Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2022 07:01 - © Германия и Япония пак се сдушават
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2731 Коментари: 8 Гласове:
5

Последна промяна: 27.07.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.07.2022г.

     Преди две седмици министърът на външните работи на Федералната република чаровната "зелена" Аналена Бербок посети старата дружка още от времето на Тристранния пакт Императорска Япония.
image

Министър Аналена Бербок и министър Йошимаса Хаяши 

"Новата ос Берлин–Токио", пише в заглавие German-foreign-policy.com.
Каква ти нова ос? Това си е възраждане на старите връзки от 30–те години на ХХ–ти век, когато западният капитализъм подготвяше войната срещу Съветския съюз.
Германката разгледа военните корабчета на Япония. Посети и базата на 7–ми флот на САЩ в Йокосука, който бди над демокрацията в Източна Азия, където обсъди с командващия вицеадмирал Карл Томас перспективите за въоръжаване на германската армия с американски изтребители, което, ако е вярно, изглежда глупаво – с морски офицер да се обсъждат самолети. Ама ако умницата Бербок е отворила дума, офицерът какво да прави горкият.
В края на миналата година фрегатата на германския флот "Бавария" беше на посещение в Япония за съвместни военноморски учения в Тихия океан южно от Токио.
Тогава началникът на военноморските сили на Германия вицеадмирал Кей-Ахим Шонбах нагло заяви : "Когато нация като Германия изпрати кораб, тогава трябва да има нещо [което] се е случило през последните години, което е достатъчно важно, че Германия да промени начина си на комуникация".
През септември тази година пък са планирани учения на германските ВВС в Япония.
image

С благословията на Съединените щати имперска Япония започва да вири военни рога 

Министрите се оплакали един друг от руснаците и китайците.
Германците си имат "Северен поток", а японците – проекта за втечнен газ "Сахалин II".
Две японски групи, Mitsui (12,5%) и Mitsubishi (10%), участват в проекта "Сахалин II".
И за двете страни, но особено за Япония било важно да се откъсне Руската федерация от Китайската народна република. Япония се надява да получи южните Курилски острови, но с това поведение няма да я огрее. Ето, пъне се, от какъв зор да ги питаш, да участва изцяло в трансатлантическите санкции на Русия и с решението не само да се оттегли от закупуването на въглища и петрол от Русия, но също така да участва в планираната горна граница на цените на Г–7 за руски петрол и газ.
Е, получи си го. В отговор на 30 юни президентът Владимир Путин издаде указ, с който нареди "Сахалин II" да бъде прехвърлен на нова руска операторска компания.
Вече не е сигурно дали Япония ще продължи да получава течен газ по проекта  "Сахалин II ".
През февруари Токио пренасочи към европейските страни няколко кораба с втечнен газ от САЩ предназначени за Япония. Но това вече няма да е възможно в бъдеще поради недостига на природен газ за самата Япония.
В разговор по отношение на недостига на втечнен газ, който изпитват и двете страни, Бербок и Хаяши се съгласиха относно избягването на конкурентни покупки, които допълнително биха повишили цената на природния газ.
В изявлението са на последвалата пресконференция умницата Аналена забъркала нещо като Иванчо Йотовата сатира.
Министърката категорично декларира, че „няма да допусне” международна конкуренция за втечнен газ, от рода на "Който е най-силен и има най-много пари, може да купи всичко".
Нещо, което собствената ѝ страна отдавна прави, ама Аналенчето не го знае, представете си.
Точно това се практикува на пазара отдавна : страните от Европа купуват втечнен газ изпод носа на други страни, които са много по-нуждаещи се. По-специално в Южна Азия, като например в Пакистан и Бангладеш, има все по-продължителни прекъсвания на електрозахранването и временно затваряне на компании поради липса на газ.
Визирайки териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море, Аналена се изпусна : "Отново и отново се демонстрира, че когато става дума за собствените интереси, правилата не важат непременно". Това застрашава "основата за нашия общ, мирен живот".
Вярно е, че германското правителство не защитава германските национални интереси в конфликта в Украйна, защитава интересите на Съединените щати, за които също "правилата не важат", така че да не вменява на Китай чужда империалистическа практика.
Пък и самата Германия участва в една война без правила – срещу Югославия през 1999–та година, в пълно нарушаване на международното право.
Бербок посетила Нагасаки и написала в книгата за гости, че Нагасаки и Хирошима са "паметник, че всички трябва да работим заедно, за да постигнем свят без ядрени оръжия". "Нашата цел е свят без ядрени оръжия", изтъкнала тя.
А това че води разговори за самолети и самата тя е отговорна за въоръжаването на Бундесвера с американски бойни самолети, които да превозват американските ядрени бомби, съхранявани в базата "Бюхел" (град Айфел), до мястото, където е необходимо, не ѝ прави впечатление. Разоръжаването е предназначено за другите – Руската федерация, Китай и Иран.
Ето такива шемети водят западноевропейската политика.
Военните заигравки между Германия и Япония под окуражителния поглед на световния жандарм, подсладени с приказки за разоръжаване и мир, са опасна тенденция за мира.

https://www.fondsk.ru/news/2022/07/15/germania-i-japonia-obedinjajutsja-protiv-rossii-i-kitaja-56702.html
https://www.tagesschau.de/ausland/asien/baerbock-japan-101.html
https://www.german-foreign-policy.com/news/detail/8976



Тагове:   Япония,   Югославия,   украйна,   Хирошима,   Нагасаки,   Владимир Путин,   министър на външните работи,   сащ,   Европа,   Берлин,   Съветския съюз,   Токио,   Северен поток,   Южнокитайско море,   Съединени щати,   27 юли,   Източна Азия,   Руската федерация,   Бундесвера,   Южна Азия,   федерална република германия,   Аналена Бербок,   Г–7,   Германия и Япония,   Тристранния пакт Императорска Япония,   Министър Аналена Бербок и министър Йошимаса Хаяши,   ос Берлин–Токио,   German-foreign-policycom,   7–ми флот на САЩ в Йокосука,   командващия вицеадмирал Карл Томас,   фрегатата на германския флот Бавария,   германските ВВС в Япония,   Сахалин II,   Mitsui 12,   5 и Mitsubishi 10,   Руската федерация от Китайската народна република,   Бербок и Хаяши,   Иванчо Йотовата сатира,   Пакистан и Бангладеш,   Нагасаки и Хирошима,   Китай и Иран,   световния жандарм,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. iw69 - Мършите
27.07.2022 07:08
винаги се намират.
цитирай
2. krumbelosvet - След 77 години велики пости,
27.07.2022 08:47
След 77 години велики пости, немският апетит се пробужда.
Това НИКОГА ДОСЕГА не е било за добро - нито за германците, нито за света.
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
27.07.2022 10:24
Подушват се.
цитирай
4. kvg55 - До 2. krumbelosvet
27.07.2022 10:25
Правилно си го казал – велики пости – и апетит за война.
цитирай
5. mt46 - ...
27.07.2022 13:21
Ами не може да ги спрем... Всеки си гледа интересите...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
27.07.2022 14:42
Знаят се от историята съюзените германско–японски интереси.
цитирай
7. missana - Нали знаеш мисълта:
27.07.2022 22:35
"Историята се повтаря два пъти - веднъж като трагедия, а после като фарс!" Приложи я към случая на Германия и Япония днес...
цитирай
8. kvg55 - До 7. missana
27.07.2022 22:53
Знам мисълта. Приложил съм я в утрешния постинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5855749
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930