Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2022 16:01 - © Как да не се държим в обществото
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4302 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 25.07.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.07.2022г.

     Един характерен признак на глупаво поведение е намесата в чужди работи и даването на непоискани съвети. Литературен персонаж на такъв глупак е шлосера–интелигент Виктор Михайлович Полесов – "… имаше го много навсякъде, навсякъде успяваше да си пъхне носа … Но всичко това нямаше нищо общо с основното му занимание – шлосерството".
image

Шлосерът–интелигент със средно образование Виктор Михайлович Полесов 

Базираната във Вашингтон, Съединени щати Комисия за сигурност и сътрудничество в Европа, известна още като Хелзинкската комисия, днес обяви следния онлайн брифинг : Деколонизиране на Русия
Морален и стратегически императив
Четвъртък, 23 юни 2022 година – 10:00 часа.
Варварската война на Русия срещу Украйна – и преди това срещу Сирия, Либия, Грузия и Чечня – разкри порочния имперски характер на Руската федерация пред целия свят. Нейната агресия също така катализира отдавна закъснял разговор за вътрешната империя на Русия, като се има предвид господството на Москва над много местни неруски нации и бруталната степен, до която Кремъл е предприел, за да потисне тяхното национално самоизразяване и самоопределение, се казва в сайта на комисията.
В момента се провеждат сериозни и противоречиви дискусии относно съобразяването с фундаменталния империализъм на Русия и необходимостта от "деколонизация" на Русия, за да стане тя жизнеспособна заинтересована страна в европейската сигурност и стабилност. Като наследник на Съветския съюз, който прикриваше своя колониален дневен ред с антиимперска и антикапиталистическа реторика, Русия все още не е привлякла подходящо внимание за своите последователни и често брутални имперски тенденции, декларира комисията готовността си "да сложи ред" във вътрешните работи на Руската федерация.
image

Една от многото карти на глупави фантазьори, мечтаещи Русия да бъде разделена на множество малки държави

Проскубаният стар "лъв" Лех Валенса също се набърка във вътрешните работи на Руската федерация и наметнал пелерината на крал Сигизмунд III ръси на едро акъл и овчи мозък.
"Целият свят трябва да се мобилизира и да предотврати атака срещу Украйна. Ако Путин атакува Киев, трябва да има незабавен отговор – атака срещу Москва. Трябва да се подготвите, всяко движение трябва да предизвика реакция", наредил какво да се прави пенсионираният президент и политик. Това преди началото на Специалната военна операция.
Но "Апетитът идва с яденето" – постепенно шушовецът навлезе по издълбоко в руските вътрешни дела, дава съвети,  започна да цепи и пори демографската и политическата карта на Руската федерация.
В интервю за LCI пшекът, шпекът, го изиграл върховен главнокомандващ на въображаемата си армия : "Трябва да освободим не само Украйна, но и Русия", издал заповед той.
За Незалежната е ясно как ще се освободи – с братската помощ на демократичния свят. За Федерацията е по сложно, но Лех има рецепта :
"Трябва да променим политическата система или да организираме въстание на руските народи … Има 60 народа, които са били анексирани. Ние трябва да деколонизираме тези народи, които са били анексирани. Или променете политическата система на Русия, или я върнете към население от по–малко от 50 милиона души". Чрез деколонизация разбира се.
Това "трябва, трябва" към кого е насочено? Кой е този, който "трябва" да  свърши работата?
"Дайте да дадете", призовава изкуфялата синдикална кратуна и съжалил за пропуснатата историческа възможност : "Трябваше да сринем Русия, но Горбачов беше твърде умен".
Ми като е трябвало, да беше го направил бе, глупако! Тогава беше млад, силен. Ама Горбачов бил "твърде умен". И Горбачов е същият глупак като теб. Но поне си трае вече, защото е възрастен – не защото е поумнял, и не плеще публично глупости.
"Пан Валенса говори за себе си като за несъстоял се победител на ядрена сила, на когото в неподходящ момент разни му се мотаят из краката, иначе Русия щеше да бъде нещастна", което било достатъчно дори за поставянето на диагноза, споделя Дмитрий Бавирин в «Деловая газета Взгляд».
Друг един полски глупак, бившият съветник на Министерството на образованието и науката на Полша, философ и ректор на Замойската Академия професор Павел Скшидлевский дал не търсен съвет в статията си "Цивилизационните основи на Русия".
Четем : "Днес трябва да видим, че туранската гордост прави много руснаци убийци, нашественици и окупатори. Освен това ги прави малки, комплексирани и поробени от омраза. Тя ги прави роби, врагове на свободните хора. (…) Русия – както голяма част от западния свят – трябва да се обърне, тя трябва, благодарение на обръщането, да изостави своите азиатски, тоест неразумни и брутални принципи на цивилизация" (Nasz Dziennik, брой 139; 18 – 19 юни, 2022 година).
И тука "трябва". Какво ще рече "трябва да се обърне"?
Както се разбира от статията, панът съветва гражданите на Руската федерация да обърнат религията си като се покръстят в католицизма, която била цивилизованата религия.
image

Процесът срещу Джордано Бруно – релеф на паметника му на площада "Кампо ди фиоре", където осъден от Инквизицията ученият е бил изгорен на 17 февруари 1600 година 

Един от главните психопобърквачи и идиотизатори на сащското население, писателят и сценарист Стивън Кинг, в разговор с шегаджиите Вован и Лексус, мислейки че беседва с Наполеончик се изпуснал да препоръча забрана на руснаците и руските писатели в частност : 
" [Руснаците трябва да бъдат забранени като нация] Да! И не само това. [Всички тези руски писатели са нищо в сравнение с вас] Мисля, че е така. Мисля, че руските писатели трябва да млъкнат!" – думите му бяха предадени от Телеграм канала Pool N3, изнася «Деловая газета Взгляд». Кой го пита този конюнктурен писател? Ще се забрави заедно с оттичането на извратеното буржоазно общество. Бъдещите хора на разума няма да имат потребност да четат измислени ужасни истории въздействащи на низките страсти.

https://www.csce.gov/international-impact/press-and-media/press-releases/decolonization-russia-be-discussed-upcoming
https://radio.opole.pl/104,539468,lech-walesa-dla-rzeczpospolitej-nie-popieram-juz
https://www.tf1info.fr/international/lech-walesa-interview-il-ne-faut-pas-seulement-liberer-l-ukraine-mais-la-russie-guerre-2225702.html
https://vz.ru/world/2022/7/12/1167335.html
https://myslpolska.info/2022/07/19/razny-czy-rosja-sie-nie-nawrocila-1/



Тагове:   Джордано Бруно,   Москва,   Украйна,   вашингтон,   кремъл,   Русия,   глупост,   Съветския съюз,   Сирия,   Либия,   Горбачов,   Лех Валенса,   Инквизицията,   Руска федерация,   Руската федерация,   намеса във вътрешните работи,   католицизма,   25 юли,   Русия срещу Украйна,   Специалната военна операция,   Хелзинкската комисия,   глупаво поведение,   безпричинно даване на съвети,   шлосера–интелигент Виктор Михайлович Полесов,   Съединени щати Комисия за сигурност и сътрудничество в Европа,   Грузия и Чечня,   крал Сигизмунд III,   LCI,   Дмитрий Бавирин в «Деловая газета Взгляд»,   съветник на Министерството на образованието и науката на Полша,   философ и ректор на Замойската Академия професор Павел Скшидлевский,   Цивилизационните основи на Русия,   Nasz Dziennik,   Телеграм канала Pool N3,   извратеното буржоазно общество,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ===
25.07.2022 19:25
Всички велики сили са били и са агресивни...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
25.07.2022 19:45
На великите сили може и да им е простено.
Но глупаци като Лех Валенса са достойни за съжаление и присмех.
цитирай
3. missana - Лех Валенса е стар американски лакей. Явно е бил активиран.
25.07.2022 20:13
Все пак си мисля, че вече е крайно време за използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна. Това ще реши незабавно украинския казус.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
25.07.2022 23:32
Стават за смях с активирането на такива изкуфелници.
Ако САЩ продължават с въоръжаването, ще се стигне и до там.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Прав е Валенса!
26.07.2022 08:40
На преди демократичния свят да освободи народите на Русия, трябва да проведе една тренировка в съседство с нея- в Полша!
И да освободи от шляхтата всички неполски народи в нея! Померания и Данциг-на Германия, на Румъния, Чехия, Словакия, всичко каквото имат ,да им се освободи! С шутове! След такава тренировка, вече демократичния свят може да мисли за освобождаването на Русия Първо да се въоръжи добре с непромокаеми ботуши и с дебели кожуси!И усилено да тренира-Ръцете горе! Защото всяко забавяне може да е фатално! Някой мордвин да ги Фани за гушата!
И моторни шейни, за бързо отстъпление! И вълшебни килимчета!
цитирай
6. missana - Вече се налага!
26.07.2022 08:43
kvg55 написа:
Стават за смях с активирането на такива изкуфелници.
Ако САЩ продължават с въоръжаването, ще се стигне и до там.

цитирай
7. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
26.07.2022 10:36
Да, трябва!
цитирай
8. kvg55 - До 6. missana
26.07.2022 10:37
Вероятно.
цитирай
9. krumbelosvet - Ох, мт46,
27.07.2022 12:33
"Всички велики сили са били и са агресивни". Ми то туй оправдава май Адолф.
Сички били нам,кво си.
Ма САМО ЕДНА употреби ядрено оръжие над градове, срина със земята Дрезден и центъра на София. Да, на София, "българино" 46.
цитирай
10. kvg55 - До 9. krumbelosvet
27.07.2022 13:12
Така наречените "велики" сили са всичко друго (силни, мощни, развити и прочие), само не и велики. Величието съдържа в себе си великодушие и благородство, които качества при "великите сили" отсъстват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5818037
Постинги: 2828
Коментари: 26023
Гласове: 34346
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930