Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2022 11:01 - © Телевизионните политически бърборковци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1534 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 06.07.2022 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
06.07.2022г.

     Телевизионните политически бърборковци, които бърборят в телевизионното студио се опитват да предадат на аудиторията някакво знание (понеже по радиото слушам единствено и само музика, затова пиша за телевизионните бърборковци; политически, защото са актуални).
Познанието е отражение на действителността в съзнанието на човека. То представлява сложен диалектически процес на проникване на ума в същността на нещата.
Ще обясня придобиването на знание от бърборковците.
Възприемането на действителността от съзнанието става посредством сетивата. Затова хората с увредени сетива имат ограничени знания за света.
Възприетите от сетивата сигнали – шум (от слуха), цвят, обем, форма, статус (от зрението), мирис (от обонянието), с вкус или без вкус (от вкуса), меко, твърдо, гладко, грапаво (от осезанието) се предават в мозъка, където се обработват.
Бърборковците получават сигнали за политическите процеси от информационните агенции чрез зрението и слуха си. Достоверността на информацията от информационните агенции е без значение за процеса на познанието на бърборковците и затова не е предмет на постинга.
Тези които наблюдават действителността от близо са репортерите.
Бърборковците не посещават мястото на събитието, което коментират. Те разчитат "на ума" си и без изключение се имат за начетени и умни, особено именуващите се като експерти.
Голяма част от знанието обаче, което бърборковците предават на аудиторията е просто препредаване на видяното и чутото без следи от мозъчна обработка от тяхна страна – какво казали Байдън, фон дер Лайнен, Микрон, Шолц и Зеленски и други политици; колко броя дупетати са нужни на Кирето или Асен да не паднат от власт; кой коя парламентарна група напуснал; броят на дипломатите на Руската федерация в Република България бил голям в сравнение с други страни и прочие повърхностни знания. Съобщават се факти и мисли без да се търси връзката им с други предхождащи ги или съпътстващи ги свързани сходни събития.
Например прословутото твърдение на бърборковците, че конфронтацията първа започнала Руската федерация като ни включила в списъка на неприятелските държави. Предхождащото събитие, обявяването на санкции от наша страна, което създаде форсмажорни обстоятелства и породи ответната реакция на Русия се "забравя" умишлено за целите на пропагандата.
И кой ни би по главата да се намесваме в чужда война и да налагаме санкции?
Понякога бърборковците излизат и със свои съждения, с които се опитват "да хванат" нишката на политическите явления и процеси, което е някаква форма на умствена дейност. Чрез съждението се познават различните страни, свойства, отношения на предметите, явленията и процесите. Съждението е мисъл, която твърди или отрича нещо за нещо. Първото стъпало, най–низше, на обработване от мозъка на приетата от сетивата информация. Съжденията им обаче никога не излизат извън общоприетата концепция, че сме лоялни членове на НАТО–то и Евроколхоза и не казват нищо ново, защото са ограничени.
Сред бърборковците се отличава Ангел Маин с предполагам собствено, ако не го е чул или прочел някъде … умозаключение – форма на мислене, посредством която въз основа на наличното, по-рано установено знание, се извежда ново знание.
Майн знае, че българите са посрещнали руските войски по стар, български или славянски, не съм наясно, обичай с хляб и сол. И направил умозаключението, че Путин и командването на Въоръжените сили на Руската федерация очаквали украинците да посрещнат руските войници  с хляб и сол, но се оказали в грешка. Умозаключение, за което се е хванал и не се пуска.   
Знанието си бърборковците формират единствено по законите на формалната логика.
Даже си позволяват да пренебрегват и нейните закони, като бърборят откровени глупости – приказки лишени от съдържание – енергийният "експерт" Васил Начев в "Говори сега" :
"Каква договореност има между "Булгаргаз" и референтната цена, тоест каква отстъпка ще имаме в тази премия, за която споменах, също предстои да разберем и то много скоро".
Само главата на "експерт" като Начев може да види договореност между търговска компания ("Булгаргаз") и търговски термин (референтната цена).
Характерна особеност на формалната логика е, че при изучаване на структурата на формите на мислене тя се абстрахира от тяхното възникване и развитие.
Следователно диалектическата логика, която изучава предметите, явленията и процесите в тяхното зараждане и развитие, за бърборковците е Terra incognita.
Ако мислеха по законите на диалектическата логика, щяха да стигнат до умозаключението, че Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна не е агресивна война на злия Путин с цел реставрация на Съветския съюз. И удовлетворени от постигането на истината с радост щяха да я обявят – борба на живот и смърт за оцеляване на Руската федерация срещу us–американския глобализъм и либерастия; борба за измъкване на света от загробващия планетата еднополюсен модел; обективно възникнала историческа необходимост; че войната беше наложена на Руската федерация чрез агресивното настъпление на НАТО–то към нейните граници.
Щяха още да прозрат, че зад формалното обвинение в шпионаж и изгонването на руските дипломати по същество се прокарват us–американски интереси и цели. А те се задоволяват само със съобщаване бройката на изгонените, оправданията на Кирил Харвардски и отговора на посланик Митрофанова. Тоест занимават се с явлението, без да достигнат до същността.
Следователно придобитото от бърборковците познание е ненаучно.
Бърборковците употребяват изразите "Разбирате ли?", "Ако трябва да съм честен", "Не знам", "Ако трябва да съм откровен" и други подобни, обиждащи интелекта на аудиторията.
Накрая ще кажа, че способността за човешко познание има и исторически характер и зависи от развитието на човека и на неговия орган на мислене – мозъка. А това развитие не протича еднакво при различните човешки екземпляри, въпреки че са битували общо взето при еднакви обществени условия. Следователно бърборковците може и да не са по–умни и знаещи от слушателите си. Ама на, телевизиите ги канят, защото са предвидими и политически коректни
Избърборват си глупостите и лъжите, получават си хонорарите и пътуват доволни. Доволни са и телевизионерите, защото са запълнили програмното си време в съответствие с директивите спуснати от Евроколхоза и улица "Козяк" № 16.
image

Типичен телевизионен политически бърборко, който е направил грешно съждение




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. iw69 - Натягат
06.07.2022 12:10
се да говорят политкоректо, надявайки се да им подхвърлат я топло местенце , я солидна парица.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
06.07.2022 12:27
Па един накъв политически бърборко – Георги Панайотов се уреди посланик в щатите.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
06.07.2022 19:12
Пълно е с такива измекяри, да не споменавам пълни имена-например С. П. , Ел. П., М. Кривоустова, Сталинка, И.К. и още два полка поне, като тях!
Които добре си поживяха и вилняха, за наша сметка, естествено!
Султанът такива е изслушвал внимателно И след това е заповдвал да ги скъсят с една глава!
Защото днес предават един, в негова полза, утре ще предадат самия него, за чужда полза За да се облагодетелстват!
цитирай
4. missana - Наистина много са нещата, които будят недоумение.
06.07.2022 20:44
"Доволни са и телевизионерите, защото са запълнили програмното си време в съответствие с директивите спуснати от Евроколхоза и улица "Козяк" № 16."

Тези капути - телевизионерите, трябва да бъдат незабавно сведени до санитарния минимум. Защото освен да бръщолевят евтини пропагандни празнословия, те за нищо друго не стават.

И една радостна вест: Изглежда, че Борис Джонсън скоро ще стане политически труп. Така е справедливо, защото той е вреден не само за британците, но също и за света, дори и за самия себе си. Мястото на този селяндур е в някоя ферма - да дои крави. За друго той и не става!
цитирай
5. cell - kvg55,поздравления !
06.07.2022 20:47
За пръв път чета реакция на обиждащите интелекта "телевизионни бърборковци" това вече е насилие ! "Те разчитат на ума си ))) и без изключение се имат за начетени и умни, особено именуващите се като експерти.:-) ...ЕВРОКОЛХОЗ :-)
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
06.07.2022 22:57
Правилно е практикувал султанът. Няма отърваване от тая пасмина. Тя се възпроизвежда при всяка смяна на режима.
цитирай
7. born - В книгата си "Дърдоренето",
07.07.2022 00:46
Именитият френски писател Пиер Данинос е описал подробно и аналитично явлението, което ТИ разглеждаш в един актуален друг подобен не литературен, а национален аспект !
ПП. Навремето доведох до знанието на "Градския" Ти визираната книга- дано да му е влязло нещо у манерката. Но съдейки по високоинтелектуалните му прояви - Едва ли ...
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first literary reserve expert of TTAF
цитирай
8. kvg55 - До 7. born
07.07.2022 02:56
Свети,
знам за тази книга от теб.
Сега погледнах – издадена е у нас през далечната 1968 година. Намира се един екземпляр на книжния пазар.
А Градския едва ще си купи книга издадена при социализма.
цитирай
9. born - Свети, знам за тази книга от теб. ...
13.07.2022 13:55
kvg55 написа:
Свети,
знам за тази книга от теб.
Сега погледнах – издадена е у нас през далечната 1968 година. Намира се един екземпляр на книжния пазар.
А Градския едва ще си купи книга издадена при социализма.


Преди доста време Градския намери книгата чак в Добрич. Закупи я , за да Ме подкупи с нея. Тъй като по това време Градския бе поканен в Големия бизнес, чрез виртуалната Cortana реши да Ми я изпрати, но за да й спестя време и средства великодушно я оставих в нейно разположение, като директно и индиректно финансирах по този начин изграждането на бъдещия паметник на Великия (Градски) в сърцето на Панагюрските колонии !
ПП. По това време пътувах в изгнание към Ташакмаканската пустиня- принудително въдворен там от ГТБП !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first military reserve expert of TTAF

цитирай
10. kvg55 - До 9. born
13.07.2022 14:14
Хе-хе-хе!
На мен щеше да ми купува къща в Руската федерация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5898280
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930