Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2022 07:01 - © Варшава и Киев се обединяват за разоряването на Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2252 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 12.07.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.07.2022г.

     Едва успяла да получи статут на кандидат за Евроколхоза и Украйна вече се гласи да го преработи и приспособи за себе си. В Киев открито се обсъжда как "тандемът на Украйна и Полша" ще стане инструмент за такъв римейк 
image

След присъединяването към Евроколхоза Украйна и Полша се канят да реформират съюза в посоката, в която им е необходим. Това съобщил в понеделник украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба :
"Аз гледам на това от политическа гледна точка : как един тандем, например Украйна и Полша, може да промени баланса на силите в самия Европейски съюз? Това е съвсем различна реалност", пояснил министърът. "Следователно Европейският съюз определено ще бъде реформиран. Ще имаме вече друг Европейски съюз", обещал той.
Дори с приемането кандидатурата на Незалежната реформирането на Евроколхоза било започнало, което е вярно, защото той измени на критериите си за членство заради нея.
"Определено ще има реформа на Европейския съюз, ще се променят процедурите и балансите. И е много важно, много култово, че тази реформа, която сега тепърва се разгръща, ще се проведе с оглед на бъдещото членство на Украйна", прогнозирал Кулеба.
В тази връзка следва да се отбележи, че на приказките на украинските управници, воглаве с Наполеончик, не трябва да се гледа сериозно. На човек му се иска да се посмее, но като се размисли, в думите на министър Кулеба се открива и доза истина.
Ясно е, че присъединяването на Украйна към Евроколхоза едва ли ще се случи в обозримо бъдеще, но получател на европейски пари по време на присъединителния процес Киев най-вероятно ще стане. Той и сега получава евроколхозни пари като преграда пред авторитаризма.
С присъединяването си Украйна се кани да поиска от Евроколхозните служби големи количества субсидии и инвестиции, признава Кулеба. Той посочил Полша като пример за поведението на Украйна.
"Това е логиката, която е правилна от гледна точка на украинския потребител : Европа, пари … Между другото, Полша не беше наводнена с пари – Полша се научи да взема европейски пари и да ги използва по такъв начин, че да получава още повече. И това трябва да научим в Украйна на местно ниво, защото парите трябва да отиват там", разсъждава алчно, егоистично– потребителски Кулеба. "Всеки гледа какво да вземе от Европейския съюз, а ние сме толкова големи и ще искаме много", откровено предупредил министърът.
Я ги виж ти укрите, достойни са за възхищение. В сравнение с тях нашата Меглена Кунева е национална, но не и лична, просякиня, която се съгласяваше с всички поставени условия към България и се задоволяваше с милостиня, като не забравяше себе си. Добре е запомнила и усвоила молитвата на Булат Окуджава :
Дорде се върти земята и слънчев отблясък играй,
на кого какво не стига, всекиму, Господи, дай :

И не забравяй за мен.
В целият този гешефт съседна Полша е планирала за себе си позицията на финансов хъб, през който Брюксел да изпраща финансовата помощ на Киев, при което финансовата полза за шушовците е гарантирана. Ако не тече, със сигурност ще капе. Полша има опит в усвояването  на евроколхозни средства – тя получи повече средства на глава от населението от Румъния, България, Унгария, Литва, Латвия и Естония, като по този начин се превърна в основен консуматор на евроколхозни пари. Това било тайната и причината, а ние ги даваме за пример като разумно развиваща се икономика и държава. Не са по работливи от нас.
Ако чиновниците в Брюксел нещо се възпротивят на такава схема, то ги очакват обвинения в нежелание да се помогне на Украйна. Евроколхозните ръководни органи, както и лидерите на съюза Германия и Франция "ще станат" агенти на Кремъл.
А зад думите на Кулеба стои одобрението на подобна схема не само от Варшава, но по–важното от Лондон и Вашингтон. Затова министърът си позволява тези смели изявления.
Докато в Киев се облизват и точат слюнка, голяма черна котка пробяга между Варшава и Брюксел. Заместник–председателят на Европейската комисия, чехкинята Вера Юрова, говорейки пред депутатите от Европейския парламент, каза, че Варшава не е изпълнила всички условия за получаване на финансова помощ от Европейския съюз.
Юрова напомни, че полският президент Анджей Дуда на 13 юни подписа закон за ликвидиране на Дисциплинарната камара на Върховния съд, същата, която послужи като основна причина за конфликтите между Брюксел и Варшава.
Заслужава да се отбележи, че става дума за сумата от 35 милиарда евро. Полша отдавна чакаше тези пари от Европейския фонд за възстановяване, те се полагат на страната като част от плана на Евроколхоза за преодоляване на щетите от пандемията. Изказването на Юрова беше "тежък удар за национал–консерваторите във Варшава, който никой не очакваше още през юни", пише германският Die Welt.
Увереността, че тази сума вече е почти в джоба ѝ, се появи във Варшава на 3 юни, когато председателят на Европейската комисия германката Урсула фон дер Лайнен посети Полша.
Само че Европейската комисия е "раздвоена" : ако фон дер Лайнен е готова да даде пари на поляците, тогава нейният заместник Юрова и други влиятелни членове на ЕК може да настояват Варшава да изпълни всички условия.
Украйна също ще трябва да изпълнява – на 23 юни Украйна получи статут на кандидат за присъединяване към Евроколхоза при редица условия, до изпълнението на които няма да започнат преговори по тази тема. Киев трябва да засили борбата с корупцията, да проведе дълбока съдебна реформа и деолигархизация. Статутът на кандидат може да бъде отнет, ако изискванията не са изпълнени.

https://vz.ru/world/2022/7/4/1166121.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iw69 - Време му е!
12.07.2022 07:11
Евроколхоза вече от одавна не функционира адекватно.
цитирай
2. mt46 - Сметки без кръчмар...
12.07.2022 11:53
Украйна може да получи от ЕС един гол. Х.
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
12.07.2022 12:54
Е, то си има поверие, в което ние сме главният герой.
цитирай
4. missana - Горките Украинци.
12.07.2022 12:54
Гладна кокошка просо сънува е тяхната история. Ку(л)еба и други като него, това касае и (Зел)енски, наивно се надяват дъртата курва Европа да им бутне. Тази няма да стане. Тяхната история се нарича "Прелъстена и изоставена", или казано по-меко - "Мечтата на Анунцията".
цитирай
5. kvg55 - До 2. mt46
12.07.2022 12:56
Със сигурност Незалежната ще получи от Евроколхоза това, което й предричаш.
цитирай
6. kvg55 - До 4. missana
12.07.2022 13:04
Не познават старата блудница Европа.
Прочетох едноименното ти стихотворение.
цитирай
7. nedovolen - Да се намеся и аз
12.07.2022 14:12
Все едно човек с патерици да показва как се ходи без тях.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
12.07.2022 15:48
Така излиза.
цитирай
9. missana - Благодаря!
12.07.2022 21:19
kvg55 написа:
Не познават старата блудница Европа.
Прочетох едноименното ти стихотворение.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760312
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031