Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2022 19:01 - © Народът съвсем го е ударил през просото
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 848 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 15.07.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.07.2022г.

     КАТ са арестували пиян шофьор с 5,11 промила алкохол в кръвта, установила полевата проверка. Престъплението е извършено в района на булевард "България" и столичното Околовръстно шосе. Това било абсолютен рекорд за София. 33–годишният водач е дал положителна проба и за канабис.
Психиатърът Цветеслава Гълъбова направи следния  коментар на случая : "Какво количество алкохол трябва да е изпил, за да има такива промили, трябва да е голямо и то е различно за всеки човек, защото количеството алкохол в кръвта, което циркулира след употреба, зависи от много фактори, зависи от теглото наистина, от здравето, какво е ял, преди колко време го е ял. Какво е пил, какъв му е метаболизма. Явно количеството е голямо, но аз съм изумена, че този човек е жив, защото в учебниците пише, че след 5 промила – кома и смърт. Как се е случило, а той е употребил и други вещества, ще видим".
"От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози", съобщава инспектор Виден Димитров от Пътна полиция.
На 12–ти Министерството на вътрешните работи съобщи за резултатите от разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата :
В рамките на петия ден са установени общо 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а деветима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи.
В ранните часове на 11 юли жена на 28 години шофира по улиците на Плевен – в жилищен комплекс "Сторгозия". Причинява две пътнотранспортни произшествия с материални щети по два автомобила, след което напуска местопроизшествията. След подаден сигнал до органите на реда и локализирането ѝ, те правят опит за спирането на автомобила, управляван от нея.
Тя не преустановила движението си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало преследване, в което се включили три патрулки, една от които препречила пътя на движение на обвиняемата. Тя отново не спряла, продължила да шофира, нарушавайки редица правила за движение. Допускайки, че е възможно да причини телесна повреда или смърт на другиго, тя се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били служители на Второ РУ – Плевен.
Жената е била тествана за наличие на алкохол в кръвта ѝ, при което уредът отчел концентрация от 3,77 промила. Обвиняемата също е без книжка и е осъждана.
На 9 юли вечерта е получен сигнал за силна музика от частен дом в карнобатското село Венец, обитаван от двама братя – на 24 и 26 години. Екип униформени се е отзовал, като при слизане от автомобила са нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол. Мъжете са обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. След нанесен удар в лицето на единия полицай, са предприети действия по задържане на 24-годишния нападател. Той е повален на земята и са му поставени белезници. Паралелно с това брат му опитал да ритне с крак тялото на единия служител, който успял да отбие удара с ръка. Агресивността на нападателя нараснала и той отново атакувал, целейки се този път в главата на служителя. С цел прекратяване на настъплението полицаят произвел изстрел със служебното си оръжие със стоп–патрон, който одраскал крака на 26-годишния мъж.
Преминаващ патрул се намесил в битов инцидент на публично място в село Добромирци, Кърджалийско, при което един от служителите на реда също е бил ударен.
Изобилие от такива инциденти в средствата за масова информация.
"Двайсет и една годишната Емили Йорданова
image
е известна като транс–момиче, което се бори активно за правата на ЛГБТИ хората в България. Оказва се, че има и друга кауза – за повече права на хората, които използват електрически тротинетки. След като я потърсихме, Емили веднага потвърди, че е главният "герой" във видеото, което стана изключително популярно във Фейсфук. Заяви че не се крие и че не е направила нещо лошо

image, съобщава БНТ.

С карането на тротинетка по магистрала Емили обясни, че се застъпва за нови законови правила, които да позволят на по мощните тротинетки да се движат в основната пътна мрежа. Настоява и за задължително носене на каска, очила, наколенки, светлоотразителна жилетка".
"До последно очаквахме Емили да дойде тази сутрин на прякото ни включване за да разясни, какво я провокира да кара с такава бясна скорост електрическа тротинетка … за съжаление, така или иначе тази сутрин тя не дойде", оплаква се репортерката.
Ах тази Емили, дори по телевизията не благоволява да се покаже.
"Вие знаете ли вечерно време, ние направихме социологическо проучване на Европейския център за транспортна политика, знаете ли, че основно [тротинетките] се използват от хора, които са употребили алкохол вечерно време", казва Ангел Попов, експерт – управление и контрол на процесите в транспорта.
"Заговори се в последните дни да бъде увеличен състава на екипите, които патрулират. Според вас това ефективна мярка ли ще бъде? Ще се засили ли действително контрола?", пита от Плевен репортерката началника на отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция на МВР комисар Валентин Георгиев.
"Да, ще се засили. Това е мярка, която трябва да наложим. Видно е, че така наречените нарушители, които не спазват закона, стават все повече …", отговаря комисарят.
Видно е, обществото върви към провала. Нека върви. Контрареволюцията и реставрацията на буржоазията ни доведоха до задънена улица. Ако не искаме да креем с десетилетия в сянката на разлагащият се капитализъм, ще трябва да правим социалистическа революция. Бъдещето е общество, в което, както е казал Вапцаров "Ще се радват на труда си хората и ще се обичат като братя". А той е бил наясно, за какво се жертва.
За обичта не е задължително да я има, защото човекът бавно и трудно ще изживее завистта, злобата и омразата към ближния. Важното е да се преодолее класовият антагонизъм. Да се премахне експлоатацията на човек от човека, всички порочни начини за печелене на пари да се ликвидират и творческия труд да се постави на пиедестал като основна обществена ценност  
Единствен източник на доходи да е само трудът в полза на обществото. В това се изразява равенството между хората – всички да са работници. И паразити като така наречената "политическа класа" просто изчезват, заедно с корупцията, която се покровителства от тях. "Обществото не може да дойде в равновесие, докато не почне да се върти около слънцето на труда … При разумни порядки, когато всеки ще следва своите собствени склонности, трудът може да стане онова, което трябва да бъде – наслада", хортуват класиците Маркс и Енгелс.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/shofior-s-511-promila-alkohol-e-zadyrzhan-v-stolicata-2317707
https://bnt.bg/news/po-stapkite-na-konstitucionniya-red-koga-sa-vazmozhni-predsrochni-izbori-308185news.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ...
15.07.2022 23:44
Мнозина мислят предимно за пари, ядене, пиене, секс, дрога, хазарт...
Капитализмът е силен, защото се крепи на човешките страсти и пороци...
цитирай
2. missana - Третата световна чука на портите.
16.07.2022 01:27
Затова народната философия е: Ей, ей, ей - яж, еби, живей!
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
16.07.2022 15:19
И това ще се изживее.
цитирай
4. kvg55 - До 2. missana
16.07.2022 15:20
Яж, пий и си новите дрехи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5818644
Постинги: 2828
Коментари: 26023
Гласове: 34347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930