Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2022 07:01 - © Тежестите на дупетатския живот
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2220 Коментари: 8 Гласове:
7

Последна промяна: 24.06.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.06.2022г.

     Все си мислех, че телевизиите като канят гости за разговор, предварително уточняват за какво ще си думат. За да се подготвят гостите – с факти, със статистически данни, а не само да плещят . Но в понеделник Българската национална телевизия ме изненада и опроверга.
Още със започването на разговора на въпроса на Христина Христова "Та кога ще настъпи края на този парламент и на това управление според вас?" политическия анализатор Антоний Тодоров незабавно изстрелва : "Нямам никаква представа …".
Ако беше журналист на място, без буржоазни скрупули и куртоазия, Христова трябваше да му каже : "Напуснете! Слаб!". И повече да не го канят.
Знаем, че телевизионното време е от скъпо по скъпо и е престъпление да се плащат хонорари за не–знаене. Както и за бърборене на глупости. А още по-малко за лъжи и манипулации.
Неща които всекидневно се практикуват в ефира. Данъкоплатецът е търпелив и държелив.
Ясно е, че водещата не пита за конкретна дата, а за условията, които биха довели до разпускането на Народното събрание.
Оказа се, че макар и професор Тодоров има първосигнални реакции.
После той разсъждава в тази насока, за условията, но ефектно изстреляната глупост вече е привлякла вниманието на зрителите.
В хода на разговорите за съдбата на правителството Тодоров каза друга глупост : "Според мен всичко е възможно …", след което веднага се отрече, свеждайки бъдещето само до "поне три възможни сценария" и продължавайки да опровергава казаното, че "всичко е възможно".
Доказано е, че в света в даден определен момент не всичко е възможно. А в разговора става въпрос за точно определено нещо и точно определен процес в точно определено време.
И тоя няколко пъти употреби дежурното при всички експерти компрометиращо ги "не знам". Както и паразитната дума "вижте".
Единият от гостите – доцент Стойчо Стойчев, политически анализатор – ме наведе на мисълта да погледна и предишния гост – изживелият катарзис дупетат от ПП ИТН Кирил Симеонов.
Този бил първият депутат, който публично казал, че премиерът Кирил Петков е разговарял с него с идеята да го прекара от другата страна, съобщава Христинка. Най–напред отказал, пък после се съгласил. Отрича нещо да му е предлагано : "Абсолютно нищо не ми е предлагано".
Абе на тия дупетати все пари им се въртят в главите. Как да не му е предлагано? Предложено му е да напусне парламентарната група и партията ИТН. Да не би лично Кирил Харвардски да се е срещнал с него за да разговарят за ланския сняг. Ама много семпли хора все се натискат де ни управляват, бе.
И започва обяснението "Защо се записах в тази партия?".
Не му харесало, че не могли да съставят правителство, но продължил да работи усърдно "да върнеме държавата от статуквото", изповядва се отцепникът.
"Не знам дали много хора си дават сметка, колко тежко е това решение, което съм взел, точно защото аз имам колеги, с които съм работил и изключително много уважавам и човек се разкъсва от вътре, но това което вече може би преля чашата беше в четвъртък, това нещо със свалянето на председателя на Народното събрание", оплаква се от тежкия партиен живот в партията на Слафчо Кирил Симеонов.
Не бил съгласен, но от лоялност към партията гласувал за освобождаването на Никола Минчев от поста. Какви ли епични екзистенциални борби са били?
Обаче – "Вътре в себе си аз не бях O"key с това нещо", уточнява катарзистиралият.
И като се прибрал в къщи му било изключително трудно, рекъл си : "В крайна сметка ние какво правиме? … Или кабинет с ГЕРБ и ДПС или нови избори". Това за него, и двата варианта са абсолютно недопустими. А защо са недопустими? Не обяснява.
И започва да фантазира за евентуални предсрочни избори. Въпрос, който явно силно го вълнува и тревожи, защото бъдещето му на дупетат е застрашено.
И се покайва : "Разбира се! Всички носим. И аз. Точно това ви казвам, че ние [ПП ИТН] в очите на хората, ние за трети път, едва ли не, хвърляме страната в избори".
А като каза : "Ако трябва да съм честен", окончателно ме отврати от себе си. Ами трябва, постоянно трябва да си честен, не любезни. Още повече, че си и дупетат.
И към края Христинка му задава сакралния въпрос : "Като напуснахте "Има такъв народ", защо не напуснете и парламента? … Не е ли по честното …".
Той като се заклевал като народен представител се заклел да защитава интересите на народа, затова не може безотговорно да изостави клетвата си, затова не изоставя дупетатския стол.
И тая персона се оказа сложна за разбиране – и за да е сигурен, че ще го разберат, зададе на водещата въпроса "Разбирате ли?".
И всичкото това било, защото : "Искам това, което е най–доброто да се случи за държавата".
Прекалено много време отдели Христова на това политическо недоразумение. И мека, мека.

https://bnt.bg/news/kakvo-e-frenskoto-predlozhenie-za-republika-severna-makedoniya-i-poziciite-na-instituciite-u-nas-307485news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. nedovolen - Всички дупедати от един дол дренки. ...
24.06.2022 07:19
Всички дупедати от един дол дренки.
Чертаят светлото бъдеще.
А бе един не каза, народе, сега ще ти разкажем играта. Той, ако не иска да ти я разкаже играта, няма да седне на дупедатската банка.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
24.06.2022 07:40
Дупедатите ни разказват играта като приказка.
цитирай
3. mt46 - Е,
24.06.2022 13:24
нека зрителите да поопознаят поне част от депутатите...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
24.06.2022 14:03
На собствени разноски.
цитирай
5. born - " Човекът е сложен -
24.06.2022 21:39
Сутрин - набожен,
Вечер - разложен ! "
Радой Ралин
" Люти чушки"
цитирай
6. missana - Напомни ми за кратката повест на фантаста Робърт Шекли, озаглавена:
24.06.2022 21:47
"Само три възможни свята"!
цитирай
7. kvg55 - До 5. born
24.06.2022 23:04
Свети,
Намерил си подходящото обяснение.
цитирай
8. kvg55 - До 6. missana
24.06.2022 23:06
Едва ли Шекли е казал, че всичко е възможно и след като е размислил е решил, че възможните светове са само три.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752382
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031