Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2022 20:01 - © Преебушки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 836 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 30.05.2022 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.05.2022г.

     Мазната дърта педеруга Иван Иванов не е председател на КЕВР, но на неговото място назначиха някакъв глупак. Смотан като сайта на комисията, в който не можеш да прочетеш обявените новини, затова ползвам dir.bg и конкретно предаването "Неделя 150" на БНР.
"Така че, по–добре е да се мобилизираме всички като общество. Какво означава това за обикновения човек, включително за мене и за вас? Това означава да знаем, че сметката, която плащаме на края на деня, не се формира само от цената на електроенергията, но също така и от изконсумираното количество. Това което можем да направим сега през лятото за да се подготвим не само за този отоплителен сезон, но всички следващи, които идват, е да вземем някакви мерки, така че да намалим консумацията си", препоръча настоящият председател на КЕВР Станислав Тодоров в интервю по радиото.
И причинител на всичко това е лошият Путин, защото "Русия използва енергийните доставки към Европа като едно от основните си оръжия за оказване на международен натиск. Русия няма да се откаже да използва това оръжие за преследване на стратегическите си цели в следващите десет години", прави се на геостратег председателят Тодоров.
"Апела ми към всички нас, включително и бизнеспотребителите, да помислят, какви инвестиции могат да направят в своите предприятия, така че да станат по–ефективни. Да намалят количеството на енергията, било то електричество или топлинна енергия, която използват", мисли се за откривател на течащата вода председателят.
Ако тоя не знае, че вървя след жена си и гася осветлението в къщи си е негов пропуск.
"Българските битови потребители получават най–ниската цена на газа и най ниската цена на електричество в цяла Европа".
Да започнем с последното. Чиновникът може и да не лъже, тоест българите да ползват най–евтин ток и газ в цялото Евроколхоз. Но ние пак ще попитаме за реалната покупателна способност на работната заплата и пенсията на българина в сравнение с тези на другото население в Евроколхоза.
Трябвало "да намалим консумацията си" !? Ами слязте от служебните автомобили и пътувайте с обществения транспорт, другари! И си купете карти и билети, както правят "обикновените", за какъвто се има и председателят. Фандъчкова изнемогва с издръжката му. Ами махнете климатиците от служебните кабинети! Какво ще ме апелира мене. Ние в къщи нямаме климатик. Той накъдето отива, аз от там се връщам. Научен съм да пестя от малък. И да не хвърлям отпадъци наоколо си. И на ред други полезни за обществото неща.
Значи ние "обикновените" ще носим последствията стоене на тъмно, стоене на хладно, без телевизор, без Интернет и прочие здравословни процедури, заради алчността на световната финансова олигархия, която иска да ползва природните ресурси на Руската федерация безплатно и я принуди към Специалната военна операция в Украйна.
Към това следва да прибавим глупостта и лакейството на българските управници, за които покупката на долари, вместо на рубли и доставката на газ от Съединените щати вместо от Русия излиза по–евтино на потребителите, което се опровергава от "предвижданията" за "увеличение на цените", посочено в сайта на управлявания от интервюирания КЕВР 
image

В "Говори сега" Мая Костадинова отново дави рибата : "Знаете, ние отказахме да плащаме за синьото гориво в рубли … Гърция обаче прие условията и в момента получаваме газа си от тях", анонсира тя разговора с енергийния "експерт" Васил Начев. В хода на разговора същият издава тайната на Кирето Харвардски – името на фирмата с двата танкера ВПГ от САЩ и изръсва следния словесен бисер : "Каква договореност има между "Булгаргаз" и референтната цена, тоест каква отстъпка ще имаме в тази премия, за която споменах, също предстои да разберем и то много скоро".
Само главата на "експерт" като Начев може да види договореност между търговска компания ("Булгаргаз") и търговски термин (референтната цена).
"В днешно време да намерите газ за една седмица и то втечнен газ и къде да го разтоварите, не е нито проста, нито лесна работа и трябва да ви кажа, че това е и доза късмет имахме за да се случат тези неща", продължава да излага експертизата си Начев.
Абе, "експерта"? Не допускаш ли, че съответните чиновници в правителството на САЩ и свързаните с тях компании за търговия с газ, не са знаели за предстоящия отказ на условията предложени от "Газпром" и ситуацията, в която ще изпадне България? Нали тези чиновници ни разпоредиха да влезем в такава схема. И ни пуснаха на газовата компания за зарибяване. Какъв късмет в абсолютно контролиран процес като международната търговия на източници на енергия бълнуваш?
Що се отнася до разтоварването – още не сме го осъществили.
"Повдигаме завесата – коя е американската фирма, която спаси българския бизнес с доставки на втечнен газ" е анонсът на една от темите в предаването.
Виж ти, българският бизнес изпаднал в положението на редник Райьн да бъде спасяван. Българите винаги сме имали нужда от освободители и от спасители.

image
"Контролът на храни от Турция под контрола на МВР и ДАНС", пише на екрана.
Контрол върху контрола! Това и другарят Ленин не си го е помислял. А ние вече го осъществяване на практика. Вместо да вкарат в ред служителите (включващо и вкарване в затвора) и работата на БАБХ и подобните ѝ държавни органи, МВР, ДАНС и особено прокуратурата се разкъсват на хиляди парчета, за да могат да огреят навсякъде.
И Костадинова пусна един бисер. "Преди девет дни смененият шеф на агенцията по храните успя да прекрати договора с фирмата и се оплака, че му е предлаган подкуп", съобщи тя.
Няма такъв идиот българин, който да се оплаква, че му е предлаган подкуп!
"Прецакана ли е България за руския газ?", чета на друго място 
image
За да е по–екзактен, редакторът трябва да напише : "Преебана ли е България за руския газ?". Е, преебана е! От министър–председателят. По нареждане на Херо Мустафа.
В това се убеждаваме от "предвижданията" за "увеличение на цените" на КЕВР.

https://bnr.bg/horizont/post/101653968
https://www.dker.bg/bg/novini.html
https://bnt.bg/news/govori-sega-29052022-306649news.html
https://www.bgonair.bg/tvonline




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - ...
30.05.2022 23:04
Май сме свикнали да ни прецакват... И няма промяна...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
31.05.2022 07:39
Да се самопреебаваме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5860464
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930