Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2022 14:01 - © Фактчекърите като истина от последна инстанция
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 763 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 23.05.2022 16:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.05.2022г.

     Могъщият манипулатор на нацията Българската национална телевизия при Мая Костадинова ни представи темата "Как да проверяваме сами фалшиви новини?" 
image

Някакъв хлапак Георги Марчев, администратор в платформа за проверка на факти ни сливосва : "Когато проверявахме случая с "така наречените" живи изгорели в Одеса, на нас ни отне повече от два месеца, поради простата причина, че много лесно е да напишеш невярна информация, да спекулираш с нея. Много по–трудно е да достигнеш до вярната информация. Проверката ни показа, че няма българи, които да са загинали при този случай и че "така наречения" Иван Милев всъщност е Иван Мильов и няма български корени".
Ей, това "така нареченото" е любим израз на буржоазното българско интелигенство за означаване на пренебрежително отношение към неизгодните им факти.
"Така нареченото турско робство, така нареченото Освобождение" и прочие
исторически клевети за българската история.

Всъщност самият Георги Марчев е "така наречен", защото изговаряйки "живи изгорели" ни пробутва фалшива информация. Не са живи изгорели! Те са живи изгорени! Изгорени! Умишлено и насилствено от украинските нацисти. Или това няма отношение към истината?
"Защо тези хора [украинските бежанци] с тези скъпи джипове, които карат, живеят тука по наште хотели безплатно и търсят социални помощи? Това е пропаганда …", убеждава ни Мария Черешева от Асоциацията на европейските журналисти.
"Това [авторите на фалшиви новини] могат да бъдат, както официални руски източници, така и западни издания, никому неизвестни, облечени в английски език и опитващи се да имитират свободно издание от Западна Европа", разяснява политически коректно Марчев.
Разбира се – руските разпространители на фалшиви новини са "официални", а западните разпространители на фалшиви новини са "никому неизвестни". Простотия до шия.
Абе, Марчев, "Свободна Европа", "Свобода", "Гласът на Америка", BBC и всички западни парцали, дори Forbes, свободни и обективни информатори ли са? Особено за събитията в Украйна. Ти четеш ли ги, слушаш ли ги, гледаш ли ги? Глава на раменете носиш ли?
Разпространителите на фалшиви новини са "сайтове свързани с леви политически партии в България, в които често се разпространява безкритично официалната руска позиция, както на държавно ниво, така и през представителите им в България", посочва злото администраторът.
Щото официалната българска пропаганда хич не лъже. И Министерския съвет не лъже, за което писах. Да не говорим за министър–председателя и началника на политическия му кабинет. И психодесните журналисти не лъжат, защото те са убедени в това, което казват.
В България има повече дезинформация, отколкото в Западна Европа, разсмива ме репортерът Паулина Найденова.
В предаването подробно се обяснява използваната от "Фактчекъри"–те технология.
Седят си в креслото "фактчекъри"–те и се реят из Интернет, търсейки истината. За конкретния случай в Одеса раздвижиха ли си задниците за да проверят на място има ли сред изгорените българин на име Иван Милев или Иван Мильов, което също е типично българско име. Потърсиха ли роднини, познати и приятели. Или намериха кръщелното му свидетелство в мрежата и прочетоха, че не е българин? И има ли разлика между фабрикуването на неверни факти и приказването на смешни измишльотини като това, че цената на синьото гориво ще стане четири пъти по-ниска цена, отколкото е на европейската борса. Цените ще бъдат 3 или 4 пъти по-ниски, отколкото тези на "Газпром". Никаква разлика няма, лъжата си е лъжа.
На видеоклипа е показана една, според Георги Марчев, лъжлива новина.

https://bnt.bg/news/govori-sega-21052022-306401news.html






Гласувай:
3


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.05.2022 18:10
Самият факт, че герой на новините е Швейк и вече ми е противен да го гледам, камо ли да му слушам заканите и се дава само неговата гледна точка, показва ,че работата мирише и то много Дори във вестниците ни отпреди Девети, проследил съм течения от 1944г, ми направи впечатление ,че обективно се отразява войната на Източния фронт, така, както сме я учили след години! Не с фалшификации!?...

Крие се като плъх телевизионният герой, а смело иска другите да се бият? И от изток и от запад се говори за завлечен милиард от него?! Това фалшива новина ли е също?
Ясно е, че значителна част от пребиваващите тук не са бежанци , а бегълци!
Оня, с джипа, дето се би с Българин на пътя преди дни, какво търси тука? При всички случаи е под 60 години!
Той трябва да бъде съден като избягал от военна повинност!
От телевизионният страхлив герой!
Един приятел казваше-на един казан манджа и едно говно е достатъчно !
Много станаха говната- Евровизия, евакуация.......
На такива хора, дори и един път да кажат истина, как да им вярваш?
Вадят хора , обикновени ,по телевизията, да говорят за ужасите причинени от руснаците? Разбира се ,че ще говорят, каквото им кажат!
Иначе ще ги убият!
Обикновените хора са там, тук са бегълците

Това е истината!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
24.05.2022 07:18
Ти пък – "избягал от военна повинност!".
Откупил се е законно човекът. И в Украйна е пазарна икономика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755093
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031