Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2022 21:01 - © Срещата на Г–7 – страхът и глупостта се сблъскаха
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1671 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 30.06.2022 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.06.2022г.

     Срещата на Г–7 на 26–28 юни в Елмау, Германия, излезе с Комюнике от 28 страници.
Комюнике на лидерите на Г–7 : Ние, лидерите на Групата на седемте (G7), се срещнахме в Елмау, Германия, на 26–28 юни 2022 година, към нас се присъединиха лидерите на Аржентина, Индия, Индонезия, Сенегал и Южна Африка, както и Украйна, започва резюмето.
Вижда се че БРИКС са изпратили шпиони на срещата в лицето на Индия и Южна Африка.
Във време, когато светът е заплашен от разделение и сътресения, ние, Г–7, сме обединени. Подчертаваме нашата решимост заедно с партньори да защитаваме съвместно универсалните права на човека и демократичните ценности, многостранния ред, основан на правила, и устойчивостта на нашите демократични общества. По този начин ще се справим с основните предизвикателства на нашето време.
И тези единни, и тези изпълнени с решимост, а кой създаде сътресенията в света?
На първо място сред предизвикателствата е естествено Руската федерация : Подчертаваме отново нашето осъждане на незаконната и неоправдана агресивна война на Русия срещу Украйна. Ще бъдем с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо, осигурявайки необходимата финансова, хуманитарна, военна и дипломатическа подкрепа в нейната смела защита на нейния суверенитет и териториална цялост.
Тия хора са натрапчиво обсебени от Русия и Владимир Путин, което е обсесивно състояние.
Основна грижа не им е света и настъпващият според тях световен глад, а Украйна. Проблемите на климата, "зелената" сделка, икономическата и енергийна криза, Covid–19,  инфлацията, декарбонизацията на икономиката и обществото вече са на заден план.
Руската федерация и Украйна, там са фокусирани  : Нашата финансова подкрепа през 2022 година възлиза на повече от 2,8 милиарда щатски долара като хуманитарна помощ и ние сме готови да предоставим или сме обещали и предоставили 29,5 милиарда щатски долара бюджетна помощ.
Давайте, бе. Но знайте, че Наполеончик е ненаситен. А за оръжието защо мълчите?
Ще продължим да налагаме сериозни и трайни разходи на Русия, за да помогнем за прекратяването на тази война. Освен преките си последици, руската агресия възпрепятства глобалното възстановяване и драстично влошава енергийната сигурност и достъпа до храна в световен мащаб. За тази цел ние оставаме непоколебими в нашия ангажимент за нашата безпрецедентна координация по санкциите толкова дълго, колкото е необходимо, като действаме съвместно на всеки етап и ще намалим приходите на Русия, включително от злато.
Ще накривите ушанката на Владимир Владимирович. Ами по–скоро, докато е лято, молете  се да е горещо, събирайте и трупайте топло за зимата, че не се знае, колко ще е студена.
Ще помогнем за стабилизиране и трансформиране на световната икономика, като същевременно се справяме с нарастващите разходи за живот на нашите граждани. Ще координираме нашата икономическа сигурност, ще засилим устойчивостта на веригите за доставки и ще осигурим равнопоставени условия.
Само в тези две изречения четири пъти е употребена солта (частицата "ще") на комюникето, което ми навява спомени за конгресните доклади на БКП.
100 милиарда щатски долара за най-уязвимите; 4,5 милиарда щатски долара за Глобалния алианс за продоволствена сигурност, обещават те на закъсалите и гладните.
Хубаво, ама зелените хартийки не стават за храна. Производство трябва, а вие не произвеждате. "Същите САЩ наскоро бяха износител на храни – нетен износител, а сега те купуват повече според мен със 17 милиарда долара повече, отколкото продават. Това е тъжен резултат за световните пазари на храни", каза Путин на форума «БРИКС плюс». Понеже Западът не произвежда, но има пари, изкупува храната на бедните африканци.
image

Обсесивно–компулсивните от Г–7 и Евроколхоза са сити и доволни, защото са богати 

Не са забравени и джендърите : Водени от убеждението, че демократичните ценности ни правят по-силни в справянето с глобалните предизвикателства, ние ще си сътрудничим с гражданското общество и нашите партньори извън Г–7, за да засилим устойчивостта на нашите общества, да насърчаваме правата на човека онлайн и офлайн, да се справим с дезинформацията и да постигнем равенство между половете.
Разбира се под "половете" не се имат предвид само мъжете и жените, а и останалите 29.
Обущарят
image
, по сполучливото сравнение на missana, се изказал пак глупаво : "Има само един изход : Путин да приеме, че плановете му в Украйна няма да успеят … не трябва да печели тази война
[Путин]". Дори формулирал и главната задача така : "Следващата задача е да се погрижим тази война да приключи и Русия да изтегли войските си".
image

Обущарят, както се полага на внук на нацистки генерал от SS, като домакин на срещата, очерта целите на страните от Г–7 

Владимир Владимирович отдавна е определил резултата от Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна – капитулация. А германците са добре запознати с исканията на руснаците за безусловна капитулация. Така че приказките на обущаря "Путин да приеме, че плановете му в Украйна няма да успеят … и … Русия да изтегли войските си" разсмиват и натъжават за психическото състояние на световните демократични лидери.
Които измислиха и друга глупост – "План Маршал" за Украйна.
"Нуждаем се от план като "Маршал" за Украйна, той също трябва да бъде добре планиран и разработен, това е, което сме си поставили за цел", казал обущарят.
Възстановяването на Украйна било "гигантска задача" за света.
Само че, ако не поправи поведението си спрямо Руската федерация, участието на Евроколхоза във възстановяването на Украйна е изключително съмнително.
За анализаторите единството и решимостта изтъкнати в комюникето са фалшиви.
image

Функцията на лидер се опитал да изземе Борето Джонсън 

Изобщо непохватният Джонсън със своите тромави шеги, прическа, наподобяваща парче слама, залепена на върха на главата му, очи на котка, току–що дръпнала наденица и навици на дребен мошеник, се провали в първия си опит.
В началото се получи добре. Той постави стария трансатлантически сенил на място му, заявявайки, че не могат да се водят мирни преговори с Русия, за каквито Пръдливият Забраванко се съгласи с Микрон. Байдън бил толкова зле ориентиран във времето и пространството, че дори си позволил да се съгласи с твърдението на Еманюел Макрон, че украинският проблем трябва да бъде решен чрез преговори с Русия. Въобще той бил готов да се съгласи с всеки, само той да не е Тръмп.
Джонсън тъкмо започваше да развива успех, обяснявайки, че Г–7 трябва да игнорира срещата на Г–20, ако Путин присъства там, и Джъстин Трюдо, лоялен към каузата на диаспората на Бандера, и Фумио Кишида, притеснен за съдбата на Малкия Курилски хребет, бяха готови да го подкрепят и инициативата иззела председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен. Притеснена от перспективите на Борето за политиката на групата на богатите от името на Европейския съюз тя заяви, че блокирането на срещата на Г–20 от страна на Г–7 е "неприемливо". Макрон веднага се съгласи с нея, защото се смята за европейски лидер и се опитва да покаже, че като лъв се бори за интересите на Евроколхоза. И Марио Драги се съгласи, защото отдавна иска да отърве Италия от опустошителните антируски санкции, но не знае как. И председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел се съгласи, защото ЕС може да има само едно мнение. Е, и Олаф Шолц се присъедини към мнозинството, особено след като се убеди, че Байдън не е против. Определено на евроколхозниците им се иска на срещата на Г–20 в Индонезия да установят контакт с Владимир Путин.
Всъщност седемте се разделиха на Европейския съюз и всички останали. Ако САЩ, Канада, Британия и Япония все още са готови да засилят санкционния натиск върху Русия, а Джонсън дори лично се опитва да отвори втори фронт в Балтийско море срещу Русия, то Евроколхоза вече е доста уплашен от развитието на събитията.
В Рим, Париж, Берлин и Брюксел много добре четат руските сигнали. Москва демонстрира готовността си да приеме всяко предизвикателство от Запада, включително и военното.
Колкото и да са инфантилни, европейските политици изобщо не искат да превръщат страните си в бойни полета. Примерът на Украйна никак не ги вдъхновява.
Йори би определил ситуацията като "жалка, сърцераздирателна гледка".
image

В петзвездния хотел "Schloss Elmau" в Баварските Алпи богатите решаваха съдбата на света 

https://www.consilium.europa.eu/bg/press/press-releases/2022/06/28/g7-leaders-communique/
https://www.consilium.europa.eu/media/57555/2022-06-28-leaders-communique-data.pdf
https://www.dw.com/en/g7-leaders-vow-more-support-for-ukraine-pressure-on-russia/a-62285309
https://ukraina.ru/opinion/20220627/1034233574.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. missana - Физиономии на пълни идиоти.
30.06.2022 23:44
Тъжно е да виждаш , че българите се мазнюкат на такива нищожества.
цитирай
2. kvg55 - До 1. missana
01.07.2022 00:10
Ако си принуден да се подчиниш, то поне да е на достойни хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754977
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031