Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2022 11:01 - © Тази тяхна загуба автоматично се превръща в тяхна победа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 26.05.2022 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
26.05.2022г.

     Повече от 260 украински войници, много от които ранени, бяха евакуирани от обсадения завод за стомана "Азовстал" в пристанищния град Мариупол, като изглежда отстъпват контрола над града на Русия след 82 дни бомбардировки, пише The Guardian 
image

"Евакуирани, изглежда" – евфемизми на "депортирани и ясно е". Британската газета се пази да не травмира психически собствената си публика, която месеци наред хранеше със съобщения за "могъществото" и "непобедимостта" на украинската армия.
Заместник–министърът на войната на Украйна Ханна Маляр каза късно в понеделник, че 53 тежко ранени войници са били евакуирани в болница в контролирания от Русия град Новоазовск. Повече от 200 други са били транспортирани през коридор до Оленевка.
Е, вярно, извозваха ги с автобуси маркирани със знака "Z", не са ги карали да ходят пеша. А употребата на думата "коридор" от министерката навява асоциации за хуманитарен, тоест за спасяване. А и какво има в Оленевка близо до Донецк, където са ги транспортирали през коридор? В Оленевка има  колония, "новооткрития затвор", както пише Reuters, която е под контрола на бойци от "ДНР". Аха, приютили са ги на топло след нездравословният им престой в студените бетонни мазета на "Азовстал
image

Тука е важно да се направи следното уточнениесмъртното наказание съществува в ДНР.
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заявил, че войниците, защитаващи стоманодобивния завод, са "изпълнили своята бойна задача" и сега основната цел е спасяването на живота на личния състав, продължава вестникът.
Ясно, ясно! Предаването в плен е по заповед на ГЩ на ВСУ, а не по принуда от ВС на РФ. Има разлика. Заслужена почивка след достойно изпълнение на "своята бойна задача".
"Искам да подчертая : Украйна се нуждае от украинските си герои живи. Това е нашият принцип", казал Наполеончик във видеоизявление, цитира го пак The Guardian.
Говори се за украински войници и никъде в британската газета не се споменава, че това са гвардейци от националистическия полк "Азов". И Червеният кръст се загрижил за тях.
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви, че е регистрирал "стотици украински военнопленници" от завода "Азовстал" и поиска незабавен достъп до тях.
Затова говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обясни, че бойците ще бъдат третирани в съответствие с международните норми за военнопленници, въпреки че няколко висши руски политици поискаха тази седмица те да бъдат съдени, а един дори призова за екзекуцията им.
В друг брой The Guardian е по–вдъхновен : "Защитниците на Мариупол са героите на нашето време" : битката, която завладя света" 
image


image
Украински боец от полка
"Азов" отправя зов към извънземните за помощ

"Русия претендира за пълен контрол над Мариупол, "пълно освобождаване" на стоманодобивната фабрика", съмнява се в поражението на нацистите уебсайтът на Canadian Broadcasting Corporation (CBC) 
image

Руската федерация претендирала?! Абе, тия западняци нямат доблестта да признаят, че тяхното прокси е нацистки ориентирано и че губи от Въоръжените сили на РФ. И се подлага на съмнение, защото "Нямаше незабавно потвърждение от Украйна".
Те потвържденията на Наполеончик са все за победи на Незалежната.
И тези пишат за "евакуация". Военните на Украйна заявиха във вторник, че работят за евакуиране на всички останали войски от последната им крепост в Мариупол, като изглежда отстъпват контрола над обсадения пристанищен град на Русия след месеци на бомбардировки, търсят потвърждението от Украйна канадците и със следващия абзац направо разсмиват : Евакуацията вероятно бележи края на най–дългата и кървава битка във войната в Украйна и значително поражение за Украйна.
Каква евакуация, бе другари? Това си е живо предаване в плен. Ето такова предаване : 
image

И засилват смеха, като цитират Зеленски, който употребил израза : "евакуацията до контролирана от сепаратистите територия".
На тези територии населението ги очаква с нетърпение и ще ги посрещне подобаващо.
image

"Азовец" се е хванал за главата и се чуди : "Да се евакуирали ли или да се сдаде в плен?"

А с изречението  "Допълнителни 211 бойци бяха откарани в Оленевка през хуманитарен коридор", Canadian Broadcasting Corporation (CBC) направо кърти мифки.
За Оленевка и намиращите се там хуманитарни учреждения писах по–горе.
"Работата по връщането на момчетата у дома продължава и изисква деликатност и време", размечтал се пък Зеленски, издава уебсайтът.
След колко ли години "азовчетата" може би ще се върнат у дома? Засега пътуват в обратната посока. Ето така
image

Не остава по–назад в пропагандата и финансовият ресурс Forbes 
image

Написаното от Крейг Хупър е умопомрачително смешно. Трябва да се прочете цялата статия :
"Продължаващата украинска отбрана на Мариупол, пристанищен град с около 400 000 граждани на Украйна, е епичен подвиг, гърми списанието.
Русия има избор да прекрати обсадата с чест или с ужас. Рицарски завършек, с Русия, която неохотно протяга смокинов лист към галантните защитници, може да послужи като основа за бъдещо мирно споразумение?
По-широката оценка на мариуполските бойци може да дойде дълго след края на конфликта.
image

Бойци от полка "Азов" в очакване на по–широка оценка 

Мариупол показва какво могат да направят добрите хора, когато са изправени пред отчаяни трудности, хвали героичните нацистки защитници списанието.
Дори и при поражение, защитниците печелят страхотна победа, дави то рибата.
Невероятното отбранително постижение на Украйна при Мариупол все още не се е отразило на останалите бойни сили на Украйна, кахъри се Forbes.
Споко! Ще се отрази, особено успешно след като започнат процесите срещу героите азовци.
Признайте, че предстоящото поражение на Мариупол е голяма победа, призовава авторът.
Обсадите са мрачни неща. Тъй като боеприпасите, храната, водата и медицинските консумативи се изчерпват, комбинираната заплаха от скука, ужас и депресия подкопава волята за съпротива. Ранени и шокирани от снаряди защитници, към които се присъединява неизбежен контингент от злодейки, се крият в безопасните зони, разрушавайки сплотеността на единиците. Без канализация или вода условията бързо стават грозни. Тъй като храната и боеприпасите изчезват, защитата се превръща в сърцераздирателно, отчаяно усилие за събиране на разлагащи се ресурси срещу безмилостно нападение, изпада в умиление авторът.
Без съвременен прецедент украинците обръщат почти сигурната загуба в епична победа.
Написаното в западните средства за масова информация показва, колко много далече от истината за Образователно–възпитателната Специална военна операция на Руската федерация в Украйна е публиката на целокупния Запад. И когато дойде момента да осъзнаят истината, някои от тях, като нашите психодесни например, може и да полудеят.

https://www.theguardian.com/world/2022/may/16/hundreds-of-ukrainian-troops-evacuated-from-azovstal-steelworks-after-82-day-assault
https://www.reuters.com/world/europe/ukrainian-troops-evacuate-mariupol-ceding-control-russia-2022-05-17/?fbclid=IwAR3u5xf0ldkU9ZKWq5thhO5-6X0mnvhLHDJrulPnbu5xnmAkuBXRzwfYSC0
https://www.theguardian.com/world/2022/may/20/russian-army-takes-control-of-mariupols-azovstal-steel-plant
https://www.cbc.ca/news/world/russia-ukraine-war-day-82-1.6454640
https://www.nytimes.com/2022/05/17/world/europe/ukraine-mariupol-fighters-surrender.html
https://www.forbes.com/sites/craighooper/2022/05/16/after-11-weeks-will-the-mariupol-siege-end-with-honor-or-horror/?sh=1eb636874ab7




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5896972
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34436
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930