Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2022 15:01 - © В Украйна Западът си търси ядрена война
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3059 Коментари: 14 Гласове:
10

Последна промяна: 02.09.2022 21:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.09.2022г.

image
     Както пишат авторите на учебниците по медицина, конкретно по психиатрия, един от основните признаци на шизофрения е така нареченият "параноичен" или фантастичен делириум. Например, когато хора, страдащи от това заболяване, първо твърдят, че Запорожката атомна електроцентрала е под пълен контрол на руската армия, а след това, без ни най–малка пауза, започват да обвиняват същите тези военни в обстрел на контролиран от тях обект. Всичко би било наред при други обстоятелства – добре, те си носят отговорност за глупостите и нека си ги носят, стига да не заплашват другите … .
Само че авторите на глупостите са обединени в доста сериозна организация – блока НАТО. А техните домашни любимци от Украйна – същите уж "алтернативно здрави" по отношение на психиката – не само са тежко въоръжени и обучени от стопаните си, но и се опитват да приложат налудничавите мисли на господаря на практика. Освен това не е възможно да се говори за възможна ремисия в този нездравословен тандем – а само за постоянно обостряне. Друго доказателство за това беше изказването за възможно включване на защитните механизми на Алианса в ситуацията със Запорожката АЕЦ. Става въпрос при авария в АЕЦ "Запорожие" причинена от обстрел от страна на Въоръжените сили на Руската федерация да се задейства прословутия член 5–ти от Договора за НАТО. И понеже Русия не обстрелва електроцентралата, това правят Въоръжените сили на Украйна, но при евентуална авария вината естествено ще бъде тропосана на руснаците.
Тобиас Елууд, председател на комисията по отбрана в Камарата на общините на Обединеното кралство първи изрази тази "брилянтна" идея – използването на член 5–ти от Хартата на НАТО срещу Руската федерация. Този, който разглежда атака срещу един член на организацията като атака срещу цялата организация.
"Всяко умишлено увреждане на украинската електроцентрала с възможно изтичане на радиация би било нарушение на член 5–ти на НАТО", написал британският депутат в акаунта си в Twitter и веднага беше подкрепен от своя съратник в антируската борба от Съединените щати, членът на Камарата на представителите на Конгреса от Илинойс Адам Кинзингер.
"Това е така на 100%. Дори не трябва де се обсъжда. Всяко изтичане на радиация ще убие хората в страните от НАТО, това е автоматичното включване на член 5–ти", казал Адам.
Към заплахите се присламчи и русофобска Полша – заместник–министърът на отбраната на "европейската хиена" Войчех Скуркевич започна да заплашва Русия с прословутия член не само за атомната електроцентрала, но и за скорошното разполагане в района на Калининград на изтребители–прехващачи МиГ–31К, въоръжени с хиперзвукови ракети "Кинжал".
Най–трагичното в цялата тази история е, че Русия е предварително "виновна" за това и никакъв глас на разума от нейна страна няма да се чуе, както обикновено, няма да има смисъл да се обяснява на един луд, че е луд. Спомнете си чудовищната провокация в Буча – колко скрупульозни разкрития имаше, колко железни доказателства, че руснаци не са замесени в това клане … Като удар на грахово зърно в стената! Те просто бяха игнорирани. Както и останалите престъпления на Киев, приписвани на Москва …
Абсурдът на Запада в информационната война и демонизирането на врага обаче отдавна се приема за норма и ако утре някой започне да говори, че лично е видял рогата, стърчащи изпод  каските на руските войници, не само веднага ще му повярват, но и ще го произведат в още един демократичен "рупор на истината".
image

Западната пропаганда е по–вредна за България и Европа от руската, твърди Informiran.net 

И все пак това, което Украйна правеше досега, може да се окаже "детски лудории" в сравнение с това, към което усърдно я подтикват. Защо има такава една сигурност в предстоящата катастрофа? Защото твърдения за реакцията на НАТО при евентуален ядрен инцидент, като горното, просто не се появяват в информационното поле току така. И като вече са се появили – можете да очаквате всичко … .
Трябва да се знае, че разговорите за абсолютната защита на енергийните блокове на всяка атомна електроцентрала от външни влияния са пълни с преувеличения, казва лице, пряко свързано с проблема – бившият ръководител на инспекцията по ядрена и радиационна безопасност на Госатомнадзор на СССР професор Владимир Кузнецов.
"И кой ви казва, че ако ракета от РСЗО удари корпуса на реактора, той няма да се разпадне? Някой правил ли е пълномащабни тестове за въздействието на ракетите върху херметични обеми на атомна електроцентрала? Никой никога не е правил това! Спомнете си 1981 година, когато Израел унищожи иракски ядрен реактор близо до Багдад, взривявайки всичко на прах с ракетите си въздух–земя.
Обърнете внимание кой прави подобни изявления? Те се правят от хора, които са напълно неграмотни в материята. Като Сам Бринтън, заместник–помощник–секретар по погребването на отработеното гориво в Администрацията по ядрена енергия на Министерството на енергетиката, човек без съответното образование или практически опит!", емоционално заяви факта, че ситуацията е много по–сериозна, отколкото изглежда, експертът.
"Киев вече е убеден, че е възможно да се "играе" с енергийните блокове и нищо няма да им се случи" – предупреждава Владимир Кузнецов.

https://tsargrad.tv/articles/zapad-prosit-jadernoj-vojny-data-nazvana_610086
https://www.informiran.net/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A/




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. platan - Лицемерие, наглост и дебелоочие по англосаксонски.
02.09.2022 20:21
Начин на мислене и постъпки, продължили векове. На фона на постоянно гърчещата ги фантомна болка, вследствие на изгубените стари колонии и разбирането, че сегашните им нео-колониални политики и хегемония са заплашени, не е чудно защо ги вбесява всяка проява на нечий друг държавен или национален суверенитет. Толкова ги вбесява, че в безогледния си подбор на ответни средства, удрят сами по себе си. Но ще се "наиграят".
цитирай
2. kvg55 - До 1. platan
02.09.2022 21:11
Прав си. Просто наглосакси.
цитирай
3. missana - Казвал съм го, при това неведнъж.
02.09.2022 21:23
Путин ще нанесе ядрен удар на Киев. Той не разполага с друг полезен ход!
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
02.09.2022 21:35
Ако Западът много настоява, ще си го получи.
цитирай
5. mt46 - ...
02.09.2022 23:51
Западната пропаганда е по-силна от източната...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
03.09.2022 00:39
Най - голямата атомна бомба е в бойна готовност и цъка при тях-Йелостоун Три пъти е изривал досега и цикълът му е на 650 хиляди години Последното от тях е преди 650 хиляди години вулканолози твърдят ,че е в бойна готовност Разбира се, може след хиляда години да изригне,но няма гаранции Кратерът му е три хиляди квадратни километра, с такава площ е калдерата му! Ще засипе Ню Йорг и Вашингтон в другия край на САЩ Правил е това в предните три изригванияТрябва му само един по-мощен външен инициатор!
Да не търсят други бомби, да се погрижат да отложат поне това изригване! Защото за тях това ще е край, за другите- малък ледников период!
цитирай
7. dobronameren - Ама как сте се сбрали...
03.09.2022 07:05
Все чакащи Йелоустоун-а да изригне и да унищожи проклетите Щати. Само тях, разбира се. Направо ще е уникално - Толкова мощен, обаче глобално ограничен. В Украйна например ще е невъзможно да живеят хора след ядрения удар на Путин срещу Киев, но в Беларус това няма да се усети. Там животът ще е нормален.
Ама, как да го кажа разбираемо, бре... Нямате никаква връзка с нормалността.
цитирай
8. nedovolen - Според мен ядрена война няма и не ...
03.09.2022 08:14
Според мен ядрена война няма и не може да има.
Тези, които ни контролират и редуцират и техните контрольори няма да го допуснат.
:)))
цитирай
9. leonleonovpom2 - Добронамерен, "добронамерено" изопачаваш! Както обикновено
03.09.2022 08:59
Това за Йелостоун, не е измислица на Путин ,например , а е изследване на американски вулканолози! За съдбата на Ню Йорк, Ващингтон, за Ледниковия период в останалия свят- също!
Ако зеленото човече ти е любимо, точно то зове към употреба на атомна бомба и може да я предизвика! Защото с хамалските си подвиквания за мощни оръжия към покровителите си, точно това може да се получи
Не, ти сигурно ,в заслепението си, не си наясно ,защо набързо изритаха Джонсън??Когато беше изпаднал в еуфория!
Но и да ти се обясни, пак няма да разбереш, няма да си губя времето с това!
Кой ,все пак те е упълномощил, да си капак на всяка тенджера Самиздат ли си?
Трябва от тебе ли да се иска разрешение и позволение, какво да се пише!
Критикувай в случая американските вулканолози! Или отречи твърденията им! Като антиамерикански и Путински!
цитирай
10. kvg55 - До 5. mt46
03.09.2022 10:06
Да, за плиткоумните.
цитирай
11. kvg55 - До 6. leonleonovpom2
03.09.2022 10:07
Да, чел съм за Йелостоун. Срещу природата няма противодействие и няма спасение.
цитирай
12. kvg55 - До 7. dobronameren
03.09.2022 10:09
Просто си говорим без да се правим на умници като теб.
цитирай
13. kvg55 - До 8. nedovolen
03.09.2022 10:11
А, защо, бе? Ако твърде много се размножим и трябва да ни разредят.
цитирай
14. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
03.09.2022 10:17
Да, точно поведението на Наполеончик провокира, особено с бомбардировките на АЕЦ "Запорожие", употребата на ядрено оръжие. Той жадуваше да го притежава. Което е и една от причините за Специалната военна операция.
А че us–американските вулканолози са путиноиди, спор няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754584
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031