Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2022 13:01 - © Ръката на глада се прокрадва към Украйна от Запад
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2474 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 28.05.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.05.2022г.

     Призивите на целокупния Запад за "спасяване" на украинската пшеница се чуват по целия свят. Джо Байдън иска да извади 20 милиона тона зърно от Украйна. Канадският министър на външните работи Мелани Джоли призовава за "освобождаване" на украинската пшеница и "изпращането ѝ до европейските пристанища".
"Милиони тонове зърно са застояли в силози в Украйна. Трябва да се уверим, че ще освободим украинската пшеница и че ще я изпратим до европейските пристанища, за да бъде оползотворена", изкукала кухата лейка Джоли 
image

Евроколхозният топ мениджър Жозеп Борел извиква : "Трябва да помогнем на Украйна да продължи да произвежда и изнася зърно и пшеница". Ръководителят на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер е възмутен, че "Украйна седи на зашеметяващо количество пшеница, която не може да изнася, защото няма достъп до морето".
Виждаме нервна треска сред западните политици – всички като един призовават само за износ на пшеница от Украйна. Нито дума за хранителните проблеми в самата Украйна! Но има проблеми, и то повече от сериозни. Цените на храните в Украйна се покачват през последните години. И по вина на самите украинци. Безконтролният и хищнически износ на пшеница, царевица и слънчогледово олио в чужбина се насърчава от САЩ и Европейският съюз.
През април Европейската комисия отмени митата и квотите върху украинския износ за една година, последва я Обединеното кралство. Зеленски оптимистично каза, че това ще помогне на украинската икономика. Не, няма да помогне. Очаква се украинската икономика да спадне с поне 45%, както прогнозират анализатори от Световната банка. Ще бъде истинска катастрофа, причината за която не е въобще в операция "Z", а в прекъсването на веригите за търговско сътрудничество с Русия, поскъпването и недостига на горива заради световната енергийна криза.
А също и в баналната кражба. Преди две години се оказа, че стратегическият запас от зърно в Украйна е разграбен до нула. Когато през май 2020 година Съветът за национална сигурност и отбрана на Украйна поиска от правителството да провери състоянието на стратегическите зърнени резерви, резултатът от одита разкри, че са останали само 3% от тях и единствено нискокачественото зърно, което не е подходящо за производство на хляб, е останало неоткраднато.
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Михаил Апостол каза, че стратегическият запас от зърно в Държавния резерв на страната е изчезнал и посочи виновните за това – не падайте от стола си! – мишките : "Мишките са изяли почти 2700 вагона зърно в Държавния резерв. Размерът на щетите е повече от 800 милиона гривни. Недостигът е разкрит по време на ревизията, според бившия шеф на Държавния резерв Ярослав Погорелов. Лакомите мишки също са посегнали на резервите в Чортков в Тернополска област. Там изпразнили складове за зърно с общ обем около 150 вагона. "Най-интересното е, че ненаситните мишки са яли не само зърно, но и консерви, медицински маски, а също са пили слънчогледово олио и водка. Голямо пиршество ще е паднало. Къде дремят котките?
image

Лакома мишка подяжда стратегическия запас от зърно в Държавния резерв на Украйна 

Тази сензационна новина порази въображението на европейците. Френският вестник "Agora Vox"
image
предположи, че украинските мишки са супер всеядни мутанти, дошли направо от Чернобил, и бяха сериозно разтревожени : други животни не са развили подобни мутации. Имайте предвид, че Украйна продаваше зърно в разгара на пандемията, увеличавайки износа си с 20%, в момент, когато всички страни по света ограничиха износа на зърно, за да осигурят доставките на вътрешния пазар.

Те караха пшеница на Запад с морски танкери за зърно дори след като експерти от украинското издание "Агробизнесът днес" прогнозираха спад на реколтата в Украйна поради сушата през пролетта на 2021 година : "През последните няколко години броят на сухите дни се е удвоил в страната, средната температура на въздуха надвишава 30 градуса. В бъдеще интензивността на сушата в степните райони на страната ще се увеличи с още 15–30%. Това неминуемо ще доведе до ранно узряване на пролетните култури и ще намали добива им
image
Сухите ветрове и градушките ще зачестяват, а последните ще падат в нехарактерни за тях периоди – през пролетта и есента", се казва в материала на "Агробизнесът днес".
image

Кой първи ще прибере реколтата – мишките или земеделците

Неудържимият стремеж за продажба на пшеница в чужбина
image
у украинските олигарси доведе до факта, че тази година Украйна ще купува брашно от Турция, произведено от украинско зърно, продадено на турците през 2021 година. Александър Василченко, генерален директор на асоциацията на хлебопекарните предприятия  «Укрхлябпром», обвини за сегашната ситуация търговците на зърно, които масово продаваха висококачествена хранителна пшеница в чужбина, в резултат на което сега "има недостиг в Украйна". Според прогнозите на анализаторите на «Укрхлябпром», до лятото на тази година цената на пшеницата ще се удвои. Жалко, че не изчислиха колко високо ще скочи цената на пшеницата, ако Байдън изнесе така необходимите на Америка 20 милиона тона зърно от Украйна, както се кани.

Защото на САЩ им липсва пшеница. Наложената от САЩ забрана за внос на руски минерални торове доведе до недостиг в Америка и фермерите масово сеят не пшеница, а соя, която не се нуждае от торове. До началото на лятото едва 7% от засетите площи в САЩ са засяти със зърно. Едва сега Байдън осъзна, че американците няма да харесат соевия хляб и иска да нахрани народа на Съединените щати с хляб умесен от украинска пшеница. Но какво ще се случи с Украйна, ако американците се справят?
От «Укрхлябпром» констатират, че през 2022 година в Украйна хлябът ще се пече по опростени рецепти и технологии, което ще доведе до влошаване на качеството на продукта и поскъпване с 25-35%. И ако пристанищата в Одеса бъдат разчистени (които самите въоръжени сили на Украйна минираха, а морските мини, понесени от бури, достигнаха точно до Босфора), тогава Байдън със сигурност ще отнесе 20 милиона тона украинска пшеница в Америка, а след това в Украйна ще дойде истински, а не измислен от недовършените бандеровци, глад.
Но нещо подсказва, че ако се случи такова нещастие, не дай си Боже, западните "миротворци" ще обвинят Руската федерация за това, както обикновено.
Владимир Прохватилов, президент на Академията за реална политика

https://vz.ru/opinions/2022/5/22/1159384.html
https://www.globaltimes.cn/page/202205/1265895.shtml
https://www.agoravox.fr/actualites/international/article/ukraine-les-souris-accusees-d-224896




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. zemela - Да се смееш ли, да плачеш ли!?
28.05.2022 15:44
Като не могат да обвинят и за това геополитическите си опоненти, набедиха горките мишенца. Интересно, дали украинските мишки страдат от затлъстяване? Или са пораснали до размерите на малки слончета? А дали има предложение да се изпращат нататък бездомните квартални котки, като хуманитарна помощ?! Поздрави!
цитирай
2. kvg55 - До 1. zemela
28.05.2022 16:42
И около нашия държавен резерв имаше скандали с кражби.
А предложението ти за изпращане на бездомните български котки в Украйна е конгениално. Това ще е безценна помощ.
цитирай
3. panazea - На нас този номер ни го направиха по времето на Виденов !
28.05.2022 16:46
Неговите другари и Райдовски продадоха зърното и ни оставиха без хляб , за да злепоставят и свалят Виденов.
Поляците ни се притекоха на помощ и ни дадоха зърно , срещу бъдещата реколта.
Сред фирмите, които са спечелили от износа на зърно през лятото на 1995 г., са „Мултигруп” чрез фирмата „Балканагро”, българо-швейцарската „Балко Интернешънъл”, в която с 50 процента участва „Гленкор Интернешънъл”, и множество фирми, свързани с приятелския кръг „Орион”, проспериращ по време на управлението на БСП. Общо 78 фирми са участвали в износа на зърно тогава. Сред тях дори разрешение за износ на 7000 тона получава и фирмата „Бетелхайзе Комерс” на директора на правителствения пресцентър Красимир Райдовски, щатен служител на Първо главно управление на ДС (разузнаването) до началото на политическите промени в страната. Преди да бъде сменен като министър, Чичибаба твърди, че законно от страната са изнесени 455 000 тона зърно и 120 000 тона незаконно.
https://corruptionbg/Zurnenata-kriza
цитирай
4. kvg55 - До 3. panazea
28.05.2022 17:10
Помня, помня! Жан го свалиха близките до БСП икономически кръгове и Сорос.
И фамозната Веска Меджидиева помня. Ако не беше заводския стол, да ми продава управителката хляб като на близък човек, и една служителка от близките села, която ми продаваше мляко, много трудно щях да отгледам детето си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759990
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031