Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2022 19:01 - © Генералният секретар като полезен идиот за Руската федерация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2999 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 08.07.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.07.2022г.

     Срещата на върха на СатаНАТО в Мадрид, която приключи на 30 юни, остави след себе си плътна информационна мъгла : Руската федерация беше наречена враг на човечеството, който може да бъде победен само от обединен Запад, воден от Съединените щати. Вярно е, че само страните членки на НАТО и няколко политически режима, които си разтегнаха устата да получат оръжие по американската програма Lend-lease, се класифицират като "човечество". Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който вярваше в непогрешимостта на своето стратегическо мислене, беше солист на този обиден на Москва хор. Идеите на Карл фон Клаузевиц толкова често се изплъзваха в мисловните форми на Столтенберг, че неволно виждате в него маймунката на този военен мислител, който, както знаете, не стана известен на бойните полета.
image

Генералният секретар дирижира хора на натовците русофоби 

Точно както Клаузевиц заключава в своето изследване, че "насилието решава всичко във войната", Столтенберг твърди, че Украйна трябва да смаже Русия. А доставките на най–модерните западни оръжия ще ѝ позволят да направи това. Буквално цялата гама до изтребителите F-35 и най-новите системи за противовъздушна отбрана.
(Във връзка със споменаването на Клаузевиц прочетох негови мисли. "Държавник, който вижда, че войната е неизбежна, и не може да се реши пръв да нанесе удар, е виновен в престъпление срещу своята страна" е една от тях. Сталин е винен в това "престъпление", което Владимир Владимирович мъдро избегна).
Според Столтенберг "с още по–модерни оръжия вероятността Украйна да успее да изтласка руските войски от територията на Донбас се увеличава".
Тук маймунката на Клаузевиц имаше достатъчно твърде примери, за да научи една важна мисъл на учителя : "Никоя друга човешка дейност не е в контакт със случайността толкова изчерпателно и толкова често, колкото войната". СВО може да му представи много "случаи", при които модерни и скъпи us–американски военни продукти принудително не пристигнаха на местоназначението си в Украйна.
И все пак човек трябва да се вслуша в максимите на генералния секретар на НАТО и да се запита защо той така открито излага плановете на Алианса? Буквално до него една англичанка плетеше интриги, тласкайки Литва към неочакван и луд номер, а Столтенберг, въртейки очи, обяснява на света кога Западът ще бъде щастлив. А изброяването на категориите нови оръжия, поставя Москва пред необходимостта от прехвърляне на икономиката на Федерацията на мобилизационни релси.
Веднага след срещата на върха на НАТО в Държавната дума беше внесен подходящ пакет от законопроекти. Работниците в редица отрасли и предприятия трябва да бъдат подготвени, ако е необходимо, да работят извънредно, без гарантирани почивни дни и повече от една смяна наведнъж. За своевременно задоволяване на нуждите на Северния военен окръг, като се вземат предвид санкциите, е необходимо "временно съсредоточаване на усилията в определени сектори на икономиката (в определени области), презареждане на производствените мощности на военно–промишлените организации, сложни, включително мобилизационни" и организиране доставките в рамките на държавната отбранителна поръчка.
Предлага се да се даде право на Кабинета на министрите да взема решения "за въвеждането на специални мерки в икономическата сфера", както и реда за тяхното финансиране и логистика. Ще бъдат направени съответните промени в Закона за отбраната на Руската федерация.
Предложените мерки напомнят за времето на съществуването на Държавния комитет по отбрана (ДКО), този извънреден върховен държавен орган в СССР по време на Великата отечествена война, и, разбира се, ще направят икономиката като цяло и военно–промишленият комплекс сложни, по–специално по–управляеми и ефективни.
Що се отнася до ускореното развитие на иновациите във военните изследвания и разработки и създаването на технологично напреднали видове руски оръжия, генералният секретар на НАТО вероятно ще види плодовете на тази работа директно на бойното поле. Надяваме се точно в момента, когато в Украйна се изсипят нови доставки на западно оръжие по ленд–лиз.
Остава само да изразим благодарност на Йенс Столтенберг за своевременното предупреждение на Русия за надвисналата опасност и да изчакаме да получи данни за нововъведенията в областта на когнитивната война срещу Русия. Очевидно без тези предупреждения руската бюрократична армия няма да възстанови радиопредаванията за други страни и няма да започне да използва предаватели на къси и ултракъси вълни, за да достигне до световната аудитория.
Дмитрий Седов

https://www.fondsk.ru/news/2022/07/04/jens-stoltenberg-kak-agent-vliyania-rossii-56593.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. missana - Това което ястребите от Запад не разбраха, че не са достатъчно силни, за да
08.07.2022 20:16
наложат със сила власт над цялата планета. Светът е много по-широко понятие от няколко западни държави с прекомерно високо самочувствие.
цитирай
2. анонимен - Сатаната е само и единствено пут...
08.07.2022 21:52
Сатаната е само и единствено путинова русия.Малоумният дупедало още ли не е дошъл да те оближе?
Ванка, ти си пълен кретен.
цитирай
3. анонимен - Примитивната путинофилия на тоя е също така смешна, както и подмазването му.
08.07.2022 21:56
missana написа:
наложат със сила власт над цялата планета. Светът е много по-широко понятие от няколко западни държави с прекомерно високо самочувствие.


Понеже краваров го хвали, и той му връща. Не Западът, а лудият Кремълски сатана мечтае да завладее света.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.07.2022 22:10
Във връзка с коментара преди моя , мога да дам препоръка за едната, а и другата страна едновременно едно нещо:
Сатанатофилите да отиват доброволци при зеленото човече! Немедлено!
Путинофилите, също може да заминават като доброволци, да не са самотни сатанатофилите!
Така ще си проличи кой какъв е и за какво се бори!? Да си носят личното оръжие,за всеки случай и бойното снаряжение!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Краси, сега разбрах, защо толкова ...
08.07.2022 22:13
Краси, сега разбрах, защо толкова много идиоти са се навъдили и продължават да се роят?
Ами, били полезни!
цитирай
6. kvg55 - До 1. missana
09.07.2022 07:18
Така е. Възприемат желаното за действително.
цитирай
7. kvg55 - До 2. blackgenderator
09.07.2022 07:20
Айде по–ограничено с простотиите. Не си с апапи в селската кръчма.
цитирай
8. kvg55 - До 3. blackgenderator
09.07.2022 07:21
Желателно е да се коментира по един път.
И никого не хваля. Обективен и критичен съм, но търся допирните точки. С теб нямам такива.
цитирай
9. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
09.07.2022 07:23
blackgenderator е редно да замине на фронта, съдейки по приказките му, защото Путин бие.
Ама и той е само бърборко.
цитирай
10. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
09.07.2022 07:25
Тоя конкретно, blackgenderator е полезен идиот за други. За себе си не е .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755227
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031