Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2022 08:01 - © Кой на кого ще извие врата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2273 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 12.06.2022 08:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.06.2022г.

     В Незалежната освен междувидова война се води и вътрешновидова война – между "клоуните" на Владимир Зеленски и "търгашите" на Петро Порошенко 
image

Влиятелният пропагандист на партията на Порошенко Юрий Бутусов в нощта на 6 юни разкри "тайна" за ситуацията в Северодонецк, с която удари "клоуните". Той каза, че гаулайтерът на Луганска област, протежето на Зеленски, лъже : "В деня на посещението на президента Зеленски в Луганска област, ръководителят на военната администрация Гайдай обяви офанзивата и освобождението на 50% от града . За съжаление тази информация не е вярна. Във война трябва да заблуждавате врага, а не собствените си граждани". Истината била, че въоръжените сили на Украйна "защитават индустриалната зона и прилежащия ѝ квартал". А не половината град, напляскал Бутусов Зе–дружинката.
Това е само един пример, когато "търгашите" не пропуснаха възможността да се подиграят с "клоуните" като ненадеждни "състезатели", които според тях подвеждат кураторите.
Огънят на вътрешновидовата борба за господство в разпадащата се Незалежна се разгаря.
Конфликтът между Зеленски и Порошенко има своя история. Кой не помни звучното обещание на Зе през 2019 година : "Ще дойде пролетта – ще засадим!". Излъга. Отвъдморските куратори от "площада" ясно му обясниха, че обещанието му да "затвори" конфликтите, както и обещанието за "мир" в страната, не трябва да се изпълняват, това е смъртно опасно, с което Зеленски се превърна във "втори Порошенко". След идването на Зе–дружинката на власт срещу самия Порошенко бяха заведени рояк от наказателни дела, но нито едно не беше поразено от мълния. Само прогърмя. През декември 2021–ва година Порошенко беше толкова уплашен, че спешно се изнесе, бягайки от призовка за разпит.
Прокурорите на Зеленски "пришиха" на Петр Алексеевич обвинения за финансиране на тероризъм, държавна измяна, създаване на терористична организация … Между другото, по същото наказателно дело лидерът на "Опозиционна платформа – За живот" (ОПЗЖ) Виктор Медведчук беше поставен под домашен арест. Но Порошенко не беше. обвиниха го за кражба в "Укроборонпром", опитаха се да му конфискуват картини на "световноизвестни художници", за грешни назначения … Всичко се оттече като вода от гърба на пате. И това е разбираемо : янките се нуждаят от него, за да поддържа Зеленски в добра форма, така че "пианистът" да знае, че всеки момент може да бъде изхвърлен от играта : има си заместник.
За това, че си противостоят един на друг, говори и фактът, че са евакуирали близките си в чужбина – и единият, и другият.
Според украинските медии родителите на Зеленски сега са "в слънчев Израел, чието гражданство е получено без проблеми още през май". Интимни подробности са посочени по въпросите на собствеността в Израел : "Зеленски притежава първокласни имоти в тази страна. Площта на къщата, където са се заселили възрастните баща и майка на Зеленски, е 950 квадратни метра. Къщата разполага с басейн за 9 тона морска вода и караулна къща – 120 м2. Два бронирани високопроходими автомобила "Лексус" и "Майбах" … съпругата на Зеленски Елена "била забелязана на Лазурния бряг в Ница през март". Наблюдателите заключават : "Най-вероятно Елена Зеленска предпочита спокойни европейски страни за живеене и лети до Украйна, според нуждите на  съпругът ѝ. За роднините на Порошенко се съобщава, че те "са в Лондон от края на миналата година. По-специално става дума за двамата му синове на военна възраст". Порошенко и неговата партия "Евросолидарност" наскоро увеличиха капацитета на информационния пул – телевизионните канали "5-ти" и "Пряко" заработиха самостоятелно. Създаде се възможност да се критикува кабинетът на президента и лично Зеленски от позиции, благоприятни за Порошенко.
В края на май възникна скандал : Порошенко не можа да излезе в чужбина! Нещо не било наред с документите. А той трябваше "да участва в годишната среща на Парламентарната асамблея на НАТО на 29–30 май". Само Зеленски не се нуждае от това, той самият общува директно с ръководството на НАТО. Порошенко се опита да напусне два пъти, пуснаха го при третия опит – на 30 май, когато той вече беше закъснял за събитието на НАТО, така че отиде да се срещне само с европейски партайгеносета. Той обаче не бърза да се връща.
Напрежението в отношенията между двамата започна да расте едновременно с наближаването на смъртта и залавянето на украински бойци в Мариупол. Журналисти, близки до западните посолства, започнаха да говорят за конфликта между кабинета (офиса) на президента (ОП) и командването на въоръжените сили на Украйна, представлявано от Валери Залужни. Това, че ОП и генералът отрекоха наличието на разногласия, не подведе никого. Президентският съветник А. Арестович се ангажира с коментар за военните, че "вече има много въпроси към военното командване", че военните провали трябва да бъдат подредени и изяснени, "къде е некомпетентността, къде предателството – това е най-големият въпрос. Те го разбират и непременно ще дадат оценка на всичко …". На военните стана ясно, че ОП търси стрелочник, на когото да се овеси мариуполското поражение. И обратна стрела полетя към кабинета на президента. Казват, че с "приложение и обучение", снабдяване, превъоръжаване и така нататък на въоръжените сили на Украйна се занимават хора "изключително от кабинета на президента". Хората от клуба на Порошенко, същият Бутусов, се ангажираха да хвалят армията : "За всички е очевидно, че само желязната сдържаност и вътрешното ядро ​​на нашата армия гарантираха, при изключително неблагоприятни условия, създадени от политиците, да устои на руския удар, при цената на тежки загуби и големи жертви". Арестович, когото хората на Порошенко предложиха да бъде изхвърлен от ОП, отговори в духа, че издирването на извършителите ще продължи : "Ще говорим за грешки и престъпления, доколкото се извършват действия, подобни на престъпленията", заплашил "саботьорите" той.
Предстоящата неизбежна гибел на многохилядната донецка групировка на Въоръжените сили на Украйна, която ще засенчи поражението в Мариупол, ще доведе до ново изостряне на отношенията между воюващите страни и армейския елит. Вече Зеленски, за да се опита да спре обвиненията в некомпетентност в себе си, се хвърля в истерия, обръща се към лидерите на Запада, обвинявайки ги в недостатъчна подкрепа; някои на Запад (като председателя на унгарския парламент) се загрижиха за психичното му здраве. И Порошенко се скри в Европа, той не излиза на бял свят от една седмица. Също не безпричинно.
Искам да пожелая и на двамата успех в борбата един срещу друг …
Александър Надеждин

https://www.fondsk.ru/news/2022/06/06/kto-komu-svernet-sheju-poroshenko-zelenskomu-ili-naoborot-56370.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. oia - Тези и двамата са добре озъбени. ...
12.06.2022 11:58
Тези и двамата са добре озъбени. Липсват им раздвоените езици.
Крайно време е пространството да се освобождава от подобна пасмина и това се случва, напук на всички пенясали западнали, / пардон западни / твари. Те не могат да са личности, защото не им е познато развитието на личността. Жалко
А колко са ,,хубави".........?????????? !!!!!!!!
цитирай
2. mt46 - ...
12.06.2022 12:07
Ами да се оправят!...
цитирай
3. kvg55 - До 1. oia
12.06.2022 12:59
Пустата жажда за власт и материални богатства.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
12.06.2022 13:00
Оправят се. На гърба на украинците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5897508
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34437
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930