Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2022 19:01 - © Политически раненият Путин като нестабилен елемент
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 871 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 14.05.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
14.05.2022г.

     Пръдливият Забраванко Джо знаел, че "войната" в Украйна става опасна за него, макар че е на хиляди километри от фронта, е мнението на Томас Л. Фридман в The New York Times.
image

Бай Дън се ослушва за руски ракети 

Ако се връзвате на новинарските репортажи за Украйна,  можe да останете с впечатлението, че войната се е превърнала в безкрайно дълъг и монотонен процес, донякъде скучна и ежедневна работа, обръща внимание Фридман. Бихте сгрешили, предупреждава той.
У нас пък Специалната военна операция се представя изключително като битова драма.
Като начало, колкото по-дълго продължава тази война, толкова повече възможности за катастрофални погрешни изчисления – и суровината за това се натрупва бързо и яростно. Вземете двете високопрофилни изтичания от американски официални лица през миналата седмица относно участието на САЩ във войната Русия – Украйна :
Първо, The Times разкри , че "Съединените щати са предоставили разузнавателни данни за руски части, които са позволили на украинците да се насочат и да убият много от руските генерали, загинали в действие във войната в Украйна, според висши американски служители". Второ, The Times, след репортаж на NBC News и цитирайки американски служители, съобщи, че Америка е "предоставила разузнавателни данни, които помогнаха на украинските сили да локализират и нанесат удар" на флагмана на руския Черноморски флот ракетен крайцер "Москва". Тази помощ за насочване "допринесе за евентуалното потъване" на "Москва" от две украински крилати ракети. Версия, която не е доказана.
От разговорите при условие на анонимност, които авторът имал с висши американски служители, течовете на информация не били част от някаква обмислена стратегия и президентът Байдън бил бесен за това. Той се е обадил на директора на националното разузнаване, директора на ЦРУ и министъра на отбраната, за да изясни на най-силния и колоритен език, че този вид свободни приказки е безразсъден и трябва да спре незабавно – "преди да сме завършили в неволна война с Русия".
image

Джо Байдън се изяснява с хвалипръцковците от администрацията му 

Зашеметяващият извод от тези изтичания е, че те предполагат, че вече не сме в непряка война с Русия, а по-скоро вървим към пряка война – и никой не е подготвил американския народ или Конгреса за това, констатира авторът.
Владимир Путин със сигурност няма илюзии за това колко много САЩ и НАТО въоръжават Украйна с материали и разузнаване, но когато американските служители започнат да се хвалят публично, че са играли роля в убийствата на руски генерали и потапянето на руския флагман, убивайки много моряци, бихме могли да създадем възможност за Путин да реагира по начини, които биха могли опасно да разширят този конфликт – и да завлекат САЩ по-дълбоко, отколкото искат те да бъдат.
Съединените щати са заинтересовани от войната, така че сами се завличат в нея.
Уви, трябва да сме живи с факта, че не само руснаците биха искали да ни ангажират по-дълбоко, изглупява авторът. Много им дреме на руснаците за пиндосите. Те следват своите си интереси. А това, че янките са засегнати и застрашени ги кара да ангажират яко.
За другото авторът е прав : Не си правете илюзии, президентът на Украйна Владимир Зеленски се опитва да направи същото от самото начало – да направи Украйна непосредствен член на НАТО или да накара Вашингтон да сключи двустранен пакт за сигурност с Киев. Възхитен съм от героизма и лидерството на Зеленски. Ако бях на негово място, щях да се опитам да накарам САЩ да се вплетат на моя страна като него, възторгва се от мизерника политик Томас Фридман, който май не е видял по гърдите на украински войници
image
емблемата на 3-та СС танкова дивизия "Тотенкопф" 
image


image
Снимка
: Стас Юрченко, Петрос Джанакурис, Елена Тита, Алфредо Боско, Херман Кригер, Катя Москалюк, Евгений Завгородний, Юлия Кочетова, Линси Аддарио, Сергей Нужненко 

И така, къде сме сега?, чуди се авторът и разсъждава : Планът А на Путин – превземането на Киев и поставянето на собствен лидер – се провали. А неговият план Б – опитвайки се просто да поеме пълен контрол над стария индустриален център на Украйна, известен като Донбас, който до голяма степен е рускоговорящ – все още е под съмнение. Прясно подсилените сухопътни сили на Путин постигнаха известен напредък, но той все още е ограничен. В Донбас е пролет, което означава, че земята понякога все още е кална и мокра, така че руската броня все още трябва да остане по пътищата и магистралите в много райони, което ги прави уязвими.
И се хвали, че "След началото на войната Байдън лично обясни на Си в продължително телефонно обаждане, че икономическото бъдеще на Китай се основава на достъпа до американския и европейския пазар – неговите два най-големи търговски партньора – и ако Китай предостави военна помощ на Путин, това ще има много негативни последици за търговията на Китай с двата пазара. Си направи сметката и беше въздържан да помогне на Русия по какъвто и да е военен начин, което също направи Путин по-слаб. Западните ограничения за доставка на микрочипове до Русия започнаха наистина да спъват някои от неговите фабрики – а Китай не се намеси досега", радва се тихичко авторът, защото "аз съм американски гражданин и искам да внимаваме".
Но имаме работа с някои невероятно нестабилни елементи, особено с политически ранения Путин. Да се ​​хвалиш, че убиваш неговите генерали и потапяш корабите му, или да се влюбваш в Украйна по начини, които ще ни забъркат там завинаги, е върхът на глупостта, зове да се внимава от страна на Пръдливият Забраванко и администрацията му авторът.
Въоръжавайки Украйна, us–администрациите винаги трябва да имат пред себе си следния документ : «Одобрени с Указ на президента на Руската федерация от 02.06.2020 година номер 355 Основи на държавната политика на Руската федерация в областта на ядреното възпиране.
II. Условия за преход на Руската федерация към използването на ядрени оръжия … :
17. Руската федерация си запазва правото да използва ядрени оръжия в отговор на използването на ядрени оръжия и други видове оръжия за масово унищожение срещу нея и (или) нейните съюзници, както и в случай на агресия срещу Руската федерация, използвайки конвенционални оръжия, когато самото съществуване на държавата е застрашено.
18. Решението за използване на ядрено оръжие се взема от президента на Руската федерация.
19. Условията, определящи възможността за използване на ядрено оръжие от Руската федерация са :
в) въздействието на противника върху критични държавни или военни съоръжения на Руската федерация, чийто отказ ще доведе до нарушаване на реакцията на ядрените сили;
г) агресия срещу Руската федерация с използване на конвенционални оръжия, когато е застрашено самото съществуване на държавата».

https://www.nytimes.com/2022/05/06/opinion/biden-ukraine-leaks.html
https://i-ua.tv/news/35748-u-den-peremohy-nad-natsyzmom-my-boremosia-za-novu-peremohu




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. zaw12929 - Съединените щати са заинтересо...
15.05.2022 01:46
Съединените щати са заинтересовани от войната, така че сами се завличат в нея.
Уви, трябва да сме живи с факта, че не само руснаците биха искали да ни ангажират по-дълбоко, изглупява авторът
цитирай
2. nedovolen - Между редовете се хваща една €-а...
15.05.2022 06:51
Между редовете се хваща една €-атлантическа ценност - хамериканската газ е необходимост, руската е зависимост.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 2. nedovolen
15.05.2022 07:54
Сполучливо си го изразил : "необходимост – зависимост".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5895212
Постинги: 2837
Коментари: 26136
Гласове: 34434
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930