Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2022 07:01 - © Държавният департамент пое по пътя на райхсфюрер Химлер
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3362 Коментари: 14 Гласове:
8

Последна промяна: 28.07.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.07.2022г.

image
     Как само го е казал Маркс :
"Хегел бележи някъде, че всички велики световноисторически събития и личности се появяват, така да се каже, два пъти. Той е забравил да добави : първия път като трагедия, втория път като фарс".
Мисълта на Маркс е валидна не само за "велики световноисторически събития и личности", а и за по посредствени и недостойни персони. Примери се намират. И фарсът винаги е налице.
На 14 ноември 1944 година в Испанската зала на Пражкия замък се състои първото заседание на Комитета за освобождение на народите на Русия (КОНР), на което е провъзгласен Манифестът на освободителното движение на народите на Русия.  Пражки манифест (КОНР).
И всичко това под благосклонния поглед и организационна подкрепа на райхсфюрера от SS Хайнрих Химлер.
image

Райхсфюрерът от SS Хайнрих Химлер и генерал Андрей Власов 

Райхсфюрерът ръководи и Генералния план "Ост" – обширна програма за консолидиране на господството на нацистка Германия в Източна Европа; предвижда принудително изселване от територията на Полша и окупираните райони на СССР до 75–85 процента от населението и настаняването му в Северен Кавказ, Западен Сибир и Южна Америка.
На 22–24 юли в Прага се проведе ІІ Форум на свободните народи на Русия 
image

Фарсът се режисира от us–американеца Пол Гобъл, опитен специалист по етническите въпроси на СССР и Русия, служител в различни години на ЦРУ, Държавния департамент, радио "Гласът на Америка", радио "Свобода" и фондацията "Карнеги".
Сценаристи са Правителствената комисия на САЩ за сигурност и сътрудничество в Европа (известна още като Хелзинкската група) и Националния фонд за демокрация на САЩ (NED) – последният от момента на основаването си през 1983 година финансира цветните революции, които избухнаха директно на границите на Руската федерация (Полша, Чехословакия, Сърбия). Той също така изигра значителна роля във финансирането на украинския Майдан през 2014 година. Неговият колега в общата кауза, Хелзинкската група, е една от многото комисии, финансирани от САЩ, които усърдно разпространяват "демокрацията" по света.
image

Политическа карта на "деколонизираната" Руска федерация публикувана в сайта на форума

В приетата на Форума на свободните народи в Прага Декларация за деколонизация на Русия след изброяването на международните документи, на които се основава, се казва :
"Руската федерация днес е терористична страна, ръководена от военнопрестъпници".
Предвид международната реалност, създателите и финансовите благодетели на ислямския тероризъм, твърдението звучи развеселяващо.
След това, подобно на райхсфюрер Химлер, следват жизнеутвърждаващи пасажи, че Русия е на ръба на колапс и гражданска война :
"Всичко това [Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна] доведе до факта, че Руската федерация вече е на ръба на хаоса и гражданската война. Само пълна и контролирана деколонизация на Русия може да предотврати това".
image

Така виждат Руската федерация делегатите на форума 

Участниците във форума се обръщат към ООН с предложение за създаване на национални преходни правителства в изгнание, за да може световната общност да не си има работа с неподатливия Кремъл, а със сговорчивите представители на "свободните народи на Русия" :
"Призоваваме народите и правителствата на страните-членки на ООН да ни окажат подкрепа и съдействие за осъществяване на нашите стремежи в съответствие с Декларациите на ООН, а също така се обръщаме към цялата световна общност с молба за помощ в усилията ни за рационализиране на вече неконтролиран процес на разпадане на ядрена държава.
Призоваваме всички граждани на коренното население и колонизираните региони незабавно да започнат активни действия за мирна деколонизация, освобождение и деклариране / възстановяване на суверенитета и независимостта на собствените им страни".
Набелязани са и практически мерки за прилагане на Декларацията за деколонизация на Русия, между които и :
"– Формирането на национални легиони (Сили за самоотбрана) за защита на суверенитета, правата на нашите народи и гарантиране на мира.
– Започваме процеса на консултации за създаването на Обединената преходна администрация като временен (не повече от 12 месеца от момента, в който режимът на военнопрестъпниците, ръководен от Путин, бъде свален от власт) колегиален и консултативен представителен орган на всички колонизирани местни жители народите и регионите на Руската федерация практически да осигурят плавен и легитимен процес на деколонизация".
Вай, вай, вай! И кога кървавото жоже и "режимът на военнопрестъпниците" ще "бъдат свалени от власт"? Ще падат, ще падат! Така им се пада!
"Призоваваме всички граждани на Руската федерация ефективно да подкрепят постигането на целите на тази Декларация за деколонизация в името на установяването на мир, сигурност, демокрация и хармония между народите.
За вашата и нашата свобода!"
Така завършва декларацията.
А Андрей Власов завършва обръщението си към събранието в същата тази Прага през 1944 година с думите : "Симпатиите на всички прогресивни народи на света са с нас".
Виждаме, че същото съобщение е залегнало и в днешната Декларация от форумът в Прага.
"Повторението е майка на знанието". Да запомнят, че няма да ги огрее.
"Разделяй и владей" е основен геополитически принцип на империализма.
И понеже Държавният департамент има пряко отношение към форума, а той самият е държавна институция на държавата Съединени щати, то последната се явява империалистическа такава. Не че не се знае, де.

https://freenationsrf.org/en.html
https://www.kavkazcenter.com/russ/content/2022/07/25/120869/deklaratsiya-o-dekolonizatsii-rossii-prinyata-v-prage--rossiya-obyavlena-terroristicheskim-gosudarstvom.shtml
https://vz.ru/opinions/2022/7/22/1168783.html



Тагове:   Сърбия,   форум,   прага,   Чехия,   Чехословакия,   Маркс,   кремъл,   ООН,   сащ,   Русия,   ЦРУ,   СССР,   полша,   Съветски съюз,   лидер,   фарс,   Северен Кавказ,   хегел,   Държавният департамент,   Съединени щати,   ядрена държава,   Руска федерация,   държавния департамент,   28 юли,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   Испанската зала на Пражкия замък,   Комитета за освобождение на народите на Русия КОНР,   Манифестът на освободителното движение на народите на Русия Пражки манифест КОНР,   райхсфюрера от SS Хайнрих Химлер,   Райхсфюрерът от SS Хайнрих Химлер и генерал Андрей Власов,   Генералния план Ост,   нацистка Германия в Източна Европа,   Западен Сибир и Южна Америка,   ІІ Форум на свободните народи на Русия,   us–американеца Пол Гобъл,   СССР и Русия,   радио Гласът на Америка,   радио Свобода и фондацията Карнеги,   Правителствената комисия на САЩ за сигурност и сътрудничество в Европа известна още като Хелзинкскат,   Руската федерация Полша,   украинския Майдан,   Прага Декларация за деколонизация на Русия,   Декларациите на ООН,


Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Какъв департамент. Снощи са заб...
28.07.2022 07:11
Какъв департамент.
Снощи са забелязани над 20 танка по пътя Перник София.
Започва се.
:)))
цитирай
2. iw69 - Терзанията
28.07.2022 07:16
на днешните евроатлантически фашисти.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
28.07.2022 07:24
Психодесните русофоби ще бъдат изненадани по бели гащи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. iw69
28.07.2022 07:26
В края на краищата смехът винаги е полезен.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Кучетата си лаят, керванът си въ...
28.07.2022 09:38
Кучетата си лаят, керванът си върви!
Много насериозно са се взели, чак сами си вярват!
Че са господари на света!
Сигурно, докато Господ и той не ги вземе насериозно!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
28.07.2022 11:29
Обикновено вземащите се твърде насериозно стават за смях на околните.
цитирай
7. mt46 - Да,
28.07.2022 13:22
в историята немалко събития се "повтарят", но не е задължително вторият път да е "като фарс"... Например през ВСВ България повторно е на страната на Германия... Сега за трети път България е на обратната /противната/ на Русия страна – евроатлантическият Запад... Това "потретване" би могло да се оприличи на фарс за нас...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
28.07.2022 15:11
Всяко правило си има изключение.
И все пак е комично в един момент да се намираш във война едновременно със съюзниците и с бившия си съюзник Германия.
цитирай
9. missana - Химлер е имал много ценни качества. Тези нямат никакви качества.
29.07.2022 20:17
Отделът Аненербе - един от най-секретните отдели в Третия Райх, е под личното ръководство на Химлер.
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
30.07.2022 08:01
То затова повторението е и фарс.
цитирай
11. krumbelosvet - Настощата атака срещу Колосът на Евразия
28.11.2022 10:38
Настощата атака срещу Колоса на Евразия, е най-сериозният от НЯКОЛКОТО в последните векове. И ПАК войната е на смърт, и пак краят НЕ Е СИГУРЕН. Освен ако Провидението не е управлявало и по-рано, и сега.
цитирай
12. kvg55 - До 11. krumbelosvet
28.11.2022 14:16
Както винаги враговете ще си понесат заслуженото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762293
Постинги: 2809
Коментари: 25808
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031