Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2022 14:01 - © Да чуем и швабата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 948 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 30.05.2022 14:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.05.2022г.

     Какво каза в Давос федералният канцлер?
"Промяната работи само ако е от хората, за хората" – казал Олаф Шолц пред форума в Давос 
image

Когато системата работи добре, промяната заради самата промяна е вредна.
Ангела Меркел създаде работещи икономически системи на Германия с Руската федерация и Китай, които политическата коректност, избиваща в глупост на Шолц, съсипва.
Речта си канцлерът започнал с Covid–а, прегазил климата, където употребил понятието "green hydrogen" ("зелен водород"). Аз съм учил, че водородът е безцветен газ, ама нейсе 
image

Прилагателното "зелен" вече се прилага идиотски към какви ли не съществителни – икономика, енергия, живот, жилища, населени места.
И приключил с просперитета на човечеството : "Някои ще се опитат да ни кажат, че компромисът и диалогът са признаци на слабост", казва той. "Някои ще се опитат да противопоставят действията по климата срещу просперитета. Някои ще твърдят, че социалният прогрес пречи на икономическия растеж. И някои ще се опитат да ни разделят на космополити и редовни граждани, навсякъде и някъде, богати и бедни.
Но истината е, че напредъкът, който искаме, ще бъде възможен само ако преодолеем тези разделения", определил враговете и истината канцлерът.
Ясно е, че "Някои" са враговете на прогреса. Но е трудно да се бориш срещу безличен враг. Затова глобализмът и либерастията си нарочиха за такъв Руската федерация и Владимир Путин. И се борят с него на всички фронтове : пандемията – бойкот на антиковид ваксината "Спутник V"; климата – бойкот на руските изкопаеми въглеводороди; политиката и икономиката – "Не можем да позволим на Путин да спечели тази война", императивно поискал от здравите западнодемократични сили германецът.
"Въпрос е да се даде на Путин да разбере, че няма да има диктуван мир – Украйна няма да приеме това, нито ние", съвсем не в час се изказал той, показвайки, колко опростенчески, в съответствие с ограничения си буржоазен мироглед възприема Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция, обезпаразитяване на Украйна и дедоларизация на световната икономика.
Продължавайки по темата за сътрудничеството, Шолц призова за нова интерпретация на идеята за прогрес. "Вчерашните идеи за напредък могат да се превърнат в днешни и утрешни проблеми. Това, от което се нуждаем, е по-добър напредък, напредък, който не се измерва в краткосрочните си резултати, но също така фактори в дългосрочните последствия и странични ефекти", казал безсмислица някаква германецът, опитвайки се да разсъждава за "дългосрочните последствия".
Буржоазният Запад не успя да осъзнае и предвиди видимите с просто око последствия от гламавото си отношение и поведение към Руската федерация, високомерно не обърна внимание на думите и последвалите предупреждения на Владимир Владимирович и сега се гърчи в екзистенциални душевни страдания как да постъпи – хем да угоди на Съединените щати, хем да запази що–годе жизнения си стандарт.
"Не трябва да допускаме технологичните иновации и растежа да бъдат отделени от социалния прогрес. Само общество на взаимно уважение ще остане обединено през предстоящите епохални промени", климнал към социализма християндемократът.

https://www.weforum.org/agenda/2022/01/olaf-scholz-germany-chancellor-davos-agenda-2022/




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin1968 - Прилагателното "зелен&q...
30.05.2022 19:05
Прилагателното "зелен" е най-подходящо когато говорим за кратуни.
цитирай
2. kvg55 - До 1. merlin1968
30.05.2022 19:46
Да! Прав си!
За евроатлантически кратуни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5884475
Постинги: 2836
Коментари: 26124
Гласове: 34425
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930