Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2022 19:01 - © Лъжите за предстоящия световен глад
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3065 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 24.05.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.05.2022г.

     Българската национална телевизия в "След новините" показва манипулативно–пропагандния филм на Биляна Бонева "Ще доведе ли войната в Украйна до световен глад?".
"20% от обработваемата земя на Украйна вече е под руски контрол".
Роман Сластон, председател на украинския агробизнес клуб ни обяснява на английски (?) : "Водят се битки, има стрелба, падат ракети, избухват мини. И всичко това се случва близо до териториите, които земеделците се опитват да обработват. Край Харков, в източните части на Украйна имаме няколко случая, при които трактори са били подложени на артилерийска стрелба. Има и няколко случая на трактори, които попадат на мини. Хората работят, но тракторите им минават върху мина, която експлодира. Взривовете раняват и отнемат живота на тези хора".
За мина (боеприпас) в Укипедията пише : Мѝната е названието на различните, най-често фабрично изготвени, експлозиви с вграден или допълнително прибавен детонатор. Залагането на мини се нарича миниране, а премахването им – разминиране. Специалистите по разминиране се наричат сапьори.
Значи наличието на мини на едно място предполага миниране, от хора. Руските въоръжени сили не могат да минират територии, които не са под техен контрол, каквито са обработваните от украинските земеделци ниви. Това знам и от пребиваването си в казармата. Така че, трактори да настъпват мини на нивата ми се вижда лъжа.
"До войната Украйна беше шестия най–голям износител на пшеница в света … Животът в Запорожие вече е изцяло подчинен на ритъма на войната. Земята там се обработва между обстрелите … Преди войната изнасяхме зърно и зеленчуци за повече от 150 държави … Но войната промени всичко … До войната с украинските зърнени култури можеха да се прехранват 400 милиона души по света. Всеки трети хляб в Африка се произвеждаше от украинска пшеница. Досега това беше само статистика. Но вече е тревожна тенденция, която заплашва с глад огромна част от света", продължава натрапчиво с факти филмът.
Абебе Хейл–Габриел, заместник генерален директор на ФАО : Въздействието от войната в Украйна прераства в криза, която вече се разгръща в някои африкански страни. За съжаление прогнозите са много мрачни.
"Хараре. Зимбабве. На 11 хиляди километра от Украйна войната отеква силно и покосява най–бедните. Страната се прехранва предимно с украинска пшеница. Сраженията обаче спряха доставките. Последва скок на цените. За няколко месеца хлябът в Зимбабве поскъпна със 100 процента. Стока, която вече се превръща в лукс за много хора в африканската държава. Според изчисленията на ООН една трета от населението на Зимбабве, около 5,3 милиона души са застрашени от глад".
image

Лежаща стачка на гладни зимбабвийци за повече украински хляб. Спусни боже

А в украинското земеделие не достига работна ръка, поради мобилизацията на селяните , оплаква се Роман Сластон.
Като нямат хляб, да ядат пасти, би им препоръчала Мария Антоанета. Но това е било  в епохата на феодализма. Сега, в епохата на капитализма невидимата ръка на пазара решава всякакви проблеми – от недостига на храна до отказа от руски природен газ. Тази ръка ще достави, въпреки злата Русия, украинското зърно до гладуващите африкански народи. Пък имаме насреща и Съединените американски щати, които ще отпечатат и отпуснат на Зимбабве няколко стотина милиона щатски долара демократична помощ.
"Войната спря и 80 процента от доставките на пшеница за Судан. Една от най–бедните държави в света". "Судан е от най–уязвимите държави, защото вноса на пшеница е предимно от Русия и Украйна", казва Дейвид Райт, директор на организацията Save the children
image

Абе, какви са тия наглосакси, които се мотаят из африканския континент и турят ред в живота на африканското население? Да не би да прокарват и защитават интересите на олигархията от Съединените щати и Британия там, а?
"Руската инвазия в Украйна заплашва десетки милиона хора по света от продоволствена несигурност, последвана от недохранване и масов глад, който може да продължи с години", включва се в пропагандата и западното мекере 
image

И пак наглосаксонец, Дейвид Бийсли, директор на световната програма по прехрана : "Абсолютно важно е украинските пристанища да бъдат отворени, защото не става въпрос само за Украйна. Става дума за най–бедните от най–бедните по света, които са на ръба на гладна смърт. Затова призовавам президента Путин, ако имате изобщо сърце, моля, отворете пристанищата, да можем да нахраним най–бедните и да можем да предотвратим глада".
Я виж ти! Наглосаксът говори за сърце! Когато укронацитата избиваха цивилни в Донбас, вие имахте ли сърца? И когато се врехте в слабините на Русия, Владимир Владимирович ви предупреждаваше, но вия бяхте високомерно нагли. А сега, олеле!
Наглосаксите се загрижили за бедните?! Естествено грижата им е да изкарат Руската федерация виновна за евентуални проблеми с изхранването на трудолюбивото африканско население.
"Криза породена от парадокса на войната, защото хранителни продукти има в изобилие, но те не могат да стигнат до нуждаещите се. Според прогнозите до края на годината гладът ще се усеща силно в над 60 държави", завършва филмчето.
От общо 194 Международно признати суверенни държави според Уикипедията, излиза че една трета от тях се изхранват от Украйна, което е мащабна манипулация на автора на филма насочена да злепостави "безмилостната" Руска федерация.
Само че има и такава информация : "Киев плаща за оръжията, получени от Запада, със зърно от своите складове", пише Дмитрий Седов във ФСК 
image

Постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя
image
изтъкнал, че Русия подозира, че Киев плаща за оръжията, които получава от Запада, със зърно от своите складове. Той посочи, че от страната се изнася усилено зърно "както с железница, така и с шлепове по река Дунав", като е ясно, че износът по схемата "зърно за оръжие" няма да помогне по никакъв начин на "гладуващия глобален юг".

Руската федерация не подозира, тя има сигурни доказателства, които ще покаже, когато му дойде времето.
Опровержения на изявлението на руския представител в ООН няма и това е естествено. Западът работи на принципа "от пършивата овца поне шест кичура вълна". Целта е да се удължат военните действия срещу Русия, като в същото време се грабне поне част от украинските стоки срещу продадените ѝ оръжия, пише Седов.
Ето това е невидимата ръка на пазара, за която писах по–горе.
"Защо Европа иска да изнесе милиони тонове зърно от Украйна?", пита «Газета.Ру» и обяснява : Според Владимир Петриченко, главен изпълнителен директор на «ПроЗерно», първата причина, поради която ЕС иска да извади зърното от Украйна, е политическа. И експертът отказа да я коментира. Но втората причина според него е, че ЕС иска да се подготви предварително за продоволствена криза, глад в бедните страни и бъдещ приток на бежанци от Африка и Азия.
Това е цялата лукава загриженост на целия колективен Запад, включително САЩ и ЕС, относно факта, че в света ще избухнат хранителни бедствия. Въпреки че европейците също могат да бъдат разбрани – те са притеснени, именно в ЕС, а не в САЩ ще избягат африканските и азиатските гладни бежанци", обяснява експертът.
С него се съгласява и Елена Тюрина, директор на отдела за анализ на Руския зърнен съюз.
image

Терминал за претоварване на зърно в град Николаев, Украйна

https://bntnews.bg/news/shte-dovede-li-voinata-v-ukraina-do-svetoven-glad-1195447news.html
https://naspravdi.info/novosti/voyna-do-poslednego-kuska-hleba
https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/05/19/17771984.shtml
https://www.gazeta.ru/business/2022/05/18/14868476.shtml




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - ...
24.05.2022 20:43
Ако Западът беше загрижен, нямаше да се намес/т/ва в Украйна!...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
24.05.2022 22:41
Загрижен е да не пропусне някоя печалба.
цитирай
3. born - Пристанището на Мариупол е вече в ...
25.05.2022 23:27
Пристанището на Мариупол е вече в готовност да осигурява експортирането по море на украинската пшеничена миналогодишна реколта. Пристанищните съоръжения са разминирани и подемно товарната техника е възстановена.
Предстои да видим дали загрижеността за подсигуряване на гладниците от западна Европа е искрена и безкористна, както и дали РФ ще въведе релевантните промоционални цени за товарните процеси.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces & first commercial & logistician expert of TTAF.
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
25.05.2022 23:35
И другите пристанища ще се приведат в изправност в най–скоро време.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755227
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031