Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2022 19:01 - © Срещал съм и щастливи българи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1694 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 16.05.2022 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.05.2022г.

image
     В рубриката "Пазари" Bloomberg пише : "Още десет европейски купувачи на газ отварят рублеви сметки за плащания; Близък до "Газпром" човек казва, че общо 20 клиенти имат сметки; Компаниите могат да използват рубли и да не нарушават санкциите, казва Драги" 
image

Още десет европейски купувачи на газ откриха сметки в "Газпромбанк" АД, удвоявайки общия брой клиенти, които се готвят да плащат в рубли за руски газ, както поиска президентът Владимир Путин, продължава агенцията и обобщава : Общо двадесет европейски компании са открили сметки, като други 14 клиенти са поискали документите, необходими за откриването им, каза човекът, пожелал анонимност при обсъждането на поверителни въпроси. Той отказа да идентифицира компаниите.
Bloomberg определено е рубладжийска и путиноидна информационна агенция.
Като рубладжия и путиноид се очертава и министър–председателят на Италия Марио Драги.
Италианският премиер Марио Драги заяви, че е уверен, че доставките на руски газ могат да продължат и че компаниите могат да плащат в рубли, известява Yahoo Finance.
Това е "сива зона", но няма официални правила на Европейския съюз, които да възпрепятстват плащанията в руската валута, казал той.
image

Драги казва, че европейските компании могат да плащат за газ в рубли 

"Няма официално изявление какво означава нарушаване на санкциите. Никой никога не е казал нищо за това дали плащанията в рубли нарушават санкциите или не. В интерес на истината повечето вносители на газ вече са отворили сметката си в рубли в "Газпромбанк". Най–големият вносител на газ в Германия вече е платил в рубли", зачукал го яко на евроколхозните бюрократи италианецът.
image

Марио Драги се подсмихва ехидно на комсомолския плам на Урсула фон дер Лайнен 

"Европейският съюз изготвя план за закупуване на гориво от Русия без нарушаване на санкциите" е заглавието в Business Standard 
image

Забележете! Иде реч за "fuel" – гориво.
Под гориво освен природен газ се разбира и нефт, въглища, ядрено гориво, водород и прочие.
Изпаднали в безизходица от тъпотиите на евроколхозните чиновници "Европейските компании се борят от седмици, за да разберат как могат да отговорят на исканията на Москва и да поддържат основния приток на газ, без да нарушават санкциите срещу руската централна банка", продължава изданието.
Европейският съюз е готов да предложи на своите вносители на газ решение за избягване на нарушаване на санкциите при закупуване на гориво от Русия и все пак ефективно да удовлетвори исканията на президента Владимир Путин за плащане в рубли, разкрива намеренията на евроколхозниците Business Standard преди броени часове и продължава с подробности по процедурата.
Първоначално Европейският съюз оцени, че механизмът за плащане, поискан от Путин, предава на Москва пълен контрол над процеса, нарушава договорите и – най-важното – нарушава санкциите на блока.
Така беше. Но постепенно Евроколхозът влезе в правия път : В петък еврокомисията каза на държавите–членки на заседание при закрити врата, че актуализираните насоки ще изяснят, че компаниите могат да открият сметка в евро или долари в "Газпромбанк" според нареждането на Кремъл, по думите на присъствали на заседанието, които поискаха да не бъдат идентифицирани, защото срещата беше частна, изнася тайни подробности Business Standard.
Но изпълнителната власт на Европейския съюз се спря да каже дали също и наличието на сметка в рубли – стъпка, включена в руския указ – е в съответствие с разпоредбите на съюза. Преди това официални лица посочиха, макар и никога писмено, че откриването на такава сметка би нарушило санкциите.
Както се вижда, Евроколхозът се клатушка, докато накрая падне възнак пред Путин.
image

Разчитане  на Москва – Делът на европейския газ, идващ от Русия, нарасна през петте години след анексирането на Крим през 2014 година 

Часовникът тиктака, защото много фирми имат крайни срокове за плащане, изтичащи по-късно този месец – и ако не платят, потоците от газ могат да бъдат прекъснати. На Полша и България вече прекъснаха доставките, след като не изпълниха исканията на Русия, предупреждава изданието.
Исканията на Путин да плаща в рубли разделиха страните–членки на ЕС, подчертавайки зависимостта на някои нации от руския внос.
Така правят империитеdivide et impera!
Указът на Путин призова компаниите да открият две сметки в "Газпромбанк" – една в евро и една в рубли – и предвиждаше, че плащанията за газ не са извършени, докато еврото не се конвертира в рубли.
По–късно Русия изясни своя указ, като посочи, че плащанията, получени в чуждестранна валута, ще бъдат обменяни в рубли чрез сметки в Националния клирингов център на Русия, а "Газпром" предостави на купувачите допълнителни гаранции, че централната банка няма да участва в процеса на конвертиране.
"Още десет европейски купувачи на газ откриват рублеви сметки за плащания", потвърждава и Al Arabiya News.
А най–информираната и реномирана информационна агенция Reuters, оценява заслугите на Марио Драги така : "Италианецът Драги намалява риска от прекъсване на доставките на руски газ" 
image

А Atalayar стряска потребителите на газ със заглавието : "Цените на газа се покачват в Европа, след като Русия прекъсна доставките през Полша; Решението на Москва засяга газопровода Ямал–Европа, един от основните тръбопроводи, снабдяващи континента. Стойността на газа нараства с повече от 20%" 
image

Българите са щастливи, че имат такива оправни министър–председател и министри, които ще докарат евтин газ в долари.

image
Щастлифт българин

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-12/ten-more-european-gas-buyers-open-ruble-accounts-for-payments
https://finance.yahoo.com/news/draghi-says-european-companies-pay-164545081.html
https://www.business-standard.com/article/international/eu-drafts-plan-for-buying-fuel-from-russia-without-breach-of-sanctions-122051500162_1.html
https://english.alarabiya.net/News/world/2022/05/12/Ten-more-European-gas-buyers-open-ruble-accounts-for-payments
https://www.reuters.com/business/energy/italys-draghi-sees-little-risk-gas-disruption-over-russian-rouble-demand-2022-05-11/
https://atalayar.com/en/content/gas-prices-rise-europe-after-russia-cuts-supply-through-poland






Гласувай:
6


Вълнообразно


1. panazea - Марио Драги е стара хитра лисица !
16.05.2022 19:08
А за нашия нямам думи!
Каквото и да кажа , все ще е малко!
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
16.05.2022 19:53
Личи си му.
цитирай
3. mt46 - Е,
16.05.2022 22:31
няма как, не може без гориво...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
17.05.2022 00:09
Плювналиев!?
Той сега дава мъдри съвети на наследника си, как да направи това, за което той хал хабер си нямаше, как да стане!
Беше си глътнал езика тогава, сега вече то размахва и ръси плюнки!
цитирай
5. kvg55 - До 3. mt46
17.05.2022 07:19
Засега не може.
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
17.05.2022 07:20
Утайка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753964
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031