Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2022 11:01 - © Рекламната операция HIMARS
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2455 Коментари: 12 Гласове:
8

Последна промяна: 15.07.2022 11:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.07.2022г.

     Вдъхновен от постигнатия успех, позовавайки се на украински източници, на 12–ти вестник СЕГА възторжено обявява 
image

Показват и нещо като "руски военни Telegram канали", съвсем различаващи се от това, което съм виждал при Маша Захарова, които потвърждавали новината.
При друг удар с HIMARS – в Шахтьорск, са загинали всички заместници на 106–та  въздушно–десантна дивизия на Русия, пише още вестникът.
Прилага се и карта на унищожените руски военни бази за периода 2–11 юли 
image

През последните десетина дни с HIMARS бяха унищожени над 20 склада с оръжие и боеприпаси на руската армия, което значително ще затрудни снабдяването на армията ѝ на фронта. При ударите загиват и много руски войници, защото складовете обикновено са до казарми. При една от атаката край Херсон бяха ликвидирани 12 руски офицери, хвали себе си и украинските въоръжени сили газетата.
Изказал се и шаманът на Наполеончик Алексей Арестович (така са го написали във вестника – Алексей, вместо Олексій, което е показателно и предзнаменователно, а може би и фатално) :
"Ако ги нямаше HIMARS, настъплението на окупаторите северно и южно от Бахмут би било много по-мощно. Те силно промениха условията на фронта в наша полза", рекъл Арестович.
image

"Американката" HIMARS, която според газетата "вече променя ситуацията на фронта

Дава се и прогноза на us–американския Институт за изучаване на войната – руската армия се опитва да удържи позициите си по южното направление и засега изобщо не става въпрос за настъпление. Тя обаче продължава да нанася авио, артилерийски и ракетни удари по украински позиции. Руснаците се готвят за градски боеве, ако ВСУ достигнат до Херсон.
image

Оценка на контрола на териториите около Херсон и Николаев към 11–ти юли 

Вай, вай! А в Херсон се готвят за референдум през септември за присъединяването на Херсонска област към Руската федерация. На някой няма да му се получи, ама на кого?
А Руската армия какво прави? Е, както винаги унищожава цивилни обекти :
Руската армия продължава да обстрелва гражданска инфраструктура в Украйна. 34 са вече загиналите и 9 ранените при удара в жилищен блок в град Часов Яр вчера, съобщиха властите в Донецк. Сред тях има и едно дете. Спасителите са разчистили около 70% от развалините.
Тази нощ отново бе обстрелван град Николаев. "Ударени са две медицински учреждения и жилищни сгради. 12 души са ранени. Засега не е известно да има жертви", съобщи губернаторът на Николаевска област Виталий Ким, цитира го газетата.
image

Взривът в Нова Каховка бе зрелищен, радва се инфантилно вестник СЕГА 

При изписване на "General Artyom Nasbulin" в Google–то излизат заглавия за смъртта на генерала в неизвестни и непознати мен сайтове. В текстовете обаче винаги има уточнение и застраховка като : "това съобщи говорителят на Одеското регионално военно управление Сергей Братчук"; "Сергей Братчук, говорител на регионалните военни в Одеса, написа в Telegram за „ликвидацията“ на генерал–майор Артьом Насбулин"; "съобщи говорителят на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук"; "Украйна заяви", "съобщи в Telegram Сергей Братчук"; "разкри говорителят на регионалните военни в Одеса Сергей Братчук в публикация в Telegram тази седмица"; "Съобщава се"; "съобщиха местните власти във вторник"; "Украинците твърдят" и подобни. Няма потвърждение от собствен източник.
Познатите ми издания Newsweek и The Daily Mail пишат следното :
Newsweek в заглавието "Руският генерал е убит с доставени от САЩ ракети, твърди Украйна"
The Daily Mail също в заглавие : "Украйна твърди, че е убила ДРУГ руски генерал при удар със смъртоносната дарена от САЩ ракетна система HIMARS, докато друга масивна експлозия разтърсва склада за боеприпаси в Херсон".
Има го и следният смехотворен текст : Докато Украйна съобщава за опустошителен удар върху руската армия, един от войниците на Путин е заловен да казва на приятел за "12 мъртви" сред висшите командири.
И така стигаме до "склада за боеприпаси".
При търсене на "Nova Kakhovka, ammunition depot" излизат такива съобщения :
BBC : В социалните мрежи бяха разпространени непотвърдени кадри от няколко мощни експлозии.
Украинските власти твърдят, че са ударили руски склад за боеприпаси в Нова Каховка, област Херсон, в понеделник вечерта. От първия ден на войната градът е под контрола на Руската федерация. Представители на окупационните власти на града твърдят, че взривовете са станали в складове с минерални торове.
The New York Times : Украинските сили, които се бият за отвоюване на територия в южната част на страната, казаха, че са взривили руски склад за боеприпаси в района на Херсон.
Длъжностни лица, лоялни към правителството в Москва, казаха, че ударът в Нова Каховка вместо това е ударил склад, съдържащ селитра …
Конкуриращите се твърдения не могат да бъдат независимо проверени.
Лента.Ру : Първоначално беше съобщено, че целта на въоръжените сили на Украйна е водноелектрическата централа в Нова Каховка, но тази информация бързо беше опровергана. Ракетната атака унищожи най–важния завод, произвеждащ оборудване за водноелектрически централи по света, пострадаха депо за хуманитарна помощ, пазар и жилищни сгради. Снаряди са улучили и складове за селитра, а пожарите и детонациите продължават и във вторник сутринта.
РИА Новости съобщи, че американският космически сателит Worldview–2 е изследвал Нова Каховка на 8 юли, три дни преди ракетната атака на ВСУ. Съединените щати все още не са коментирали инцидента. В същия ден въоръжените сили на Украйна за първи път се опитаха да обстрелят градската водноелектрическа централа, но атаката беше отблъсната.
За "Shakhtyorsk, HIMARS" резултатите са същите – "Според StratCom на Въоръжените сили на Украйна е оцелял само един заместник–командир с позивна "Язовец", който е тежко ранен". Това пише само в сайта Apolline Petit. Във всички останали се говори само за склад с боеприпаси в Шахтьорск. Прилага се и снимка 
image

В Charter97.org in Warsaw го има следното идиотско заглавие : "Ударът HIMARS на ВСУ срещу Шахтьорск ликвидира всички заместник-командири на дивизии на РФ" 
image

Какви са тия подборни ракети, които унищожават само заместник-командири на дивизии, един дявол знае? Ама чак пък на цялата Руска федерация?

Пишат, радват се, а не им идва на ум, че това са предишни складове на Въоръжените сили на Украйна, завзети наскоро и в тях няма боеприпаси на Руските въоръжени сили.
Въобще Украйна води в пропагандната война с голяма преднина.
Но защо нашите информационни средства са толкова залуани, та приемат на вяра всичко казано от украинските сайтове, от Зеленски, Арестович и прочие патологични лъжци.

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/oshte-edin-ruski-general-be-vzriven-ukrayna
https://www.newsweek.com/ukraine-russia-himars-kherson-himars-major-general-artem-nasbulin-1723690
https://www.dailymail.co.uk/news/article-11004191/Russian-general-killed-donated-missiles-Ukraine-massive-explosion-hits.html
https://lenta.ru/brief/2022/07/12/kahovka_allnews/
https://charter97.org/en/news/2022/7/12/506328/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. panazea - Не са залуани , а платени !
15.07.2022 11:23
Всичко пишат за пари ! И майка си ще продадат за пари !
Какво викаше Бай Ганю?
Всичките са маскари ! Маскари са до един!
Прав е Алеко ! И затова го гръмнаха , по погрешка.
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
15.07.2022 11:31
Чак пък на всички да плащат. Някои го правят и по идейни подбуди.
цитирай
3. mt46 - ===
15.07.2022 13:16
За да се приближи човек до обективната истина, трябва да чете много и различни източници...
цитирай
4. born - Истината е имагинерно понятие. ...
15.07.2022 13:51
Истината е имагинерно понятие. Абсолютна истина има. И тя е Моята !
ПП. Останалото е суета !
цитирай
5. morskipesni - Популярната истина
15.07.2022 15:01
Абсолютните идиоти претендират за абсолютен монопол над Истината, знаете.
Един популярен нашенски вариант гласи, че референдум (по темата) в БГ ще прати целия евроатлантизъм "к черту" независимо от пропагандните напъни. Българите сме с Русия.
цитирай
6. kvg55 - До 3. mt46
15.07.2022 16:11
И да мисли.
цитирай
7. kvg55 - До 4. born
15.07.2022 16:15
Светиня Ти, както винаги Си прав! Твоята Истина свети е правата Истина!
цитирай
8. kvg55 - До 5. morskipesni
15.07.2022 16:18
Днеска чух по радиото, но не съм търсил друга информация – 24–май да измести 3–ти март като национален празник.
цитирай
9. morskipesni - Да, чувал съм (тези) масали и преди.
15.07.2022 17:24
Това значи, да СЕ ОФИЦИАЛИЗИРА РУСКО-БЪЛГАРСКИЯТ празник (АНТИ-НАТО) 3 март.
цитирай
10. sorossadistfucking - Ако можехте да разбирате руското четмо
15.07.2022 18:17
Отдавна щяхте да НЕ следвате българските редакции на укра-слугите на народа на американските избиратели и избраници от Бай дъньо до клинтън и люински
цитирай
11. missana - Едно е ясно.
15.07.2022 20:30
Украинците си просят удар с тактическо ядрено оръжие.
цитирай
12. kvg55 - До 11. missana
15.07.2022 22:28
Що не, ако се наложи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858347
Постинги: 2831
Коментари: 26059
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930