Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2022 07:01 - © Истините и глупостите на един политически труп
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1861 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 08.06.2022 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.06.2022г.
     "В крайна сметка те така или иначе ще пропилеят и откраднат тези пари [от плана за възстановяване на Полша]. Без върховенство на закона няма смисъл да се пилеят милиарди евро", предупредил Лех Валенса в интервю за
Interia.pl.
image

А ние защо си нямаме български Лех Валенса? Защото няма необходимост и обществото не го е родило. Защото у нас няма разхищаване и кражба на обществени средства, затова.
Бившият президент на Полша и още по бивш такъв на профсъюза "Солидарност" разнебитил и Евроколхоза : "Ако Европейската комисия се съгласи с Националния план за възстановяване [на Полша], това ще бъде провал. Съюзът, вместо да прави компромис с Полша, трябва да се разпадне и няколко минути по–късно да създаде нова общност, базирана на Германия и Франция, но без Полша и Унгария. Но отново не ме послушаха и това е проста идея : ако искаме да се присъединим към новия съюз, извън правата, ще трябва да поемем и задължения. И ги настройте така, че да не се повтарят лудориите, които се случват днес".
"Звучите така, сякаш всичко постигнато след 4 юни (на тази дата в Полша се провеждат избори, които "Солидарност" печели) 1989 година е пропиляно", пита го интервюерът.
А той се радва : "Няма съветски войски, няма Варшавски договор".
Това ли му е бил проблемът на "великия" Валенса тогава?
"Наистина вярвах, че ще се кача на трамвая на "демокрацията" и ще сляза на спирка "свобода" – вече с новия парламент, в новата Полша", връща се към победната дата демократът.
И констатира следния резултат : "Вместо за държавата, ние се погрижихме за себе си. Затова трябваше да се кандидатирам за президент, макар че не исках. Направих някои неща, но не всичко". Това е капитализмът, драги Лех! Всеки да се грижи за себе си, за сметка на другия.
А иначе демократът днес смята "Първо, щях да им взема парите, щях да взема всичко, за да изплатя договореното". На демократичните политици естествено.
"Това, което не ми харесва най-много, е фактът, че Полша губи милиарди заради няколко несериозни политици. След победата на истинската демокрация предлагам да им отнемат имуществото, за да могат да изплатят дълговете, които ни дължат".
В съзвучие с буржоазния си манталитет естествено не споменава конкретни имена.
И кога ще настъпи "победата на истинската демокрация"? Не победи ли през 1989 година? Или настоящата демокрация не е истинска? След буржоазната демокрация на ход е социалистическата демокрация. За това ли говори дисидентът?
Буржоазните глави съвсем са се объркали. Затова говорят и вършат глупости.
Като настоящий шляхтич и Лех Валенса се смята задължен да настави акъла на руснаците :
"Друго нещо е Русия. Основната цел беше да разбият СССР и да изведат войските му от нашите земи, но в дългосрочен план беше необходимо Русия да се върне на правилния път. Променете нейната политическа система. При такъв размер на страната един човек не може да решава всичко за ядрена война, защото тя е заплаха за света. Можеше да се направи за добро, като се покаже на руснаците, че така ще живеят по-добре, или със сила, като се възползват от националните и етническите разделения, за да разчленят Русия. Но дори сега е трудно да се говори за това, защото е твърде опасно".
Така, така! Да разчленят Русия. И Полша да отхапе парче от Украйна.
Очаквал заплаха от Русия полезният идиот : "Разбира се, очаквах заплаха от Русия. Тези хора живеят в лоша система, която без естествени или принудителни промени ги тласка към политиката на експанзия. Ако някой е начело на държавата 20 години, той задължително ще изгради система, която ще защитава дори с цената на война. На руснаците трябваше да им се каже от детската градина, че хора като Владимир Путин умират в Донбас или Сирия. Ако разберат това, ще ни благодарят по-късно", разсъждава за политическата система на Руската федерация електрошлосерът.
А това, "ги тласка към политиката на експанзия", направо кърти мифки. От историята знаем кой започва войните (експанзиите), и кой и как ги приключва. Ех, Валенса, Валенса! Защо не си остана електрошлосер? Да беше приключил с политиката след като не беше преизбран втори мандат за президент и да не говориш глупости на стари години.
Даже фантасмагорично чертае и перспективите на света. Без Русия естествено.
"Когато се справим с това [с разглобяването на Руската федерация], трябва да отидем в Китай. И тук аз призовах : нека изградим Съединени европейски щати, нека се обединим със САЩ и да поканим Пекин на масата за преговори. Нека им кажем : "Без вас няма глобализация, но ако не си сътрудничим, всички ще се избием". И ние, и те ще трябва да се оттеглим. Това планирах преди 30 години, но кой е слушал Валенса? Колко още кръв в света ще кървим, преди да разберем това?".
Защо ще се избиете, бе Лех? Защото сте капиталисти, ли? Ех, ако те бяха слушали!
Валенса знае тайната на технологията за успешни преговори с диктатора Путин :
"Трябваше да се разговаря с Путин по различен начин от самото начало. Седнете и му кажете : "Пич. Имаш ракети, но знаеш ли ние какво имаме? Ние просто не искаме да те застреляме. Не искаме да те разрушаваме, ние просто искаме да те изградим. Искаме мир. Не ни карайте да използваме способностите си. Защото ако го направим, няма да оцелееш, човече. Не вярваш? Тогава виж нашите оръжия. Така трябва да говорите с президента на Русия, а не с някаква дипломация", бълнува наяве полякът.

 https://tygodnik.interia.pl/marcin-makowski-rozmowy/news-walesa-bomby-byly-podlozone-w-89-komuna-planowala-zamachy-na,nId,6069286




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Едно време полските шляхтичи са ...
08.06.2022 08:31
Едно време полските шляхтичи са пили вино от бокали по-големи от главите им.
Сегашните и това не могат.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.06.2022 09:55
Поляците винаги съм свързвал с нещо нечестно, извън закона
На времето, защото много плачеха, им разрешаваха да пътуват свободно в Турция
Идваха в България и обменяха свободно рубли- по 30 по закон, за долари Но намираха начини да обменят десетки хиляди Законът беше такъв, че насърчаваше подобна обмяна
Връщаха се със стока отТурция и директно към Русия- за рубли Сигурно десет пъти повече от обменените тук
И този цикъл беше непрекъснат
Направо ми се повдигаше, като ги гледах Трябва да си животно, да не разбираш откъде идват парите ти?
И искат да бъдат обичани и съжалявани такива?!
Как може един руснак например, да ги обичая?

хубав ден
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
08.06.2022 10:16
Изродили са се.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
08.06.2022 10:17
Абе, нали българин и поляк откраднаха трупа на Чарли Чаплин за откуп.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
08.06.2022 13:48
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
10:17
Абе, нали българин и поляк откраднаха трупа на Чарли Чаплин за откуп.
цитирай

Да, на тази база можем да минем и за авери с тях!?
А с окрайнининците ,кое ни обединява?Ако бяхме като тях, отдавна да сме изгонили крадците от Беломорието!
Както те руснаците- от Донбас!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
08.06.2022 15:41
Да, бе!
цитирай
7. mt46 - ...
08.06.2022 23:40
"... победата на истинската демокрация" ? Това звучи като победата на комунизма...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
08.06.2022 23:57
Толкова са объркани горките буржоа.
цитирай
9. kvg55 - Благодарности!
10.06.2022 10:55
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752890
Постинги: 2808
Коментари: 25794
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031