Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2022 08:01 - © Помпео дойде чак от САЩ да ни каже (официално) едно голямо НИЩО
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2388 Коментари: 12 Гласове:
9

Последна промяна: 05.09.2022 08:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.09.2022г.

     Знае се, че голямото отдалече по–добре се вижда. Това видял, Голямото в България, и Майк Помпео. Видял го чак отвъд Локвата, от далечните на разстояние, но близки по интерес нам Съединени щати. И дойде на 31–ви август на крака лично да ни съобщи благата вест.
image

Голямото в България, което видял Майк, е нещо такова 

"Аз съм сигурен, че България може да е енергиен хъб. Тя трябва да използва потенциала си да се превърне в енергиен център в Източна Европа" е благата вест.
image
Майк Помпео гледа към България и вижда Голямо нещо

Ехее, Бочко това "Голямо нещо" го знае отдавна. Нещо повече – той го е измислил.

"Дa нaпpaвим гaзoв xъб пo плaнa "Юнĸep", пpизoвa Бopиcoв в Бpюĸceл", съобщава money.bg още в далечната 2014–та година, когато Майк е бил само прост редови член на Камарата на представителите на САЩ от провинциалния 4–ти конгресен окръг Канзас.
"Щe cлoжим нa мacaтa нa вcичĸи eвpoпeйcĸи дъpжaви вcичĸи идeи. Близo гoдинa нeeднoĸpaтнo пoвтapяx, чe пpeдишнитe yпpaвлявaщи щe пpoвaлят "Южeн пoтoĸ" c бeзyмнитe ĸoнĸypcи и глyпocти, ĸoитo въpшиxa, и нaй-вeчe c изoлaциятa, в ĸoятo изпaднa пpaвитeлcтвoтo нa Opeшapcĸи", оплакал се традиционно от последния Баце.
Даже им чертаеше на евроколхозниците схеми и скици. Като тази 
image

"Източниците на газ, според премиера, са както "Южен поток", така и собствен газ от находищата "Хан Аспарух", "Силистар" и "Терес" в Черно море (предполага се, че там има значителни залежи, но те още не са открити, а за Силистар и Терес още няма концесионери), втечнен газ по интерконектора с Гърция (чието изграждане предстои) и газ от хранилищата в Чехия и Словакия, който ще дойде през румънския интерконектор", съобщава Economix.
Това в края на 2014–та. Следващата 2015–та вече се търсят инвеститори : "България търси инвеститори за газов хъб "Балкан", пуска обявата Mediapool.bg.
"Плановете са газоразпределителният център да се захранва от няколко източника. Единият е каспийски газ, който ще идва по Трансадриатическия (ТАП) и Трансанадолския (ТАНАП) газопроводи. Другият източник е втечнен газ от гръцките, а вероятно и турски LNG –терминали. Трети източник е руски газ, който може да идва както по тръба по дъното на Черно море (съкратен вариант на спрения "Южен поток"), така и по досегашните сухопътни маршрути. В хъба ще могат да влизат и количества от местния добив, но това ще стане с по–дългосрочна перспектива, тъй като в момента газодобивът у нас е минимален, а находището в дълбоките води на Черно море "Хан Аспарух" е в начален стадий на проучване и евентуално ще почне да дава газ не по–рано от десетина години. Къде ще е хъбът не бе съобщено, най–вероятно ще е край Варна, каквито са досега обявените намерения", съобщава подробности изданието и продължава : "С Ципрас преди два месеца си стиснахме ръцете на една от срещите в Брюксел, че ще накараме нашите компании да започнат проекта и от празни приказки и мечти да стане реалност", заяви премиерът Бойко Борисов след подписването на решението за връзката.
"Никой не ни вярваше, че този интерконектор ще стане и считам, че правителството трябва да бъде поздравено за политическата си воля …  Благодарение на нашите партньори – в Европа, в ЕК, САЩ, приятелска Гърция и нашата праволинейна и балансирана позиция, включително и към Русия, ние имаме шанс да имаме много добър газоразпределителен център "Балкан", който да дава възможност и компаниите да реализират своите печалби, но най–вече българската държава, колкото повече газ пренася, толкова повече такси ще взима".
Така глаголеше Бойко Борисов още през 2015–та година. Сега Помпео открил течащата вода.
Но не пропуснал да прокара интересите на us–американските газодобивни компании :
"Отговорът за енергийната ви независимост не е в чужбина, а тук. Включително чрез потенциала за добив на шистов газ. Фракинг технологиите за добив на шистов газ са много по–чисти от руския природен газ. Не позволявайте на шепа зле информирани активисти, които използват аргументи, не основаващи се на факти, да разрушат бъдещето ви", назидателно ни напътствал сахибът.
То бива краварска простотия и безочие, бива, ама тоя ни взема за идиоти. А някои със сигурност са го слушали със зяпнали уста. И даже си предложил услугите за добива на шистовия газ : "Съединените американски щати ще помогнат на България".
Мерси! Не щем! Ресто. Не струва.
Не случайно в информационните средства няма коментари на думите му. Всички се ограничават само до казаното от него в лекцията на тема "Геополитическата значимост на България : След инвазията в Украйна и потенциалът на България като регионален енергиен лидер" изнесена в София по покана на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.
Коментарите са от читателите. Под новината "Майк Помпео изнася лекция в София за геополитическото значение на страната ни" в Dir.bg коментарите са такива :
– Дядо : Така се плащат подкупи в Запада, браво на Домус Ага, бързо схваща;
000 : Радиоактивен отпадък. Само комплексарите българи които идеализират САЩ могат да се похвалят с такава новина. Криминален мозък е тоя балон;
– БГ : От това кой го е поканил, се вижда какво следва. Нищо добро не чака България с такива помияри!;
– Малък Нежен Демократ : Майк е умно копеле! Както и повечето от предшествениците му. Разбира се хич не му пука за маймуни като нас и ще ни похарчи като украинците, ако решат че им е на сметка. Но ако имахме политици на място, можехме да капитализираме с безплатно въображение и безвъзмездни финансови помощи;
Психодиспансер : Ние геополитическото значение си го знаем и без разни знайни и незнайни кравари да ни четат лекции! По–страшното е, че лекцията е закрита и още по–страшното е, защо е прелетял половината свят за един час и какво ще съветва тези от КРИБ;
– Ясно : Aхa, този ли е упълномощеният от ФАЩ да ни вкара официално във война с Русия?  С 99.999999% сигурност за това е дошъл;
– Вчера : говедото на демократите ни набива канчетата, днес – това на републиканците! Празно нема! Йес, йес, йес и три пъти ура!;
Найс : Зачестиха посещенията на янки у нас. Вчера О"Брайън, днес Помпео. Намислили са нещо. Може би са решили пряко да ни вкарат във войната между Русия и Украйна;
– Лалала : Фашизмът се завръща в Европа – цензура и унищожаване на инакомислещите;
– Лудото Ленче : Какви лекции ще ми чете тоя, бе ? Я шута по гъза и обратно в Кравария!;
– ВВ : Подготвя ни за война на наша територия!;
– Вatkoof : Поканени на лекцията са "Отворено общество" ,"Америка за България", БХК и лични покани за Дайнов, Роско и други американски подлоги.
– Get : Мръсни русофили, след изборите ПП и ГЕРБ ще ви смажат със закона срещу русофилството. Само ПП и ГЕРБ ще спрат Путин. България ще се изправи срещу врага и ще го победи. Тоя последния е известен блогър, който отдавна не ме е поучавал. Ето къде бил.

https://www.youtube.com/watch?v=c7czkt-669M
https://trud.bg/%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D1%85%D1%8A%D0%B1-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8/
https://money.bg/archive/da-napravim-gazov-hab-po-plana-yunker-prizova-borisov-v-bryuksel.html
https://economix.bg/gazoviyat-hab-na-tsenata-na-polovin-yuzhen-potok-po-borisov
https://www.mediapool.bg/bulgaria-tarsi-investitori-za-gazov-hab-balkan-news242925.html
https://business.dir.bg/comments/mayk-pompeo-iznasya-lektsiya-v-sofiya-za-geopoliticheskoto-znachenie-na-stranata-ni






Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Таквоз ми ти туй нещо, когато се с...
05.09.2022 08:16
Таквоз ми ти туй нещо, когато се смесват мечтите с реалността. Особен вид отклонение.
:)
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
05.09.2022 08:34
Отклонение?! Не е вляво, не е вдясно. Лошо е, когато отклонението избие навънка към другите. Ако си е само вътрешно и безобидно, добре.
Цитирал съм те в "© Природата забавя, но не забравя" Прочети се.
цитирай
3. missana - И американците са като комунистите - чертаят светло бъдеще за България...
05.09.2022 08:38
а междувременно в нея все повече се здрачава. България ще е здрава и читава, ако прати комунистите в Сахара и тегли по една майна на американци и руснаци. Чак тогава ще се възземе.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
05.09.2022 08:43
Нема как да стане. Комунизмът е бъдещето на човечеството, а великите сили няма как да се пренебрегнат.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
05.09.2022 09:30
По- добре е съперничеството между САЩ и Русия да е в областтта на изкуството, , например, кой по светло Бъдеще ще ни очертае, отколкото, кой по- голяма бомба ще ни даде или насочи?
А за бъдещето ,лесно можем да разберем, кое е по- доброто?
Вземат се двата проекта и се тестват в тъмна зала!
Който светне по - силно в нея, като прожектор, той е по- добрият за нас!

Хубав ден!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
05.09.2022 11:59
Най–силно ще светне радиоактивният проект естествено.
цитирай
7. panazea - Добивът на шистов газ ! Ще пробият защитния Щит на Земната кора и оттам ще излезнат газове и отрови!
05.09.2022 13:06
За да изкарат през дупките шиста , ще вкарват отрови и радиоактивни отпадъци!
Всичко ще бъде отровено и Златна Добруджа вече няма да е Златна ! Житницата на България ще бъде унищожена !
Говорих с колега от Минногеоложкия институт.н Той ми обясни този прекрасен фракинг и как се унищожава природата от тези , които ни лъжат , че държат на нея !
Да си дупчат при тях си , при индианците ! Да си съсипват земята , но не и нашата Земя ! А онези безмозъчните , дето смятат , че това е чудо на чудесата , да си дупчат у двора, където живеят , щом е толкова хубаво!
От безмозъчни акъл не Щем!
Пардю се опита нежно да ни убеди ! Ние му казахме да си дупчи в задния двор на къщата!
Преди години Килърито долитна при нас невчесана със самолета , за да ни кандърдисва ! Не успя ! И сега няма да успеят !
Майк Помпео ни е голям приятел! Вервайте му !
цитирай
8. kvg55 - До 7. panazea
05.09.2022 13:37
Краварите ни имат за туземци, което нашите гламавци не виждат.
цитирай
9. nedovolen - Танкс
05.09.2022 14:28
kvg55 написа:
Отклонение?! Не е вляво, не е вдясно. Лошо е, когато отклонението избие навънка към другите. Ако си е само вътрешно и безобидно, добре.
Цитирал съм те в "© Природата забавя, но не забравя" Прочети се.


Вчера се прочетох, но сутринта пропуснах да отбележа.
"Заточен" съм временно в една тузарска вила на гърчавия бряг. Почивам си, да не помислиш, че им забърсвам това онова.
:)))


цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen
05.09.2022 15:10
От впечатленията, които имам, не бих си помислил.
Гърците канели западноевропейците през зимата в Гърция на топло. Тарикати.
И born ГТБП го праща на две заточения – в Ташакмакан и Таратанция. При теб случаят надявам се не е принудителен.
цитирай
11. missana - Предсказваш много мрачно бъдеще.
05.09.2022 20:45
kvg55 написа:
Нема как за стане. Комунизмът е бъдещето на човечеството, а великите сили няма как да се пренебрегнат.


Дано да се окажеш лош пророк.
цитирай
12. kvg55 - До 11. missana
05.09.2022 21:12
Нито съм пророк, нито се правя на такъв.
Познавам обективните закони за развитието на човешкото общество.
А ти не бъркай реалния социализъм с комунизма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752294
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031