Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2022 07:01 - © Тайната формула на НАТО : Сталин започва да я разгадава, а Путин я довърши
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2581 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 14.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.05.2022г.

image
     НАТО винаги е смятало Русия за свой враг. Формулата е проста – колкото по-силна е Русия, толкова по-сигурен е мирът и ако руснаците покажат слабост, ще има война.
Тази зависимост е забелязал и разгадал още Сталин. Путин я извади наяве.
В Обръщението си към народа на Руската федерация преди началото на Специалната военна операция в Украйна, чиято цел, както може да се види в ретроспекция, беше да обясни необходимостта от това действие, руският президент Владимир Путин каза нещо, за което той досега "никога не е говорил публично". Че през 2000–та година, по време на посещение в Москва на напускащия американски президент Бил Клинтън, Путин го попитал : "Как ще реагира Америка на приемането на Русия в НАТО?".
"… реакцията на моя въпрос външно изглеждаше, да кажем, много сдържана и как американците наистина реагираха на тази възможност, може да се види в техните практически стъпки към страната ни. Това са открита подкрепа за терористите в Северен Кавказ, пренебрегване на нашите искания и опасения за сигурността при разширяването на НАТО, оттегляне от Договора за ПРО и така нататък. Защо? Защото не им трябва толкова голяма независима държава като Русия", изтъква Владимир Владимирович.
"В това е отговорът на всички въпроси. Това е източникът на традиционната американска политика спрямо Русия. Оттук и отношението към всички наши предложения в областта на сигурността", добавя той.
Клинтън отговорил : "Нямам нищо против". Но цялата делегация изведнъж станала много нервна, казал Путин в интервю, цитирано от Politiko.
Защо Путин повдига този въпрос пред Вашингтон? По същите причини, които СССР направи преди и след смъртта на Сталин – за да се увери, че НАТО продължава да смята Москва за свой враг. На 7 май се навършват 68 години от официалния отказ на САЩ, Британия и Франция на заявлението на СССР за членство в НАТО, което за Москва беше проверка на Северноатлантическия алианс за въшливост. Проверката дава положителен резултат.
"Троленето" на Алианса от страна на Съветския съюз започва веднага след създаването му.
Започнал Сталин, което означава, че на него му е била ясна агресивната същност на уж "отбранителния" пакт, макар че думата "отбранителен" никъде не се среща в документите му.
През 1949 година, съветският министър на външните работи Андрей Вишински кани Лондон за обсъждане на участието на Москва в Западноевропейския съюз (ЗЕС)
image
Тази военна структура съществува от 1948 до 2011 година и е първият неуспешен опит за създаване на единни европейски въоръжени сили. След отказа, Сталин, след кратък размисъл стига до извода, че : "Тази организация не е насочена срещу възраждането на нацизма".

Но всичко това всъщност бива само артилерийска подготовка.
През 1951 година на среща на заместник-министрите на външните работи Андрей Громико казва, че ако НАТО е насочена срещу германската агресия, СССР би искал да стане член, което изявление е публикувано във вестник "Правда".
Самият Сталин
image
в разговор с френския посланик се "пошегувал", че "ако НАТО е миролюбив съюз, тогава СССР трябва да се присъедини към него".

Съветският съюз знае за концепцията за НАТО на първия му генерален секретар лорд Хейстингс Лайънъл Исмей, 1-ви барон Исмей
image
, от 4 април 1952 година до 16 май 1957 година, която той накратко е формулирал така : "Да задържи американците вътре, руснаците навън и германците надолу" 
image

Съветският съюз решава да даде гласност на лицемерната демагогия на Алианса и на 31 март 1954 година министерството на външните работи подава молба за приемане, адресирана до водещите страни членки на НАТО – САЩ, Британия и Франция, в която чуждестранните колеги са помолени "съвместно да проучат въпроса за възможното влизане на Съветския съюз в НАТО". В нея се посочва още, че "правителството на СССР не споделя и до ден днешен не споделя мнението за отбранителния характер на договора", както и че "Северноатлантическият договор е затворен съюз на група държави“ и "от всички големи сили, които принадлежаха към антихитлеристката коалиция
image
, само Съветският съюз не е подписал този договор", и следователно НАТО "не може да не се разглежда като агресивен пакт", насочен срещу СССР.

Нотата предлага следното решение на проблема : "Организацията на Северноатлантическия договор може да загуби агресивния си характер, ако включва всички страни, участващи в антихитлеристката коалиция".
Изводът от горното е следният : С оглед на факта, че правителствата на Франция, Британия и Съединените щати декларират желанието си да облекчат напрежението в света и да насърчават каузата за мир, ние очакваме, че те ще възприемат благоприятно действията, които биха придали на Северноатлантическия договор истински отбранителен характер. В този случай [тоест ако в него се присъедини СССР] Северноатлантическият договор ще престане да бъде затворено военно сдружение на държави; той ще бъде отворен за други европейски държави, което, заедно със създаването на ефективна система за колективна сигурност в Европа, ще бъде важна помощ за укрепване на световния мир.
И какво отговорил западът на съветското заявление?
На 7 май 1954 година се появява официален отказ със следната формулировка : "Членовете на организацията комбинират средствата за отбрана, за да гарантират колективно сигурност, която не могат да осигурят поотделно пред военното превъзходство на Съветския съюз, постигнато от него в Европа от 1945 година и насочено на запад чрез разширяването на политически, икономически и военни системи, подчинени на единствения му контрол. Организацията на Северноатлантическия договор има чисто отбранителен характер".
В заключението на Съвета на НАТО, което се появява след приключване на обсъждането на съветското предложение, се казва : "Внимателното разглеждане на причините за заявлението изглежда потвърждава заключението, че СССР се опитва : а) да изгради военна мощ върху забраната на атомните оръжия, което би му позволило да запази водеща позиция в областта на конвенционалните оръжия; б) предотвратяване на участието на Германия в отбраната на Запада; в) дезорганизира НАТО, ставайки негов член".
Разбира се, съветското ръководство официално се "обиди" от недопускането на СССР в алианса, като обърна внимание на факта, че Вашингтон, Лондон и Париж само устно "декларираха желанието си да насърчават разведряването в международните отношения".
И не пропусна възможността да обвини САЩ и техните европейски съюзници в двуличие и агресивна политика, което беше втората, пропагандна цел на инициативата на Москва.
И след като ФРГ беше предизвикателно приета в НАТО на 9 май 1955 година, на 14 май 1955 година беше създадена Организацията на Варшавския договор (ОВД)
image
, която освен СССР включваше седем европейски държави. Неговата основна и водеща военна сила беше съветската армия, въпреки че армиите на ГДР, Полша, Чехословакия и България също представляваха впечатляваща сила – не като днес. И никой нямаше претенции защо е направено. Вие не ни приехте в НАТО, влачейки там ФРГ вместо СССР. Добре, но в такъв случай получете нашия отговор. След като ни смяташ за врагове – ако обичаш. Оправдаването на създаването на Варшавския договор всъщност беше третата цел на СССР.

И след това?
Така мирът в Европа беше запазен по още по-ефективен начин, отколкото ако Москва по някакъв начин беше успяла да се присъедини към НАТО през 1954 година. Той е запазен благодарение на военната сила на СССР и неговите съюзници. Защото Варшавският договор беше по-силен от НАТО и съветските танкове, според самите членове на НАТО, можеха да стигнат до Атлантическия океан за броени дни, разрязвайки Западна Европа на две части и бързо да смажат съпротивата там.
Когато Варшавският договор беше изчезнал, силите на НАТО се "възстановиха" в Югославия.
Това, което се случва сега в Украйна, е най-ясното потвърждение за агресивността на НАТО, който реши да хване Русия за гърлото оттам, което Руската федерация, разбира се, не можеше да допусне.
Това е тайната на формулата на СатаНАТО, получена емпирично от Сталин и Путин.

https://tsargrad.tv/articles/tajnaja-formula-nato-razgadku-nachal-stalin-zakonchil-putin_534683




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. panazea - Крепостта се превзема отвътре !
14.05.2022 10:29
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
14.05.2022 11:10
И с хитрост.
цитирай
3. mt46 - Няма логика СССР да влезе в НАТО...
14.05.2022 12:40
"Първоначално идеята на договора е, че евентуална атака от страна на Съветския съюз срещу някоя от европейските страни–членки или САЩ ще се третира като атака срещу самите САЩ, които имат най-голямата армия и могат да окажат най-ефективна военна помощ. До такава атака обаче никога не се стига."
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
14.05.2022 13:39
Няма!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754502
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031