Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08 17:01 - © Япония да си наляга парцалите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1078 Коментари: 16 Гласове:
13

Последна промяна: 06.08 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.08.2022г.

     «Японците ежедневно, ежечасно и ежеминутно трябва да благодарят на другаря Йосиф Висарионович Сталин» 
image

Така Яков Кедми
image
смразява горещите японски глави.

Бившият ръководител на израелската разузнавателна служба «Натив» Яков Кедми често казва това, което руските политолози се притесняват да кажат. И за ролята на Русия и СССР в световната история, и за уж "исторически провалилата се идея на комунизма", и за понякога прекалено примирителната реакция на Москва към враждебните атаки на колективния Запад. Широкият достъп на политолога до руските медии му позволи да стане популярен анализатор и коментатор. Мислите и преценките, изразени от Кедми, са свободни от идеологически компонент и се основават на анализ от гледна точка на здравия разум.
Този път вниманието привличат изявленията на израелския политолог за реваншистките искания на Токио за "връщане" на Курилските острови, принадлежащи на Руската федерация.
Както съобщава информационната  агенция DEITA.RU, отговаряйки на въпрос на жител на Владивосток относно "териториалния спор" на Япония с Русия по телевизия ITON, израелският политолог казал : "Японците трябва всеки ден да благодарят на другаря Сталин за отмяната на заповедта съветските войски да дебаркират на  остров Хокайдо, иначе щяха да пеят по различен начин".
След даденото в Ялта (февруари 1945 година) обещание, в отговор на многобройните молби и искания на Рузвелт и Чърчил да влезе във войната срещу Япония два или три месеца след капитулацията на Германия, Сталин дава заповед за завършване на военните операции за разгром на японските въоръжени сили. Сред плановете за освобождаване на Североизточен Китай, Корея, Южен Сахалин и Курилските острови от нашествениците беше планът за операция за символичен десант на съветските войски на територията на остров Хокайдо.
Както стана известно по-късно, японското правителство и командване, за да попречат на СССР да влезе във войната, в който случай Япония нямаше друг избор, освен да се предаде, показаха готовност "доброволно" да върнат на Съветския съюз южната половина на Сахалин и Курилските острови, които исторически принадлежат на Руската империя. В краен случай беше разгледан вариантът за прехвърляне на СССР и остров Хокайдо, за което, за разлика от Сахалин и Курилите, Москва не претендираше.
Оказва се, че страхувайки се от партизанска война в "свещените земи на нацията Ямато", американският Генерален щаб преди идването на власт на президента Труман и американците да разполагат с атомна бомба имал план да окупира територията на Японските острови от войски на САЩ, Великобритания, СССР и Китай. В същото време зоната на окупация от съветските войски трябвало да стане не само вторият по големина остров в Япония, Хокайдо, но и целият североизток от най-големия остров в страната – Хоншу или Хондо.
image

Планът на Съединените щати за окупация и разделяне на имперска Япония 

Има празни твърдения, че Сталин се е страхувал да окупира части от Хокайдо, защото Труман реагирал негативно на предложението за символично кацане. Според нас ситуацията беше различна. Съветският лидер не смяташе за лоялно в името на такава символична окупация да влоши отношенията със съюзниците. И да изразходва средства за издръжката на жителите на окупираната част от северния японски остров, необходими за поддържане на живота на населението, включително японците, в освободения Южен Сахалин и Курилските острови.
image

Последствията от us–американската бомбардировка над Токио през 1945 година 

Въпреки това, няма съмнение, че ако окупацията на Хокайдо беше необходима по една или друга причина, Сталин щеше да я осъществи, дори ако Труман не беше съгласен.
В този случай, както правилно отбелязва Кедми, японците ще трябва да искат не Курилските острови, а изтеглянето на съветските войски от Хокайдо и подписването на мирен договор при условие за пълно и окончателно признаване на всички Курилски острови за съветски.
Обяснявайки интереса на Москва да запази всички Курилски острови и проливите между тях, израелският политолог отбелязва, че Русия се интересува от Курилските острови не от гледна точка на отношенията с Япония, а от гледна точка на проникването на американските подводници в Охотско море и приближаването им до руския бряг.
Напълно обосновано действие. Така че джапанезците да се задоволяват с икономическата дейност на островите и да забравят за владението им, защото веднага са готови да пуснат там us–американците, тъй като са протекторат, окупирана от тях държава.
Доскоро смятани за спомагателни, подкрепящи операциите на американския флот и армия, през последните години японските въоръжени сили направиха качествен скок в придобиването на най–съвременни оръжия, включително самолетоносачи и средства за нанасяне на "превантивни" удари по съседни държави, пресъздадени в нарушение на конституцията от японските "сили за самоотбрана".
Готовността на Япония да нанесе такива удари обяви премиерът на Страната на изгряващото слънце Фумио Кишида.
Дори правят съвместни военни учения с някогашния съюзник от Оста Германия.

https://www.fondsk.ru/news/2021/11/10/japoncy-dolzhny-kazhdyj-den-blagodarit-tovarischa-stalina-54869.htmlТагове:   Германия,   Великобритания,   Япония,   Москва,   Сталин,   Ялта,   Владивосток,   Русия,   Корея,   Съветски съюз,   Съветския съюз,   Курилски острови,   запад,   Йосиф Сталин,   Съединени щати,   руската империя,   6 август,   Руска федерация,   рузвелт и Чърчил,   Курилските острови,   Руската федерация,   Хокайдо,   генерален щаб,   остров Хокайдо,   Яков кедми,   имперска Япония,   Фумио Кишида,   другаря Йосиф Висарионович Сталин,   израелската разузнавателна служба «Натив» Яков Кедми,   Русия и СССР,   информационната агенция DEITARU,   Япония с Русия по телевизия ITON,   Североизточен Китай,   Южен Сахалин и Курилските острови,   Сахалин и Курилските острови,   СССР и остров Хокайдо,   Сахалин и Курилите,   нацията Ямато,   президента Труман,   Японските острови от войски на САЩ,   СССР и Китай,   Хоншу или Хондо,   съюзник от Оста Германия,


Гласувай:
13


Вълнообразно


1. iw69 - Забравили са цепнатите очи всичко!
06.08 18:02
Кой ги бомбардира с фугасно-ядрени бомби, и кой ги спаси от разделение.
цитирай
2. sorossadistfucking - Беше скоро. Помня радикално руско изказване, забравих кой го изрече измежду
06.08 18:27
Медведев или Рогозин, че 3 Сармата правят Россия непристъпна: Един в северен Лондон, втория Окинава. А третият Сармат по онзи, който пръв реагира...
Впоследствие Рогозин го прехвърлиха на по-висока длъжност, близка до Бутона...
Проучих в интернет евентуалните последици от мощта на Сарматите. Веднага телефонирах на близките си в Лондон да се прибират в Рила, до Септември, докато все ще летят граждански самолети.
цитирай
3. germantiger - ИСТИНАТА япония НЕ удря ссср ...
06.08 19:51
ИСТИНАТА

япония НЕ удря ссср докато германия воюва с него

япония спазва договора със ссср и е КОРЕКТНА

в края на войната ссср ВЕРОЛОМНО Я УДРЯ

японците спазват, но ссср не спазва договора между тя

това е простичката истина

...

такъв план за разделяне на япония НЯМА

това е поредния руски ФЕЙК И МАНИПУЛАЦИЯ

повтарям Р А З Д Е Л Я Н Е

...

япония била протекторат на сащ

А КАЗАХСТАН Е СЪЩО ПРОТЕКТОРАТ НА РУСИЯ

ГРУЗИЯ Е ПРОТЕКТОРАТ, АРМЕНИЯ Е ПРОТЕКТОРАТ НА РУСИЯ

...

японците извършвали съвсместни учения с бившия си съюзник по оста германия

моля ??? съюзници преди над 70 години ???

ами хубаво - тогава щом русия е била съюзник с тоя или оня пртеди 50, 100 или 150 години

какво е това, печат, преповтаряне, някаква забрана, чий проблем

ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ПРАВО ДА ПРОВЕЖДА УЧЕНИЯ С КОЙТО РЕШИ

НЕ Е МОСКВА ТАЗИ КОЯТО ЩЕ НАРЕЖДА НА ЯПОНИЯ ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ КАКВОТО И ДА Е

и защо москва реве, че сащ нареждали някому, москва го прави същото

САЩ = РУСИЯ
цитирай
4. germantiger - 2. sorossadistfucking - Беше ск...
06.08 19:54
2. sorossadistfucking - Беше скоро. Помня радикално руско изказване, забравих кой го изрече измежду
18:27
Медведев или Рогозин, че 3 Сармата правят Россия непристъпна: Един в северен Лондон, втория Окинава. А третият Сармат по онзи, който пръв реагира...

...

да да, те винагуи приказват

АМЕРИКА ОБАЧЕ ОСВЕН ДА ПРИКАЗВА И ПРАВИ И МОЖЕ

ето това е разликата между лаладжия и армия

калибри, балистични, су-та и прочие боклук

видяхме - 6-и месец украйна не може да бие

А ПРИКАЗВАХТЕ ЧЕ ЗА 5 ДНИ ЩЕ СТЕ НА ЛА МАНША - света се смее
цитирай
5. missana - Изнасяш красноречиви факти.
06.08 20:30
Материалите ти са чудесни. Следя ги с интерес.
цитирай
6. kvg55 - До 1. iw69
06.08 20:43
Уважавам ги японците, но тази жестокост, която са проявили през войната много ги компрометира.
цитирай
7. kvg55 - До 2. sorossadistfucking
06.08 20:46
Бегълците в чужбина въобще не ги жаля.
цитирай
8. kvg55 - До 3. germantiger
06.08 20:53
Бе, ти не можеш ли да кажеш с малко думи смислени неща?
Спазвали били договор. Страх ги е било. След боя при Халхин Гол.
цитирай
9. kvg55 - До 4. germantiger
06.08 20:55
Какво може твойта Хамерика?
Осира се от всякъде.
цитирай
10. kvg55 - До 5. missana
06.08 20:59
Благодаря!
цитирай
11. panazea - А за да освободи СССР своите войски от източния си фронт с Япония ,
06.08 21:33
за да удари на Запад , заслуга има д-р Зорге , който информира русите , че Япония не се готви да напада СССР.
От един добър разузнавач с важни връзки е зависял изходът от войната.
цитирай
12. kvg55 - До 11. panazea
06.08 21:42
Да, Рамзай е Велик разузнавач.
цитирай
13. elenkokoschkov - Казахстан, ГРУЗИЯ и Армения са били в СССР, а в момента граничат или са близо до границата на Россия!
06.08 22:10
Докато САЩ са на майната си от Япония!

germantiger написа:

япония била протекторат на сащ

А КАЗАХСТАН Е СЪЩО ПРОТЕКТОРАТ НА РУСИЯ

ГРУЗИЯ Е ПРОТЕКТОРАТ, АРМЕНИЯ Е ПРОТЕКТОРАТ НА РУСИЯ


цитирай
14. mt46 - Мисля, че
06.08 22:25
Япония ще внимава...
цитирай
15. kvg55 - До 13. elenkokoschkov
06.08 22:34
Не му връзвай кусури на пухкавото котенце. То е с поразено мозъче.
цитирай
16. kvg55 - До 14. mt46
06.08 22:36
Там е работата, че стават все по нагли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 2674674
Постинги: 1919
Коментари: 18302
Гласове: 28983
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930