от всякакво оръжие, може да убие неподготвен човек. Дори Земята, но излизам съвсем от темата.:)))
цитирай
21. kvg55 - До 19. mt46
11.09.2022 14:05
Всичко в света е взаимносвързано и причинно обусловено.
цитирай
22. kvg55 - До 20. nedovolen
11.09.2022 14:09
То май и хората могат да се категоризират като пчели и мухи.
цитирай
23. nedovolen - К 22
11.09.2022 15:00
За това го пиша.
:)))
цитирай
24. kvg55 - До 23. nedovolen
11.09.2022 15:25
Да.
цитирай
25. krumbelosvet - Звездата на лайфа е по-писател от Лев Толстой
05.10.2023 01:37
Аз такива дълги писма не съм писал от казармата до приятелката си.
цитирай
26. kvg55 - До 25. krumbelosvet
05.10.2023 07:18
Нали е програмист, Землякът е свикнал да пише подробно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754953
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031