Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2022 13:01 - © САЩ не са вече фарът на хълма
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1263 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 13.05.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
13.05.2022г.

     Задачата на Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна не е завладяването на територии, както ни внушават нашенските тъпи и буржоазно ограничени манипулатори и пропагандатори. Води се битка за бъдещето на света. Създаване на многополюсен свят, в който да няма икономическия, политическия и военен диктат на една разпадаща се обществено–икономическа формация, която с цената на всичко се бори за оцеляване, олицетворявана от компрометиралата се държава Съединени американски щати.
С тази задача, донякъде по принуда за да съхрани себе си, се нае Руската федерация.
Западните политици и икономисти са шокирани. Антируските санкции не работят. Вместо да забави руската икономика, ефектът се оказа обратен : Москва само засили връзките си с източните си партньори. Сега, заедно с Пекин, тя изгражда нов глобален световен ред. Без да поглеждаме назад към дискредитираните сред прогресивния свят Съединени щати.
Ключовите технологии като 5G мрежи, изкуствен интелект, машинно обучение, облачни и квантови изчисления, киберсигурност, микроелектроника и разширена реалност са индустриите, които гарантират военно, политическо и икономическо превъзходство през ХХI –ви век. Технологичните компании, които притежават критичните технологии, генерират трилиони долари печалби и създават милиони добри, високоплатени работни места. Това е светът на бъдещето, който Китай вече изгражда …
US–Америка обяви на Китайската народна република икономическа и технологична война и е на път да я загуби, пише със съжаление американският икономист Даниел Гур от Лексингтънския институт в колона за консервативното издание 1945.com.
"Конгресът на САЩ настоява за антитръстово законодателство, което ненужно ще навреди на нашия технологичен сектор, като същевременно потенциално предоставя на Китай постоянно технологично предимство", казва Гур и съпоставя с политиката на съперника : "Китайската комунистическа партия има план да спечели тази война, базиран на създаването и подкрепата на набор от така наречените национални шампиони" като Huawei и ZTE.
"Ако Китай спечели битката за доминиране на тези ключови технологии, това ще подкопае свободите, на които се ползва американският народ, ще отслаби тази страна икономически и ще застраши националната ни сигурност", тюхка се Даниел Гур.
Но пък ще освободи човечеството от наглосаксонското натрапничество и грабеж.
За буржоазната ограниченост на този us–американски учен можем да съдим по следното негово изречение : "За разлика от сегашния конфликт между Русия и Украйна, тази война [между Китай и Съединените щати] не е за територия".
Тя и другата "война" не е за територия, ама ограниченият буржоазен ум не го разбира.
"DragonBear" изплаши американските "ястреби" до настръхване.
"Драконът и мечката" – така се казва новият геополитически съюз, който Китай и Руската федерация сформиран в опозиция на САЩ 
image

"Китай и Русия : рамо до рамо срещу САЩ"
image
, пише Себастиан Рамспек в SRFnews.

Силата на връзките подчертава факта, че Владимир Путин и Си Дзинпин вече са се срещали 38 пъти
image
Отношенията между двете страни достигнаха връхната си точка по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри на 4 февруари 2022 година в Пекин, когато двамата лидери подписаха "Съвместно изявление за навлизане на международни отношения в нова ера и глобално устойчиво развитие".

"Настоящата комбинация от международни институции, идеи и структури на властта … дава на Америка твърде много власт". А китайските и руските лидери "споделят решимостта да създадат нов световен ред, който да служи по-добре на интересите на Русия и Китай", пише политическия коментатор за The Financial Times Гидеон Рахман.
И Путин, и Си Дзинпин виждат фундаменталните недостатъци на сегашния световен ред като еднополярност и натрапвана със сила универсалност.
Това дава недвусмислен отговор на въпроса, който измъчва Вашингтон : подкрепя ли Пекин Русия в украинската спецоперация, или просто се е оттеглил? За Русия и Китай установяването на нов световен ред е битка на идеи. Няма пагубен универсализъм, наложен от Запада, има голямо разнообразие от цивилизации, народи, политически системи. И САЩ трябва да бъдат накарани да уважават това разнообразие и носителите му.

https://svpressa.ru/economy/article/333442/
https://www.19fortyfive.com/2022/04/the-undeclared-u-s-china-technology-war/
https://www.srf.ch/news/international/video-schaltung-putin-xi-china-und-russland-seite-an-seite-gegen-die-usa
https://www.ft.com/content/34d17cfa-24dc-4215-977e-d27e475d2008



Тагове:   Китай,   Пекин,   Америка,   москва,   Украйна,   вашингтон,   изкуствен интелект,   САЩ,   Русия,   путин,   киберсигурност,   Запада,   Съединени щати,   китайска народна република,   Руска федерация,   Русия и Украйна,   машинно обучение,   Китайската комунистическа партия,   13 май,   индустриите,   5G мрежи,   Владимир Путин и Си Дзинпин,   Китай и Съединените щати,   Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна,   специална военна операция,   облачни и квантови изчисления,   микроелектроника и разширена реалност,   трилиони долари,   американският икономист Даниел Гур от Лексингтънския институт,   национални шампиони като Huawei и ZTE,   буржоазната ограниченост,   Драконът и мечката,   Себастиан Рамспек в SRFnews,   Олимпийските игри на 4 февруари 2022 година в Пекин,   The Financial Times Гидеон Рахман,   и Си Дзинпин,


Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - "Ако Китай спечели битката за ...
13.05.2022 19:04
"Ако Китай спечели битката за доминиране на тези ключови технологии, това ще подкопае свободите, на които се ползва американският народ, ще отслаби тази страна икономически и ще застраши националната ни сигурност", тюхка се Даниел Гур.
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
13.05.2022 19:18
Да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5879028
Постинги: 2835
Коментари: 26116
Гласове: 34411
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930