Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2022 07:01 - © Ние ли лъжем или те премълчават
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1584 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 16.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.05.2022г.

     В съобщението на Министерския съвет под заглавие "Премиерът Кирил Петков се срещна с вицепрезидента на САЩ Камала Харис"
image
се казва : "Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис … Договорено беше и извършването на реални доставки на втечнен природен газ към България на цени, под тези на "Газпром", които да започнат от месец юни" 
image

А в съобщението на Белия дом "за срещата на вицепрезидента Харис с министър-председателя на България Кирил Петков"
image
се казва : "Вицепрезидентът Камала Харис се срещна днес с министър-председателя на България Кирил Петков. Вицепрезидентът изрази своята признателност за силния съюз и топлото приятелство между САЩ и България. Тя благодари на министър-председателя за подкрепата на България към Украйна и потвърди солидарността на САЩ пред последния опит на Русия да използва енергията като оръжие. Те се съгласиха с необходимостта от укрепване на европейската устойчивост чрез по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки далеч от Русия и значението на продължаването на силната отбрана и възпирането по източния фланг на НАТО".

Колкото и пъти да прочетете съобщението на Белия дом, няма да срещнете думите "доставки, договорено, втечнен природен газ, цени" и прочие от съобщението на Министерския съвет.
Преди да прочета съобщението от Белия дом за срещата, в постинга си "© Лакърдии с мирис на газ" от 12-ти написах : "Но договарянето на доставка на, каквото и да било, с вицепрезидента на, която и да е държава, ми се вижда несериозно".
А Blitz.bg пък раздухва скандала с аутфита на министър-председателя.
Българинът застава редом до втория човек в Америка без изобщо да синхронизира визията си с домакина Камала Харис, пише електронното издание.
На фона на елегантния делови вид на вицепрезидента, нашият политик изглежда потресаващо – сако, видимо не по мярка, риза с разкопчано най-горно копче
image
, панталон с огъващи се крачоли
image
и черешката – обувки с полепнал софийски прах
image
, като на всичкото отгоре дясната връзка на премиера е развързана
image
Нещо абсолютно недопустимо за високата държавна длъжност, която заема.

Цялата осанка на Петков в Белия дом изглежда карикатурно. Премиерът сякаш не се чувства на място – усмихва се глупаво, не е разкопчал първото копче на сакото си, което опасва прекалено плътно тялото му, дясната му ръка заема несвойствена позиция, завършваща с отпусната длан, коремът му е издаден напред. Според езика на тялото българинът се чувства неспокоен, превъзбуден и напрегнат, нащрек да не сгреши. 
Факт е, че цялостната визия на Петков при срещата с Харис демонстрира неуважение и несъответствие с държавния протокол. Но това не е първото подобно нарушение от страна на младия политик. 
Изданието припомня, че Петков носеше разкопчано сако и дънки в комбинация с кецове навръх Великденската литургия в Царево
image
Със същите дънки той отиде и в Киев за среща със Зеленски. Може би е крайно време премиерът да "влезе" в протоколната мода, като осъзнае, че чрез вида си представя не само себе си, а цяла България.

Но това са формални недостатъци. Съществено е, че без дори да е имал лична среща с Владимир Путин, както цар Борис III с Хитлер, Кирил Харвардски, цитиран от New York Times, говори за "Ако най-зависимата от Русия страна с най-нисък БВП на глава от населението в Европейския съюз може да си позволи да се противопостави на Путин, всеки трябва да може да се противопостави на Путин". Нали той представлява България. Значи той се е противопоставил на Путин. А кога е станало това? Що за простотия? Просто Киро! Буржоазният свят тотално изглупява и изпростява и ние не оставаме по назад.

https://www.gov.bg/bg/prestsentar/novini/premierat-kiril-petkov-se-sreshtna-s-vitseprezidenta-na-sasht-kamala-haris
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/05/10/readout-of-vice-president-harriss-meeting-with-prime-minister-kiril-petkov-of-bulgaria/
https://kvg55.blog.bg/biznes/2022/05/12/lakyrdii-s-miris-na-gaz.1817512
https://blitz.bg/politika/mrezhata-grmna-zaradi-autfita-na-kiril-petkov-pri-sreshchata-s-kamala-kharis-snimki_news885246.html
https://www.nytimes.com/2022/05/11/world/europe/bulgaria-russia-ukraine.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. mt46 - Ето какво е написала Калина Андролова във ФБ:
16.05.2022 11:50
Със закъснение изгледах интервюто на премиера при Лора. Тази сутрин, докато си пиех кафето, реших да си причиня тази дълбока тъга. Такъв персонаж досега не сме имали. Този човек съвсем не може да говори български. Не се казва "мярки", а мерки. Нямало да каже името на американската фирма, която ще достави газа, щото имало много търсене на газ. Още не знам за случай, да се доставя газ някъде тайно и никой да не знае. Цялата им "тактика" е свързана с ниските цени на американската спотова борса Henry Hub. Нещо, което не зависи от нашето правителство. И цялото хвалене е толкова смешно, че не знам как не им е неудобно. Наистина властта замъглява до смешност умовете на и без това нарцистичните натури. И им придава комедиен нюанс. В крайна сметка Кирил обяснява на Лора Крумова, че цената на LNG, който ще пристигне, би трябвало да бъде еквивалентна на тази от "Газпром" след всички такси. Имам въпрос: защо тогава са тези досадни крясъци КОЛКО ПО–ЕВТИН ГАЗ ще докарат?! Просто тези хора наистина са словесни манипулатори, това работят. Поначало всички политици са. Но групата на Кирил е по-особена. Целият им "бизнес" се състои от това да убеждават разни инвеститори да повярват в идеите, които току-що са им хрумнали. И накрая се оказва, че startup-ът не се е случил, както са убеждавали света около себе си. Но на кой му пука за света?! Добре дошли в нереалността, драги избиратели! Псевдосъбитията и преувеличенията са решаващи за оцеляването на това правителство. Затова основно се работи върху това. Върху измамата. Професионалната измама трябва да носи всички елементи на уж реалността. Всичко звучи точно като истина. Но всъщност е злоупотреба с доверието. Манипулацията е тъмно изкуство. Да накараш жертвата сама да поиска да бъде измамена, да заобича самоубийственото си решение. И дори, когато измамата в крайна сметка се освети, жертвата да съжалява "горкия" измамник, че нещата му не са се получили... В живота всеки е срещал виртуози в тази посока. А сега наблюдаваме и цял сериал, сякаш произведен от Hindi cinema (Bollywood) в политическото ни пространство...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
16.05.2022 13:12
Добре са се изучили в Харвард, но мислещите българи започват да ги разгадават.
цитирай
3. nedovolen - Един от най-успешните начини да си ...
16.05.2022 13:31
Един от най-успешните начини да си губиш времето, е да гледаш Кирето.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
16.05.2022 15:05
Понеже работя в къщи, гледам го между работата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759968
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031