Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2022 07:01 - © Философия на затъпяването
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3939 Коментари: 40 Гласове:
7

Последна промяна: 01.09.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.09.2022г.

     Синът ме пита : Ти нали си философ? Философ съм, отговарям; макар и дилетант, без необходимото образование по философия, но с много прочетени трудове по философия и с оценка "отличен" на изпита по философия в института и признанието на асистента, който ме изпитваше, "Сега разбрах" – за количеството, качеството и мярата.
Като си философ, как тогава ще коментираш проблемите на "евросираците"?, пита момчето.
Облещих се! Какво значи "евросираци" – страни–сираци или деца сираци?
Вляз в сайта на Министерството на образованието и науката и ще разбереш, упътва ме той.
Влизам в сайта на МОН и чета :
"Проблемите на евросираците анализираха зрелостниците на матурата по философия" 
image

Научавам че думата "евросирак" я има в Речника на новите думи в българския език, издаден от БАН. Отварям речника и чета – Евросирак – Дете, единият или и двамата родители на което работят в друга европейска държава. И по нататък :
Милиони деца в Източна Европа израстват без родителите си. Наричат ги евросираци. Според данни на неправителствени организации само в България, Румъния и Полша има между половин и един милион деца, чиито родители са в чужбина.
Между другото от тоя речник научих и други интересни думи, за които не бях и подозирал.
Например : еврофилия, еврофоб, еврофобия и производните им. И понеже от време на време шеговито поставям на различни думи префикса "евро", като "еврозадник", реших да проуча, анализирам и напиша постинг за думите в речника започващи с "евро". Но това след време.
От новината в сайта на МОН научих още, че "на държавния зрелостен изпит по история и цивилизации" зрелостниците са разсъждавали по темата "Как тоталитарната държава налага своята идеология в обществото?"
image
Както демократичната налага евроценностите си, така.

Най–отдолу на новината пише : "Верните отговори на матурите можете да видите тук". 
Щракнах с мишката на "тук" и попаднах на
image
Избрах "философия" и се отвори 
image


image

image
Започнах да чета въпросите и установих, колко съм бос в съвременните представи за науката философия. Установих още, че пълнят главите на юношите с невъобразими глупости.

Още вторият въпрос на конспекта "2. Кои понятия са ключови за психологическата школа на бихевиоризма?" товари младите мозъци с термина "бихевиоризъм". Ще кажа само, че понятието няма нищо общо с философията, то е от областта на психологията. Така създават каша в мисленето на младите хора. В гимназията ние изучавахме отделно философия+ етика и естетика, логика и психология. Сега всичко е омешано в един еклектичен чорболяк. Но днес не правилното мислене, затъпяването на учениците е цел на соросоидното ни образование.
Третият въпрос "3. Според психоанализата човешката психика се състои от :" също меша психологията във философията. Психоанализата дори не е призната за самостоятелна наука. Тя по скоро е психиатрична практика. Четвъртият въпрос, и петият, и следващите са "психо".
А десети въпрос дави рибата : "10. Кое понятие назовава психично разстройство, при което се преживява прекомерна тъга?". Питайте ги за радост, щастие, безгрижие, които са присъщи на младостта бе, идиоти. Какво занимавате децата с психични разстройства? Има време, животът който капитализмът създаде, ще им поднесе и това. И не ми излизайте с номера, че трябвало да бъдат подготвени. Позитивно мислещият и възпитан човек не се поддава лесно на униние.
"12. Как се нарича позицията на хора, които смятат, че техните ценности превъзхождат ценностите на другите?". И когато сте преподавали за "ценностния фундаментализъм" давали ли сте за пример като негови носители и натрапници наглосаксите и евроколхозниците?
И пак идиотски, парализиращ съзнанието въпрос – "18. Ако някой е убеден, че животът няма смисъл, то този човек е :". Учете младите хора да се радват на живота негодници!
В теста има още въпроси за разделението на властите, върховенството на закона, държавните форми и прочие политика. Ние още в осми клас в часовете по история се запознахме с Конституцията на Народна република България. А на въпроса "25. Властите в държавата трябва да бъдат разделени, за да :", единият от отговорите е : "се манипулират по–лесно от властващите". Явлението "политически манипулации" съществува, но уместно ли е да занимават съзнанието на учениците с него. А резултатите от демократичното буржоазно средно и висше образование са налице, обществото бере вече плодовете им – младежите от ПП "Продължаваме промяната" се отличават с нагло лъгане, манипулиране и ненаситен личен материален интерес. От друга страна са абсолютно некадърни за обществена работа, работа в полза на другите, в полза на обществото. Но на Сорос и световната финансова олигархия им трябват такива хора за "лидери", които лесно се държат на каишка.
Чисто философските въпроси в теста са само три :
– 13. Според кой философски възглед всичко в света е определено и се случва по
необходимост?;

– 26. Възгледът, че духът и материята съществуват като две независими една от друга
субстанции, се определя като : и

– 27. Коя философска теория приема опита като първоизточник на познанието?.
Основни философски понятия като материя, съзнание, диалектика, метафизика, причина, следствие, съдържание, форма, същност, явление, пространство, време, движение, покой отсъстват. За законите на диалектиката не говорим. Отсъстват имената на философи като Хегел и Фойербах; за Маркс, Енгелс и Ленин не говорим.
Но затова пък присъстват психолозите и екзистенциалистите – тези с обърканото мислене и съзнание – Ерик Ериксън, Жан-Пол Сартр и трудните за разбиране дори от възрастните, идеалистите Платон и Кант. Въобще материализмът е изритан от теста.
Споменат е и Аристотел, но все пак след него и върху него са се появили и израснали много други философи, които са го "надградили", както е модерно да се казва.
Не съм наясно как се нарича учебния предмет в средния курс, по който се изучава всичкият този теоретичен "тюрлюгювеч", но именуването му "философия" е неподходящо.

https://www.mon.bg/bg/news/5021
file:///E:/Downloads/3DZI_Phil_29082022.pdf




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. starforlife - ~
01.09.2022 08:16
Прочетох само първите 2 изречения и като видях, че и със сина ти си такъв лицемер и наместо "дървен" си казал "дилетант", се отказах да чета.
Но ми мина една мисъл и сега ще задам нов въпрос:
В държави, които няма да ги стигнем никога явно (поне докато не измрете дървените философи - путинисти) когато се сменя властта и говоря по-основно за президента - се сменя целият апарат около него и това е напълно релевантно та чак ноторно от гледна гочка дори на формалната логика.
Та се замислих твоят син как сменя президентите и остава в чиновническия апарат на такива, коренно различни като политически разбирания и линии на политика?
Май лицемерието е едно от основните неща, които ни пречат да вървим напред. Защото аз лично не мога да си представя да работиш в чиновническия апарат на едни Идеи и след това в същия на други, дори коренно различни!
Що за работа ще е това и с каква отдаденост и ентусиазъм ще я вършиш?
Хайде за ентусиазъм да не говорим, защото там може би само проститутките го владеят това, но за други качества, необходими, за да се върши работата качествено в този случай...

Та така се размислих аз само от първите две изречения и реших бозата нататък да не консумирам: ако не е вече вкиснала, то по начало е блудкава.


StarForLife™ ·idc=5538441~idp=1833088~010922~001-202·
цитирай
2. kvg55 - До 1. starforlife
01.09.2022 08:45
Много време си навиваш часовниците. Да не би да са ръждясали и чарковете им да не сработват?
В наука, философията, в която си крупен профан, не можеш да се произнасяш. Това че си профан, личи от мисленето ти.
И не закачай сина ми! Повече предупреждения няма да има. Следват действия.
цитирай
3. starforlife - "Следват действия"?? Хааааа ха ха ха
01.09.2022 08:55
Че какви действия от вас - путинистките страхлив нещастници бре? Освен да изтривате коментари или да не ги допускате?
Да изтривате коментари които показват колко сте смешни.
И не говоря за философстване, а за лицемерие, подлизурство, гъзоблизачество... В случая на СИНА ТИ, ама то ти си го възпитавал, та...

Но аз пак да попитам: Той, СИНЪТ ТИ, също ли е лицемер, подлизурко, гъзоблизец като теб или е дори по-голям?
И прав си - философстването не ми е сила. Особено дървенофилософстването. То е за нищоправци като теб - аз съм от хората на действието, не съм скимтящ помияр като вас, путинистите. Ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5538443~idp=1833088~010922~002-203·
цитирай
4. starforlife - И всъщност: Пропъснах да взема отношение по балалайкането ти за ЧАСОВНИКА.
01.09.2022 09:18
Какъв ти е проблемът с часовниците ми?
Хей сега ще те поздравя с тиктакането им. Ха ха ха ха
Минути по-късно:
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/09/01/razbrah-che-putki-nistite-blogovi-se-bili-zatyjili-za-chasov.1833099

Та: Какъв ти е проблема с часовниците ми?
Това, че "Айшето" ми е подарила часовник от 620$ ли?
Ми то в постинга има часовник 10 пъти по-скъп и то от мен си купуван - ха ха ха ха. И представи си - още не съм го подарил на Зеленски, при все да е най-добрия "военен" часовник. А не съм го подарил, защото ще го направя за победата на велика Украйна над жалка Русия във войната, в която втората се изложи като кифладжия и цял свят й се смее.
Нормалният и разумен свят, не захлупените путинист-идиоти.

StarForLife™ ·idc=5538446~idp=1833088~010922~003-204·
цитирай
5. panazea - За пореден път се убеждавам , че младото поколение е много по-умно от нашето !
01.09.2022 09:24
Аз бих се провалила на този изпит с гръм и трясък.
Не само понятията ми бяха неясни , но и отговорите са двусмислени и могат да се тълкуват , кой както си ще !
Горките деца! Искат да ги отчаят и обезкуражат още в началото на живота им!
А тези въпроси поставят ли се на депутатите , да видим ония как биха отговорили?
Или целта е да се хулят децата!
цитирай
6. kvg55 - До 3. starforlife
01.09.2022 10:25
Бил човек на действието!
Ха-ха-ха!
Муха без глава си ти, защото нямаш собствена мисъл в главата.
Да не говорим за научен възглед за света. Ти си един прост програмист.
И прост човек си, след като коментираш сина ми.
Както казваше един главен счетоводител, след като слушал лекция на Иван Костов : Аз го мислех за счетоводител, а той бил прост икономист.
Ха-ха-ха!
Та и ти така.
Ха-ха-ха!
Троле, троле!
цитирай
7. kvg55 - До 4. starforlife
01.09.2022 10:30
Ха-ха-ха!
"победата на велика Украйна над жалка Русия"
Ха-ха-ха!
Разсмиваш ме от сутринта.
Ха-ха-ха!
Зеленски не гледа Времето, бе. Защото го е страх, че му изтича и предстои Военен Трибунал.
Ха-ха-ха!
цитирай
8. kvg55 - До 5. panazea
01.09.2022 10:34
Депутатите не закачай. Те са доказани идиоти, олигофрени, дебили и прочие интелектуалци.
Децата са умни, но според мен такова образование им обърква главите.
цитирай
9. starforlife - ~
01.09.2022 10:48
Чакай бре, ТРОЛЕ-околоградски, че защо да съм "прост човек, след като коментирам сина ти"?
Ти си го включил в постинга още в самото начало и понеже аз прочетох само въпросното начало, та коментирам по прочетеното бре!
Така, че...
Така, че - повтарям: коментарите ми са по прочетеното и по обективната действителност, която е, че синът ти се пребоядисва с всяка смяна на Президента, независима от политиката на същия.
Тоест той, синът ти, е просто лицемерът без идеология в главата си, а не аз.
Така, че...

Колкото до това, че Украйна ще е победител в тази ВОЙНА, а не специализирана операция както ти ЛИЦЕМЕРИШ не, ами от ТЪПОТИЯ приемаш каквото някой ти изсере в устата, то в това съмнение не може да има, защото дори към настоящия момент Русия вече е изгубила тази ВОЙНА.
Но пък да те попитам и друго бре, "УМНИКО" тъп като охлюв:
Като тази ВАША спец-операция върви по план, защо тогава вече дузина генерали бяха уволнени в редиците на планово вървящата напред руска армия?
Последно Шойгу.
Ама казваш: Всичко върви по план и Русия печели, м?
И за награда за печеленето - ръководните кадри се сменят като носни кърпички.
Да живее путинистката логика и "научен възглед за света"!

ПС:
Я ми назови брандовете часовници не дори станали синоним на качество в бранша, произвеждани от "великия" соц, а за всеки назован от теб бранд аз ще назовавам по 10 западни и то наистина еталон за качество по света, включително и бившия соц или постсоциалистически страни, включително льольовска Русия?

StarForLife™ ·idc=5538456~idp=1833088~010922~006-207·
цитирай
10. mt46 - ===
01.09.2022 11:53
Образованието винаги е куцало, поради бюрократизъм и догматизъм... Добре е да се изучават различните философски направления и школи – за обща култура, без политизиране...
цитирай
11. nedovolen - Човек с раждането си знае как, от...
01.09.2022 11:56
Човек с раждането си знае как, откъде и защо се е появил на Земята и каква е мисията му. С течение на времето родители, учители, възпитатели, улица, университети и прочие логически формули допринасят да забрави това.
Това е, сократце.
:)))
цитирай
12. kvg55 - До 9. starforlife
01.09.2022 13:11
Защото си съчиняваш и фантазираш глупости и простотии за сина ми, затова си прост.

Баща ми имаше, който аз наследих, джобна "Молния" от 1953–та година, подарък от майка му, когато се пенсионирала. Цепи секундата, както се казва. И аз имах същия часовник, но имах неблагоразумието да ида на баня с него, където ми го откраднаха. След това, през 80–те си купих бутикова "Молния", топчеста като глава кромид, с платноход на капака. По–късно колеги ми подариха друг джобен часовник, не му помня марката, прибрал съм ги в касата. Имам и други.
Така че не ми се фукай с днешните еднодневки.
Освен това живея като мъдрец, водя се по слънцето и не ми трябват часовници, които скъсяват живота. Ти колко време в денонощието отделяш да си съзерцаваш часовниците? За да ги навиваш, разбрах, че е доста. Загубено време.
А Специалната военна операция върви по план. Кметът на Одеса се уплашил и готов да предаде града.
Ха-ха-ха!
цитирай
13. mislitellqt - Драги ми старфорлайф, фактът, че ...
01.09.2022 13:12
Драги ми старфорлайф, фактът, че твоят околоградски не ти трие коментарите, а води разговор с теб, заслужава безкрайно уважение. Както и това, че в постингите си винаги показва своя гледна точка към темата. Той е единственият путиноид, който прави това. Докато съществото iw69 е точно обратното. То е просто отвратително. Не само че не казва и една своя дума, а пейства като малоумен, но и трие всичко, което не е лизане на мръсния му задник. Само за проба прати му един коментар и погледни как с педерацията ще изчезне веднага.
iw69 - жалкият ПП, путински папагал.
цитирай
14. kvg55 - До 10. mt46
01.09.2022 13:17
Не може да се обхванат всички философски течения. И не е нужно да се пълнят главите на учениците с глупости. Трябва да се изучава основното, водещото – марксистко–ленинската философия; останалото е за спецаиалистите.
цитирай
15. kvg55 - До 11. nedovolen
01.09.2022 13:22
Парадоксално си се изказал като представител на философска школа, която априори предполага знанието и на която не си спомням наименованието.
Не, човекът е "Tabula rasa".
цитирай
16. kvg55 - До 13. mislitellqt
01.09.2022 13:28
Благодаря ти за обективната оценка!
Приятно е да се общува с такива противници.
цитирай
17. starforlife - ~ 12. kvg55
01.09.2022 14:13
kvg55 написа:
Защото си съчиняваш и фантазираш глупости и простотии за сина ми, затова си прост.
Точно както ти за хора, които не само ни най-малко не познаваш, а дори не си на една десета от калибъра им?!

kvg55 написа:
Баща ми имаше, който аз наследих, джобна "Молния" от 1953–та година, подарък от майка му, когато се пенсионирала. Цепи секундата, както се казва. И аз имах същия часовник, но имах неблагоразумието да ида на баня с него, където ми го откраднаха. След това, през 80–те си купих бутикова "Молния", топчеста като глава кромид, с платноход на капака. По–късно колеги ми подариха друг джобен часовник, не му помня марката, прибрал съм ги в касата. Имам и други.
Така че не ми се фукай с днешните еднодневки.
Че кой ти се фука бре, балалайко?!
При все, че си е за фукня часовник от над 6000$
Не е грешка - 6 хиляди - на втората снимка е най-скъпият ми часовник и цената му е толкова.
Ти какво би казал по въпроса? Изгъзица ли е и мерзък буржоа ли съм, че съм броил малко над половината си заплата за това бижу?
А има и друго: Като каза (за пореден път) "касата", та да ти рекна, че аз моя личен сейф, вкъщи, мога да го покажа и да се види съдържанието му.
А твоето е май само балалайкане.
Та и "Мълнията" ти може да е просто мираж.
Като мощта на руската армия - ха ха ха ха.

kvg55 написа:
Освен това живея като мъдрец, водя се по слънцето и не ми трябват часовници, които скъсяват живота. Ти колко време в денонощието отделяш да си съзерцаваш часовниците? За да ги навиваш, разбрах, че е доста. Загубено време.
А Специалната военна операция върви по план. Кметът на Одеса се уплашил и готов да предаде града.
Ха-ха-ха!
От показаните 5 часовника - само един се навива, този на "Ситизен" от 5-тата снимка.
Останалите са кварцови и преди да се избалалайкаш да те светна, че ВСИЧКИ ЗАПАДНИ качествени часовници се продават с 10 години гаранция на батерията и е абсолютно доказано, че тя издържа по толкова, защото "Касиото" от 4-тата снимка го имам от 2013-та и още работи с оригиналната батерия, а събратът му от предходната 3-та пък е на 6 години и отново е с оригиналната си батерия.
Та не ги навивам, а и не ги съзерцавам: Да беше някой не 6000+ долара, а 60 000+ долара - да го съзерцавам - ха ха ха

ПС: Какво би било отношението ти към... Слай да речем, ако разбереш, че носи часовник за 62 000 $?
От готиния Рамбо или Роки - ха ха ха - ще ти падне ли в очите до капиталистически мерзавец? (ново ха ха ха ха)

StarForLife™ ·idc=5538486~idp=1833088~010922~007-208·
цитирай
18. starforlife - ~ 16. kvg55
01.09.2022 14:23
kvg55 написа:
Благодаря ти за обективната оценка!
Приятно е да се общува с такива противници.

Чакай сега. Както аз не съм можел да говоря зе сина ти, така сега ти не можеш да говориш за съблогъра mislitellqt.
Според мен например същия се прави на "отворко, защото и е тъп"! А и какъв си, mislitellqt "не е кадър да каже".

Но аз друго сега искам да те попитам. Един вид философски въпрос - ха ха ха ха - да ти задам: Изразяването на отношение има ли връзка с харесването или нехаресването?

StarForLife™ ·idc=5538489~idp=1833088~010922~008-209·
цитирай
19. starforlife - А... Околоградски... И да не пропусна и друго да те попитам. Ама така през философията на незатъпяването, която имате путинистите да ми отговориш:
01.09.2022 14:38
Как става така, че в мерзките САЩ - например - ти не можеш дори само 2 имена на "самоубили" се големи, влезли по един или друг начин в конфликт с Белия дом да ми цитираш, а аз за такива, неудобни (вече) за Кремъл мога да ти цитирам поне 202?

Ето последно буквално днес Равил Маганов "падна" от 6-тия етаж на правителствена болница в Москва.
Ма много "падат" тези руски неслучайни хора бреее.
Почти колкото се "самоубиват" с по 2 куршума в тила.
Ама всичко в Русия е ОК и върви по план, нали така?
Дори и ФСБ и КГБ убийствата на ключови фигури и все станали по един или друг начин неудобни на Кремъл!
"Убийцата" на ФАШАГАТА Дугина я "разкриха" за по-малко от 30 часа...
А я кажи за вече 30 години откакто е Путьо на власт колко "самоубийства" на негови дисиденти са разкрити?

StarForLife™ ·idc=5538490~idp=1833088~010922~009-210·
цитирай
20. kvg55 - До 17. starforlife
01.09.2022 15:31
Класическият часовник, който има стойност, е с пружина.
"над 6000$". Разбира се, след като има бунаци да ги дават за една, не струваща толкова елестронна джаджа.
цитирай
21. kvg55 - До 18. starforlife
01.09.2022 15:35
Харесването и нехаресването също е отношение, само че не политическо, а лично, умнико. В ООН–то се прави политика. Там се изразява отношението на страната, а не на посланика.
Ха-ха-ха!
Еби–учи, еби–учи! И на края хем наебан, хем ненаучен.
цитирай
22. starforlife - ~
01.09.2022 15:40
kvg55 написа:
Класическият часовник, който има стойност, е с пружина.
"над 6000$". Разбира се, след като има бунаци да ги дават за една, не струваща толкова елестронна джаджа.
Искаш да кажеш, че аз съм бунак, след като съм броил над 6К $ за часовник, така ли?
Ако е така, то не разбрах Слай 10 пъти по-бунак ли е като е броил 62 000 $ за "не струваща толкова елестронна джаджа".
ПС: Като себестойност "китайският" ти смартфон, на който се "хвали", че гледаш часа и който също е "не струваща толкова елестронна джаджа" е поне на 1/4 от парите, които ти си броил за него, но сега това да не засягам, а да ти кажа, че без Запада ти не би имал "китайски" смартфон и си толкова лицемер, упс - "свободен", че без смартфона, а за компютъра и Интернет да не говорим, ГРАФОМАНЕ, не можеш.


kvg55 написа:
Харесването и нехаресването също е отношение, само че не политическо, а лично, умнико. В ООН–то се прави политика. Там се изразява отношението на страната, а не на посланика.
Ха-ха-ха!
Еби–учи, еби–учи! И на края хем наебан, хем ненаучен.
Аха, разбирам.
Това е нещо като твоето харесване.
На... Пръцко примерно.
Тъп като чукундур, но понеже е правилно ориентиран политически, та и отношението ти е на харесване, а при моята височайша персона - ха ха ха - на нехаресване.
Ама на теб май ти е време да научиш какво е това "политика", започвайки от самото значение на думата.
Да научиш това, че не харесването или нехаресването е следствие от политиката, а политиката е следствие на харесването и нехаресването.
Тоест - и в ООН не политиката определя харесването или нехаресването, а обратното.
Включително и при "въздържал се" или "без мнение".

StarForLife™ ·idc=5538495~idp=1833088~010922~010-211·
цитирай
23. kvg55 - До 19. starforlife
01.09.2022 15:41
В Съединените щати си имат отгледани "перковци" за тази работа. Продават им свободно автоматично оръжие. И ги пускат да стрелят на воля в тълпата.
Освен това us–американците като семпли хора си отстрелват президентите по най–прозаичния начин.
цитирай
24. kvg55 - До 22. starforlife
01.09.2022 15:42
Вдянал си най–после. Това искам да кажа.
цитирай
25. starforlife - ~
01.09.2022 15:50
kvg55 написа:
В Съединените щати си имат отгледани "перковци" за тази работа. Продават им свободно автоматично оръжие. И ги пускат да стрелят на воля в тълпата.
Освен това us–американците като семпли хора си отстрелват президентите по най–прозаичния начин.
Махни сега какво правят на базата на недостижимата американска Демокрация и човешки свободи ненормалните американци (ама то го правят в 97% от случаите НЕамериканци де)...
Кажи защо в "нормална" Русия УБИЙСТВОТО е типичен похват за поддръжка на властта?
В САЩ убиват Президенти, защото някои са недоволни от тях... Или просто са психически болни и търсят внимание...
В Русия психически болни Президенти поддържат властта си с убийствата на опонентите си!
Почти няма разлика, нали?

kvg55 написа:
Вдянал си най–после. Това искам да кажа.
Аха, разбирам.
Тоест - искаш да кажеш, че възпитаниците на МДУ трудно вдяват?
ПС: Не можеш да се представиш колко си близо при епитета "перковци". Но скоро ще научиш. Ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5538502~idp=1833088~010922~011-212·
цитирай
26. kvg55 - До 25. starforlife
01.09.2022 16:09
Какво ще рече "НЕамериканци"?
Да не би КГБ–то или кубинците да пращат агенти?
Еба ти и продънената държава.
И защо все намесваш Русия и Путин? В един съвсем различен постинг? Обсебеност някаква? Или по–тежко заболяване?
цитирай
27. starforlife - ~ 26. kvg55
01.09.2022 16:35
kvg55 написа:
Какво ще рече "НЕамериканци"?
Да не би КГБ–то или кубинците да пращат агенти?
Еба ти и продънената държава.
И защо все намесваш Русия и Путин? В един съвсем различен постинг? Обсебеност някаква? Или по–тежко заболяване?
Ами мога да ти отговоря по два начина:

~ 1-ви:
Аз започнах коментарите си ТОЧНО по (част от) написаното в постинга ти! ТОЧНО!
Ти беше този, който отговори с идиотско и непредизвикано намесване ни в клин, ни в ръкав на часовниците ми и навиването им.
Пък сега балалайкаш, че аз съм бил отклонил.
Ами НЕ, НЕ СЪМ!
Но ти си толкова глупав - напълно сериозно го казвам, ха ха ха - че обикновено не схващаш дори много по-очеизвадни моменти, когато те правя смешен с твоите си некадърност и посредственост!
Като например в 14-ти коментар тук:
https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/08/24/jenskite-batalioni-na-nezalejnata-gotovi-za-liuta-bitka-s-ag.1832013
Когато не схванеш какво ти говорех тогава, а с очите си се убедиш колко по постинга ти (тогава) беше този ми коментар и как всеки наистина интелигентен читател, разбрал коментара ми и убедил се с очите си, че си смешен и жалък трол, тогава ще схванеш и тук какво ти говоря.

~ 2-ри:
Хайде сега вземи твоооятааа книиигааа...
Пък така отвори на 16-та страница.
Хаааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха ха

StarForLife™ ·idc=5538508~idp=1833088~010922~012-213·
цитирай
28. starforlife - Хаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
01.09.2022 18:11
Позволих си да прочета и края на постинга ти и след като спра да се смея ще ти рекна нещо, което отдавна аха-аха да ти кажа, но профанската ти идиотия да си мислиш, че не си пълен глупак все ме е възпирала.


StarForLife™ ·idc=5538517~idp=1833088~010922~014-215·
цитирай
29. kvg55 - До 27. starforlife
01.09.2022 18:17
Ха-ха-ха!
Какво ще си вземам книгата, като я знам наизуст.
Когато не знам, питам. Не съм глупав всезнайко като теб.
Ха-ха-ха!
цитирай
30. kvg55 - До 28. starforlife
01.09.2022 18:18
Чети, чети!
То сляпото окато прави.
цитирай
31. vencivaleri1951 - Гоче,
01.09.2022 22:00
отново минаваш отвъд етиката и възпитанието .
Постингън на градския ти е много подходящ и навременен, защото освен , че в Бълтария се раждат малко деца, то и не малка част от тях живеят без необходимата
родителска грижа.
След това, какъв счетоводител бил? На социалистическите ти не вярваш? А защо?
А знаеш ли , колко повече отговорност поемаше един счетоводител по време на соца, колко по независим беше в решенията си. Директорът на предприятие, учреждение не можеше да назначи, да уволни гл си счетоводител. Правеше се от нивото над него-ген директор, министър... Тоест абсолютно независим в решенията си.
Днес , дори и отделна фирма да си , скачаш според тоягата-възнаграждение, хонорар и т н. И не говори за неща които не разбираш и не знаеш. Хайде покажи един одит, един финансов или амортизационен план който ти си подписал със счетовидителя си.
Няма да покажеш, защото твоите фирми, програми, борсови удари са най-голямата тайна на света. И не закачай детето на човека, защото може да те попита:
-А ти защо отряза от фотографията на аватара , сина си? А ако на теб не харесва този който стои до теб, основната вина е в теб.
Ще завърша с това, че простакът и при социализма и капитализма е един и същ.
Просто при соца , бързо му сритваха задника и в това единствено е разликата.

starforlife написа:
kvg55 написа:
Благодаря ти за обективната оценка!
Приятно е да се общува с такива противници.

Чакай сега. Както аз не съм можел да говоря зе сина ти, така сега ти не можеш да говориш за съблогъра mislitellqt.
Според мен например същия се прави на "отворко, защото и е тъп"! А и какъв си, mislitellqt "не е кадър да каже".

Но аз друго сега искам да те попитам. Един вид философски въпрос - ха ха ха ха - да ти задам: Изразяването на отношение има ли връзка с харесването или нехаресването?

StarForLife™ ·idc=5538489~idp=1833088~010922~008-209·

цитирай
32. panazea - Мога да обясня последния въпрос: Какво означава принципът на върховенството на закона ?
01.09.2022 22:21
Законът на Кратунковците е над закона на отделната страна !
Това е принципът.
Можеш да имаш Конституция , можеш да имаш закони , но те се обезсилват от законите на кратунковците !
Колко ще ми пишат , ако аз се явявах и напишех този отговор?
За пръв път съм щастлива , че вече не ми се налага да се явявам на изпити .
Ако чистосърдечно им отговоря , какво мисля , никога няма да ме пуснат в тяхната светая светих !
Горките деца ! Искат да им подрежат крилата , преди да полетят!
цитирай
33. kvg55 - До 31. vencivaleri1951
01.09.2022 22:45
Той Землякът с месеци не ме беше посещавал. Последната седмица постоянно ме завива със словесни чаршафи. Жалко че не си знае мярата и му липсва такт. От това олеква. Не вярва, че на мен не ми е безразлично, как се представя един земляк, макар и идейно–политически противник. Ама тя простотията не ходи по гората, а по хората, е казал народът.
цитирай
34. kvg55 - До 32. panazea
01.09.2022 22:47
Отговорът ти е правилен, но не е политически коректен и по тази причина не ти се зачита за верен.
цитирай
35. starforlife - ~ 31. vencivaleri1951
01.09.2022 22:55
Сега...
Имаш право на реплика, естествено, но...
Но някак си нелогично е да пишеш всичките тези неща като реплика на цитираното от теб като "мой" коментар.
В случая ти не би схванал защо "мой" е в кавички, та да ти кажа, че е така, понеже голяма част от него НЕ СА МОИ ДУМИ, а такива на околоградския към mislitellqt.
Тоест - ти не си схванал, че ебавам ЛИЦЕМЕРИЕТО на околоградския в момента да четка въпросния, а само преди ден да го е наричал "отворко" и "тъп".

Но пък по другите ти балалайкания:
~ И как точно всичко набалалайкано от теб за счетоводителите по времето на соца ги прави адекватни в съвремието? М?
~ А трябва ли да показвам подписани от мен в едно с мой счетоводител отчетни документи? М?
~ Блогът е мой личен, а не съвместен със сина ми, че да присъства и той на снимката, която сложих изрично с цел да е в цял ръст!
Няма от какво да се срамувам от сина си и определено, ако застанат един до друг с твоя внук - Симеон ще е като богатир до сополанко, а ти си мислиш, че е трътлест и прочее.
Е... Още не е по-як от мен (само 115 кг. вдига от лежанка и още не огъва подкова с голи ръце), но и това ще е факт само след няма и 6-7 години, и то не само понеже аз старея, а по-основно понеже той възмъжава.
Така, че...
Така, че отговорих ти.
Прямо и отвесно.
И точно по коментара ти, а не с балалайкане като твоето коментарът ти да е провокиран от началото на постинга ми, но не под него да се изтропаш с поредния си напън, а тук и неуместно като адресирана реплика.

ПС:
Не само мои счетоводни документи, а всякакви мои и документи, и реалности си можел с очите си да видиш, ако беше приел поне една от поканите ми да те разходя из... "документите" си - ха ха ха ха - но в реалния свят.
Та малко жалко идва скимтенето ти да се опитваш да ме провокираш такова нещо да ти покажа - няма да успееш!
Само може би някой ден сметка ще ти покажа.
Над шест цифрена. В €. Хе хе хе хе

StarForLife™ ·idc=5538578~idp=1833088~010922~022-223·
цитирай
36. starforlife - ~ 33. kvg55
01.09.2022 23:09
Дреме ми на пу~ката - ха ха ха - какво на теб не ти е безразлично и какво не.

StarForLife™ ·idc=5538585~idp=1833088~010922~023-224·
цитирай
37. vencivaleri1951 - Гоче, Симеон си е "сополанко" и ще е в първи клас тази година
02.09.2022 06:29
Имаш предвид някой от внуците на дъщеря ми вероятно
Понеже говориш за спортни постижения, вероятно говориш за Максим. Няма как 190см тинейджър да изглежда сополанко, особено когато рита за Левски и нац гарнитура за своята възраст. Не знам колко вдига от различни позиции, но за съжаление кондицията в съвременния футбол далеч изпреварва играта и с топка и мисъл -главно е физика и тактика.
Така, че са редовна над и под щангите.
Това, което не разбраш и никога не си разбирал , е кога прекрачваш границата на блоговъзпитанието.
Разправяш за това как си" превзел" Холандия. Ами защо не се огледаш и видиш отношението на един към друг в твоите "крепостни" Кога един холандец, ще вземе да говори нелицеприятно за детето на друг такъв. Те са успешна страна , най-вече защото са единни, което е резултата на уважение един към друг, независимо от възгледите си- Живеят открито"без пердета" И дори да фантазираш, поне изучи хората там, а не какво има в супермаркетите им
Другият мнук от няколко дена е в Антверпен и случайно бях свидетел на разговора му с "Футблоиста"
Ама отишъл да изкара курс/по програмата "Еразъм"/ в училише на няколко века. Говори му за пицариите там-това му в главата. Истина е , че си има оправдание-пребори се за курса, единствено да е с гаджето си там/страх го е да не я изпусне/, но все пак, като си отишъл да учиш нещо толкова различно от Кухнята ти, не мисли за последната.
starforlife написа:
Сега...
Имаш право на реплика, естествено, но...
Но някак си нелогично е да пишеш всичките тези неща като реплика на цитираното от теб като "мой" коментар.
В случая ти не би схванал защо "мой" е в кавички, та да ти кажа, че е така, понеже голяма част от него НЕ СА МОИ ДУМИ, а такива на околоградския към mislitellqt.
Тоест - ти не си схванал, че ебавам ЛИЦЕМЕРИЕТО на околоградския в момента да четка въпросния, а само преди ден да го е наричал "отворко" и "тъп".

Но пък по другите ти балалайкания:
~ И как точно всичко набалалайкано от теб за счетоводителите по времето на соца ги прави адекватни в съвремието? М?
~ А трябва ли да показвам подписани от мен в едно с мой счетоводител отчетни документи? М?
~ Блогът е мой личен, а не съвместен със сина ми, че да присъства и той на снимката, която сложих изрично с цел да е в цял ръст!
Няма от какво да се срамувам от сина си и определено, ако застанат един до друг с твоя внук - Симеон ще е като богатир до сополанко, а ти си мислиш, че е трътлест и прочее.
Е... Още не е по-як от мен (само 115 кг. вдига от лежанка и още не огъва подкова с голи ръце), но и това ще е факт само след няма и 6-7 години, и то не само понеже аз старея, а по-основно понеже той възмъжава.
Така, че...
Така, че отговорих ти.
Прямо и отвесно.
И точно по коментара ти, а не с балалайкане като твоето коментарът ти да е провокиран от началото на постинга ми, но не под него да се изтропаш с поредния си напън, а тук и неуместно като адресирана реплика.

ПС:
Не само мои счетоводни документи, а всякакви мои и документи, и реалности си можел с очите си да видиш, ако беше приел поне една от поканите ми да те разходя из... "документите" си - ха ха ха ха - но в реалния свят.
Та малко жалко идва скимтенето ти да се опитваш да ме провокираш такова нещо да ти покажа - няма да успееш!
Само може би някой ден сметка ще ти покажа.
Над шест цифрена. В €. Хе хе хе хе

StarForLife™ ·idc=5538578~idp=1833088~010922~022-223·

цитирай
38. kvg55 - До 36. starforlife
02.09.2022 07:35
И къде си си позиционирал пу~ката?
Ха-ха-ха!
цитирай
39. starforlife - ~ 37. vencivaleri1951
02.09.2022 13:19
Хей сега надлежно - ха ха ха - ще ти отговоря.

Ето, заповядай:
https://starforlife.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/09/02/replika-pyk-koito-kakto-shte-da-ia-vyzpriema-i-kakvito-shte-.1833252

StarForLife™ ·idc=5538676~idp=1833088~020922~028-229·
цитирай
40. kvg55 - До 39. starforlife
02.09.2022 22:57
Айде, де! Какво се каниш като грък на сране?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755110
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031