Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2022 07:01 - © От коментарите става ясно, че има будни германци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1534 Коментари: 16 Гласове:
9

Последна промяна: 08.09.2022 07:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.09.2022г.

     Ярослав Качински е лидер, както е модерно да се казва, вместо българското водач, а за вожд не смея и да помисля, на полската партия "Право и справедливост" (PiS), която партия сега управлява в Полша.
"Въпреки че пътят ще бъде дълъг, ние сме убедени, че един ден ще успеем по въпроса за военните репарации от Германия", каза президентът на "ПиС" Ярослав Качински в четвъртък [на първи септември]  във връзка с представянето на доклад за загубите, понесени от Полша като резултат от германската агресия през Втората световна война", съобщава Dziennik.pl.
image

Президентът на PiS Ярослав Качински по време на представянето на доклада за загубите, понесени от Полша в резултат на агресията и германската окупация по време на Втората световна война Снимка : Facebook / PiS

Накъде е повел поляците вождът Качински? Води ги на съд срещу Германия за пари.

На първи септември, в деня на началото на Втората световна война в Кралския замък във Варшава е представен Доклад за репарациите, които Полша възнамерява да поиска от Федерална Република Германия за претърпените щети по време на войната.
На събитието  присъствали освен президентът на ПиС Ярослав Качински, и маршалът на Сейма Елжбета Витек и министър–председателят Матеуш Моравецки, министри, представители на парламента, председателят на Конституционния трибунал Юлия Прзиленбска. В началото на церемонията с едноминутно мълчание са почетени жертвите на Втората световна война.
Сумата възлиза на 6 трилиона 220 милиарда 609 милиона злоти, което се равнява на 1 трилион 532 милиарда 170 милиона долара или 1,32 трилиона евро, съобщава Dzieje.pl.
image

Изглед от камбанарията на църквата "Света Анна" към руините на Кралския замък (снимка : PAP)

Докладът е представен от депутата Аркадиуш Муларчик (PiS), председател на Съвета на Института за военни загуби "Ян Карски", създаден от министър–председателя Матеуш Моравецки през декември 2021 година. Докладът за загубите, понесени от Полша в резултат на агресията и германската окупация по време на Втората световна война, представен на 1 септември, се състои от три големи тома, които обобщават петгодишната работа на депутатите, формиращи Екипа за оценка на размера на обезщетенията, дължими на Полша от Германия за щети, причинени по време на Втората световна война. Първият том съдържа изследване, обобщаващо работата по оценка на загубите, понесени от Полша по вина на германските окупатори. Следващите два съдържат списък на местопрестъпленията, извършени от германците през 1939–1944 година, и много обширна фотографска документация на престъпления, извършени срещу полски граждани.
image
Министър–председателят : "Равенсбрук" е ужасяващ символ на мъченичеството на полските жени

Докладът се основава на решенията на Потсдамската конференция от 1945 година, които не били спазени. "До днес Република Полша не е получила размера на военните репарации, присъдени с решението на великите сили в Потсдам, да не говорим за обезщетения, адекватни на претърпените военни загуби и щети от окупацията" – подчертал Аркадиуш Муларчик.

По доклада са работили около 30 учени – историци, икономисти, оценители на имоти – и 10 рецензенти, уточнява изданието. Исковете за компенсации на Полша срещу Германия не са погасени и не са изтекли, отбелязват авторите на доклада, разказва подробности Dzieje.pl.
image
Кралският замък във Варшава е в пламъци, бомбардиран от германците през септември 1939 година PAP / CAF

"Хиената на Европа" нещо напоследък много се отвива. Преди към Руската федерация относно Калининград и областта. Сега към Германия. Точи зъби и за украински територии.

"Германия никога не е давала сметка за престъпленията си срещу Полша; германската историческа политика не е разглеждала престъпления срещу полската нация. Трябва да се стремим да възстановим съзнанието на германската нация", казал нагло Качински.
Виж ги ти, щели да възстановяват съзнанието на германската нация?! Съединените щати смачкаха западногерманците повече, отколкото трябваше, направиха ги безволеви лакеи на сащската политика и мислене. Ето го Обущарят Шолц, предаде постигнатото от израсналата и възпитана в Германската Демократична Република Ангела Меркел независимо поведение в политиката на Федералната република спрямо Съединените щати, за което ще пиша отделно.
"Фактът, че Полша иска 1,2 трилиона евро от Германия 77 години след края на войната, показва, че министърът на външните ни работи Аналена Бербок е морална граната, но дипломатически глупак", изнася пикантерията в заглавие Die Weltwoche.ch.
image
"Моралната граната и дипломатически глупак" на Германия гледа към границата с Полша

Все пак управляваното от "моралната граната" министерство се произнесло : "Позицията на федералното правителство остава непроменена", каза в петък говорител на германското министерство на външните работи. "Според правителството този въпрос е приключен".

И Обущарят също се произнесъл :
"Както всички федерални правителства преди мен, мога да отбележа, че този въпрос е окончателно регулиран от международното право", казал политикът от ГСДП в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг" миналата сряда.
Редовите германци са разгневени от подлостта на партньорите по оръжие и политически съюз поляци и глупостта на собствените им управници, защото спорът за германските репарации към Полша е решен на 23 август 1953 година. На този ден Варшава обявява, че Полша се отказва от германските "компенсационни плащания" от 1 януари 1954 година нататък.
Из коментарите под статията на Die Weltwoche.ch за "Моралната граната и дипглупака" :
– "Не само руснаците са забелязали липсата на интелигентност в германското правителство, дори поляците, съседна страна и съюзник, сега искат да използват тази слабост за себе си", коментира Silstad.
– "Като "млад глобален лидер" тя [Аналена Бербок] има план. Но е съмнително дали тя знае какво прави за (или срещу) Германия или за Европа. Със сигурност тя прави всичко срещу мира и срещу избирателите си", разсъждава потребителят Fragender.
– "Под въпрос е дали полското търсене наистина може да се припише на Бербок. Единственото нещо, което е абсолютно сигурно е, че ЕС показва огромни признаци на разпад. Пред лицето на наближаващата гибел е съвсем логично всяка страна да иска да извлече максимума от купчината развалини. Солидарността вече не съществува в агонията", споделя това, което и ние си мислим и пишем за Евроколхоза Edmo.
– "В никоя епоха не е имало толкова тъпи политици, както сега", чете мислите ни Heinz Zimmerli.
– "Малка забележка : САЩ се придържат към договорите само докато са полезни и изгодни за тях самите. Безброй примери : От многото мирни договори с индианските племена в Северна Америка до договора за контрол на ядрената енергия с Иран … Това е, което наричате атлантическа общност на ценностите, нали?", повръща вкиснатите ЕАЦ Chgerth.
– "Едно нещо е научно доказано : никога не е имало толкова много идиоти на тази планета, колкото днес", цитира научни изследвания fredlewin.
– "Създава се впечатлението, че страните с колониално и войнолюбиво минало всъщност не искат да се примирят с историята си, а вместо това тръбят все по–силно пред света за предполагаемото си морално превъзходство. Значи историята се повтаря …", Mike8049.
– "Това феминистка външна политика ли е? Тя се основава на толерантността на германците към мазохизма. Сънародниците ми с техните политически представители се чувстват като риба във вода", критикува либерастията на управляващите Chrььtlibuur.
– "Жената с разхубавеното (може да се каже и фалшиво) CV не е модел за подражание и в морално отношение. Но типично за немското червено–зелено", разобличава Nordlicht48.
– "1953? Изглежда, че в политиката вече съвсем е демоде да се придържаме към договорите. Разбира се, неизправното правителство винаги ще използва извинението, че неговите предшественици са подписали договора и че следователно то не се чувства обвързано", остроумничи raedi butz.
"Бербок дойде на власт само с помощта на Международния икономически форум (WEF) на Шваб. Колкото и да е глупава и надута или просто заради това. Такива хора са по–лесни за манипулиране от тези, които правят изследвания …", Eliza Chr..
– "Не можете да вземете Германския райх за сравнение. Германската империя преди 1900 година е била нещо съвсем различно от днешна Германия, която е само колония на САЩ", bruno.rabe.
– "Бих подарил на полското правителство карта на Райха от 30–те години на ХХ век. Полша вече е получила почти 1/3 от територията на бившия Германски райх, по–голямата част от която е била чисто германска и никога полска в продължение на повече от 800 години. "Мирната граница" по Одер не е ли достатъчна, чак до Елба искате да стигнете? – N.B.  Съветският съюз плати най–много жертви през Втората световна война с около 23 милиона загинали, но никога не поиска и получи репарации!", прави историческа ретроспекция chgerth
"😂 Организирайте плащане в евро след пет години. Тогава това ще са само фъстъци 😂", изчислява centaurus.
– "Полша е много прагматична : те се опитват да се възползват от факта, че от другата страна управлява концентрираната глупост като определящ външната политика", simba63.
– "Министърът на външните работи е морална граната". Определено не е. Тя е просто вид лъжлив, лицемерен двоен стандарт, какъвто са всички на Запад днес", констатира Anna Meier.
– "Лудостта е видима. След това никой не иска да знае", RMHollenweger.
Из коментарите в Twitter :
– "Да допуснем. Но тогава върнете всички германски земи. И ще приемем, че сме си оправили сметките", пише един от коментаторите.
– "О, но те вече са изчислили това без "наема" за ползване на Силезия, Померания и Западна Прусия ?" – иронизира друг.
– "Няма проблем, но можете ли да ни върнете Силезия, Померания, Западна и Източна Прусия в замяна?" – любопитства друг потребител.
– "Искате да поговорим за репарациите? С голямо удоволствие : какво ще кажете за искане за реституция от моя страна за къщата на баба ми и дядо ми в Бреслау (Вроцлав)?" – поставя друг аспект на въпроса реститут.
– "Е, в този случай ще трябва да платите малко в бюджета на ЕС", бута и Евроколхоза  друг.

https://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8528031,reparacje-wojenne-niemcy-jaroslaw-kaczynski-pis.html
https://dzieje.pl/wiadomosci/na-zamku-krolewskim-w-warszawie-zaprezentowano-raport-ws-strat-wojennych-polski
https://dzieje.pl/wiadomosci/suma-strat-przekracza-6-bilionow-zlotych-raport-o-polskich-stratach-wojennych
https://weltwoche.ch/daily/dass-polen-77-jahre-nach-kriegsende-12-billionen-euro-von-deutschland-fordert-zeigt-aussenministerin-annalena-baerbock-ist-moralisch-eine-granate-aber-diplomatisch-eine-blindgaengerin/
https://rossaprimavera.ru/news/9c501672
https://www.tagesspiegel.de/politik/wie-alle-bundesregierungen-zuvor-scholz-weist-polnische-reparationsforderung-zuruck-8613151.html
https://pogled.info/svetoven/evropa/v-germaniya-predlozhiha-na-polsha-da-varne-nemskite-zemi-v-zamyana-na-reparatsii.145948



Тагове:   министри,   Втора световна война,   Ярослав Качински,   Европа,   евро,   Съединените щати,   полша,   Съветския съюз,   долара,   калининград,   Съединени щати,   репарации,   8 септември,   Руската федерация,   Олаф Шолц,   федерална република германия,   Аналена Бербок,   злоти,   Кралския замък във Варшава,   полската партия Право и справедливост PiS,   президентът на ПиС Ярослав Качински,   и маршалът на Сейма Елжбета Витек и министър–председателят Матеуш Моравецки,   представители на парламента,   председателят на Конституционния трибунал Юлия Прзиленбска,   Dziejepl,   църквата Света Анна,   депутата Аркадиуш Муларчик PiS,   Съвета на Института за военни загуби Ян Карски,   министър–председателя Матеуш Моравецки,   Полша от Германия,   Равенсбрук,   Полша срещу Германия,   Германската Демократична Република Ангела Меркел,   Федералната република спрямо Съединените щати,   Die Weltwochech,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. missana - Много интересен материал. Поздравление, Краси!
08.09.2022 07:35
Но има и обратната страна на медала. Работата е в това, че по силата на договора Рибентроп-Молотов СССР също нахлува вероломно в Полша и окупира земите й. Фактически Германия и СССР си поделят Полша като две големи хиени. Доколкото ми е известно тези Полски земи са си останали съветска територия и след войната. Но победителите не ги съдят, нали. Та затова поляци и руснаци винаги са се държали "влюбено" помежду си!
Имаше навремето такъв любопитен виц. Отиват при златната рибка немският канцлер, Брежнев и Гомулка. Всеки се среща насаме с нея, за да му изпълни рибката едно желание. Първо влиза канцлерът и казва на рибката. Златна рибке, искам само едно - да унищожиш СССР. Готово - казва рибката. После влиза Брежнев и казва. Златна рибке, искам само едно - да унищожиш Германия. Готово казва рибката. Най-накрая влиза Гомулка /министър-председател на Полша/. Той пита рибката. Какво поиска канцлера? Тя отговаря - да унищожа СССР. А какво поиска Брежнев? - пита Гомулка. Да унищожа Германия - отговаря рибката. Е, то за нас нищо не остана - казва Гомулка. Дай само едно кафе!
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
08.09.2022 07:52
В Съветския съюз няма полски земи. Това са руски, белоруски и украински земи, завладяни от Полша при войната от 1919–1921 година и върнати 1939 година. Сталин е настъпил в Полша за да отмести границата с Германия на Запад, защото въобще не се е заблуждавал в миролюбието на Хитлер.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравейте!
08.09.2022 08:38
Истината е малко по- друга
Сталин всячески се мъчи да отложи войната с Хитлер Знае, че в момента няма готовност армията и тя не е равностоен противник на Германия!
Във войната се включва, когато става ясно ,че Полша е победена В Руската зона на Полша са влезли германски войски Сталин напомня на Хитлер за споразумението Хитлер нарежда на войските си да се изтетлят зад очертаната граница Тогава в Полша влизат руските войски На 17- ия или 19-ия ден от войната! Омразата на поляците към руснаците е всеизвестна
Но и те не са чиста паница През осемдесетте години въртяха далавери за сметка на руснаците Малко известно е ,че маршал Рокосовски е етнически поляк Това не му пречи да ги наказва, когато заслужават, за кратко е ръководител на Полша, след войната, но после е отзован
Една от причините за омразата е Варшавското въстание Съветските зоъски са на другия бряг на Висла Наистина изтощени,без логистика! Те са против въстанието, казват ,че не е във възможностите им да помогнат в момента Трябва да се укрепят, да изчакат Но поляците бързат, искат да изпреварят влизането на руснаците След войната не искат да имат нищо общо с тях, противно на споразумението между тримата големи
Сложна обстановка Излиза ,че руснаците в случая трябва да се бият и с германци и с поляци Нямат и логистика И предпочитат, като не ги слушат, да не се намесват Е, германците ги премазват-поляците
Самите поляци са разделени В Англия имат правитерство в изгнание ,откровено антируско, а летците от Нормандия -Неман,френско- полско формирование, воюват в полза на руснаците!?
Какъв да бъдеш с такива? Каква политика да провеждаш, освен тази на тоягата?
Пет хиляди офицери от пленената полска армия са освободени от руснаците и през Иран отиват в Англия, с откровено антируско поведение, решени да отмъщават! Как СССР да постъпи с останалите около 20 хиляди!
Полякът е непредсказуем Способен на свъхчовечност и на зверство И то, когато не очакваш!В такива случаи, покрай сухото гори и мокрото!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
08.09.2022 08:45
Абе, шушовци, какво искаш?
цитирай
5. morskipesni - Мисанката пак невежанка!
08.09.2022 09:59
В картата на Европа която ОЩЕ печатат немците за териториите (в Полша) Померания и Шлезия пише "под полско управляние", за "Калининградска област (част от бивша Източна Прусия)- "под руско управление". Ферщейст?
Сега за предотвратяването на войната: позорната роля на Англофранция е в основата на конфликта, стимулирайки Германия чрез дълго дипломатическо шикалкаване и двойна игра с Хитлер, под благословията на САЩ. СССР разбира се, си открива предфронт за териториална гаранция. Данните са от книгата "Защо не беше предотвратена войната"-пълен запис на дипломатическите демаршировки, 1970 г, автори Сиполс/Панкрашова
цитирай
6. kvg55 - До 5. morskipesni
08.09.2022 10:03
?!
цитирай
7. morskipesni - Да, да!
08.09.2022 10:25
Такава карта си имам и аз, така е написано! Мисанка-дилетан(т)ка вижда "полски земи под руско владение", но друго мислят немците.
цитирай
8. blackpredator - Сталин
08.09.2022 10:58
Iвинаги се е съобразявал с "Линията „Кързън“ - източната граница на безспорните полски територии, определена от страните-победителки след Първата световна война. След поредица от кръвопролитни конфликти и етнически чистки в началото на 20-те, края на 30-те и през 40-те години на XX век тя става съвременната граница на Полша с Литва, Беларус и Украйна.
установяването на границата по линията Кързън се превръща в една от основните цели на съветската дипломация във Втората световна война. На конференцията в Техеран Чърчил и Сталин сключват неформално споразумение, задоволяващо исканията на съветския лидер."
цитирай
9. kvg55 - До 7. morskipesni
08.09.2022 11:28
Днес е важно, какво мисли Владимир Владимирович.
цитирай
10. kvg55 - До 8. blackpredator
08.09.2022 11:32
Сталин въобще не е бил алчен за територии, както му приписват. И е спазвал международните споразумения.
И Путин също.
цитирай
11. mt46 - ...
08.09.2022 13:05
Отново раздори за територии... Германия е трябвало да си плати още навремето, но не знам защо Полша се е отказала... Сега е късно...
цитирай
12. kvg55 - До 11. mt46
08.09.2022 13:29
Тя простотията ходи и сред ръководителите на държави.
цитирай
13. sorossadistfucking - Германия е платила на поляците с част от земите си, както и България е платила по същия начин на Сърбия и Гърция.
08.09.2022 14:13
mt46 написа:
Отново раздори за територии... Германия е трябвало да си плати още навремето, но не знам защо Полша се е отказала... Сега е късно...

цитирай
14. kvg55 - До 13. sorossadistfucking
08.09.2022 14:28
То не случайно в коментарите германците искат връщане на земите.
цитирай
15. missana - По повод голямата "далновидност" на Сталин...
08.09.2022 22:12
Четох през 90 години на миналия век в Националната библиотека разсекретените материали на маршал Тухачевски /преди 10 ноември 1989г. нямаше достъп до тях/. Той пише, че съгласно Версайския договор Германия не е можела да строи военни заводи на своя територия. По тази причина Сталин щедро предоставя на Хитлер възможността да строи военни заводи на съветска територия. Хитлер строи такива в СССР и в тях биват произвеждани немски танкове, самолетите Юнкерс и Щука и още много, много оръжия, влезли в употреба с/у СССР след 22 юни 1941г. Това категорично доказва че Сталин въобще не е очаквал нападение от страна на Хитлер.
цитирай
16. kvg55 - До 15. missana
09.09.2022 04:03
Тухачевски загива през юни 1937 година. Значи спомените, записките или каквито са там материалите, се отнасят най–късно до към 1936 година. Е, за каква заплаха за СССР от страна на Германия можем да говорим по това време? Много германски инженери са работили в Съветския съюз през този период.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757903
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031