Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2022 15:01 - © Енергийни, "зелени" и прочие изгъзици
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 931 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 17.07.2022 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
16.07.2022г.

     Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен каза в сряда, че 27–членният Европейски съюз трябва да направи спешни планове, за да се подготви за пълно спиране на руския газ в резултат на войната на Кремъл в Украйна, съобщава Apnews.com.
"Очевидно е : [руският президент Владимир] Путин продължава да използва енергията като оръжие. Ето защо Комисията работи върху европейски план за извънредни ситуации", казала Урсула пред законодателите в Страсбург [пред Европейския парламент], Франция.
image

Фон дер Лайнен си позволява да размахва пръст на Европарламента 

Тази заспала п(а)тка, пу(й)ка или както ви харесва, може би още не е разбрала, но по вероятно нагло лъже, че спирането на руския газ е в резултат "войната на Кремъл в Украйна".
Истината е, че в резултат на наложените от Евроколхоза санкции, последният се отказа да купува "агресивен, недемократичен и авторитарен" природен газ от Руската федерация.
Евроколхозът се заби в корнера в резултат на русофобската си политика.
image

Справка за покупката на газ от "Газпром" от Евроколхоза за последните две години 

Канада реши да върне турбината на Siemens, предназначена за "Северен поток–1", за което властите са готови временно да премахнат санкциите върху оборудването на "Газпром".
Цената на газа в Европа доближава 2000 долара за хиляда кубически метра, а на 11 юли "Северен поток–1" пък спря доставките за Германия по причина на планов 10-дневен ремонт.
Но това не може да е повод и причина за притеснение, защото в България се ситуира Регионален координационен център, който ще управлява общата употреба на газовата инфраструктура, на електрическата инфраструктура за Югоизточна Европа и Италия, и региона като цяло, според уверенията на Асен Харвардски, когато още беше министър.
"Европейският съюз планира сега действително да плаща на компаниите да забавят производството. Къде ще свърши лудостта?", задава въпрос Мартин Джей в Strategic Culture 
image

В края на юни италиански депутати организираха протест в парламента срещу финансирането на Украйна с военна помощ и срещу войната като цяло … И само през последните няколко дни станахме свидетели на все по–отчаяни мерки от страна на самия ЕС, който се държи като старец, който е паднал от велосипеда и не може да се качи отново, пише авторът.
Заслепен от собствената си догма, ЕС сега говори за действително плащане на пари на големите компании, за да намалят производството си – така че да намалят потреблението на електроенергия и газ – така че да няма заплахи за захранването за милиони граждани в блока.
image

Те това е пълно израждане и деградация на капитализма. Да спъват производството с бюрократични евроколхозни мерки, макар и срещу пари 

Забележително е, че Евроколхозът се усеща така, сякаш има пари за изгаряне, които да хвърли в огъня, просто за да преживее студа.
Всъщност предлагането на пари в брой на компаниите, за да произвеждат по–малко стоки, е чиста лудост, но в сферата на Disneyworld в Брюксел с малка или никаква отчетност това всъщност ще да бъде одобрено", разсъждава Мартин Джей.
"Този ход показва колко глухи са лидерите на Европейския съюз за нуждите на собствените си граждани и тревожно презрение към всеки демократичен процес.
Той неизбежно ще бъде принуден да иска от държавите–членки повече пари, за да плати заема и това ще създаде повече недоволство и контрол и ще доведе до повече страни за Екзит, които искат да вървят по своя път, вместо да финансират лудостта на Брюксел, безумните санкции и въвличането във война, която Западът не може да спечели.
За самия Европейски съюз войната в Украйна може да се окаже огънят, в който молецът лети, тъй като нивото на ранговата глупост, водено главно от Урсула фон дер Лайнен, спира дъха. Скоро ще има бунт по улиците в много страни от Европейския съюз и отново, като лунатици, повтарящи същата мантра, която техните лекари са ги принудили да повтарят, докато са били под упойка, Европейският съюз и лидерите му ще продължат да обвиняват Путин", казва той.
Първата седмица на месеца беше белязана от протести на фермерите в Евроколхоза 
image

Първи бяха холандските фермери.
image

Фермери протестират близо до Хееренбург, на холандско–германската граница 

Протестите на холандските фермери срещу правителствените политики и нарастващата "агфлация", унищожаваща бизнеса им, се разпространиха в повече европейски страни.
Сега, в знак на солидарност, германски, италиански, испански и полски фермери започнаха протести, което бързо се превръща в кампания в целия Европейски съюз срещу "анти-земеделските" политики, съобщава подробно 
image

Фермерите протестират срещу нарастващите разходи и правителствените ограничения върху броя на добитъка и използването на торове в опит да намалят въглеродните емисии.
Съгласно предложенията фермерите ще трябва драстично да намалят – с 40% – количеството на емисиите на метан, азотен окис и амоняк, произвеждани от техният добитък.
Тоест, по–малко пърдене, сране и пикаене от добитъка или по–малко добитък. Едно от двете.
image

Протестиращите във Варшава носят транспарант с надпис "На селата и градовете им стига бедността

Всичко това произтича от зелената сделка, като най–парадоксалното беше в Холандия – властите на тази държава решиха да се борят с гюбрето, което отделя газове при ферментацията си. Азотните торове също отделяли азот при разтварянето си в почвата.
image

Оборската тор – враг номер едно на холандската селищна система 

Холандското правителство, което преди седмица бегло говореше за правото на гражданите на умерен протест в рамките на законността – без да познават разбира се Ярослав Хашек – вече разбра, че си има работа с организирано протестно движение, а не с разпръснати действия. Традиционно неясната реторика на холандските европейски бюрократи бързо се смени с желание да действат твърдо и да смажат протестите по всякакъв възможен начин.
Нивото на огорчение на протестиращите достигна такава интензивност, че те започнаха да използват като оръжие за протест не само автомобили, трактори и камиони, но и по-опасна техника – например остарял, но все още в движение британски танк "Sherman", управляван от собственикът му колекционер.
image

Танк "Sherman"
image 

Танк "Sherman" със 76,2–мм оръдие на протеста на холандските фермери 

Протестиращите използват и други методи, например – хвърлиха оборски тор в селската къща на министъра на природата и азота Кристиан ван дер Вал–Зегелинк.
Не че са му направили беля, де. Наторили са му ливадата.
Схемата, по която се развиха събитията, отдавна не изненадва онези, които следят увлекателния процес на рязане на икономическия клон, на който седи Европейския съюз. Холандското правителство, ръководено от Марк Рюте и изпълняващо ценни насоки от Брюксел, реши да намали замърсяването на въздуха и почвата точно наполовина до 2030–та.
Но това не са практики само на холандското правителство – "Зелените" фантазии на брюкселските чиновници обхващат всички страни от Евроколхоза.
image

Хиляди италиански фермери протестираха в сряда от италианската страна на прохода Бренер, близо до границата с Австрия 

https://apnews.com/article/russia-ukraine-france-ursula-von-der-leyen-df521629d80ed3ba4ff97439b3a44c02
https://tsargrad.tv/articles/evrosojuz-zagnal-sebja-v-ugol-strany-razdelilis-na-dva-lagerja_584109
https://www.strategic-culture.org/news/2022/07/10/eu-plans-now-actually-pay-companies-slow-down-production-where-will-madness-end/
https://www.fwi.co.uk/news/environment/dutch-farmer-protests-against-emissions-cuts-spread-across-eu
https://vz.ru/world/2022/7/11/1166989.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. sorossadistfucking - Знам, че знаеш това, което ще изложа, но е истина:
16.07.2022 17:25
Уродливи или неуки умове, по местен стил, познат у нас като Бай Ганьовски, щъкат по цял свят, облечени в лъжлива пропаганда... И набират временни избирателни активи, които ги правят по статус, примерно в Европа, на изпълняващи Роля Депутати, Дипломати, Кортизанки (Местни- или Евро- парламенти)
Ти виждаш ли по далеч от мен други фигури, които като Орбан, Путин или Ердоган, колкото и да са различно политически и религиозни, да са тъй предани патриоти на своите държавни и народни интереси. Останалите се накланят по команда. А нашио канаЦки кавал даже зима шарлан и се маже на голо преди сяка команда
А на дело, те са едни локални истерични БайГаньовци, Мунчовци, Джонсънци, фонЛайненци, Макаронци, Наркоманци...Други с обратни захапки и нрави - се женят като мъж с мъж и жена с жена, а една жена се оженила за едно дърво ( в Германия или в Холандия)... Нашите гиздави уруспии си ги знаем, но понеже не знаем, че в останалите територии е същата вакханалия, търсим порядък там, където отдавна се е разложил баш порядъка.
цитирай
2. kvg55 - До 1. sorossadistfucking
16.07.2022 18:30
Светът отдавна върви към развала и иде време да влезе в правия път.
цитирай
3. nedovolen - Кратко
16.07.2022 19:34
Това не е. За умряло куче, обиколено от други псета, и виещи се лешояди, не требе.
Надявам се да не се обидиш.
:)))
цитирай
4. missana - Скоро Урсула ще си ходи. Тя е едно върховно недоразумение.
16.07.2022 21:07
Пълна нещастница - хистерична и безмозъчна.
цитирай
5. kvg55 - До 3. nedovolen
16.07.2022 22:28
Слушал съм и дълги надгробни слова. Трябва да се изредят заслугите на блаженопочившия.
Но ти казваш куче? Като куче ли ще умре, горкият?
цитирай
6. kvg55 - До 4. missana
16.07.2022 22:29
Нека си свърши работата по закриването на Евроколхоза, пък да си ходи.
цитирай
7. mt46 - ...
16.07.2022 23:46
Лудостта едва ли ще свърши. Май се разраства...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
17.07.2022 06:43
Обществената лудост била заразна. Западът го доказва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756527
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031