Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2022 16:01 - © Украинският "festung"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1948 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.07.2022 16:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
19.07.2022г.

     Русофобският вестник СЕГА публикува апология на us–американското оръжие и конкретно на РСЗО "HIMARS", която лишила Русия от основното ѝ предимство на фронта в Украйна
image
В предишна публикация газетата се изхвърли с подзаглавието "Американските "HIMARS" вече променят ситуацията на фронта", за което писах.

От интелигентно списван вестник, какъвто беше години наред, след закриването на форума на читателите и особено след началото на Специалната въоръжена операция на Руската федерация в Украйна, СЕГА се превърна в пропаганден стенвестник на буржоазията.
И то да пропагандираше идеи, иди–доди. А то пропагандират и възхваляват оръжие.
Като пишех вчера постинга установих, че Елинор Рузвелт
image
била автор на мисълта "Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората" според сайта
Afish.bg, на който не може особено да се вярва, защото твърди че бившата първа дама е родена на 16–ти юли, което е в противоречие с други източници.
Но това няма значение за нуждите на постинга, защото търсех източникът на мисълта.
Та какви умове са списувателите на вестника? Те дори не са малки умове, според определението на Елинор, защото не обсъждат хора, а обсъждат и даже възхваляват оръжие.
"Какво отличава HIMARS от съветските системи?", пита вестникът, наблягайки чрез думата "съветски" на архаичността на руското оръжие и прави съпоставка със "съветските" РСЗО.
Ма много семпли тия газетари от СЕГА, бе!
"Системата [HIMARS] има три основни предимства пред съветските системи за залпов огън, които се използват и от Русия, и от Украйна във войната ("Град", "Ураган" и "Смерч").
Първо, стандартните ракети за HIMARS – GMLRS, имат система за управление чрез GPS, която ги прави много по-точни от съветските. Отклонението е само няколко метра, срещу 200 метра при "Ураган" (при стрелба на 35 км).Така HIMARS може да поразява цели при по-малък разход на ракети.
Второ, по-малкото количество ракети за изстрелване (само 6) прави HIMARS по-леки и по-бронирани. Те са много по–защитени срещу унищожение – изисква се избухване на голям боеприпас в близост, тоест те може да бъдат поразени само с високоточно оръжие.
Трето, ракетите се доставят в готови контейнери по 6, което позволява бързото презареждане на системата (за минути). Съветските системи изискват презареждане с една ракета в продължение на поне 10 минути. Това влияе както върху скоростта на стрелба, така и върху нейната защитеност от удари (HIMARS няма нужда да остава дълго на едно място за презареждане)", анализира компетентно оръжието вестникът.
Но да се върнем към израза от първото предимство "система за управление чрез GPS".
Ами украинците като нямат сателити в космоса, кой им осигурява насочването чрез GPS? Точният отговор е : us–американците. Но защо вестникарите премълчават решаващата за точността на ракетите братска помощ. Без GPS насочване HIMARS са хаотично движещи се ракети, като тези, които ние изстрелвахме като ученици.
Друго си е да се създаде впечатление у аудиторията, че укропитеците сами бият рашите.
Ма много прости тия пропагандатори, бе!
HIMARS–а толкова го заобичали в Незалежната, че вече влязъл в украинския фолклор.
image


image
Успехите на HIMARS в Украйна веднага вдъхновиха фолклора
 

А като започнат да падат us–американски спътници и самолети AWACS? Какво ще пеем?
Въоръжените сили на Руската федерация използват в Украйна и РСЗО "Торнадо–С" 
image

Тази РСЗО е съпоставима с "HIMARS". Но вестникът не прави сравнение между тях, защото не е в полза на пропагандата. Сравнява "HIMARS" с "архаичните съветски" "Град", "Ураган" и "Смерч". Така се раждат успехите на въоръжените сили на Украйна.
image

"HIMARS
image

"Торнадо–С

Може ли първото да се сравнява с второто? Не може! Кое ви изглежда по–целеустремено?

Във вестник СЕГА също можете да прочетете и това :
"Повече от 10 мощни експлозии прогърмяха в Николаев. Въздушното нападение продължава! Не напускайте къщите и убежищата си!", съобщи кметът на украинския град Александър Сенкевич. Въздушното нападение е започнало тази сутрин 7.47 местно време.
Или. Една от целите на атаките е бил университета за корабостроене в Николаев. Пострадал е още един ВУЗ, съобщи областният управител Николай Ким.
Руската армия продължава да обстрелва гражданска инфраструктура в Украйна. 34 са вече загиналите и 9 ранените при удара в жилищен блок в град Часов Яр вчера, съобщиха властите в Донецк. Сред тях има и едно дете. Спасителите са разчистили около 70% от развалините.
Тази нощ отново бе обстрелван град Николаев. "Ударени са две медицински учреждения и жилищни сгради. 12 души са ранени. Засега не е известно да има жертви", съобщи губернаторът на Николаевска област Виталий Ким".
Като добавим факта, че въоръжените сили на Украйна използват нацистката тактика от периода на "стратегическото скъсяване на фронта" към края на Втората световна война именуваща се "festung" – "употребява се за германските крепости от Втората световна война, които трябваше да бъдат задържани на всяка цена, особено към края на войната", истината придобива съвсем друг смисъл и измерение – Въоръжените сили на Украйна разполагат огневите си точки в градовете на обществени места – между жилищни сгради, в дворовете на училища, болници, заводи, спортни съоръжения, където несъмнено ще има и цивилни жертви, които са полезни обаче за нуждите на пропагандата.
Показателно е, че в Уикипедията терминът "festung" го има само на немски и украински език.
image

Пример за "festung

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/himars-lishiha-rusiya-osnovnoto-i-predimstvo-na-fronta-ukrayna
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/oshte-edin-ruski-general-be-vzriven-ukrayna
https://en.wikipedia.org/wiki/Festung




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. missana - Навремето работех за в.24 часа.
19.07.2022 19:59
После част от колегите минаха на работа във в.Сега. За това какво беше тяхното ниво на компетентност свидетелства фактът, че водещи журналисти пишеха анцунг вместо анцуг и цунгцванг вместо цугцванг!!!
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
20.07.2022 10:50
Всъщност съдя за вестника само по "Горещите новини", което не е съвсем коректно. Не чета статии, а в него продължават да пишат Светослав Терзиев и Иво Балев, а маестро Комарницки да рисува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5828419
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930