Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2022 20:01 - © Технология на създаването на "полезни идиоти"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1892 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 06.06.2022 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.06.2022г.

     Полезните идиоти са създадени естествено от природата и обществото. Съединените щати са измислили технология за изкуственото им фабрикуване. Да видим основните етапи :
Първи етап – "Проникване" (Пенетрация) – В страната на бъдещите "полезни идиоти" масово навлизат US–Американски неправителствени организации (НПО), медии, фондации, различни програми и започват пълзяща окупация на местното информационно пространство. Медиите вече престават да бъдат "четвъртата власт", те се превръщат в "първа и единствена власт" в набелязаните за "полезни идиоти" държави.
Ако законодателната, изпълнителната и съдебната власт не са се развили по никакъв начин, а по същество са пасивни, тогава медиите като клон на властта се развиват бързо, развивайки все повече и повече нови средства за манипулиране на общественото мнение. Сега техните възможности са такива, че медиите могат лесно да сменят представителите на всеки клон на властта, достатъчно е да проведат широка информационна PR кампания.
Няма значение кой там "печата парите", при тях могат да дойдат и "психоб(д)есни активисти" (режисирани от медиите) и да им отнесат "златните франзели".
Втори етап – "Укротяване на капиталистите" – Всички местни олигарси се хващат за вимето, като им показват списък с техните сметки и активи в чужбина, като някои от тях се блокират показателно по закона "Магнитски". Показват им видеоклипове на техните деца и членове на семейството, как се забавляват в чужбина, внушавайки им, колко уязвими са те и че всеки момент може да им се случи най–лошото. След това местните олигарси стават копринени и послушни, готови да дарят част от капитала си за поддържане и запазване на окупацията, за да не отнемат всичкото им богатство и да не пипат семейството.
Трети етап – "Смяна на елита" – Започва смяната на националните лидери с добре платени "полезни идиоти". Национално ориентираните лидери се дискредитират, а контролираните от чужбина предатели напредват. Тоест с помощта на медиите националният елит всъщност се сменя от предатели. Такива удобни, "ръкостискащи" национални предатели.
Интересен аспект на механизма е, че предателите се маскират като "национално отговорни патриоти" като част от "тактиката за използване на полезни идиоти". Маските на "борци срещу корупцията", "демократи" и "либерали" са захвърлени, те са остарели.
В изостанала страна като България "борците срещу корупцията" все още се пласират.
"Национализъм", "Нацизъм", "Неонацизъм" – това са новите двигатели на глобализма.
Освен това има пълна "подмяна на съдържанието на шаблона", така наречените "националисти" "лаят" срещу враждебни президенти и корпорации, налагат us–американско управление в страната; дават ключови постове на чужденци, продават най-ценните активи на безценица на чужди фирми, армията и специалните служби се пренасочват към чужденци. Има разпродажба на Родината, предателство на националните интереси сред оглушителните викове "Украйна – над всичко!", "Zeby Polska byla Polska", " Литва – за литовците ".
Четвърти етап – "Зомбиране на населението с несъществуваща външна заплаха и зависимост" – Започва грандиозна по своята интензивност и безпринципна непрекъсната информационна кампания.
"Държавата–мишена", която се планира да бъде атакувана от "полезните идиоти" и лично нейният лидер, е обвинявана в най-страшните грехове, в най-нелепите зверства : "държавата– цел", нейният народ, нейният лидер заплашват по всякакъв начин "страната на бъдещите полезни идиоти"; колкото повече агресия, колкото повече междуетническа омраза, толкова по-добре; Единственият "социален лифт" в страната е неонацизмът, обществената омраза към "набелязаната жертва" и демонстрация на "кучешката преданост" към Съединените щати.
Всички останали заплахи стават "неважни" и дори отпадат. Корупция, предателство, външна администрация, износ на капитали и богатства, продажба на страната, елиминиране на службите за национална сигурност, окупация на всички сфери на властта, премахване на здравеопазването, терорът върху несъгласните – всичко това не е проблеми, освен тази неясна, но ужасяваща заплаха от съседната държава и лично нейния лидер.
У нас Харвардци дори свързват корупцията у нас със страната – "заплаха" за националната сигурност.
Фактите не са важни, важни са само емоциите, само силните емоции на страх и омраза към "Набелязаната държава", разпространявани от медиите : "Германия обвини Русия, че използва глада като оръжие във войната", "Предстои световен глад : Русия забранява износа на зърно", "Путин иска да предизвика масов глад през 2022 година", "Световните лидери срещу Русия : Убийствата в Буча са умишлено клане", "Прихванати радиосъобщения доказват руските зверства в Буча".
Поддаващите се на зомбиране ще се подчиняват послушно на медиите. Страдание – ще страдат, страх – ще се страхуват, омраза – и ще мразят, радост – и ще се радват.
Понеже нашите телевизии ни представят войната на битово ниво, и ние съпреживяваме чувствата и емоциите на редовите украинци. Но нещо взехме да не споделяме желанието им курортът им у нас да продължи.
Медиите работят директно с второто ниво от йерархията на потребностите на Маслоу – "Сигурност : подслон, безопасност, обезпеченост" 
image

Населението на страната на бъдещите "полезни идиоти" за управление губи чувство за сигурност и се потапя в дългосрочно стресово състояние и "внушена им безпомощност".
Пети етап – "Съсипване на икономиката" – Работи се директно с първото ниво от йерархията на потребностите в "Пирамидата на Маслоу" – "Физиологични нужди : храна, вода, сън, здраве". Съзнателно се създава ситуация, при която се намалява потреблението на населението. Последователно унищожаване на икономиката, оправдано с "необходимостта да се накаже нарочената държава". Различни видове санкции, които забраняват на икономиката на "Държавата на полезните идиоти" да взаимодейства с "Наказаната държава", дори при липса на конфликт между тях, например "от солидарност с някого".
Целта на мероприятието : Човек, който има стабилен, добре уреден живот, добре платена работа, не е никак предразположен да стане "полезен идиот" и още повече да рискува живота си във война със съседна огромна държава, която има ядрени оръжия. А ако няма постоянна работа, той е беден и животът му е безнадежден. Тогава такъв човек лесно ще се съгласи да се присъедини към спонсорираните и обучени от САЩ въоръжени сили – "почтено и платено".
А за "тактиката на използване на полезни идиоти" трябват много такива хора (милиони). Това означава, че значителна чест от населението трябва не само да бъде зомбирана, но и доведена до бедност, разруха и загуба на работа.
Шести етап – "Подготовка за война" – Напомпване на "държавата на полезните идиоти" с различни оръжия и обучение на армията.
Седми етап – "Война" – Пряк военен сблъсък между "Държавата на полезните идиоти" и "Държавата–мишена". Неизбежно е, наситеното с нацизъм и омраза население към хората от "Държавата–мишена" ще започне да убива населението на тази държава и хората, подкрепящи тази държава. С пълната информационна и морална подкрепа на Съединените щати.
Украйна я вкараха във война. Сега наред са Полша и Литва. Създават "полезни идиоти" и за атака срещу Китай – Тайван, Австралия, Япония, но там ще им бъде по трудно с жизнения стандарт.
Но в пирамидата на Маслоу няма етническа градация. Всички имат приблизително еднаква психика и всички искат да ядат и да са в безопасност. Следователно теоретично е възможно да се създадат "полезни идиоти" от всяка нация по отношение на основните ѝ нужди. Въпросът е само във времето, степента на разрушение на икономиката и интензивността на въздействието.
Това е правилото и като всички правила и то има изключения.
Колкото и да е странно, има една страна, която успя да се измъкне от прилагането на тази тактика. Не става въпрос за Беларус, а за Грузия.
Грузинците успяха да се измъкнат от прилагането на "тактиката за използване на полезни идиоти" по много оригинален и необичаен начин, който изисква проучване. Някак си успяха да убедят американците, че грузинците няма да са от полза при прилагането на "тактиката за използване на полезни идиоти".
Очевидно в Грузия има някаква аналитична група, която едновременно изучава тази тактика на САЩ и е успяла да разработи ефективна стратегия за противодействие. Колко време ще издържат не се знае, но е много интересно.

https://aftershock.news/?q=node/1114067




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ...
06.06.2022 21:22
Щатите действат перфектно за осъществяването на своите геополитически интереси. Обаче големите им противници /Русия, Китай/ противодействат. И не се знае кой кого...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
06.06.2022 22:35
Да разчиташ на глупави васали не бих казал, че е надеждна работа.
цитирай
3. krumbelosvet - О,
06.06.2022 22:42
Ето защо ни биха на футбол с 2:5.
Не се шегувам. Малко гледах от мача, но видях "синдрома на спящата защита", позволил на Германия да бие Бразилия на Маракана с 2:7.
Ако владеят технологията за приспиване на противника и свръх-активност на своите...
Грузия ражда гении. В градчето Гори например.
Наистина, голяма чудо е, че успяха да се отърват от идиота Саакашвили.
цитирай
4. kvg55 - До 3. krumbelosvet
06.06.2022 23:05
Изглежда грузинците са в някакъв интелектуален подем.
цитирай
5. born - Грузинците отпреди сто години имат ...
06.06.2022 23:43
Грузинците отпреди сто години имат традиции във футбола. За разлика от Царство България, после НРБ и накрая РБ.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces. Мilitary reserve expert of TTAF General Staff.
цитирай
6. kvg55 - born,
07.06.2022 07:42
Имаше навремето един Давид Кипиани, голям магьосник с топката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5817010
Постинги: 2827
Коментари: 26019
Гласове: 34343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930