Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2022 07:01 - © Евроколхозни неволи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 614 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 24.07.2022 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.07.2022г.

     Както предупреди и обеща на евродупедатите председателят на евроколхозната комисия Урсула фон дер Лайнен, комисията изготви плана "Пестете газ за безопасна зима", план за намаляване на търсенето на газ, за да подготви Евроколхоза за съкращения на доставките, който план въобще не се коментира по нашите телевизии от енергийните ни "експерти".
"Европейският съюз е изправен пред риска от по-нататъшни съкращения на доставките на газ от Русия поради използването от Кремъл на газа като оръжие, като почти половината от нашите държави–членки вече са засегнати от намалените доставки", започва с лъжа планът.
Защото не Руската федерация спира газа, а Евроколхозът се отказва от него.
"Комисията предлага нов законодателен инструмент и Европейски план за намаляване на потреблението на газ с 15% до следващата пролет (между 1 август 2022 година и 31 март 2023 година). Всички потребители, публични администрации, домакинства, собственици на обществени сгради, доставчици на енергия и индустрията могат и трябва да предприемат мерки за пестене на газ. Комисията също така ще ускори работата по диверсификация на доставките, включително съвместно закупуване на газ, за да се засили възможността на ЕС да снабдява с алтернативни доставки на газ …
Държавите членки следва да актуализират своите национални планове за извънредни ситуации до края на септември, за да покажат как възнамеряват да постигнат целта за намаляване, и следва да докладват на Комисията за напредъка на всеки два месеца".
Точно така, "отчетност и контрол", както е казал другарят Ленин. За да върви работата.
"От държавите–членки, които искат солидарни доставки на газ, ще се изисква да докажат мерките, които са предприели за намаляване на вътрешното търсене".
Няма да се толерира разхищението на газ. А аз имам конкретно предложение в това отношение – отопляващата ме парова централа да се преустрои от газ на дърва.
"Енергията, спестена през лятото, е наличната енергия за зимата!", се постулира в плана.
Та това казвам и аз от няколко месеца – да събираме в жегите топлина за зимата.
Освен заместването на газа с други горива, като например отречените от "зелената сделка" замърсяващи природата "въглища, петрол или ядрена енергия",  "Друг важен стълб на енергоспестяването е намаляването на отоплението и охлаждането".
Както споменах, той народът  го е измислил : "Лятото работи за зимата и зимата за лятото", тоест през лятото трупай топлина за зимата, а през зимата – хлад за лятото.
"След руското нахлуване в Украйна Комисията прие плана REPowerEU за прекратяване на зависимостта на ЕС от руските изкопаеми горива възможно най-скоро", пише в плана.
Тия съвсем се оплетоха – едно пишат в началото, друго по средата. Ето, признават си – Евроколхозът се отказва от руските енергоизточници, а не "Газпром" да им спира газа.
Ех, Лайнен, Лайнен! За да лъжеш се иска добра памет, каквато ти явно нямаш.
"Европейският съюз успява да диверсифицира вноса на руски газ благодарение на по–големия внос на LNG и тръбопроводи от други доставчици. През първата половина на 2022 година неруският внос на втечнен природен газ се е увеличил с 21 милиарда кубически метра (bcm) в сравнение със същия период на миналата година. Вносът от тръбопроводи извън Русия също е нараснал с 14 милиарда м3 от Норвегия, Азербайджан, Обединеното кралство и Северна Африка", радват се съчинителите на плана.
"Чрез постепенно премахване на нашата зависимост от източниците на изкопаеми горива и чрез намаляване на общото потребление на енергия в Европейския съюз чрез повишена енергийна ефективност, Европейският "зелен пакт" и пакетът Fit for 55 укрепват сигурността на доставките в ЕС. Въз основа на тези предложения REPowerEU има за цел да ускори внедряването на възобновяема енергия в целия ЕС и разгръщането на инвестиции за енергийна ефективност. Над 20% от енергията в ЕС в момента идва от възобновяеми източници и Комисията предложи това да се удвои до поне 45% до 2030 година. От началото на годината са добавени приблизително 20 GW капацитет за възобновяема енергия. Това се равнява на повече от 4 милиарда кубични метра природен газ", чертае екооптимистични перспективи планът.
Във връзка с приложението на плана "Пестете газ за безопасна зима" в тъпите евроколхозни глави възникнали въпроси.
1.    Какво съдържа планът на ЕС "Пестете газ за безопасна зима"?, е първият въпрос.
Ами прочетете го плана, бе! Или сте го чели и нищо не сте разбрали?
4. Ще трябва ли индустрията да намали дейността си? – много съществен въпрос, на който се отговаря : "намалената промишлена дейност не може да бъде изключена пред лицето на заплахите за сигурността на доставките".
7. Как ще се гарантира солидарността между държавите–членки?
Ами сега? Ако настане разнобой.
"Планът се основава на принципа на солидарността. Всяка държава–членка ще трябва да намали националното си потребление на газ, за да допринесе за преодоляване на несъответствието между търсенето и предлагането в ЕС, независимо къде се появява това несъответствие или къде е най-голямото. Мерките ще бъдат разработени на национално ниво", назидателно отговарят плановиците. Тоест разногласия не се разрешават.
9. Ще окаже ли този план въздействие върху цените и ще наложите ли таван на цената на газа? – "Поради геополитическата и пазарна ситуация очакваме цените на газа да останат високи, но намаляването на потреблението може да има положително въздействие поради намаляващото търсене".
Очаква се голяма веселба да ни предложи предстоящата зима.

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_4608
https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/QANDA_22_4609




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. nacionallist - Най - добре е да докажат дебилизма си, като спрат изцяло тока и водата за битови нужди... :)
24.07.2022 08:24
... така ще докажат, че простотията на европейският либерал няма дъно и може да продължи да копае надолу без ограничения. :)

Хубаво, че Путин наказа европейското чудовище, като му врътна кранчето, те европейците никога не са обичали хигиената, като цяло, тъкмо сега им се отдава възможност да се завърнат към традициите на средновековните си предци. :D
цитирай
2. morskipesni - Пак Нина Ричи ще оправи работата с вонята
24.07.2022 10:06
докато Вова Вович разчиства авгиевите евроколхозни обори.
цитирай
3. nedovolen - Непослушните евроколхозници си ...
24.07.2022 10:48
Непослушните евроколхозници си обменят в рубли и си купуват газ. Послушните се чудят какъв план да измътят.
Валянки и ватенки ще им помогнат да смъкнат потреблението.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. nacionallist
24.07.2022 10:48
В това се състои дебилизмът им, че сами се отказват.
цитирай
5. kvg55 - До 2. morskipesni
24.07.2022 10:50
Е то като се смеси парфюм с некъпано, припадаш.
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
24.07.2022 10:57
Щат, ще внасят валенки и ватенки.
цитирай
7. mt46 - ...
24.07.2022 13:26
ЕС заГАЗи... Ние – също...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
24.07.2022 14:23
Досущ, точно си го казал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5860061
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930