Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2022 15:01 - © Как се отървах от един глупак
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2896 Коментари: 18 Гласове:
6

Последна промяна: 11.06.2022 15:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.06.2022г.

     В блога на laval прочетох постингът му "Мир" :
"И аз повече от всичко искам да има мир. Да има мир, това означава Русия незабавно да махне всички свои войски от Украйна, включително от Крим и да предаде всички завзети територии. Да има мир означава още Русия незабавно да се изтегли от Транснистрия (Приднестровието) от Молдова и Южна Осетия и Абхазия от Грузия. Да има мир означава Русия да бъде обезоръжена до степен да не бъде в състояние повече да напада никого, включително да бъдат унищожени всички нейни ядрени оръжия. Едва тогава целият цивилизован свят ще може да си отдъхне. Не знам как ще се случи всичко това, но трябва да се случи. В ООН Русия трябва никога повече да не бъде член на Съвета за сигурност, нито да има право на вето. Каква сигурност може да има с такава агресивна страна? Още по-добре би било, ако Руската федерация се разпадне като СССР на съставните си части и народите под руска власт най-после да получат своята независимост. Така от нея ще остане само Московите, както е редно да си върне историческото име. Така вече ще настъпи дългоочаквания от вички МИР" 
image


Направих и коментара, който смятам за подходящ : "А не искаше ли "незабавно" Съединените щати да се махнат от Виетнам, Афганистан, Германия, Италия, България?
Върви на фронта в Украйна да се биеш за мира. Даром няма да го получиш".

Понеже laval цеди коментарите, коментарът ми не беше публикуван.
В отговор получих следното лично съобщение : Марш от блога ми веднъж завинаги! Къш!
image

А му бях любим блогър, както и той на мен.
Това е класика, когато една любов завършва с омраза. От негова страна. От моя – не.
Защото, както съм написал на страница 49–та в Книгата
image
: "Мислещият човек не се сърди и не се обижда – той само трупа впечатления и прави заключения".

Е, след натрупаните впечатления, моето заключение е : laval е глупак!
Той искал да има мир. Само в главата на глупака възникват "мисли" изневиделица. Също така да иска императивно е привилегия на глупака. И по това, което препоръчва да се направи, за да има мир, си прилича с политическия глупак Владимир Зеленски, който също само иска.
Като ще предлагаш да се направи нещо, кажи и как да се направи, драги. Иначе излиза – "Дайте да дадем". Даже в неговия случай се получава "Дайте да дадете".
Защото като в коментара си му предложих да даде своя принос за постигането на мир на фронта в Украйна, той ме остракира безцеремонно. Да има мир, ама някак си други да го постигнат. Ама даже от страх не казва и кои да са тези други. Глупакът обича да тарикатее.
Руската федерация трябвало да се разпадне "на съставните си части и народите под руска власт най-после да получат своята независимост". Ето ти го laval в пълния му блясък – борец за независимост на зависимите народи. Ама че в Крим проведоха референдум за присъединяване към Руската федерация, ама че в Южна Осетия на 17–ти юли са насрочили референдум за "връщане у дома", тоест за интегрирането ѝ към Русия, какво значение имат тези факти. За глупакът фактите нямат значение. За глупакът значение имат само неговите собствени желания. Е, желанието на laval  е "повече от всичко искам да има мир". Искай си, ама не туряй ред на другите народи, ако не са те молили. Глупаво е, някак си.
Затова "В чужд манастир със свой устав не ходи!". Не си спомням чия е мъдростта, но му я препоръчвам да я спазва. Занапред поне. За да не го бият някъде.
А Марк Твен се е изказал за глупаците така : "По-добре да си мълчиш и да изглеждаш като глупак, вместо да проговориш и да разбиеш на пух и прах всички съмнения".
Ех, laval, laval! Дори Марк Твен не познаваш. А той е us–американец, не е руснак.
Ето, отвори си устата и разсея всички съмнения.
В профилът си
image
laval посочва възраст 61 години и професия икономист. Значи е работил и при социализма и при капитализма. И то в областта, в която социализмът се провали, и в която и капитализмът е на път да се провали в условията на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна. Такива глупаци и то на отговорни постове у нас има не малко, което се вижда от състоянието на държавата ни – най–бедна, най–корумпирана, най–зависима от САЩ.
На коментара на mt46 "А не е ли по-добре НАТО да се разпадне, за да спре войнствената си агресия срещу света? ", laval отговаря : "Не, не е. В момента агресорът е само един – Русия и това се вижда от целия свят. За който има очи да вижда, де. НАТО къде води война днес, че нещо не се сещам?
image

Днешният момент е свързан, както с вчерашния момент, така и с утрешния момент. Днешният момент е подготвен от вчерашния момент, а самият той подготвя утрешния момент.
Тази връзка между минало, настояще и бъдеще не вижда глупакът.
И пак ще се самоцитирам, на страница 55–та : "Глупостта е метафизика и еклектика в мисленето".
В главата на глупака светът е в насипно състояние – нещата са изолирани едно от друго, без връзка помежду им, непознаваеми и неизменни. Затова и в главата на глупака "мислите" възникват изневиделица. Те не текат, не се раждат една от друга, не отразяват обективната действителност, която е в постоянно движение. Парче от действителността, например СВО  удря глупака по челото и предизвиква в главата му "мисълта", че иска мир.
С този постинг наруших концепцията на блога си да не пиша за колеги блогъри. Но laval така ми се откри, че просто беше грехота да не го друсна.




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - По повод последния Ти пасаж от поста.
11.06.2022 15:20
А именно : "С този постинг наруших концепцията на блога си да не пиша за колеги блогъри." бих Ти обърнал внимание на очевидно неточния квазитермин "колега" ползван не особено екзактно, но определено в унисон с коректността и несъмненото Ти възпитание. Що за колега би могъл да Ти бъде един набеден очеваден глупак като визирания ?
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
2. morskipesni - Не знам дали laval е глупак (има всички данни),
11.06.2022 16:03
но че е заблуден мамрикан'-гяур е сигурно. Всички от тая смрадлива джендър-дружинка са най-покорна рая. Те все още си мислят, че мамрикан'-падишаха освен че дои и стриже, че ги дере и коли- но и "от вълци ги пази". Янлъш! Заявените за 2 милиарда "кучета-пазачи" още ги чЕкаме, а парсата е опукана. Малка България е нетен донор на падишаха досега с над 100 милиарда.
От гяур с робско съзнание какво да се очаква, освен да трие и заптисва, да доносничи и да търчи в конака за предателство?
цитирай
3. kvg55 - До 1. born
11.06.2022 16:42
Свети,
Радвам се първият коментар е твой, защото много ценя експертизата ти по въпросите за глупостта и простотията.
цитирай
4. kvg55 - До 2. morskipesni
11.06.2022 16:44
Има неопровержими данни – следващите му постинги.
цитирай
5. dobrodan - Говедаров, Русия
11.06.2022 18:33
на практика е създадена от народите, които са провели референдум.
Я разбереш, я не:):):):):).
Тя е много повече тяхна, отколкото на руснаците (такъв народ няма, русские е прилагателно име за собственост, принадлежност).
Това обяснява разделянето им на привърженици и противници на прикрепването.
Ще прощаваш, но колегата Лавал притежава количество интелект, което за теб ще си остане необхватно още много дълго време, например докато си жив.
цитирай
6. kvg55 - До 5. dobrodan
11.06.2022 20:06
Само изразът "Русия на практика е създадена от народите, които са провели референдум" ми е достатъчен да напиша същия постинг и за теб.
Като доказателство и за твоята глупост ще приложа и "Тя е много повече тяхна, отколкото на руснаците (такъв народ няма, русские е прилагателно име за собственост, принадлежност).
Това обяснява разделянето им на привърженици и противници на прикрепването".
На снимката главата на laval изглежда голяма, може и мозъкът му да е обемист, но интелектът му е ограничен.
цитирай
7. mt46 - ...
11.06.2022 21:08
Често глупостта е свързана с КРАЙНИ политически, идеологически, религиозни и други пристрастия, с неразбиране, с непоносимост към различното мнение...
Според мен Добродан не разбира значението на понятието "народ" /което не е равнозначно на "етнос"/...
цитирай
8. merlin1968 - Той и през соца е бил за мир, но тогава ...
11.06.2022 21:53
Той и през соца е бил за мир, но тогава е викал САЩ да бъдат разоръжени и белите гадове да напуснат индиянската родина която са окупирали. Глупаците с правилните си лозунги, навремето превзеха България, а днес си я делят.
цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
11.06.2022 22:51
Свързана е, но в крайности изпадат невежите, между коите е и Добродан относно етнос, народ и нация.
цитирай
10. kvg55 - 8. merlin1968
11.06.2022 22:56
Какъв ли вдъхновен безмозъчен комсомолец е бил?
цитирай
11. dobrodan - Говедаров, ти знаеш ли
11.06.2022 23:13
кои народи живеят в Крим и Украйна, от кои етноси са съставени и с чия подкрепа Русия започва да става силна държава?
Питам така, да се намирам на работа.
Очевидно не.
цитирай
12. kvg55 - До 11. dobrodan
11.06.2022 23:47
Обърни се към mt46 да ти обясни разликата между етнос, народ и нация.
цитирай
13. born - Sveti kvg55,
12.06.2022 13:33
Умолявам те да не се дърляш с dobrodan, защото Ми е приятел и има достатъчен интелект (каквото и да означава това). Е, човеко си има собствени мнения относно някои понятия като "етнос, народ и нация", но в това нема нищо лошо. Ние, БАШБЪЛГАРИТЕ, сме много велики и за нас това е допустимо и разбираемо.
ПП. Мисля, че съм Те информирал преди известно време за едно фундаментално изказване пред прогресивните демократични медии от време оно на известния турски, пардон - османски хуманист Сюлейман паша (Bezumnij), което в симултантен превод на съвременен български език е следното: "...Mamka mu ebawam na bylgarskia Rod ! Kuro si otrezvam ako stane Narod !...".
ППП. Колко проницателен е бил този шантав читак ...
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
14. kvg55 - До 13. born
12.06.2022 14:30
Свети,
Кой пръв започна? – Той пръв започна!
Всеки може да сътвори глупава ситуация. И аз съм го правил.
Но само глупакът упорства в правотата си.
dobrodan–чо не го познавам, в смисъл не познавам творчеството му. Вярвам на твоята преценка.
Щом dobrodan Ти е приятел, значи не е отнесен психодесен русофоб, което допуска взаимно четене и коментиране помежду ни.

laval дълго време не беше активен. Появи се скоро и сякаш не е същият. Преди с интерес четях постингите му за известни архитектурни паметници, но ми правеше впечатление, че никога не пише за Русия. А там има прекрасни дворци. За политика също не пишеше.
Дори ми мина мисълта, че сега някой злоупотребява с блога му.
цитирай
15. born - По непотвърдени на 99 % данни на Аналлизачния Център,
12.06.2022 16:09
субектът на поста Ти е нереализирал се великан на дипломатическата мисъл, работил в безброй дипломатически мисии по целия евродемократичен свят. Какво точно е работил представлява загадка, но от личните Ми впечатление от легационните ни табиети,като най-вероятно е бил на високоотговорни постове в посолските дворове, като най-суперобоснованото Ми предположение е че е бил шеф-готвач (възможно и политотговорен мероприятийник на обслужващия кухните и трапезите ). За това му амплоа говорят компетентните му изказвания, както и финия дипломатичен език, с който се обръща към Теб. Подобни високоинтелигентни изискани изрази се чуват често в ТВ шоуто на Виктор Ангелов "Хелс китчен".
Що се отнася до многоуважавания от Мен dobrodan бих могъл да кажа, че е патриот, но не мога точно да определя от коя точно етноснонародонационална група : Възраждане, ВМРО, Воля, Атака, НФСБ или още някоя от взаимнонепонасящите се башпатриотични суперформации, които до една се борят със зъби и нокти за нашето благо и просперитет като нация, народ и държава ! Ако престанат да се изчегъртват, а се обединят (химера, разбира се) сега нямаше да духаме супата, която става все по-гадна на вкус и особено на мирис.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
16. born - След като изпаднах в дълбок аналитичен размисъл,
12.06.2022 16:20
и анализирах фонетично наименованието на акаута на визирания от Теб "глупак- колега блогър" , у мен се появи обоснованото предположение, че в акаунта е била най- вероятно допусната грешка при регистрацията. Вероятното релевантно акантово изражение следва да е произхождало видимо от параформалното "лала", т.е. нa латиница " L A L A L ". (от "лаламурник", "лаладжия" и пр.)
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
17. kvg55 - До 15. born
12.06.2022 16:48
Разбрах, Свети.
И преди и сега по посолствата има доста синекури.
В Бушмения може да е, ама в чужбина да е, е мечтата на не малко българи.
Както съм написал на страница 38–ма в Книгата : Съкровените желания на българина са да живее в чужбина (предимно в САЩ) и да го дават по телевизията.
През годините и аз съм симпатизирал, не повече, на ПП "Атака", НФСБ и ПП "Възраждане". Съименникът ми Каракачанов нещо ми убягва от одобрението ми. Харесвах младия и невинен Ангел Джамбазки.
Ех, Ботев, Ботев :
"Тесни били планините
за несговорна дружина!
И стърчат им днес главите,
за да плаче кой как мине".
цитирай
18. kvg55 - До 16. born
12.06.2022 17:03
Прав си, Свети.
Лалането е присъщо на този блогър в последните му постинги.
Дойде ми на ум думата "лаваладжилък", която смятам да употребявам по отношение на глупави и безсмислени изказвания и писания в блога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752587
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031