Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2022 07:01 - © Мъка на македонския фронт
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1209 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 20.06.2022 07:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.06.2022г.

     Някой си Оливер Вархей, еврокомисар по въпросите на съседството и разширяването на Евроколхоза, казал на пресконференция в Брюксел, цитиран от БТА :
Надяваме се, че Северна Македония и Албания ще започнат преговори за присъединяване към Европейския съюз "още днес", както и че не трябва повече да чакаме заради българските вътрешнополитически причини.
И даже бил недоволен : всеки втори вторник от месеца пътувах до България, без това да доведе до полза, оплакал се еврочиновникът.
Ами като си глупав и некадърен! Защо ще пътуваш до България? До Македония трябва да пътуваш. Това е страната, която кандидатства за членство в Евроколхоза. Тя трябва да покрива разни критерии измислени от вас. За това членство България закри четири годни за експлоатация атомни реактора на АЕЦ "Козлодуй" по нареждане на Франция.
А за Македония да впише македонските българи в конституцията си било трудно. "Сериозен процес на обяснения", "промяна в Конституцията, което има три фази и продължава поне три месеца", "трябва да убедим нашите граждани защо го правим и че това няма да бъде във вреда на никой от тях", жалва се Пендаровски.
Ами досега три пъти можеше да изпълните искането на Българи и да ви дадем път към Евроколхоза. Ама не искате и затова се мъчите да го заобиколите с помощта на еврочиновниците и администрацията на Съединените щати. Няма да го направите и въпреки гаранциите на Микрон и настояванията на Урсула фон дер Лайнен.
"още днес" – ма големи бързаци тия еврочиновници, бе. Само че българинът е казал : Бързата работа – срам за майстора.
Но в случая срамът ще е за българския народ, който буржоазните народни представители се канят да му натресат.
Френското предложение за решение по наложеното от България вето за започване на преговори на РСМ за членство в ЕС е изпратено до Комисията по външна политика в НС. Това съобщиха за БНР два независими източника от парламента, чета в сайта на радиото.
БНР разполагало с документите на френски и английски език 
image

За да лобира посланик Флоранс Рубин проведе среща с депутатите от Групата за приятелство с Франция в Народното събрание. На тази среща документът е бил обсъждан. Обсъждано е било и дали управляващите имат необходимото мнозинство, за да го приемат.
Тези действия се извършват със съдействието на "Продължаваме промяната" естествено, нали Кирил Харвардски е дал обещание на Херо Мустафа и Урсула фон дер Лайнен.
С инфантилна чистосърдечност Христо Иванов точно нарече всичко това "сделка". Което означава спазаряване, вземане –даване, продажба. Термини от търговията. Те това са и учили в Харвард. Това и работят.
Кирил Петков – Завършва финанси в Университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по бизнес администрация в Харвардския университет. Работи за "Маккейн Фудс", канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновациите с висока добавена стойност. Неговата фирма "Провиотик" притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ; Асен Василев – завършва "Икономика" в Харвардския университет, след това специализира бизнес администрация и право в Стопанския и Юридическия факултет на Харвардския университет. Съосновател и президент е на "Евърбред" – компания за ценообразуване на самолетни билети. Тя е частично финансирана от "Националния фонд за научни разработки на Сингапур" и от първия инвеститор в Скайп. На 06.08.2014 година компанията е обявена в ликвидация, като в процеса по ликвидация остават неудовлетворени кредитори за 8,7 милиона паунда по данни от английския търговски регистър. По твърдения на съдружника на Morten Lund Асен Василев е откраднал кода на софтуера и го е продал на китайска компания; Никола Минчев –завършва право в Юридическия факултет на Софийски университет "Свети Климент Охридски", Минчев работи в адвокатска кантора "DGKV" (Джингов, Гугински, Кючуков и Величков) между 2012 и август 2021 година; Лена Бориславова – завършва "Право" в Софийския университет "Свети Климент Охридски" през 2014 година с отличие. По-късно специализира в Харвард. Работи в екипа на една от големите адвокатски кантори у нас – "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", a преди това работи за "Георгиев, Тодоров и Ко".
За вредата, която адвокатите нанесоха на българската политика и въобще в българското общество, като се започне от Филип Димитров насам, съм писал. Освен Фико към тази пасмина принадлежат Йордан Соколов, Петър Стоянов, Светослав Лучников, Александър Джеров (неговата реституция на личните имоти облагодетелства отново вече възмездени при отчуждаването собственици).
Колега блогър – missana – в свой коментар ме подсети за гарантите по Минските споразумения – Германия и Франция. Видяхме техните гаранции до къде доведоха. И ние приемаме те да са наши гаранти по въпрос, касаещ честта на българската нация.
Сходна с моята позиция, но отразяваща гледната точка откъм Македония има и македонската опозиция. Лидерът на опозиционната партия ВМРО–ДПМНЕ в Република Македония Християн Мицкоски заяви от своя страна, че ако всички искания на България бъдат включени в преговорната рамка за Европейския съюз по-добре Скопие да не влиза в блока.
В интервю за "Канал 5" Мицкоски казал :
"Това значи, че ние или ще бъдем асимилирани, тоест – ще се българизираме, или никога няма да бъдем част от ЕС. Това за мен е класически нокаут за македонската дипломация".
Именно затова трябва да държим здраво нашето искане относно българеещите се македонци да бъде изпълнено преди да вдигнем ветото. Само че харвардци вървят към предателство.

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/283686-evrokomisaryat-po-razshiryavaneto-se-nadyava-zastoyat-po-vaprosa-za-republika-se
https://bnr.bg/post/101663862/frenskoto-predlojenie-za-vetoto-na-rsm-e-izprateno-v-komisiata-po-vanshna-politika
https://bnr.bg/horizont/post/101663939/oshte-za-frenskoto-prledlojenie-za-vdigane-na-vetoto-na-rsm




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Македония да се самообяви за про...
20.06.2022 07:21
Македония да се самообяви за провинция на България /каквато е била/, автоматически става член на Евроколхоза. И целия този фарс приключва.
Не, че е много престижно да си член, когато си, сещай се.
:)))
цитирай
2. emelika - Чудя се
20.06.2022 07:55
Ако имаме групи за приятелство в парламента с всяка страна, защото за да бъдем толерантни всяка заслужава уважение като парче от тази земя под нашето общо слънце, то колко ли трябва да са ни депутатите? Пък и не съм чувала да са уведомявали избирателите колко, какви групи и защо си съставят там. Предлагам им ,например, група за приятелство с Палау. Държавицата изповядва християнските ценности, тъй че имаме общи допирни точки и възможност да си върнем нашите такива с това приятелство, че евроатлантическите ни дойдоха до гуша.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
20.06.2022 08:00
Не е престижно, ама на – мода.
Като модата жените да си издурлят джуките със силикон. Що хубави моми и невести се угрозиха. Глупост човешка.
цитирай
4. kvg55 - До 2. emelika
20.06.2022 08:01
Повод и оправдание дупетатите да скитат по света.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!.
20.06.2022 08:15
И аз имах постинг, посвеген именно на гаранциите на Макрон! На Минските споразумения, които, без гаранциите, лесно могат да прерастнат в Мюнхенски!
Е, когато Украйна безпардонно ги наруши, той взе страната на ......Украйна!
Такъв гарант, който ше вземе при нарушение страната на нарушителя, мерсим, не ни трябва!Това не е ли ясно, като перспектива?
Що се отнася до депутатските групи за приятелство, не се ли намеква с тях, че всички останали, нечленуващи в тух, са неприятели на дадената страна?
И нещо положително- Че те, нечленуващите, не са използвачи на това приятелство!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
20.06.2022 08:54
Постингът ти "Гаранциите на Макрон" е знаменателен. Цитирал съм те в мой постинг с оригиналното предложение за 100–те милиарда евро гаранция.
Използвачи са – ходят на обмяна на обед в тези страни.
цитирай
7. mt46 - ...
20.06.2022 13:03
Какъв е проблемът С. Македония да се поправи, да изчака още 5-6 месеца или година?...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
20.06.2022 14:03
Проблемът е, че час по скоро трябва да се натрие носът на Путин и Руската федерация.
цитирай
9. missana - Ами сега?
20.06.2022 23:22
Как Макрон ще стане гарант на РБ за РСМ? Той вече гащите си не може да закрепи в политиката. Без мнозинство ще ни гарантира само да духаме...супата.
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
21.06.2022 11:40
Ха-ха-ха!
С отпадането на Микрон от политиката ще отпаднат и неговите гаранции. И за нас наистина ще остане духането.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755998
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031