Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 07:01 - © Смях по време на катастрофа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3062 Коментари: 20 Гласове:
9

Последна промяна: 17.08.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.08.2022г.

     Поредно трагично събитие – катастрофа на автобус с летовници от Сърбия на АМ "Тракия" в посока София и близко до Стара Загора възбуди до краен предел лешоядните инстинкти на родните журналисти. Автобусът се е обърнал на една страна в канавката, като десетки метри от мокрия банкет са изровени, съобщава телевизията. Няма жертви, но това не прави трагедията по малко апетитна като информационна храна. Още повече, че в автобуса са пътували повечето деца.
Ще има за какво да бърборим поне седмица, радват се журналистите.
Николай Дойнов, неадекватно възбуден до транс, от Телевизия NOVA разговаря директно в ефир със Станимир Станев, заместник главен секретар на МВР :
"Информацията е само за деца, вероятно има и хора с тях, прибират се от почивка на нашето Черноморие", съобщава служителят.
"Къде са били на почивка, имате ли представа?", ни в клин, ни в ръкав изстрелва въпрос телевизионерът.
Абе, Дойнов, това ли е същественото и главното в случая? Или трябва да направим реклама на "Слънчака". Да не би да си в договорни отношения с комплекса?
Следва разговор по телефона с Теодор, очевидец. "Мъж, който е бил на мястото и вероятно все още е там", съобщава Дойнов :
"Прибирахме се от морето със семейството", уточнява Теодор, което не пречи на Дойнов в най-идиотски стил след малко да му зададе въпроса : Как се озовахте на това място?
Ами връщал се от морето със семейството си по автомагистралата, бе, Николайчо.
"А коя е тази жена, за която казвате, че ви е дала информация за това, че са пътували 48 души? Тя българка ли е?", любопитства Ники – "Не, сръбкиня беше", е отговорът на очевидеца. "Аха!" е реакцията на Дойнов
Естествено че само пътник от автобуса може да даде такава информация, неадекватни ми Дойнов. Ама "ловджийската" страст на репортера замъглява разсъдъка.
"Дайте да направим в края на нашия разговор нещо като обобщение на това, което знаем ние и вие", предлага Дойнов на Теодор и започва :
"Когато сте пристигнали, сте разбрали, че в този автобус са пътували 48 деца".
"Не! Това го разбрахме чак на края", връща го в действителността очевидецът Теодор.
"В този автобус най–вероятно са пътували около 48 сръбски деца с техни родители, възрастни хора", обобщава журналистът и продължава идиотски да съчинява новина :
"Те са били на почивка, очевидно по Южното ни Черноморие".
Очевадното в случая е, че ти Николай Дойнов се държиш идиотски и неадекватно.
Не! Грешка! Истината е, че се държи като информационен лешояд, съзрял новинарска мърша. И бърза да я захапе, докато другите информационни хиени не са го изместили.
"Добре. Да повторим още веднъж : Шофьорът е бил там, на мястото. Това означава, че той е жив и здрав. Нали така!", продължава с обобщенията Дойнов.
Не, не означава. Шофьорът може да е "там, на мястото" и мъртъв. Както и ти Дойнов си на работното си място без да вършиш смислени действия.
Следва разговор с "още един наш колега – Димчо Йорданов в момента е там, не по работа, но пътува на магистралата. Димчо, чуваме ли се?".
"Предполагам че се прибираш в неделя вечерта от Южното Черноморие към София и си в този район [на катастрофата]. Така ли е?, надява се на утвърдителен отговор питащият.
Ами попитай го Димчо, вместо да съчиняваш глупости, къде е, що е, от Южното Черноморие ли се прибира (и защо ли според Дойнов тази вечер всички се прибират от Южното Черноморие, а не от някое сливенско или новозагорско село например?), неделя вечерта ли е? Толкова е елементарно и близко до ума. Нали работата на журналиста е да пита и да получава отговори, а не да съчинява свободни съчинения. Той не е есеист.
Ех, Дойнов, Дойнов! Тази конкуренция между телевизиите в us–американски маниер ви съсипва психическото здраве. Ще полудеете докато дойде време да се пенсионирате.
А човек трябва да живее бавно, спокойно, да се наслаждава на всеки миг от живота; да го осмисля дълбоко, а не да препуска през него "като луд умора нема". Това е бъдещият човек.
"Живял е дълго, който е живял бавно", е прозрял мъдрецът.
Ама вие от бързане нямате време да четете и осмисляте мъдреците.
И даже си позволявате глупаво да ни поучавате и назидавате от телевизионното студио.
Така, гледайки и слушайки за трагедията на пътя, уж сериозният репортаж на Телевизия NOVA  ме кара да се смея неподходящо за момента. Да ме прости господ.
Преди това по БНТ пък ровиха в хомосексуалните наклонности на Великия Георги Парцалев.
Подлото е, че използват неординарното качество на актьора за обругаване на социалистическата държава, която чрез органите на Държавна сигурност преследвала тогава хомосексуалистите. Цитират се отвратителни донесения за Парцалев.
"Източникът донася : Парцалев печели много пари. Често пъти дава на заем на директора на театъра, поради което счита, че ще получи неговото съдействие да стане софийски жител".
А дали е било такова намерението на актьора, само той може да каже.
"Парцалев, в театъра, той не си е позволил никога това да стане известно по някакви причини или да се закача или нещо такова. В никакъв случай", споделя колегата му Светослав Пеев.

https://nova.bg/news/view/2022/08/14/379531/%D1%81%D1%80%D1%8A%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81-%D1%81-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8/
https://www.youtube.com/watch?v=9564tMj1fFE




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
17.08.2022 07:32
Подай пръст на журналист, той ще ти захапе и ръката!
Покани го под леглото, ще се качи и на леглото!
Няма място на чудене
Когато говориш с журналист, дори и да мълчиш ,ще ти припише неща ,които не си и сънувал даже!
Всъщност ,това му е професията С това си вади хляба Той също е наясно, как стоят нещата, но знае ,че трябва да измъкне някоя пикантерия Защото за местенцето му чакат доста хиени!
На времето имах работа с един френски канадец На френски ,беше супервизьор във фирмата Висока длъжност Изненадващо научих ,че след работа, в определени дни, посещава лекции вър речерен Университет, за такива като него!?
Попитах, защо, има ли нещо ,което да не знае? Да- беше отговорът Последните новости! Трябва да е в течение с тях Защото , ако ръководството усети, че не се интересува, отвън чакат интересуващи се, ще му изстине мястото
Та и журналистът,трябва да ангажира вниманието, дори с глупости, но хайде, с пикантерии И да чакат с нетърпение, какво ще изръси....
На времето един журналист ме ядоса Беше украсил нещата така, че не можех да се позная И зевзеците ме захапаха веднага Не, че не можех да се справя с тях, но защо да се налага да го правя?
Слушах му обясненията И ядът ми минаваше Когато каза-Разбери ме- прекъснах го с думите ,че съм го разбрал Че статията ,за да се хареса и чете, после коментира, трябва да се украси, както тържествената зала?
Ухили се и каза ,че е наясно, че бързо схващам !
Та, приеми го, като нещо в реда на нещата!
Не се ядосвай! Той вече е забравил какво е писал или казал? Мисли за нещо друго, макар и подобно по структура!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
17.08.2022 07:44
Е тука е заровено кучето : "Той вече е забравил какво е писал или казал?".
Да, отплеснал се е по други следи.
цитирай
3. nedovolen - Както се изрази един, журналята ...
17.08.2022 09:01
Както се изрази един, журналята преди репортаж за трагично събитие трябва да бъдат обработени от разгонен слон.
:)))
цитирай
4. morskipesni - Те и на Апостола Левски кокалите предъвкваха, помним
17.08.2022 09:39
Повечето джурналджии са преки изчадия от генеалогията на хиените.
цитирай
5. kvg55 - До 4. morskipesni
17.08.2022 09:55
Предъвкваха ги. И всяка година съобщават за "честване" на годишнината от обесването му.
цитирай
6. mt46 - ...
17.08.2022 11:40
И тяхната не е лесна, особено когато нямат време предварително да обмислят въпросите си... Гледах по една от телевизиите извънредни новини за този трагичен случай... Много е помогнал и един лекар, който се е озовал на мястото на катастрофата...
цитирай
7. born - Борнови размисли по темата:
17.08.2022 13:25
Има няколко категории лаладжийски преференциални "професии", сред които попадат и "журналята": политология, адвокатура, даскалуване. Да не пропусна и т.н. политици . Всички тия хайлази се хранят /и то обилно/ от обществените мъртви вълнения и кенефни истории, които създават преференциален интерес и доволно потупване на тумбаците на 90-те % дебили . Едно от направленията, особено интересуващи и радващи най-вълнователните страсти на дебилите , са катастрофичните инциденти. От тях журналята просто се подмокрят...
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first Social reserve expert of TTAF.

цитирай
8. kvg55 - До 6. mt46
17.08.2022 14:15
Какво има за обмисляне? Задаваш човешки въпроси – за пострадали, за жертви, а не къде са били на почивка, което пък е своеволен извод на самият журналист, правещ се на умен. Защото може да са екскурзианти, а не летовници.
цитирай
9. kvg55 - До 7. born
17.08.2022 14:22
Свети,
тия дърдорковци се изхранват от бюджета и реклами, тоест от данъкоплатците и потребителите на стоки и услуги.
Ама че общество създадохме?! Кога ли ще станат излишни?
цитирай
10. missana - Сякаш край Стара Загора има триъгълник на смъртта.
17.08.2022 20:12
Няма друго разумно обяснение на несекващите катастрофи в този район.
цитирай
11. kvg55 - До 10. missana
17.08.2022 20:31
Просто по средата на пътя им се додрямва на шофьорите.
цитирай
12. missana - Не, не е само това.
18.08.2022 21:43
Бъди сигурен. В този участък има нещо зловещо.
цитирай
13. born - Няма нищо зловещо
19.08.2022 00:17
Случи се да мина покрай мястото на катастрофата ден по късно. Още при преките предавания ми направи впечатление, че няма мантинели. Наистина няма и то почти в преобладаващата част на магистралата между Нова и Стара Загора.
След година-две пътят ще подлежи на ремонт. В този участък при строителството имаше скандал, че вместо скални фракции се поставят прахови отпадъци от ТЕЦ Марица изток 3 и други боклуци.
Навремето Великият Валери Петров дари поезията ни с "Репортаж за Трите Хаш".
Случаят е точно такъв. И не само на тази магистрала!
цитирай
14. kvg55 - До 12. missana
19.08.2022 07:15
Зловещото го правят събитията, които се случват в този участък.
цитирай
15. kvg55 - До 13. born
19.08.2022 07:18
Свети,
Преди 45 години, когато започна да се строи АМ "Тракия" се говореше, че за основа се полага ронлив скален материал от мина "Елшица".
цитирай
16. born - Строителството на магистрали си ...
19.08.2022 16:12
Строителството на магистрали си има своите базисни технологични принципи. Затова се правят работни проекти, които отчитат, анализират и определят особеностите на необходимите материали , които подлежат на влагане в настилките и основата по тях. Заобикалянето на тези проектни технологични постулати неминуемо довежда до плачевни резултати, които са нежелателни и опасни за движението . А тези заменки се правят с ясната цел да се поевтини процеса на строителството, т.е. да се краднат и възстановят (донякъде) средствата, които са гушнати от политическата мафия. Може да ти се стори дребнав факта, че икономиите на валирането на настилките под биндера , което се извършва с вибрационни валяци, е възможно да се намали в пъти заради икономии на гориво ?! Естествено всичко е за сметка на качеството и крайния резултат е ясен ... МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" ! И останалите магистрали - също !
цитирай
17. kvg55 - До 16. born
19.08.2022 16:19
Чул съм, че навремето машината за производство на "Кока кола" блокирала, защото нашите сложили по–малко от определената пропорция концентрат.
цитирай
18. born - Чул съм, че навремето машината за ...
19.08.2022 22:23
kvg55 написа:
Чул съм, че навремето машината за производство на "Кока кола" блокирала, защото нашите сложили по–малко от определената пропорция концентрат.

Това е несъмнен достоверен факт !
"Икономията е майка на мизерията !"
ПП. Този път цитатът не е от Моите епохални произведения, но по мъдрост се доближава до Тях ...
цитирай
19. kvg55 - До 18. born
19.08.2022 23:27
Да, фразата е всеизвестна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755881
Постинги: 2808
Коментари: 25798
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031