Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2022 15:01 - © Унгарците поставиха диагноза на Зеленски
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3740 Коментари: 18 Гласове:
14

Последна промяна: 16.06.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.06.2022г.

     Диагнозите, които персоналният лекар на Владимир Зеленски му поставя, не са известни на обществеността. Но диагнозата, която унгарците поставиха на президента на Незалежната, стана публично достояние.
Конфликтът между властите на Унгария и Украйна стигна до точката, в която председателят на унгарския парламент като изразител на народното мнение, постави под въпрос психичното здраве на Зеленски.
image

Доктор Ласло Кьовер и Виктор Орбан – изразители на унгарското обществено мнение 

Отношенията между Будапеща и Киев се влошиха рязко при президента Петро Порошенко, когато украинските власти решиха да изключат езиците на всички национални малцинства от училищата, с изключение на кримчаците, караимите и кримските татари (тоест народите на руския Крим от това време), но включително и унгарците от Закарпатието. Оттогава Унгария блокира всички дейности под егидата на Съвета Украйна–НАТО, което обаче не пречеше на евроатлантическата политика на украинското ръководство и не я възпрепятстваше.
До лятото на 2022 година "хладът в отношенията" стигна почти до точката на замръзване – и страните преминаха към персонални двубои. Миналия уикенд, в интервю за HirTV, председателят на унгарския парламент доктор Ласло Кьовер изрази мнение, че украинският президент Владимир Зеленски има психични проблеми 
image

"Не си спомням лидер на страна, нуждаеща се от помощ, да се е осмелил да тръгне срещу някого по начина, по който президентът Зеленски го направи, не само срещу Унгария, но дори и срещу германския канцлер (Олаф Шолц). Тези, които имат нужда от помощ, молят за нея, макар и упорито, но учтиво, без искания и заплахи. Те заплашват враговете, а не тези, с които искат да се сприятеляват. Тук има някакъв личен психически проблем (със Зеленски) и аз знам какво може да се направи по въпроса", констатирал докторът.
Доктор Ласло Кьовер в Унгария е уважаван човек, с което Зеленски в Украйна преди началото на специалната операция не можеше да се похвали. Той служи като говорител за четвърти пореден мандат и не само представлява партията на власт – "Фидес", която има конституционно мнозинство, но е и един от най-възрастните сътрудници на премиера Виктор Орбан – те основаха "Фидес" заедно през далечната 1988 година.
При управлението на "Фидес" страната получава нова конституция, според която задължение на националното правителство е да се грижи за всички етнически унгарци като цяло, независимо от тяхното гражданство. Членовете на унгарската диаспора в чужбина дори получиха право да гласуват на националните унгарски избори.
Това беше проекция на силното недоволство на много патриотично настроените унгарци от техните държавни граници, формирани в резултат на двете световни войни. Първата им върна суверенната държавност, но унгарците се смятаха за част от Австро–Унгарската империя, загубила във войната, така че земите им бяха забележимо окастрени.
Това подтиква унгарците към съюз с Хитлер във Втората световна война в името на териториалното разширение. При това унгарските войски се съпротивляват до последния ден от войната, което допълнително утежнява положението им при подписване на договорите.
Просто казано, унгарският интерес към Закарпатието е вид реваншизъм за миналите загуби, закрепен в унгарската конституция. И тази конституция по същество забранява на Будапеща да си затваря очите за "украинизацията на Закарпатието".
image

Етноси на територията на Австро–Унгарската империя към 1910 година 

Към днешна дата военнополитическата ситуация в региона ескалира толкова много, че Орбан отново реши да коригира основния закон на страната. На 24 май унгарският парламент прие 10-та поправка на Конституцията, разширена с допълнителни основания за въвеждане на извънредно положение – в случай на въоръжени конфликти, войни или хуманитарни бедствия, възникнали в съседни на Унгария страни, които представляват или могат да представляват заплаха за унгарския народ. Собствено в същия ден премиерът Орбан се възползва от новата поправка. Според него бойните действия в Украйна създават "постоянна заплаха за Унгария", която "застрашава нашата физическа сигурност, както и заплашва енергийната и финансовата сигурност на нашата икономика, както и на обикновените семейства". И не е нужно да сте параноични, за да забележите, че това е подготовка за евентуален разпад на Украйна и разделяне на нейните територии. Вероятността в един момент унгарската армия да вземе под закрилата 150 000–то унгарско население на Закарпатието вече не е нула.
Санкциите и руските контрасанкции са в устата на национал–егоиста Орбан откакто бяха въведени през 2014 година. Той винаги ги критикуваше и явно се тревожеше за загубата на руския пазар от унгарските фермери – неговия целеви електорат – но започна активно да прилага правото на вето в рамките на ЕС едва сега, когато беше напълно притиснат. Примери за това са нефтопроводът "Дружба" и изваждането на патриарха на Руската православна църква Кирил от списъка на тези, срещу които Брюксел налага персонални санкции.
Зеленски лично поиска Кирил да бъде включен в списъка на Евроколхоза и евроколхозниците  възнамеряваха да удовлетворят това искане. Те не смятат за цивилизационна ценност такава като разделянето на църквата от държавата. В западния свят има както държави с държавна религия (например Гърция и Дания), така и страни, където глава на държавната църква е официалният държавен глава – монархът (например Британия и Норвегия).
Комбинацията от икономически егоизъм, претенции за ролята на спасител на християнството и вътрешен копнеж по унгарските земи е в основата на политиката, която виждаме, и Орбан, който познаваме. В него няма нищо принципно антиукраинско или очевидно проруско, а има само дългосрочен план и твърда рационалност.
И едното и другото сега са дефицитни в европейския политически планктон, включително сред тези лидери, които "изглеждат" психически добре. И затова – «маемо тэ що маемо» (имаме това, което имаме), както казват в страна, в която Орбан си прави врагове ден след ден, а общите врагове са това, което обединява Унгария и Руската федерация.

https://vz.ru/politics/2022/6/7/1161881.html




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Доктор Лудаш Курваш не е на мнението на етническия ром Орбан.
16.06.2022 15:51
Против това заключение са също руските академици Татяна Гонореевная и Генадий Гламидиев....
Ямайка е остров в океана!
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
16.06.2022 16:13
Бае Коста, твоите измислени учени да си гледат проблемите на фекалния Център и да не прескачат в чужди научни територии.
Екзотичният остров може да си го завреш екзотично напреко в задника.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
16.06.2022 20:33
Не е в ред зеленото човече!
Не е узряло за политиката, не е да си клоун само!
Да нарежда на шефовете си и да ги подкарва като дребен рогат добитък, като някакъв козар?
Коскоджамите бикове, никой от тях в нормално положение не би го търпял ш секунда!Ще го намуши на рогата си и ще го разнася, да видят, как го е наредил!Червен картон и доживотна присъда, като на Кадафи и Хюсеин!
Но им трябва такъв в момента - не в час баламурник?
Докога?
Той пръв ще разбере!
цитирай
4. morskipesni - Курвологът лудаш костич е триперолог-ерудит,
16.06.2022 21:26
и като майстер копрокулинар- на всяка гозба мерудит.
цитирай
5. mt46 - Да,
16.06.2022 22:04
личи си, че Зел. не е добре с главния мозък...
цитирай
6. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
16.06.2022 22:11
Прочетох че искали да го сменят с главнокомандващия ВСУ.
цитирай
7. kvg55 - До 4. morskipesni
16.06.2022 22:14
"копрокулинар" – те в Центъра ги забъркват тези манджи.
цитирай
8. kvg55 - До 5. mt46
16.06.2022 22:15
Определено.
цитирай
9. missana - Наистина Зеленски има психични отклонения.
16.06.2022 22:15
Предполагам, че като бебе майка му го е отбила преждевременно. Затова все иска да смуче отнякъде. Но финално ще го излекува д-р Путин!
цитирай
10. kvg55 - До 9. missana
16.06.2022 22:55
Явно ролята на президент на Украйна не му е по силите.
цитирай
11. missana - Прав си! https://literaturensviat.com/?p=163214
16.06.2022 23:43
kvg55 написа:
Явно ролята на президент на Украйна не му е по силите.


Аз познавам българският прототип на Зеленски -
на линка най-горе.
Уникално си приличат. Не само физически!
цитирай
12. sekirata - Украйна е цирка, а Зеленски шута
17.06.2022 01:01
не съм го измислила аз
цитирай
13. kvg55 - До 11. missana
17.06.2022 07:36
Отворих сайта и като прочетох името, си рекох : тоя ще да е от панагюрския край. Мръднах надолу – чист панагюрец, роден в Панагюрище, а не като мен в близко село, за което Землякът ми оспорва панагюрската принадлежност.
След като прочетох "Сънна биография" 1–2 минути се хилих идиотски. Не знам защо.
След това от време на време периодично се захилвах.
Прочетох и за котките. Прегледах и другите заглавия.
Не мисля, че се обогатих духовно, кой знае колко.
цитирай
14. kvg55 - До 12. sekirata
17.06.2022 07:39
И ти да си го измислила, вярно е.
цитирай
15. missana - Да, Кръстьо Раленков е от Панагюрище. И е нелош поет.
18.06.2022 00:46
kvg55 написа:
Отворих сайта и като прочетох името, си рекох : тоя ще да е от панагюрския край. Мръднах надолу – чист панагюрец, роден в Панагюрище, а не като мен в близко село, за което Землякът ми оспорва панагюрската принадлежност.
След като прочетох "Сънна биография" 1–2 минути се хилих идиотски. Не знам защо.
След това от време на време периодично се захилвах.
Прочетох и за котките. Прегледах и другите заглавия.
Не мисля, че се обогатих духовно, кой знае колко.


Общото между него и Зеленски е, че все ги избива на тарикатлък и евтини кьорфишеци. Но докато Кръстьо си затри семейството, Зеленски затрива целия си народ.
цитирай
16. kvg55 - До 15. missana
18.06.2022 07:43
Справих се с речника. Ми то "тарикат" било турска дума, а аз бях с впечатление, че е западноевропейска.
То и Землякът се има за винаги прав и печеливш.
За такива народът е казал : Хитрата сврака – с двата крака.
цитирай
17. born - Ако (нормален) човек се замисли, ...
19.06.2022 11:37
Ако (нормален) човек се замисли, неминуемо ще дойде до кончателен и категоричен извод, че простащината, наглостта и абсолютната липса на каквото и да е начално възпитание са станали отличителни черти на (май) цялата укрофауна, а наркоиконата на Зеленски сияе над всички тях. Видяхме "дипломатическото" държане на външния им министер у нас, (лебервурст)посланика им в Швабия, пък и сами си гръмнаха на улицата един от първоначалнособствените преговарящи с РФ и пр. и пр.. Клеветата, лъжата и избиването на собственото им (дебилизирано) население са башприоритетите на тези титани на националната им мисъл.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
18. kvg55 - До 17. born
19.06.2022 12:38
Свети,
Укрите са хванали господ за макарите. Инфантили. Държат се като разглезено дете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5898014
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930