Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2022 13:01 - © Прегръдката на анакондата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1872 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 30.05.2022 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.05.2022г.

     Първите три месеца от началото на Специалната военна операция за демилитаризация и денацификация на Руската федерация в Украйна ясно показват, че целта на операцията не е била и не е поражението на сегашното правителство в Киев, оглавявано от Владимир Зеленски, както и вътрешно– и външнополитически сили зад това правителство. В противен случай събитията щяха да се развиват по съвсем различен сценарий. Много по-близо до същността са думите на министъра на външните работи на Руската федерация, че целта на руската спецоперация е да се сложи край на господството на САЩ в света. И тук е необходимо да се вземе предвид един тънък момент : ръководителят на руската външна политика не говори за курса на САЩ за господство в света, а за курса за господство на САЩ в света, което далеч не е едно и също нещо, тъй като предметът на този курс не е идентичен със Съединените щати.
Курсът за господство на САЩ в света се осъществява от целокупния Запад, не само от тях.
Това е важно на първо място, защото ясно излага всички акценти и приоритети на руската политика, всички точки над "i" – Руската федерация, като започна специалната операция, се противопостави на курса към глобалното лидерство на Съединените щати и всички, които го очертаваха, проправяха и гонеха, независимо от тяхната политическа, етноконфесионална и каквато и да е друга принадлежност. Така начертаната "фронтова линия" дава точни критерии за разделяне на база "приятели" / "врагове", позволява ви да разграничите враговете от съюзниците както в потенциален, така и в реален, ситуационен аспект. Значението на тези думи на Лавров е съвсем съпоставимо с добре познатите думи на Сталин от неговата заповед № 55 от 23 февруари 1942 година : "Хитлеровци идват и си отиват, но германският народ, но германската държава остават". Нещо повече, този сигнал, изпратен от Москва – отново, съдейки по развитието на събитията – беше приет и разбран в целия свят.
Тук са необходими две забележки. Първата забележка е за съюзниците. Добре познатите думи на Александър III : "Русия има само двама съюзника : своята армия и нейния флот" сега придобиха особена популярност. Причините за това са ясни : в настоящия конфликт с Украйна като преден пост на колективния Запад, страната получи твърда подкрепа само от Беларус; останалият свят или се присъедини към хора на тези, които искат да отменят, или унищожат Русия или са избрали позиция на неутралитет, макар и "приятелска". Но от гледна точка на теорията на системните конфликти, съюзниците – дори слабите и ненадеждни – обикновено са желани и необходими, тъй като влизат във вашата система, укрепвайки и засилвайки я. Разбира се, има изключения, които само потвърждават това общо правило.
Втората забележка е за глобализма. Широко разпространено е схващането, че колективният Запад, воден от Съединените щати, е основният субект на глобалисткия проект, който във връзка с настоящия украински конфликт демонстрира своето неумолимо единство в това си качество. В известен смисъл това е вярно. Но това значение далеч не е абсолютно. И ето защо. Днес малко хора си спомнят, че в края на 80–те и началото на 90–те години на миналия век терминът "мондиализъм" беше широко използван на Запад, а "глобализмът" се възприемаше в по–голяма степен като негов синоним. Но до началото на 21–ви век ситуацията се промени и "глобализмът" излезе на преден план, а "мондиализмът" започна да се използва все по-малко и след това на практика изпадна от употреба. Това се случи, защото в рамките на "мондиализма" се предполагаше мрежова структура на световния ред, а в рамките на "глобализма" тя беше йерархична, с център в САЩ, която беше приложена на практика след разстрела на Дома на съветите в Москва, бомбардировките на Югославия и "събитията от 11 септември". Тоест в крайна сметка "мондиалистите" загубиха от "глобалистите". А сегашният колективен Запад е симбиоза на победили и загубили. Несъмнено унифициран, но далеч от завършен. Да, целите са много различни.
И Руската федерация е длъжна да използва този момент, за да постигне целите си и да напредне в интересите си. Което всъщност беше обявено от Сергей Лавров и вече се случва буквално пред очите ни. При задържана война ("война на изтощение"), част от която са действията на Русия под флага на специална операция, изходът не се определя от общия обем на икономиката – според този показател предимството на колектива Запад е наистина неоспорим, дори и с отстъпка за високата виртуалност на активите им и частичната им принадлежност към "Велика Русия". Не, резултатът се определя от съотношението на "свободните активи", които могат да бъдат включени в хода на конфликта, и тук Русия вече има предимство (поне до края на тази година и с участието на Китай, за много по-дълъг период). И подобно разположение работи само за изтощаване и разцепване на колективния Запад, включително по линията на "шева", свързващ глобалистите с мондиалистите.
Сигналите, че единният антируски фронт на "алианса на демокрациите" не може да издържи на претоварване и се разпада, вече се умножават експоненциално. Проблемите с енергийните ресурси (газ, нефт, уран) са свързани с проблеми с храната (на първо място зърното) и торовете. Има трудности с доставката на оръжие и боеприпаси за Украйна.
В това отношение най-интересните и най-важни от всички са промените, които се случват в самите Съединени щати. И това, на първо място, е рекордно увеличение на цените на фона на спада на БВП, което продължава вече четвърти месец, както и физически недостиг на стоки и услуги, отново с рекордно отрицателно салдо и на двете – търговията и платежния баланс, тоест класическата стагфлация, която американските власти просто се страхуват да нарекат поименно и се опитват да представят като "плащане на цената", която е необходима за "победата на Украйна и поражението на Путин". Но тъй като нито едното, нито другото в обозримо бъдеще, както се казва, дори не мирише (а Русия по време на специалната операция вече ясно, макар и далеч не напълно, демонстрира нивото на своите военно-технически възможности), подобни опити водят до значителни промени в политическия пейзаж на Съединените щати. Те са както външни, повърхностни, видими, така и по-дълбоки, структурни, скрити. Тоест, това не е само спад в рейтинга на Байдън, неговата администрация и Демократическата партия като цяло, не само съответно увеличение на популярността на републиканците като цяло и тръмпистите в "партията на слоновете" в навечерието на Междинните избори през 2022 година – това е преди всичко двупартийно оттичане на реална подкрепа за войната до последния украинец и превръщането на тази подкрепа във финансова операция, насочена към обогатяване на "дълбоката държава", точно както беше с Covid –19 и дори по-рано с "програми за количествено облекчаване". Русия иска да гарантира сигурността и привлича огън върху себе си – в Америка искат преди всичко да правят повече пари от това.
Ако погледнете структурата на "програмата за помощ за Украйна" на стойност 40 милиарда долара, подписана от Джо Байдън, на практика няма съмнение, че вече обявените 3 трилиона долара по "новия ленд–лийз" ще бъдат намалени по подобен начин. С реална финансово-икономическа и военнополитическа ефективност, стремяща се към нула US–Америка всъщност се самопоглъща, вместо да воюва с Руската федерация. Американската "анаконда" всъщност се превърна в митичен "уроборос", не толкова стискащ набелязаната жертва (в случая Русия), колкото поглъщайки собствената си опашка. Пожелаваме ѝ успех в това вълнуващо начинание. И да продължава.
image

Как Съединените щати противопостоят на Руската федерация в съответствие със стратегията на анакондата 

Александър Маслов

https://zavtra.ru/blogs/vojne_s_rossiej_amerika_predpochla_pozhiranie_samoj_sebya

Планът "Анаконда" – Планът "Анаконда" е заимстван от американския генерал–юнионист Уинфилд Скот в ранните етапи на Гражданската война в САЩ (1861–1865 година).
image
Планът "Анаконда" на американскя генерал–юнионист Уинфилд Скот

Съвременният му вариант предвижда обграждането на РФ със западни военни бази, американски и на НАТО. Това се прави на териториите на държави бивши членки на СССР. Предвижда се по този начин Русия да бъде обкръжена отвън и задушена отвътре чрез марионетно западно правителство. Както се разбира обкръжаването не е само с военни средства, но и с хибридни – изтриване на историческата памет, с икономически, културни и медицински средства.

Разработен е от идеолозите на света Кисинджър и Бжежински, приведен в действие от Сорос и Клинтъните. Възниква след предаването на СССР от Михаил Горбачов и е продължение на стратегията на Запада от Студената война 
image

https://www.alarmanews.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-2/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. panazea - Нямат сили за изпълнение на плана си !
29.05.2022 13:51
Видя се в Сирия и Афганистан.
Едно е да искаш , друго е да можеш , а трето е да го направиш!
За анакондата има много хубав филм ! Реалистичен.
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
29.05.2022 14:45
Да! Права си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5723014
Постинги: 2799
Коментари: 25701
Гласове: 34092
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031