Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2022 15:01 - © Прав си, Хенри! САЩ не знаят накъде отиват
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4143 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 20.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.08.2022г.

image
     Старият Хенри казал пред The Wall Street Journal относно политическата ориентация на Съединените щати и на байдъновата администрация в частност :
"Мисля, че настоящият период има големи проблеми с определянето на посоката. Ние сме твърде податливи към емоцията на момента". Американците се противопоставят на отделянето на идеята за дипломация от тази за "лични отношения с противника". Те са склонни да гледат на преговорите по-скоро в мисионерски, отколкото в психологически план, стремейки се да обърнат или осъдят своите събеседници, вместо да проникнат в тяхното мислене […], обяснил ветеранът на us–американската и световната дипломация.
На 99 години Хенри Кисинджър току–що публикува своята 19–та книга "Лидерство : Шест изследвания на световната стратегия". Това е анализ на визията и историческите постижения на един идиосинкратичен пантеон от лидери след Втората световна война : Конрад Аденауер, Шарл дьо Гол, Ричард Никсън, Ануар Садат, Лий Куан–Ю и Маргарет Тачър.
image

Кисинджър с британския министър–председател Маргарет Тачър в Ню Йорк, 1 октомври 1990 година 

Да си пуснат Володя Висоцки. И той ще им каже същото :
"Замучились вы с иксами, запутались в нулях!"
Въобще капитализмът и Съединените щати като водеща капиталистическа сила достигнаха нивото си на некомпетентност. Не знаят как да продължат напред за да се измъкнат от създадената им от Владимир Владимирович чрез СВО в Украйна безизходица, а за водачество на света пък съвсем не може да се говори. Това е съотношението със силите искащи промяна 
image

Диаграмата на говорителя на китайското министерство на външните работи Джао Лицзян публикувана в социалните мрежи казва : само 15% от страните са приложили санкции срещу Русия, докато останалите 85% не са се включили в икономическата борба срещу нея. Което никак, ама никак не е "международната общност", както му се ще на колективния Запад. Представата му, че "международната общност" са само Европа, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, САЩ и Канада е дълбоко погрешна, показва Джао Лицзян.
Според него G–7 с нейните 777 милиона души население въобще не може да се мери с 3,2–та милиарда население на страните от БРИКС.
"Според мен равновесието има два компонента. Нещо като баланс на силите, с приемане на легитимността на понякога противоположни ценности. Защото, ако вярвате, че крайният резултат от вашите усилия трябва да бъде налагането на вашите ценности, тогава мисля, че равновесието не е възможно" […], говори за взаимно зачитане на интересите Кисинджър.
Само че "Очевидно сегашното правителство на САЩ няма представа какво е равновесието, тъй като първо трябва да признаете легитимността на вашия партньор. Ако оспорите легитимността, включително суверенитета на вашия партньор, е невъзможно да постигнете равновесие", коментирал пред Global Times Лю Ксианг, научен сътрудник в Китайската академия за социални науки думите на доайена на световната дипломация.
Нещо повече, според Лю "настоящият президент на САЩ пресмята и крои интриги срещу другите, а правителството на САЩ се превръща в голяма несигурност за света".
И това защото "на някои американски политици им липсва по–широк стратегически поглед, мъдрост и гъвкавост при справянето с двустранните отношения".
"Ние сме на ръба на война с Русия и Китай по въпроси, които отчасти създадохме, без никаква представа как това ще свърши или до какво трябва да доведе", констатира Хенри.
И казва че времето при Никсън, когато Съединените щати можеха да настройват Китайската народна република и Съветския съюз един срещу друг, безвъзвратно е отминало.
"Не можете просто сега да кажете, че ще ги разделим и ще ги настроим един срещу друг. Всичко, което можете да направите, е да не ускорявате напрежението и да създавате опции, а за това трябва да имате някаква цел. Следователно трябва да бъдете много внимателни с мерките, които изглежда променят основната структура" […], препоръчва дипломатът на Джо.
Кисинджър смята прелъгването на Украйна за членство в Алианса за грешка :
"Мислех, че Полша – всички традиционни западни страни, които са били част от Западноевропейската история – бяха логични членове на НАТО. Но Украйна е съвкупност от територии, някога присъединени към Русия, които руснаците виждат като свои, въпреки че "някои украинци" не го правят. Стабилността би била обслужена по–добре, ако действа като буфер между Русия и Запада : Бях за пълната независимост на Украйна, но сега смятам, че най–добрата ѝ роля е нещо като на Финландия".
"За мен демокрацията е предпочитаната система. Но когато това предпочитание се превърне в основна цел на международните отношения в съвременния свят, това води до мисионерски импулс. Какво може да доведе до нов военен конфликт като Тридесетгодишната война?".
Старата хитра лисана върти, суче, но не казва, че Руската федерация ще демилитаризира и денацифицира Незалежната и ще я приобщи към себе си.
На стареца не му иска да признае, че Щатите явно губят в конфронтацията с Русия и Китай и никак не му се вярва в предстоящото геополитическо поражение на Съединените щати – все пак той игра за техния отбор в най–добрите моменти.
image

Хенри напразно се мъчи да спре провала на глобалните амбиции на наглосаксонския елит 

"Това е 99–годишен човек, който обучава 79–годишния", пошегувал се Лю Ксианг, научен сътрудник в Китайската академия за социални науки пред Global Times по повод изказванията на Хенри Кисинджър относно външната политика на Пръдливия Забраванко.

https://www.wsj.com/articles/henry-kissinger-is-worried-about-disequilibrium-11660325251
https://www.alliansfriheten.se/henry-kissinger-is-worried-about-disequilibrium-wsj-com/
https://www.globaltimes.cn/page/202208/1272970.shtml
https://hoshyarpakistan.com/world/1736194-kitai_antirossiiskie_sankcii/
https://vz.ru/world/2022/8/15/1172703.html



Тагове:   Китай,   Япония,   австралия,   нова зеландия,   Украйна,   Никсън,   НАТО,   демокрация,   дипломация,   Южна Корея,   САЩ,   Европа,   Полша,   Съветски съюз,   БРИКС,   Джо Байдън,   Ричард Никсън,   Алианса,   владимир висоцки,   Щатите,   ануар садат,   Съединени щати,   Хенри Кисинджър,   Руска федерация,   Шарл дьо Гол,   The Wall Street Journal,   Русия и Китай,   20 август,   Global Times,   САЩ и Канада,   G–7,   Русия и Запада,   Лидерство Шест изследвания на световната стратегия,   лидери след Втората световна война Конрад Аденауер,   Лий Куан–Ю и Маргарет Тачър,   Кисинджър с британския министър–председател Маргарет Тачър в Ню Йорк,   Владимир Владимирович чрез СВО в Украйна,   китайското министерство на външните работи Джао Лицзян,   Китайската академия за социални науки,   Китайската народна република и Съветския съюз,   Западноевропейската история,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. iw69 - На
20.08.2022 19:10
края на живота си той вижда да се срива всичко, за което се е борел да бъде неговата страна, заради безграничната глупост и безхаберие на днешната политическа гарнитура в САЩ.
цитирай
2. missana - Кисинджър е рядко умен мъж,
20.08.2022 20:49
но понастоящем политическият елит на САЩ може да се похвали само с едно -
умът му е ахилесова пета!
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
20.08.2022 22:41
Не му се ще, ама си е така.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
20.08.2022 22:43
Е,е, ахилесова глава.
цитирай
5. mt46 - ...
20.08.2022 23:16
Може би американският военен елит се е отприщил и няма спиране...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
20.08.2022 23:59
За военния не знам, ама финансовият е зинал да глътне целия свят.
цитирай
7. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
21.08.2022 00:15
Не може да обучи 79 годишен Кисинджър! Защото още с чуването на това, което го обучава, той го е забравил! Даже и него, че го обучава ,е забравил!
цитирай
8. kvg55 - До 7. leonleonovpom2
21.08.2022 07:19
Куку и Пипе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5860919
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34376
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930