Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2022 08:01 - © Еуфорията отстъпва място на разума
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1165 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 15.06.2022 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.06.2022г.

     Мда! Проукраинският вестник СЕГА пише : "Германия не позволи на Испания да прати танкове в Украйна; Твърди се, че има неофициално решение на западните съюзници да не предоставят [на Украйна] такава техника".
Става въпрос за танк Leopard 2 A4, германско производство 
image

В статията на Мелани Аман "Какво стана с доставките на испанските танкове?" в Spiegel се казва : "Нещата също замълчаха по отношение на (предполагаемия? действителен?) план на испанското правителство да достави 40 стари немски основни бойни танка Leopard 2 на Украйна. Този репортаж от испански вестник предизвика голямо вълнение през уикенда на Петдесетница, тъй като щеше да се изисква одобрението на Берлин за тази доставка. И ако Берлин се съгласи, това щеше да е първият път, когато член на НАТО доставя бойни танкове на Украйна.
Но според берлинските правителствени кръгове оттогава испанците са се оттеглили насилствено : планът все още не е окончателно съгласуван политически, казва се, че Мадрид е устоял. Дали това беше просто идея от някой надолу на техническо ниво? Освен това федералното правителство предупреди испанците в телефонни разговори, че тази стъпка ще бъде отклонение от (макар и напълно неформално и неофициално) решение, взето от всички западни съюзници да не доставят танкове на Киев. Очевидно проектът е изтекъл в Мадрид, преди някой от испанското правителство, който е запознат с темата, да се намеси, каза федералното правителство донякъде подигравателно.
Според информация на колеги от "Business Insider", Мадрид дори се е извинил в Берлин за вълнението. Сега говорим за най-много десет танка и това решение също е на баланс. Освен това танковете от 90-те години на миналия век са толкова порутени, че биха били готови за доставка едва след много месеци.
Но ако правителството в Мадрид е сериозно по отношение на танковите маневри, то не бива да се отказва толкова лесно. Как испанците пишат помежду си в своите поетични албуми : "La mejor forma de predecir el futuro es crearlo"*. Когато става дума за доставки на оръжие, "няма вечни принципи", каза Олаф Шолц, според информацията на Spiegel, наскоро по време на изява в комисията по отбрана на Бундестага. С партньорите се говори редовно, а доставката на бойни танкове е "изключена". В тази посока обаче няма "абсолютен принцип", така че той ще остане публично неясен по темата".
В споменатия "Business Insider" пише : "Най-много десет вместо 40 танка и извинение на Шолц : Испания отстъпва за танковете Leopard 2 за Украйна".
"Новината предизвика голямо вълнение в Берлин през уикенда на Петдесетницата : Според статия във всекидневника "El Pais", испанското правителство обмисля да изпрати до 40 стари бойни танка Leopard 2 в Украйна, които те купиха през 90–те години на миналия век от немската индустрия. Политически това би било изключително деликатно, особено за Германия : това би било първият път, когато член на НАТО ще изпрати модерни танкове в Украйна. Но според информация на Business Insider от германските правителствени кръгове, предполагаемата оферта от Мадрид очевидно се е свила значително. Сега са най-много около десет резервоара, според запознати с процеса. И дори това число е несигурно, тъй като превозните средства очевидно са напълно порутени и ще трябва да бъдат ремонтирани едва през следващите няколко месеца. И така или иначе, доставката в Испания първо трябва да бъде координирана в рамките на правителството. Твърди се, че това е било признато от испански служители, за които се твърди, че са се извинили на федералното правителство за вълнението – и натиска, който е оказан върху канцлера".
image

Ето как работи Leopard 2 A4 

Има противоречие между изнесеното в двете издания и хвалбата на полския президент "Анджей Дуда
image
, казано пред Световния икономически форум в Давос и повторено в интервю за "Билд" по–късно според "Wprost", че Полша вече е дала
[на Украйна] повече от 240 танка и над 100 единици бронетехника".
В СатаНАТО–то нещо не си знаят сметките. Едната ръка не знае, какво прави другата.
Във връзка с танковете от Испания в интервю за "Фейгин Live" шаманът на Зеленски Алексей Арестович в рамките на "мисловна фикция" направил сметката и я представил на Запада.
Русия до момента не е печелила нито една война, в която не са участвали украинци. Но ако Западът не помогне на Украйна, 500 000 украинци ще се присъединят към руската и беларуската войска, които наброяват 1,5 милиона души, и на Запада му се пише лошо, изчислил Арестович
image

"Да допуснем, че Путин победи [А той ще победи, защото Западът не праща на Арестович танкове]. Към армията от милион и половина ще се присъединят 500 000 украински бойци. Всички видяха как воюваме. И всичко това ще бъде насочено срещу Европа. И тогава как оперетните европейски войски ще спрат съюза между Русия и Украйна, ако се случи, плюс Беларус?", запитал риторично Запада Арестович.
* Най-добрият начин да предскажете бъдещето е да го създадете сами.

https://www.segabg.com/hot/category-the-war/germaniya-ne-pozvoli-na-ispaniya-da-prati-tankove-ukrayna
https://www.spiegel.de/politik/deutschland/news-olaf-scholz-russland-ukraine-waffenlieferungen-afd-a-10bbf76f-bc59-4d16-ae68-11ba716dacf1
https://www.businessinsider.de/politik/deutschland/hoechstens-zehn-statt-40-panzer-und-eine-entschuldigung-an-scholz-spanien-macht-rueckzieher-bei-leopard-2-panzer-fuer-ukraine-d/
https://www.wprost.pl/kraj/10729474/andrzej-duda-przekazalismy-duzo-czolgow-ukrainie.html
https://www.wprost.pl/swiat/10745125/prezydent-w-bild-odniosl-sie-do-zamieszania-z-czolgami-z-niemiec-dla-polski.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - ===
15.06.2022 12:24
Навярно е време Западът да преосмисли позицията си...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
15.06.2022 12:52
Да.
цитирай
3. nedovolen - Не съм го казвал от години, пак да ...
15.06.2022 13:46
Не съм го казвал от години, пак да напомня.
Не вярвам на нито една институция в никоя държава, няма да обяснявам каква. Вие ги знаете. Институциите, де.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
15.06.2022 15:43
Имаш основание, вероятно основано на опита ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5883380
Постинги: 2836
Коментари: 26122
Гласове: 34424
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930