Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2022 07:01 - © С аутодафетата великолепни …
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1439 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 28.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.05.2022г.

image
     Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс решила да се изгаври с Руската федерация, но миризливо се оплескала. В своя Telegram канал британският дипломат публикува снимка с горящи на клада книги. Учебникът "История на Украйна", издаден на руски език, е поразителен на снимката. Според «Украина.ру» Мелинда Симънс е убедена, че руските войници са изгорили книгите. Това следва от надписа, който тя е поставила над снимката : "Изгарянето на книги за историята на Украйна не е денацификация. Обратно. #Руска агресия" 
image

Украинските журналисти веднага подели "новината", без да се замислят защо Русия гори книги на руски език и дори Ярослав Хашек.
"Британският посланик сравни изгарянето от руснаците на книги за украинската история с нацизма"
image
Руските окупатори не се спират пред зверствата, извършени в Украйна, един от компонентите на "Руския свят" е демонстративното изгаряне на учебници по история на Украйна. Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс сподели тази снимка на страницата си в Twitter. Тя не можеше да пренебрегне подобен акт на варварство, сравнявайки действията на рашистите с истинския нацизъм на хитлеристка Германия", написал към снимката
image
украинският «Факти».
image

Британският посланик в Украйна Мелинда Симънс се чуди защо руснаците горят собствените си книги. А Ярослав Хашек защо? 

Живеещият в Литва известен блогър Анатолий Шарий
image
проследил произхода на фотографията от публикуването ѝ през 2010 година от украински активисти и то във фотошопа. Оттогава същата снимка периодично се използва от украинските медии като илюстрация към различни фалшификати.

Шарий установява, че през 2014 година в украинския националистически сайт Цензор.НЕТ е публикувана снимка с горящи книги
image
, като я представят за свежа снимка от митинг на противници на Киевския майдан. "Факелни шествия. Изгаряне на книги. Дори Ярослав Хашек не угоди с нещо. Ами учебника по физика? Физиката за какво? ", коментира украинското издание снимката, която била публикувана като "дискредитация" на акцията, организирана от Комунистическата партия на Украйна.

След 9 години, през 2019 година, тази снимка отново бива обляна с "божията светлина" от украински журналисти. Този път тя става полезна, за да илюстрира действието на властите в Калининград, които публично "изгориха" книги на площада по време на честването на Деня на града, както тогава съобщават украинските средства за информация.
А то през цялото време работата била "крадецът вика дръжте крадеца" – "Количеството руска и съветска литература, която ще бъде конфискувана от украинските библиотеки, може да достигне 100 милиона екземпляра. Това съобщи директорът на Украинския институт за книгата Александра Ковал", докладва украинският Chytomo.com 
image

"Що се отнася до такива любимци на нашите библиотекари и някои читатели на Пушкин и Достоевски, трябва да се каже, че тези двама автори положиха основите на "руската мярка" и месианството. Изпълнени с тези разкази от детството си, хората вярват, че мисията на руския народ не е да се занимава с живота си и страната си, а да "спасява" света против волята си. Това всъщност е много вредна литература, която наистина може да повлияе на възгледите на хората. Затова личното ми мнение е, че тези книги също трябва да бъдат премахнати от обществените и училищните библиотеки. Вероятно трябва да останат в университетски и изследователски библиотеки, за да се изучават от поколенията корените на злото и тоталитаризма", казва Ковал 
image

Ако не света, то досега Русия спасява Европа поне два пъти. А сега е на път наистина да спаси и света от плесента на глобализма и либерастията.
image

Аутодафе на "корените на злото" в Незалежната 

От руската класика на първо място на "оттегляне" подлежат произведенията на литературния критик Висарион Белински поради ниската му оценка на украинската литература ("… нашите малоруски писатели и поети винаги пишат истории от обикновения ежедневен живот и ни запознават само с Маруся, Одарка, Прокипи, Кандзюбс, Стецкас и други подобни личности … ") и романите на Михаил Булгаков "Бялата гвардия" и "Дните на Турбини" за карикатурно изобразяване на властта на атаман Симон Петлюра в Киев.
image

В очакване на екзекуцията 
image

Сборище на злото 

https://bloknot.ru/v-mire/russkie-zhgut-knigi-posol-britanii-na-ukraine-prokololas-na-fejke-933150.html
https://fakty.com.ua/ua/ukraine/20220522-posol-brytaniyi-porivnyala-spalennya-rosiyanamy-knyg-z-istoriyi-ukrayiny-z-naczyzmom/#
https://chytomo.com/v-ukrainskykh-bibliotekakh-ponad-100-mln-prymirnykiv-rosijskoi-j-radianskoi-literatury-koval/
https://www.fondsk.ru/news/2022/05/25/ukraina-szhigaet-knigi-56271.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Има интересен момент за класиците в украинската литература
28.05.2022 08:07
До един са публикували на руски основните си произведения. Включително и Шевченко.
На украински/ или малоруски тогава/ той само е рисувал:)-по малко се знае , че той е бил не лош художник и при това добре се е продавал.Писали са на руски защото аудиторията е била значително по голяма-Малорусия по време на царизма е доста по малка и по територия и население. Украинските автори започват да се превеждан от руски по време на Съветите. Много щедри дотации в областта на Културата УССР получава по времето на Хрушчов и Брежнев. И сега се получава парадокс Ще се изземват книги на руски език от библиотеките. Тоест езикът на който са писали най-известните автори с малоруско потекло. Впрочем те и са квалифицирвани и изучавани доскоро в раздела Руска и Съветска литература по света.

ПП Колкото до посланика на "бритите" На Острова изглежда имат специален кастинг за ръководни кадри
Като се почне от премиера им, мине през външния министър , а ето сега за пример е и посланикът им...
Липсата на обща култура в ниските слоеве на британците е известно-стига да отидеш по нашето черноморие през ваканцията. Прави впечатление, че вече и представители на властовия ешалон нямат достатъчно познания и бавно мислят. Пък и там ли само-Погледни кой управлява Щатите. Байдън си беше дементен още в предизборната кампания и това се знае от всички. Възможно е на Капитала, точно такива хора да са нужни!?
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
28.05.2022 08:09
Руските войници горят книги на Ярослав Хашек, защото храбрият войник Швейк е прототип, знае се на кого
От милосърдие, да не горят него, както онези нещастни хора в дома на културата в Одеса!
Зад чието изгаряне стои той!
цитирай
3. kvg55 - До 1. vencivaleri1951
28.05.2022 11:13
Деградация – раждане, развитие и отмиране – обективен природен закон. Буржоазното общество няма как да е изключение.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
28.05.2022 11:16
Укронацитата направо започнаха с хора. В Германия са били по меки – за начало само погроми и аутодафета.
цитирай
5. mt46 - ===
28.05.2022 11:22
Така въз-действа лъжливата пропаганда...
цитирай
6. zaw12929 - АНГЛОИДИОТСКИЕ ДЕЙСТВИЯ ХЕ СА САМО ...
28.05.2022 11:32
АНГЛОИДИОТСКИЕ ДЕЙСТВИЯ ХЕ СА САМО ЗА СМЯХ, А И ЗА УКОР!
цитирай
7. kvg55 - До 5. mt46
28.05.2022 11:56
Какви идиоти управляват света?
цитирай
8. kvg55 - До 6. zaw12929
28.05.2022 11:58
За бой, за бой!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756647
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031