Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2022 08:01 - © Ватерло–то на българските министър–председатели
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 922 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 05.07.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
05.07.2022г.

     В едно изказване на прословутия и фамозен Георги Марков прочетох : "Външната политика на България се прави от втория най-важен човек на Сорос у нас – Весела Чернева". И непонятно и за мен самия, може би защото моментът е наситен с външнополитически  събития, изпитах любопитство към интригите в родната политика, нещо което съм отбягвал, търсейки обективните и исторически причини за едно или друго събитие.
Разрових се из Интернет и научих доста неща, за които не съм се замислял и от които не съм се интересувал, а за други получих обяснение.
Обясних си думите на министъра на външните работи Теодора Генчовска, които случайно съм чул без да им обърна внимание, че съветници на министър–председателя водят паралелни преговори с Република Македония относно ветото.
Научих, че въпросната Весела Чернева била съветник по външно-политическите въпроси на Кирил Петков. По късно Генчовска при изслушване в Народното събрание я посочи като човекът водил задкулисни разговори с македонците. А аз се сетих, как Кирето се бори със задкулисието. Даже го спомена в прощалната си реч : "Има възможността да продължим промяната за законова държава; България, която просперира; държава в която обществените средства се харчат за обществени нужди. Или имаме риска да се върнем назад, назад към задкулисието, кукловодите, чуждите интереси".
С номинирането на Асен Василев за министър–председател не се връщаме назад – продължаваме същото. Още повече, че от някои приказки на Кирето може да заключим, че той се готви да стане задкулисие и сив кардинал на Асеня.
image

Заключавайки от приказките му, Георги Марков е върл враг на Джордж Сорос 

Тя [Весела Чернева] е дипломат от кариерата и познато име в политическите среди. За което може да се направи една категорична констатация – успява да оцелее при всички политически метли и управления, чета в "Телеграф".
Тя заема поста на директор на българския офис на Европейския съвет за външна политика от 2008 година. Била е говорител на Министерството на външните работи при първия кабинет на Бойко Борисов и ПП ГЕРБ и програмен директор в Центъра за либерални стратегии. От 2004–та до 2006–та година работи като секретар на Международната комисия за Балканите, председателствана от Джулиано Амато, както и като наблюдаващ редактор на списание "Foreign Policy – България" от неговото създаване през април 2005–та година. Някъде из биографията ѝ лъсва и американската следа в дипломатическата ѝ кариера. Чернева е работила и като политически секретар в българското посолство във Вашингтон. Заела е поста при правителството на Иван Костов. Преди това е била референт за Германия в Министерството на външните работи, допълва биографичната справка вестникът.
Същата е автор и на политически статии.
image

Весела Чернева гледа весело на живота си 

Един друг министър–председател, приключил също така смешно кариерата си като Киката – Филип Димитров
image
, имаше съветник – журналистът от радио "Свободна Европа" Константин Мишев (Косьо Ми) 
image

Като съветник Косьо Ми също се забърка с Македония, тогавашна БЮРМ. Възникна (гръмна) скандал свързан с искането на македонците за доставка на оръжие за македонското МВР и посещението по този повод на съветника в републиката. Но тогава Косьо Ми нямаше международна подкрепа, на каквато днес се крепи в противонародната си дейност Чернева.
И тогава, както и днес, в падането на правителството беше замесен президентът – Жельо Желев – станалите нарицателни "Боянски ливади" 
image

Замесено беше и Движението за права и свободи, което при поискания от правителството на Димитров вот на доверие не го подкрепя и така правителството пада от власт.
Гласовете на ДПС са решаващи за оцеляването или падането на кабинета.
image

Президентът Желев остро критикува правителството на Филип Димитров на боянските ливади 

Дори на 14–ти май във вестник "Банкеръ Daily" излиза статия със заглавието : Ще има ли нови "Боянски ливади"?, в която пише : "На фона на несекващите критики от опозиционните ГЕРБ и ДПС е интересно поведението на президента Румен Радев. Неговите несъгласия и упреци към премиера и близките му сподвижници също се увеличават и заострят".
И днес президент, и днес Движението за права и свободи?
Предвид така сложилите се исторически обстоятелства свързани с приобщаването на Македония към българската държава – Първата национална катастрофа, Втората национална катастрофа, Третата национална катастрофа, Филип Димитров, Кирил Петков, може да се каже, че Македония е Ватерло–то на българските министър–председатели.

https://telegraph.bg/bulgaria/razpadyt-na-vlastta-koj-e-vynshniiat-ministyr-v-sianka-premierskiiat-syvetnik-vesela-cherneva-ocelia-vyv-vsichki-politicheski-chistki.-urezhdala-se-e-na-kup-kliuchovi-postove-ot-politsekretar-vyv-vashington-pri-komandira-do-glasyt-na-vynshno-pri-bojko-borisov-341718
https://www.youtube.com/watch?v=na7oMNA967k
https://corruptionbg.com/Makedonskata-orujeina-sdelka
https://faktor.bg/bg/articles/predi-27-godini-boyanskite-livadi-otprishtiha-besovete-na-mafiotskiya-prehod
https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/shte-ima-li-novi-boianski-livadi




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. missana - Не мисля, че между ПростоКиро и Филип Димитров има паралел.
05.07.2022 21:07
Първо Филип Димитров достойно подаде оставка, докато ПростоКиро драска като котка по стъкло, за да остане във властта. Този човек няма чест и достойнство.
По-скоро бих направил паралел между Филип Димитров и княз Батенберг.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
05.07.2022 22:11
Не правя паралел на поведението на двамата министър–председатели, а посочвам македонската връзка в причините за оставките им.
цитирай
3. missana - Македонската връзка наистина е налице.
05.07.2022 22:34
kvg55 написа:
Не правя паралел на поведението на двамата министър–председатели, а посочвам македонската връзка в причините за оставките им.


Много са ми странни реакциите на повечето българи. Искат да са част от велика нация и Бългаиря да бъде мита от 3 морета. От друга страна не можем да се оправим, дори с едно море. Какво ще ги правим 3-те тогава? Уж македонците били българи. Ами ако е така, защо никой у нас не излиза да протестира срещу галопиращата инфлация и супер високите цени. Току-що видяхме какви протести се вихрят в Македония. Точно това е прякото доказателство, че македонците не са българи.
цитирай
4. kvg55 - До 3. missana
05.07.2022 22:54
Какво ще ги правим 3-те морета ли?
Ще ги застроим и осерем. Ние колко можем да строим, толкова морета няма на планетата.
А македонците имат отлика от нас, но те са живяли при други условия, променили са се. И българите в Украйна и банатско се различават от нас.
цитирай
5. missana - Прав си!
05.07.2022 23:08
Ще осерем и тях. Това го умеем. Но не умеем да издигнем паметник на Тамерлан в София. Защото той е поставил султан Баязид - нашият поробител, в клетка и го е оставил да издъхне в продължение на 6 месеца там, докато монголите чукали жените на Баязид пред очите му!
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
05.07.2022 23:17
Виж тоя тънък момент от историята не го знаех.
Заслужава си паметника човекът.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858310
Постинги: 2831
Коментари: 26059
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930