Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2022 15:01 - © Викторе, Викторе! Бягай час по скоро от Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1865 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 21.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.08.2022г.

     Министър–председателят на Унгария е непримирим критик на евроколхозните идиотщини. И не само ги критикува, ами и не се съобразява с тях. Води изгодна за страната си политика, за което получава често санкции от еврочиновниците.
В немското издание Tichys Einblick Орбан дал интервю под заглавие "Западът се премести на Изток"
image
, което започва с шегата : "
Всъщност управлявам без ограничения само балкона на манастира. Основното се върши от апаратчиците". "Манастирът" е сградата (бивш кармелитски манастир), в която се намира кабинетът на министър–председателя.
image

Виктор Орбан на балкона на "манастира" 

Играе си с власт и безсилие, цинизъм, цитати и остроумие. От балкона на манастира той обича да прави подстрекателни речи, хвърляйки лозунги, които удрят Берлин или Брюксел или където и да е другаде като светкавица. Орбан е щастлив, почти крадлив, когато всички долу са ужасно разстроени от това, което пада отгоре. Той отново е в заглавията на вестниците в цяла Европа, пише за унгареца интервюерът Роланд Тичи.
"Ние не искаме да бъдем смесена раса", "смесена" с не европейци, отхвърляйки  "мултиетническото" общество, казва Виктор в отговор на реч на председателя на Евроколхозната комисия Урсула фон дер Лайнен, в която тя посочи, че "расовата дискриминация" не е съвместима с ценностите на Съюза. "Всички държави–членки,
включително Унгария", са се ангажирали с "универсални общи ценности", казала тя.

Хм, казва Орбан на въпрос от "TE", той не е имал предвид това. Той всъщност има предвид "смесени цивилизации" : смесване на различни култури. Преводът, нали знаете; Унгарският е труден и рядък език.
Западът се отказа, Западът изостави ценностите си, казва непослушното момче на съюза. В резултат на масовата имиграция делът на хората от неевропейски произход ще се повиши до над 50 процента, което може да се нарече още "размяна на население или разводняване".
В постзапада "народите на Европа са се смесили с тези, идващи извън Европа. Това е светът на смесените цивилизации", обяснява Орбан.
Във всеки случай това смесване не се случи в Източна Европа. Там европейците се придържаха към себе си със своята култура и традиции, образувайки "смес от народи, живеещи в свой собствен европейски дом. И ако съзвездието на звездите е щастливо и вятърът духа благосклонно, тогава и тези народи се сливат в такъв унгарско–панонски сос и създават една особено нова европейска култура. Това е, за което винаги сме се борили, ние сме готови да се смесим помежду си, но не искаме да станем смесени". Под "това" той разбира тези "смесени цивилизации" в Средна и Източна Европа, които са създали толкова много разнообразни и велики неща в Европа.
Унгария иска да защити европейската цивилизация от настъплението на исляма по същия начин, по който "воювахме при Белград през 1456 година и отблъснахме турците при Виена, а франките спряха арабите при Поатие", прави историческа ретроспекция на отстояването на християнските ценности от Запада през вековете той и констатира : Старият Запад обаче вече не иска да води тези битки : "Това, което смятахме, че е Запад, вече не е Запад".
Е, тук унгарецът явно има пропуск в знанията. Можел е да спомене и за битката при Варна на 10 ноември 1444 година, макар и загубена от християните.
"Това не е нашата война", казва за Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. Унгария иска да стои настрана от войната на славянските народи, докато поляците "са там, това е тяхна война, почти сами я водят". Разбира се, Унгария изпълнява всички задължения; изпраща прехващачи за защита на Балтика, помага на украинските бежанци.
"Но това не е нашата война".
Колкото повече ЕС и НАТО се намесват, толкова по–големи рискове поемат :
Първо, Западът не може да я спечели военно, и второ, санкциите по никакъв начин не са дестабилизирали Русия. Трето, щетите биха били огромни за Европа и четвърто, светът няма да се нареди зад САЩ и Украйна : "Голяма част от света демонстративно не стои зад тях. Китайците, индийците, бразилците, Южна Африка, арабският свят, Африка, налива вода във виното на увереността на Запада в победата във войната в Украйна Орбан.
"Напълно възможно е именно тази война да сложи демонстративно край на западното превъзходство". Но кой печели от войната? "Отговорът е, че печелят онези, които имат собствени източници на енергия. Руснаците печелят. Вносът на Европейския съюз от Русия е намалял с една четвърт, но приходите на "Газпром" са се удвоили. Китайците, които преди са били на милостта на арабите, са се възползвали. И разбира се, големите американски корпорации печелят". Той с радост цитира удвояването на печалбите на Exxon, учетворяването на Chevron и шесткратния нетен доход на ConocoPhillips.
"Слабите президенти правят война, силните правят мир", хвърля камъни в градината на Пръдливия Забраванко Виктор Орбан.
Орбан е готин политически анализатор, заключава интервюерът – той скромно осъзнава ограничената си власт отвъд балкона. Целта му е да постигне местно изключение за Унгария от очакваната световна рецесия. Да сложи край на войната? Унгария не играе никаква роля в това, нито пък ЕС. Защото Европа отново е зависима от защитата на САЩ, както беше в дните на Студената война. "Европа се върна до точката, в която няма да има думата по най–важните въпроси за сигурността, само американците и руснаците ще решават отново всичко".
"Правителствата падат като домино. Само от войната британците, италианците, българите и естонците паднаха и студената есен тепърва предстои", коментира политическите резултати от СВО в Евроколхоза министър–председателят на Унгария.
Политическите елити и правителствата ще бъдат делегитимирани в цяла Европа, "защото гражданите осъзнаха, че правителствата не могат да управляват кризата … Отново е време за силно национално лидерство – и само християндемократите имат отговора", смята Орбан.
Никоя буржоазна партия, та била тя и християндемократическа, няма смелостта да се  противопостави на евроколхозните бюрокрация и чиновничество. Орбан се съпротивлява в границите на националния интерес пряко свързан със стандарта на живот на унгарците. За всичко останало насочено срещу Руската федерация послушно изпълнява евродирективите.

https://www.tichyseinblick.de/tichys-einblick/viktor-orban-im-interview-der-westen-ist-in-den-osten-umgezogen/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. tonsunka - Духовете на избитите от съветските ...
21.08.2022 15:52
Духовете на избитите от съветските танкове унгарци от въстанието в 1956 се гнусят от путински помияр Орбан, който е миниатюрен вариант на дявола Путин. Затова всички путински памперси боготворят тоя маймун.
цитирай
2. missana - В най-скоро време американците ще свалят Орбан от власт.
21.08.2022 19:55
Помни ми думите, Краси!
цитирай
3. kvg55 - До 1. tonsunka
21.08.2022 20:15
Какви духове, мари моме? Духовете са от компетенцията на спиритуалистите, а Орбан е политик и прави добро за народа си.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
21.08.2022 20:17
Не ги виждам янките да свалят вече някого от власт. Особено в Европа.
Путин е този, който сваля от власт.
цитирай
5. tonsunka - Така и трябва. Иначе тоя катил ще разсипе чудесната държава.
21.08.2022 20:24
missana написа:
Помни ми думите, Краси!


Мисана, твоята крепка дружба с тоя най-голям путиноид в блога и с другия ив би трябвало да те накара да се срамуваш от себе си.
Ти си вече обикновен путински цървул.
цитирай
6. kvg55 - До 5. tonsunka
21.08.2022 22:56
Не можеш да слагаш ред в живота на коментаторите ми в моя блог! Ясно ли е?
Има си за това "Лични съобщения". Ясно ли е?
цитирай
7. mt46 - Много точен е Орбан...
21.08.2022 23:11
"Европа се върна до точката, в която няма да има думата по най–важните въпроси за сигурността, само американците и руснаците ще решават отново всичко".
"Правителствата падат като домино. Само от войната британците, италианците, българите и естонците паднаха и студената есен тепърва предстои", коментира политическите резултати от СВО в Евроколхоза министър–председателят на Унгария.

Реалистичен, обективен...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
22.08.2022 00:08
Бяла лястовица, бяла врана, черна овца – някакво изключение.
цитирай
9. missana - Това ти твърдение не е вярно.
22.08.2022 01:17
kvg55 написа:
Не ги виждам янките да свалят вече някого от власт. Особено в Европа.
Путин е този, който сваля от власт.


Лично янките свалиха Бойко от власт. Това е повече от очевидно. Лично Херо Мустафа привика Бойко посред нощ и му нареди да не пипа платените протестъри по кръстовищата. А те следваше да бъдат арестувани до един и вкарани в дранголника, защото са нарушители на обществения ред и блокираха главните кръстовища на София.
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
22.08.2022 08:17
България не може да се сравнява с Унгария. Сорос е изритан от там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5895288
Постинги: 2837
Коментари: 26137
Гласове: 34434
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930