Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2022 15:01 - © Призраци и действителност
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1578 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 14.08.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.08.2022г.

     В края на 1847 или началото на 1848 година Карл Маркс и Фридрих Енгелс установили, че "Един призрак броди из Европа". И даже го идентифицирали – "призракът на комунизма".
image

Откривателите на призрака на Комунизма 

В края на месец октомври 1917–та година този призрак се материализира в образа на Съветска Русия, по–късно Съюз на съветските социалистически републики, след което в Световен социалистически лагер.
И оттогава Комунизмът плаши световната буржоазия. И най–много следдесетоноемврийското издание на българската буржоазия.
image

Така днешната българска буржоазия вижда призракът на Комунизма 

През месец септември миналата година в Австрия се проведоха местни избори. За кмет на Грац, център на провинция Щирия, вторият по големина град в страната след столицата Виена, беше избрана Елке Кар от Комунистическата партия на Австрия (КПА).
image

Елке Кар гласува за комунистическото бъдеще на родния си град 

Елке Кар e член на Комунистическата партия от 1983 година. Тя е общински съветник от 2005 година, а от юни 2016 година до април 2017 година е заместник–кмет на Грац.
Освен че е комунист, изборът на Кар е специален и с това, че е първата жена кмет на Грац.
И не само е член, ами е председател на Комунистическата партия в Грац. С нея за първи път комунист става кмет в Австрия. Новината е отразена дори в чуждестранни издания.
Защо беше избрана Кар? Елке Кар и нейните другари работиха усилено в Грац. През последните години те се погрижиха много за хората в Грац, особено за това по–бедните хора също да имат достъпни жилища. Затова много хора гласуваха за Елке Кар на изборите.
В първото си обръщение след гласуването Кар каза, че нейните приоритети ще бъдат борбата с пандемията от Covid, жилищната политика и премахване влиянието на строителната мафия.
image

"Кой би допуснал, че дъщерята на шлосер–комунист ще стане кмет", казва Елке Кар 

Изборът на Елке Кар придобива нови измерения в контекста на развиващите се в Евроколхоза и в частност в Република Австрия след Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна обществено–икономически процеси.

image
"След взрив на цените на енергията : Мениджърите на OMV прибраха 6,2 милиона евро "бонус за успехи", изнася Kontrast.at
image

"Докато населението се бори с огромните увеличения на цените, мениджърите на OMV имат всички основания да бъдат щастливи : те получиха бонус в размер на общо 6,2 милиона евро. OMV успя да постигне рекордна оперативна печалба от 2,9 милиарда евро през второто тримесечие на 2022 година.
Тези печалби се финансират от високите цени на горивата и газа. Поскъпването на горивата не може да се обясни само с високата цена на суровия петрол. Рафинериите утроиха маржовете си. Около половината от инфлацията по бензиностанциите се дължи на това.
Цените на помпата растат по–бързо, отколкото на стоковата борса.
"По-силното увеличение на цените (отделяне) в бензиностанциите на дизела и бензина, което не може да се обясни с увеличението на цените на суровия петрол, доведе до утрояване на брутните маржове на рафиниране през този период. Брутните маржове на рафиниране се увеличиха с около 14 цента на литър за дизела и с около 20 цента на литър за бензина", пише в бюлетина на Федералният орган за конкуренция – Bundeswettbewerbsbehцrde (BWB).
Органът по конкуренцията е анализирал дали покачването на цените в бензиностанциите може да се обясни с движението на цените на суровия петрол. През първата половина на юни дизелът е поскъпнал с 36 цента за литър, а бензинът с 41 цента за литър спрямо преди началото на войната в Украйна. Цените на суровия петрол обаче са се повишили само с около 22 цента на литър.
"В Австрия OMV има монопол върху доставките на петрол в страната. В същото време OMV притежава 50 процента от всички бензиностанции заедно с пет други групи", казва икономистът Щефан Шулмайстер, описвайки пазарната ситуация.
"Нуждаем се от много по–ясен ценови контрол", казва той". Така анализира ефектите при горивата от санкциите на Евроколхоза към Руската федерация Kontrast.at.
Ключът от бараката в цялата история е, че 30,6 % процента от акциите на компанията са собственост на австрийската държава обявена като "Институционални инвеститори".
image

Акционерна структура на OMV 

В този смисъл австрийската държава се явява съучастник в ограбването на австрийците от компанията OMV. А какво прави Евроколхозът :
"Комисията предлага нов законодателен инструмент и Европейски план за намаляване на потреблението на газ с 15% до следващата пролет (между 1 август 2022 година и 31 март 2023 година). Всички потребители, публични администрации, домакинства, собственици на обществени сгради, доставчици на енергия и индустрията могат и трябва да предприемат мерки за пестене на газ", постановява планът "Пестете газ за безопасна зима".
Оказва се, че русофобията е скъпо удоволствие, което евроколхозните граждани ще платят за да може евроколхозните чиновници, министър–председателите и президентите на страните–членки да му се насладят.
Наблюдаваме как прехвалените пазарна икономика и демократичната и социална буржоазна държава избледняват и се изпразват от съдържание до състоянието на призраци.
Така заедно с призрака на комунизма, по света вече броди и призрака на демократичната и социална буржоазна държава. Само че тенденцията се обръща – Комунизмът върви към превъплъщаване в световна реалност, а буржоазната държава се маргинализира.
image

Двамата старци са удовлетворени – идеите им оживяват в центъра на Европа.
Двамата старци се забавляватпризракът на комунизма стана действителност, а действителната буржоазна държавапризрак 

https://www.slobodenpecat.mk/en/grac-ja-dobi-prvata-gradonachalnichka-od-komunistichkata-partija/
https://kinderzeitung.kleinezeitung.at/elke-kahr-graz-hat-eine-neue-buergermeisterin/
https://kontrast.at/omv-dividende-2021-2022/
https://de.wikipedia.org/wiki/OMV
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_4608



Тагове:   България,   виена,   Австрия,   дизел,   държава,   украйна,   призрак,   комунист,   мениджъри,   милиона евро,   милиарда евро,   Карл Маркс,   СССР,   бензин,   комунизъм,   комунистически манифест,   OMV,   Грац,   рафинерии,   14 август,   буржоазия,   институционални инвеститори,   Фридрих Енгелс,   съветска русия,   covid,   Евроколхоза,   комунистическа партия на австрия,   съюз на съветските социалистически републики,   Карл Маркс и Фридрих Енгелс,   Световен социалистически лагер,   провинция Щирия,   Елке Кар от Комунистическата партия на Австрия КПА,   Република Австрия след Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   Kontrastat,   Федералният орган за конкуренция – Bundeswettbewerbsbehцrde BWB,   суровия петрол,   компанията OMV,   Европейски план,   Пестете газ за безопасна зима,   демократичната и социална буржоазна държава,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Маркс
14.08.2022 16:35
неотдавна в Германия го бяха избрали не напразно за най-големият мислител (в смисъл философ) на всички времена.
А на гроба му в Хайгейт (Лондон) винаги има положени цветя.
цитирай
2. missana - Бъдещето е на военния комунизъм.
14.08.2022 19:48
Ресурсите на планетата се изчерпват и тя рано или късно ще се превърне за хората в световен концентрационен лагер. А началниците на такива лагери са или комунисти или техните дружки - националсоциалисти.
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
14.08.2022 19:58
Не в Германия – в света. Мислител на хилядолетието. Днешните буржоазни мислители на нокътя му се събират всичките.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
14.08.2022 20:01
Перспективата въобще не е такава. Просто потребителското и разхитителско общестно отстъпва на плановото и обществото на разума. При разумно потребление благата са достатъчни.
цитирай
5. mt46 - ...
14.08.2022 22:05
Комунизмът е западна идеология /както повечето идеологии/...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
14.08.2022 22:17
Западна, източна, възприета е от целия свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756968
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031