Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 15:01 - © Крамолни мисли на Петер Сиярто
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3228 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 30.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.08.2022г.

     Свидетели сме на обществен феномен, за който нашите политически дърдорковци, аналлизатори и експерти дума не продумват. Е, само Георги Марков говори за това – че единствени в целия Евроколхоз унгарците и унгарските държавници притежават здрав разум. Сред всеобщото психическо разстройство обзело страните–членки, Унгария е единствената адекватна на действителността държава. Това разбира се ще се изследва от социалните психолози и прочие учени по епидемиологичните социално–психически аномалии.
"Тихата" (засега) лудост на Урсулина, Шарл Мишел, Борел, Шолц, Рюте, Микрон, Борето и Лиз е толкова явна и видна за всеки мислещ индивид, че принудителното им пременяване с риза с дълги ръкави и въдворяване в уединена сграда с решетки на прозорците и тапицирани меки стени в стаите е наложително час по–скоро, докато не са преминали във фазата на буйстване, защото тогава последиците за Европа и света ще да са трагични.
Феноменът Унгария дава надежда за светлина в тунела на евроколхозното мракобесие.
В град Тихани, Унгария, се провел обществения форум "Транзит".
На форума взел участие министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто.
image

Петер Сиярто на форума "Транзит" в унгарския град Тихани 

"Никога не сме дискриминирали компаниите нито на географски, нито на партиен принцип, подкрепяхме всеки, който можеше да допринесе за развитието на унгарската икономика.
И трябва да се признае, че тази глобална криза още по–силно потвърди, че попътните ветрове на големи трансформации в световната икономика днес определено духат от Изток", казал министърът пред участниците във форума.
Според него западната и китайската икономика се сливали. По точно Китай поглъща Запада.
"Унгария още не е готова да обсъжда допълнителни санкции в енергийния сектор, нито за газа, нито за петрола", изказал и други еретични мисли унгарският министър.
Сиярто посочил, че Унгария не е сама по въпроса за не присъединяването към санкциите срещу Руската федерация, обяснявайки това като "фактор на политическа стабилност и политическа смелост", който на някои други страни "не им се удава", заял се с лудите той.
За здравомислието си Унгария, разбира се, си плаща :
Според него страните, които не са се присъединили към антируските ограничения, в момента са подложени на натиск от "либералния мейнстрийм" и ако в една страна липсва определено ниво на политическа стабилност и произтичаща от това политическа смелост, те не се осмеляват да действат в защита на собствените си интереси.
Западните журналя, както съм писал, късогледо не виждат действителността.
Кореспондентът на "Foreign Policy" Аманда Коукли казала, че политиката на Виктор Орбан спрямо Русия се е превърнала в руския "троянски кон" за страните от Евроколхоза.
Не е така разбира се. Това че интересите на Руската федерация и Унгария съвпадат, съвсем, ама съвсем не означава, че последната умишлено обслужва интересите на руснаците, за да я наричат "троянски кон". Поредно неадекватно възприемане от страна на Запада на действителността. Затова и докараха нещата до война.
Радващо е, че унгарското здравомислие се възприема и от други евроколхозни политици.
На форума бившият министър на външните работи на Австрия Карин Кнайсъл заявил, че "Европа чака залеза си заради своето невежество".
Меко се е изказал. Какво ти невежество? То си е медицински случай отвсъде, както казах.
А Сиярто споделил, че на Съвета на министрите на външните работи на Евроколхоза, на който се обсъждал въпросът за ограничаване на петрола от Русия, "Няколко мои колеги дойдоха и попитаха : Петер, ти против ли си или не? Ние сме на ваша страна!".
Сиярто разказал, че преди това е преговарял с американската компания "ExxonMobil" за доставка на три милиарда кубически метра газ годишно за Унгария през Румъния доставена на черноморско пристанище. "Те казваха седем години подред : Господин министър, всичко е наред, след седмица, след месец, след година. Вече има категорично инвестиционно решение, ще има много газ!" – обяснява министърът и завърши с признанието, че американската страна е прекратила подписаното споразумение.
"И това, когато US–Америка започна да казва, че закупуването на газ е стратегически въпрос, а не финансов, че трябва да го купуваме по–скъпо, за да не сме зависими от Русия – тогава имало проект, който щял да промени ситуацията с енергийните доставки в Централна Европа!", припомня министърът.
Междувременно Министерството на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария обяви, че китайската компания за батерии Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) създава втората си фабрика в Европа в Дебрецен, Унгария, което е най–голямата чуждестранна и въобще инвестиция в историята на Унгария.
"Светът не се състои само от Америка и Европа. Атмосферата в света извън Америка и Европа е напълно, напълно различна от това, за което пишат либералните медии тук, в Европа. И още един важен момент. Това, което липсва на либералната политика, либералната външна политика, либералното мислене, е уважението към другите", казал министърът.
И им го казал на еврогейците, че "в Европа има елементарен опит да се объркат главите на всички", а унгарците са единствените, които наричат ​​нещата с истинските им имена.
image

Министър Сиярто изброява глупостите на евроколхозните чиновници 

"Светът приема на сериозно този, който говори искрено, вярно и директно и който действа в съответствие с националния си интерес", казал в заключение министър Петер Сиярто.

https://www.tellerreport.com/news/2022-08-27-szijj%C3%A1rt%C3%B3--the-winds-of-change-in-the-global-economy-are-blowing-from-the-east.Skbk2FguJi.html
https://www.tellerreport.com/news/2022-08-27-the-hungarian-foreign-ministry-announced-the-unwillingness-of-budapest-to-discuss-further-anti-russian-sanctions.HJzSZhZOJo.html
https://newsunrolled.com/economy/88299.html
https://newsunrolled.com/economy/88245.html
https://eprimefeed.com/economy/hungary-called-the-east-the-engine-of-global-economic-change/165663/
https://oopstop.com/hungarian-foreign-minister-explained-the-countrys-unwillingness-to-support-anti-russian-sanctions/
https://oopstop.com/hungarian-foreign-minister-the-world-consists-not-only-of-the-us-and-europe/




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. nedovolen - Казал им го право в очи, как следва да ...
30.08.2022 16:46
Казал им го право в очи, как следва да действат умните хора. А не като не толкова умни, да не ползвам точната квалификация.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
30.08.2022 16:52
Как да примеш сериозно човек, който не знае какво иска. А евроколхозниците не си знаят интереса.
цитирай
3. mileidi46 - Много добре знаят те...
30.08.2022 22:27
kvg55 написа:
Как да примеш сериозно човек, който не знае какво иска. А евроколхозниците не си знаят интереса.


И те са смо дребни пионки ...назначени от ,,дълбоката държава!!!" Никой не е гласувал за тях...!!! Всички управляващи по света са същите!!!
Незнам и не разбирам,как може 30 години нашият прост народ( не само нашият),да тича до урните и да си въобразява ,че неговият ,,глас " е много важен и да гласува за едни и същи !!!

И сега ще направят още една ,,нова промяна "..със същите курви!!!
цитирай
4. kvg55 - До 3. mileidi46
31.08.2022 02:24
За личния интерес си права – знаят си го. Но те са обществени фигури. Имат да защитават обществен интерес.
А евентуалните гласуващи за "Продължаваме промяната" определено са прости хора.
цитирай
5. missana - Прав си, Краси.
31.08.2022 03:08
За ПП ще гласуват само хора с психични отклонения. За жалост в БГ тези хора не са малко.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
31.08.2022 10:11
Намират се такива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759419
Постинги: 2809
Коментари: 25804
Гласове: 34182
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031