Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2022 07:01 - © Умиления
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 794 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 10.06.2022 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.06.2022г.

     Изхождайки от наименованието на предаването "Светът и ние" мисля, че концепцията му трябва да е следната : На първо място е поставен светът, на второ място сме ние. Значи в предаването трябва да се показва влиянието на световните събития върху живота в България. Например как Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна обърка бизнеса на хотелиерите и ресторантьорите по Черноморието благодарение на глупостта ни. Не знам дали "Светът и ние" е разглеждало такава тема, не го следя редовно, но се съмнявам, предвид това, което съм гледал.
Лицата на 20-минутния формат са Евгения Атанасова–Тенева (вдясно) и Йоана Левиева–Сойър (вляво)
image

Имаше две предавания, които ни разказаха за две събития, по скоро частни, отколкото със световно значение, които бяха показани на българския зрител с единствената цел да предизвикат у него подмокрящо го умиление (предаването за кралица Елизабет II с водеща Йоана Левиева–Сойър), за което писах, и съчувствие към братския us–американски народ в тегобите му при отстояване на демокрацията и правата на гражданите да притежават оръжие (предаването "След трагедията в Тексас" с водеща Евгения Атанасова–Тенева), на което ще се спра по подробно.
Водещата разговаря по скайпа от Съединените щати с някакъв ромпал Симеон Гаспаров.
"Има ли надежда за промяна?", пита водещата. Отсреща клатят отрицателно глава : "Едва ли. Има желание за разговор. Има проучвания сред населението", отговаря ромпалът на български с акцент и обяснява, че няма как оръжейните лобита да бъдат преборени. Искали да има закон за притежаването на оръжие, "който да е рационален и практичен".
Рационален означава разумен, целесъобразен, обоснован, смислен. Е, какво разумно има в това да се разрешава притежаването на оръжие на Сульо и Пульо? И въобще необходимо ли е цивилни граждани на притежават оръжие? US–американците още инфантилно си живеят във времената на така наречения Див Запад, когато са разговаряли помежду си с колтовете.
А как един закон да е практичен, никак не е ясно? Един закон може да бъде прилаган в практиката или може да не бъде прилаган в практиката, тоест денонсиран.
Това е прехвалената us–американска буржоазна демокрация. Интересите на корпорациите производители на оръжие са по ценни от човешкия живот.
И в обществените дебати по въпроса стигнали до идиотското мнение, че учителите трябва да носят оръжие, защото "нямат достатъчно полицаи във всяко училище".
Някакъв загрижен сенатор казал : "Имам чувството, че нещо в душата на Америка не е наред. Нещо в душата на Америка умира", съобщава Гаспаров.
Не цяла Америка умира. Умира капиталистическа и буржоазна US–Америка, драги сенаторе. Разпада се и отмира буржоазният начин на живот на гражданите на Съединените щати.
И въпросът с психичното здраве на us–американците опира и до това, че самото притежаване на оръжие може да те чалне. И отсрещният може да има оръжие, но ти си по–добър. Отделен въпрос е насилието, което се лее от екраните – на кината, телевизора и компютърните игри.
Притежаването на оръжие е обосновано с "Основно твое право е да защитиш себе си и семейството ти. И в това няма нищо лошо. Никой не може да посегне на твоята лична свобода. И ако някой влезе в твоята къща, той не е влезъл с добро, или да те обере, или да те убие. Ти трябва да се защитиш. Това е добре. Но защо трябва да има оръжия, които се използват в армията?", разсъждава Гаспаров за правото да се притежава лично оръжие.
Ама много семпъл тоя журналист, бе. Явно е попил манталитета на реднеците при престоят си в Съединените щати. Това е добро – това не е добро. Между добрия човек с оръжие и лошия човек с оръжие, кой ще надделее. Във всички случаи лошият, защото няма да се поколебае да го използва. Ако и двамата нямат оръжие, шансове има и добрият – да приказва, да убеди.
А такова влизане по къщите го има и у нас. То е явление на неокапиталистическа България.
Лично оръжие притежават и кубинците, но не се стрелят едни други. Кубинците притежават оръжието, защото постоянно са заплашени от инвазия от страна на Съединените щати.
Последните никой не ги заплашва. Те са заплаха за самите себе си.
И нещо отвратително любопитно – на годишното парти на производителите на оръжие нямало да се допускат да присъстват хора с огнестрелно оръжие, хладно оръжие, включително джобно ножче и дори със стик за селфи, казва журналистът.
Двете предавания направо са прахосали парите на данъкоплатците, с нищо не се отразяват тези второстепенни частни събития върху битието на българина, но са осигурили някому хонорар и може би разходка до Лондон.
Естествено и непринудено се умилих от филма в "100% будни" за първата трансплантация на сърце в България  и даже първа в социалистическия лагер през 1986 година на 11 годишния Иван от Кърджали. Операцията е извършена под ръководството на доктор Александър Чирков на 14 май 1986 година. Трансплантацията е успешна и организмът на детето приема дарения орган.

https://www.youtube.com/watch?v=gRnhrk9gWbk
https://bnt.bg/news/za-orazhieto-zhertvite-i-politikata-sled-porednata-strelba-v-sasht-306579news.html
https://bnt.bg/news/transplantaciite-v-balgariya-problemi-i-resheniya-306515news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав!
10.06.2022 12:03
Добре е, че следиш някои медийни предавания... Аз нямам такива специални интереси... Каквото чуя между другите си занимания...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
10.06.2022 12:39
Жена ми повече гледа телевизия и после ми донася за разни интересни неща, за които пиша.
цитирай
3. born - Кат ги гледам на приложеното фото тия женоря- ентелектоалки
10.06.2022 16:44
най- т'ва което ми харесва е, че са бая заоблени (както би се изразил компетентно и доста сдържано експертът от аналния център "Gomnowoz").
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
10.06.2022 18:06
Свети,
Бае Коста наскоро коментира изключително компетентно постингът ми за насирането на Българската национална телевизия при отразяването на юбилея на Бети 2.
цитирай
5. born - Каквото и да се направи по отношение ...
10.06.2022 19:57
Каквото и да се направи по отношение опитите за превъзпитание, афинитетът на Гомновоза към аналните субстанции си е непреодолим, явно генетично заложен и е поантата на мераците и въжделенията му !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
10.06.2022 20:05
Както се казва, "роден за работата си", "къпе се в работата си" и прочие приятни за бае Коста удоволствия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5886852
Постинги: 2836
Коментари: 26128
Гласове: 34426
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930