Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2022 15:01 - © "Културата" в предаването на Митко Културата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1457 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 11.07.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11.07.2022г.

     На 23.01.2021година съм публикувал постинга "© Културата в предаването Култура.БГ (Денят започва с култура) на БНТ" 
image

В постингът разглеждам предаването на Митко Културата, в което разискват темата "Коя е Ружа Игнатова и защо Холивуд се вдъхнови от нейната история?" 
image

Видно е, че връзката на Игнатова с културата е Холивуд, макар че в последните десетина години продукцията на киноснимачния център рядко има нещо общо с културата.
"Забележителна е доктор Ружа в артистизма си, в способността, тя като съм я гледал и като съм я слушал, тя наистина вярва в това, което говори, знаейки, че е лъжа. Това е много рядко умение. Изисква се шизофренна мъдрост за това да бъде изиграно по този начин. А в същото време, тя се възползва абсолютно съвършено от простотата на човешкия ум. От желанието на човека да стане милионер, без да си мърда пръста. Забележително е, че хората вярват в това и то в такива големи мащаби", вдъхновено споделя размислите си водещият, но не казва, каква сума е загубил във финансовата ѝ пирамида 
image

"Абсолютно, това казвам, тя заслужава нашето уважение! … Обожавана фигура, обожавана в цял свят … Да и то в световен план … Мистерия! … Много често сравняват доктор Ружа с един друг легендарен измамник – Мадоф", продължава да ѝ се възхищава Стоянович в ефира на Българската национална телевизия, наричайки я непрекъснато доктор (на науките).
Та тази заслужила внимание в предаването за култура на Българската национална телевизия персона Ружа Игнатова, на която водещият Митко Културата се възхищава, "е най-новото попълнение в списъка на ФБР с 10–те най-издирвани бегълци", съобщава вестник СЕГА.
image

Игнатова се търси заради схема за измами, засегнала милиони инвеститори по целия свят 

ФБР предлага до 100 000 долара награда за информация, която би довела до ареста ѝ.
За жалост на Митко през април стана ясно, че издирваната Игнатова вече не е българска, а германска гражданка, защото в коментираното негово предаване той открито се радва, че и без доктор Ружа финансовата пирамида OneCoin продължава да работи. Създадено е нещо българско трайно и велико, което заслужава вниманието на предаването. Сега като доктор Ружа е германски поданик, германците могат да претендират за собствеността върху OneCoin.
Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Тя е в неизвестност от 2017 година, когато беше проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабната ѝ пирамидална структура за измами с търговска цел.
В рамките на международното разследване е изяснено, че регистрирано в Обединените арабски емирства дружество действа чрез стотици свързани с него дружества на 4 континента. То въвежда разплащания с OneCoin (по подобие на криптовалутата биткойн). В Германия и в други държави разпространението на OneCoin е забранено. Според местните контролни органи, уанкойните служат като платежно средство, чрез което се заобикаля местното законодателство, уреждащо платежните услуги.  Има съмнения, че чрез схемата OneCoin може да се финансират организирани престъпни групи и терористични организации, твърдеше през 2017 година българското МВР.
През 2019 година пpoĸypaтypaтa нa Maнxaтън, Hю Йopĸ, повдигна обвинeния за финансови измами на двама души, измислили криптoвaлyтaтa ОnеСоіn. Според властите в САЩ мултимилионерката Ружа Игнатова и брат ѝ Константин Игнатов са създали финaнcoвa пиpaмидa – едноименната компания ОnеСоіn, която е завлякла лековерни инвеститори с повече от 1,2 милиарда долара. Жертви на колосалната измама са 3 милиона души от 21 държави от всички континенти – Германия, Англия, Италия, Китай, Индия, Нигерия, Уганда, Виетнам, САЩ, смята щатската прокуратура. Тандемът убеждавал инвеститорите да купуват едри пакети от валутата с обещания за големи печалби, а събраните пари отивали в личните им сметки. Maĸcимaлнoтo нaĸaзaниe зa тoзи вид пpecтъплeния в CAЩ е 20 гoдини затвор.
Константин Игнатов е арестуван от ФБР на 6 март на летището в Лос Анджелис.
Сестра му е в неизвестност от 2017 година, когато срещу нея започна разследване в Германия. Медии твърдят, че през 2017–2018 година 38–годишната плевенчанка с немски паспорт е била виждана на луксозна яхта в Бургас и Созопол, но не е задържана. През миналата година полицаи и антимафиоти са правили обиски на свързани с бизнес дамата адреси в София, Велико Търново и Варна, но всичко приключило с изземане на документи и компютри.
Толкова за наличието на култура в изявите на Ружа Игнатова по света.
Митко Културата периодично проявява в предаването си извратени критерии за понятието култура, които натрапва на зрителите. Причината за това е антикомунистическата и антируска пропаганда, която Митко нескопосано прави в предаването си.
Такъв е случаят с няколко предавания посветени на пошлия пропаганден филм "Второто освобождение", който няма нищо общо с произведение на културата, но за нуждите на засилващата се кампания за преобръщане на общественото съзнание и мнение у нас срещу Русия и руския народ наскоро за N–ти път беше показан по националната телевизия.

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/01/23/kulturata-v-predavaneto-kultura-bg-deniat-zapochva-s-kultura.1745724
https://bnt.bg/news/koya-e-ruzha-ignatova-i-zashto-holivud-se-vdahnovi-ot-neinata-istoriya-284538news.html?v=275450
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/kriptokralicata-ruzha-ignatova-vleze-top-10-na-izdirvanite-fbr
https://www.segabg.com/category-bulgaria/sasht-obviniha-izmama-bulgarite-suzdali-valutata-onecoin




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. mt46 - ...
11.07.2022 23:43
Ти уж не гредаш телевизия, а знаеш повече от мене...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
12.07.2022 07:11
Жена ми гледа телевизия, после ми съобщава за интересни теми и аз пиша.
Пък и аз, докато си работя, подслушвам с половин ухо телевизора.
цитирай
3. kvg55 - Благодарности!
18.07.2022 14:01
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5882093
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34417
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930